matysia20050521 16.01.08, 20:47 bardzo prosze o opinie rodziców o przedszkolach w Jabłonnej i Legionowie wiem , że ten wątek się pojawiał ale bez większych konkretów.Interesują mnie opinie rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anita2006 Re: Dobre przedszkole w Jabłonnej lub Legionowie 17.01.08, 10:27 dołączam się do pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fasolki Re: Dobre przedszkole w Jabłonnej lub Legionowie 19.01.08, 10:06 Spróbujcie wejść na forum Jabłonny albo Legionowa - tam może się czegoś dowiecie. Ja jestem z Jabłonny (broń Boże Jabłonnej!!!), ale moje dziecko chodzi do przedszkola w Warszawie. O przedszkolach trochę wiem, ale nie z własnego doświadczenia, a z obserwacji i rozmów z sąsiadami. Pozdrawiam, Marta. Odpowiedz Link Zgłoś
matysia20050521 Re: Do Mama fasolki 19.01.08, 19:43 Bardzo mi zależy na jakichkolwiek opiniach, nawet tych od sasiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_fasolki Re: Do Mama fasolki 20.01.08, 00:09 Ok, a więc w punktach : 1) W Jabłonnie nie ma przedszkola prywatnego, a więc w grę wchodzą jedynie prywatne. 2) "Bajkowy Dom" przy Modlińskiej - podobno najlepszy w okolicy i stosunkowo niedrogi, ale kolejka oczekujących dzieci jest dłuuuga. 3) "Smyk" przy Leśnej (www.przedszkolesmyk.prv.pl) - średni - mieści się w prywatnym domu zaadaptowanym dla potrzeb przedszkola i z tego, co wiem od sąsiadów jest tam duża rotacja dzieci, a to chyba nie świadczy o przedszkolu najlepiej. 4) "Przy Lesie" (www.przedszkole.info.pl) - niewiele o nim wiem, ale z tego co widziałam jest małe i obawiam się, że mimo ilości zajęć, jakie oferują, może być dość ciasno. No i czesne też jest raczej odstraszające... Nie wiem, która część Jabłonny Cię interesuje, ale buduje się jeszcze jedno przedszkole - przy ul. Przylesie, naprzeciwko białego osiedla, ale kiedy zostanie oddane do użytku - nie wiem. W Legionowie jest kilka przedszkoli publicznych, prywatne też z pewnością są, ale szczegółów niestety nie znam. Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aga.aga1 Re: Do Mama fasolki 31.01.08, 19:36 Przedszkole "Przy lesie" w Jabłonnie jest z założenia małe bo grupy liczą do 15 osób. Warunki lokalowe są bardzo dobre a miejsc nie ma albowiem zapisywać się do niego trzeba z rocznym wyprzedzeniem.Właścicielki prowadzą w okolicy drugie przedszkole (Dębowa) trochę większe. W grupie jest od 12 do 20 osób.W obu przedszkolach przez osiem godzin jedna z nauczycielek mówi wyłącznie w języku angielskim.Do bajkowego domu kolejki nie ma a grupy liczą grubo ponad 25 osób. Jestem matką chłopca, który bardzo sobie chwali przedszkole "Przy lesie" Odpowiedz Link Zgłoś