Dodaj do ulubionych

KRAKÓW Kurdwanów

15.03.07, 08:33
Witam!
Bardzo proszę osoby z Krakowa o opinię na temat Przedszkola nr 6 przy ul.
Bujaka w Krakowie oraz Przedszkola Krasnoludki (ul. Wysłouchów). W tym roku
moja córa idzie do przedszkola i chcę się zorientować w Państwa opiniach nt.
tych placówek.
Obserwuj wątek
    • wielek.marta Re: KRAKÓW Kurdwanów 18.03.07, 19:14
      Nie znam tych konkretnych przedszkoli, bo ja robiłam rozeznanie na Piaskach.
      Ale wiem, że od tego roku ma ruszyć filia przedszkola "Smerfy", które jest na
      teraz Łużyckiej. Nie wiem, jak to będzie wyglądało na Wysłouchów, ale
      do "Smerfów" na Łużyckiej chodzi nasza trzyletnia córeczka i jesteśmy z niego
      bardzo zadowoleni (córka, ja i mąż). Malutkie grupy, świetna opieka (nie znam
      wszystkich, ale te panie, które opiekują się maluszkami są fantastyczne, moja
      mała bardzo je lubi), dwa języki plus zajęcia dodatkowe w ramach czesnego,
      psycholog, logopeda. Co miesiąc przyjeżdzają do przedszkola aktorzy z
      przedstawieniami bajek...
      • monis250 Re: KRAKÓW Kurdwanów 19.03.07, 08:00
        Dzięki za odpowiedź. Ja do niedawna mieszałam na Piaskach, znam to przedszkole
        tzn. wiem w którym miejscu się znajduje smile Powiem szczerze, że lepsze wrażenie
        (w porównianiu z tym państwowym o którym pisałam wczesniej) zrobiło na mnie i
        córci to prywatne, bo byłyśmy już sie zorientować, a Twoja opinia utwierdza
        mnie w tym, że to dobry wybór. Pozdrawiam i dziękuję.
      • mela618 Re: "Smerfy" - KRAKÓW Kurdwanów 27.06.07, 09:15
        Witam serdecznie,

Znalazlam Pani post na forum Gazety. Bardzo prosze o opinie na temat przedszkola
        "Smerfy". Chce zapisac 2,5-latka do ich filii na Torfowej (otwieraja od
        wrzesnia), bede wdzieczna za informacje.
        Czy coreczka dobrze sie tam czuje? Czy faktycznie jest 15 dzieci w grupie i 2
        opiekunki plus nauczyciel na grupe? Jak jest z jedzeniem - podobno maja catering
        i martwie sie, jakiej jakosci jest to jedzenie (bo to jednak co innego, niz
        kuchnia na miejscu, dietetyk itd.). Sniadania i podwieczorki maja robic na
        miejscu - czy to robia panie przedszkolanki? Czy coreczka jest zadowolona z
        jedzenia? Jak wygladaja takie dania (czy np. w sniadaniu jest mleko, kakao
        itd.?) Czy maja codziennie wyjscia na spacer? (na Torfowej bedzie malusienki
        plac zabaw, na razie nie ma nic, ale mam nadzieje, ze zrobia). Bardzo sie boje
        tak na slepo, bez pewnosci ze to dobre przedszkole, zapisac tam dziecko, a filia
        na Torfowej dopiero powstaje, wiec nie ma jak sprawdzic warunkow (beda
        remontowac domek teraz w wakacje).
        Czy panie przedszkolanki maja wyksztalcenie odpowiednie? (bo slyszalam ze
        niektore przedszkola prywatne dobieraja personel dowolnie). Moze jestem zbyt
        ostrozna, ze tak chce wszystko sprawdzic, ale naprawde mam spore obawy, bo
        nieraz sie slyszy okropne rzeczy o przedszkolach prywatnych (ze nie maja
        dostosowanego budynku i pomieszczen dla dzieci, ze maja beznadziejny personel,
        ze nie ma nad zajeciami i jedzeniem zadnego nadzoru, ze zle sie traktuje dzieci
        itd). Mam wielka nadzieje, ze takie rzeczy nie dotycza "Smerfow".
        Jesli woli Pani, zebym zadzwonila porozmawiac o szczegolach, prosze dac mi znac
        (moj numer 501 798 038, bardzo chetnie oddzwonie).

Przepraszam za zawracanie glowy i tyle pytan i z gory baaaardzo dziekuje za pomoc.

POzdrawiam,

Iza Nowakowska
    • madzia.k1 Re: KRAKÓW Kurdwanów 19.03.07, 16:02
      Witam moja cora 2 rok chodzi do krasnoludków na przyszły rok tez już ja
      zapisałam smile
      Krasnoludki zmieniaja nazwe na smerfy od wrzesnia .
      Jesli chodzi o opinie na temat przedszkola to jestem bardzo bardzo
      zadowolona.Przedszkole na bardzo wysokim poziomie .Jak masz jakies pytania to
      moje gg 3217582
      Polecam krasnoludki sa tam tylko 3 grupy dzieci i dziekki temu jest bardzo
      domowa atmosfera nie wyobrażam sobie by córa chodziła do innego przedszkola smile
      • madzia.k1 Re: KRAKÓW Kurdwanów 19.03.07, 16:04
        Smerfy na piskach to nasza filia smile
        • mela618 Re: Smerfy 26.06.07, 17:31
          Witam serdecznie,

Bardzo prosze o informacje na temat przedszkola Smerfy. Na ul. Torfowej
          otwieraja nowa filie Smerfow i bardzo potrzebuje sprawdzonych informacji od
          rodzicow, ktorzy mieli lub maja w Smerfach dzieci. Bede ogromnie wdzieczna za
          kontakt. Z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam,

Iza

P.S. Moj telefon 501 798 038 (jesli mozna by sie umowic na telefon, chetnie
          zadzwonie. Musze szybko podjac decyzje, gdyz zapisy sa tylko kilka dni).
      • monis250 Re: KRAKÓW Kurdwanów 20.03.07, 08:49
        Dzięki za odpowiedź. Niestety nie mam gg, ale jeśli mozesz podac mi swój e-
        mail, bo mam parę pytań m.in. o wyżywienie. Pozdrawiam
        • madzia.k1 Re: KRAKÓW Kurdwanów 20.03.07, 10:06
          mój adres madzia.k1@interia.pl
          • io77 Re: KRAKÓW Kurdwanów 28.06.07, 22:08
            Dziewczyny napiszcie cos na froum, bo ja tez jestm ciekawa jakie to przedszkole.
            Zapisalam tam synka do 3-latkow, zalozylam juz podobny watek - jeszcze nikt nie
            odpisal. Bylismy w przedszkolu na Piaskach zobaczyc w ten wtorek.
            Wydaje sie ok. No jedno zrobilo na mnie srednie wrazenie, ze rano dzieci sa
            spedzane do jednej sali. Moj synek jak tam wszedl to troche byl zaszokowany,
            huk duzo dzieci itp.. ale moze na poczatku w maluchach tak nie jest, moze
            dopiero jak sie dzieci zaklimatyzuja, to rano jak nie ma duzo dzieci to wszyscy
            sa razem.
            Zapytam o to na dniach otwartych na Torfowej bo maja byc po 20 sierpina.

Znalazlam tez jakas babcie na zewnatrz ktora przyprowadzala wnuczke - chwalila
            przedszkole na Piaskach.
            Drugi dziadziu tez.

Pozdrawiam i napiszcie cos...
            Io
            • 11aa10 Re: KRAKÓW Kurdwanów 03.07.07, 14:55
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=58121866&a=64817442
    • io77 Re: KRAKÓW Kurdwanów 27.07.07, 07:46
      moze jeszcze ktos ma jakas opinie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka