Dodaj do ulubionych

Bajkowa Kraina - Warszawa

14.06.06, 09:39
Czy ktoś może napisać coś o Bajkowej Krainie? Wiem, że było już kilka postów
o tym przedszkolu, ale są stare, może jakieś nowsze opinie?
Obserwuj wątek
    • mamaglusia Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 10:11
      Też myślę o posłaniu tam mojego synka. Szukam informacji na temat tego
      przedszkola.
      Czy czyjeś dziecko chodzi do filii na ul. Zawrat? Byłabym wdzięczna za opinie.

Sama na razie miałam tylko kontakt mailowy. Bardzo szybkie i wyczerpujące
      odpowiedzi. Będę chodziła z małym na zajęcia adaptacyjne (10 PLN za godzinę) i
      zobaczę.
      Na te zajęcia można pójść już teraz. Informacja kiedy się odbywają jest na
      stronie www.
      • minkapinka Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 10:51
        mamaglusia napisała:

> Też myślę o posłaniu tam mojego synka. Szukam informacji na temat tego
        > przedszkola.
        > Czy czyjeś dziecko chodzi do filii na ul. Zawrat? Byłabym wdzięczna za
        opinie.
        Przeniosłam córkę na Zawrat, ale będzie chodziła dopiero od wrzesnia. W
        ubiegłym roku staralismy się o przyjęcie do Bajkowej Krainy, ale nie było już
        miejsc. Nie spotkałam się ze zła opinia o tym przedszkolu, a interesuje si e
        nim od ponad roku.

Zosia
        foto.onet.pl/albumy/album.html?id=49467&q=minkapinka1&k=7&nxt=0
      • agabu Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 11:31
        Mój synek będzie chodził na Zawrat od września, do 3-latków
        Na razie na Zawrat jest chyba tylko 1 grupa, działająca od maja
        Byłam już raz na zajęciach adaptacyjnych, mój maluch się zachwycił i nie chciał
        wychodzić i pytał się kiedy znowu tu przyjdzie (a był to jego pierwszy kontakt
        z przedszkolem i większą grupą dzieci)
        Następnym razem na zajęciach adaptacyjnych pojawię się pewnie dopiero w
        sierpniu, bo godziny 15.30-17.30 są dla nmie "niemożliwe" - jestem po prostu w
        pracy
        Z tego, co p. dyr mówiła, grupy są już prawie pełne te wrześniowe
        • tolka3 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 12:13
          Czy Twój synek będzie chodził do najmłodszej grupy? Bo tam będzie grupa dzieci
          z 2004 roku (czyli dzieci najmłodsze) i grupa trzylatków (czyli dzieci z 2003).
          • agabu Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 13:23
            do trzylatków - jest z 2003
            A Twój?
            • tolka3 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 13:42
              Moja córka jest z 2004.
        • minkapinka Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 12:45
          Zajecia adaptacyjne są tylko dla dzieci najmłodszych? Moja córka jest na nas
          obrazona, że zdecydowaliśmy się zmienić jej przedszkole i boję się, że mogą być
          problemy. Chętnie bym na takie zajęcia pochodziła.
          • agabu Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 19.06.06, 13:22
            Teoretycznie dla wszystkich, ale na tym spotkaniu, na którym ja bylam mój synek
            był najstarszy, a jest z marca 2003
            Zadzwoń do nich, może Cię zaproszą na jakieś "normalne" zajęcia, teraz jest
            lato, to pewnie i tak mają mniej dzieci
            • mamaglusia Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 08:00
              Z tego co zrozumiałam na zajęcia adaptacyjne mogą pójść dzieci w każdym wieku.
              W sierpniu zajęcia te będą się odbywały prawie codziennie.

A dla mam pracujących są zajęcia w soboty.

• agataw1 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 12:02
      Moje dziecko chodzi do przedszkola na ul. Zawrat od maja. Jak narazie jestem
      bardzo zadowolona, a dziecko chętnie, mimo początkowych trudności, chodzi do
      przedszkola. Pewnie jakieś wady można by było znaleźć, ale idealnych miejsc nie
      ma, a moim zdaniem jest to najfajniejsze przedszkole w okolicach Mokotowa i
      Ursynowa. (obejrzałam ich sporo)

Takze szczerze polecam
      • tolka3 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 12:43
        Ale to na Zawrat to jeszcze nie skończone jest prawda? Tzn taką mam nadzieję smile
        Zimne wnętrza, w ogórku pustka. Btw szkoda, że ten ogródek taki maleńki jest...
        No ale na to nic się nie poradzi.
        • agabu Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 13:34
          Też mi się ten ogródek nie spodobał, więc się dopytałam smile
          Otóż do września (tzn nie później niż we wrześniu) ma tam być zamiast piachu i
          huśtawek normalny, nowoczesny placyk zabaw. No, tylko duży to on raczej nie
          będzie...
          • tolka3 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 13:41
            No duży z pewnością nie będzie smile Dzięki, mam nadzieję, że wnętrza też
            dopracują.
            • agataw1 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 13:48
              Przedszkola prywatne generalnie maja małe place zabaw. Ja tam zastrzeżeń co do
              wnętrz i placu zabaw nie mam. I tak szczerze mówiąc to pod względem lokalowym
              mi sie tam podoba. No, ale ja większą uwagę zwracam na atmosferę i stosunek
              wychowawczyń i dyrekcji do mojego dziecka i do mnie.smile
              • tolka3 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 14:51
                Oj... Ja zwracam uwagę na całość smile Na zajęciach adaptacyjnych moje dziecko co
                chwilę uciekało z ogródka do przedszkola, bo na placu zabaw się nudziło. Więc
                to też ma znaczenie. Wnętrza - ja akurat mam fioła na punkcie wnętrz i stąd
                może moje zastrzeżenia, w sumie mojemu dziecku w sali się podobało chyba.
                Dyrekcja 5+ smile Wychowawczyń nie miałam okazji poznać jeszcze.
                • minkapinka Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 19:19
                  tolka3 napisała:

> Wnętrza - ja akurat mam fioła na punkcie wnętrz i stąd
                  > może moje zastrzeżenia, w sumie mojemu dziecku w sali się podobało chyba.

Ja uległam urokowi wnętrz w pewnym przedszkolu, niestety poza baaardzo wysokim
                  czesnym i ładnym wnętrzem nic nadzwyczajnego w tym przedszkolu nie było.
                  Od wrzesnia moja córka idzie do Bajkowej Kreiny.
                  • tolka3 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 21.06.06, 08:51
                    A no właśnie. Zresztą dzieciaki są mniej wymagające. Im wystarczy tona
                    zabawek smile No to kto do najmłodzszej grupy się wybiera (2004)?
      • robtus Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 25.07.06, 09:14
        Jak ma na imię Twoje dziecko, moja Julcia też tam chodzi od maja, tzn. teraz
        wszystkie dzieci są na Idzikowskiego ale docelowo Zawrat
        • agataw1 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 25.07.06, 11:44
          Mój synek ma na imię Grześ.
    • malajulia Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 20.06.06, 16:18
      Ja się zdecydowałam przenieść starszą córkę z Bajkowej Krainy na Idzikowskiego
      na Zawrat, bo na Idzikowskiego nie było już miejsc w 3-latkach dla młodszej (o
      naiwności zapomniałam ją zapisać, wydawało mi się, że jak starsza chodzi to z
      małą nie będzie problemu, a miejsc podobno już w styczniu nie było!)
      Oglądaliśmy to nowe przedszkole przed podjęciem decyzji i spodobało nam się
      bardzo. Sale wydają się puste bo nie ma w nich jeszcze dzieci, ale są bardzo
      duże i słoneczne, jak się pojawią dzieci to od razu zrobi się przytulniej, tak
      jak w tej sali na dole gdzie gupa już chodzi. Panie bardzo ładnie urządziły tę
      salę! Ogólnie przedszkole jest duże, przestronne, no super po prostu. I ogródek
      też dla mnie ok.
      • mamaleny1 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 21.06.06, 08:32
        Czy 8 zl stawki zywieniowej jest juz zawarte w czesnym (840zl), czy dochodzi
        dodatkowo?
        • tolka3 Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 21.06.06, 08:50
          Dodatkowo.
        • mamaglusia Re: Bajkowa Kraina - Warszawa 21.06.06, 08:57
          Sądząc z tego co piszą na stronie to czesne jest za opiekę, zajęcia dodatkowe i
          wycieczki a stawka żywieniowa jest osobno.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka