Dodaj do ulubionych

przedszkola w centrum Warszawy

21.11.03, 17:16
czy ktoś może polecić dobre przedszkole publiczne w centrum Warszawy. czy
ktoś słyszał albo ma swoje dziesko w przedszkolu na Elektoralnej. Proszę
baaardzo o jakiekolwiek informacje
Mira
Obserwuj wątek
    • riddle1 Re: przedszkola w centrum Warszawy 22.11.03, 00:57
      Witam!!!
      Z całego serca polecam przedszkole na ul Śniadeckich. Duże pięknie wyposażone,
      doświadczona kadra, wspaniała pani dyrektor. Przedszkole zapewnia naprawde
      wiele róznorodnych zajęć zgodnych z zainteresowaniem malucha. Jest angielski,
      rytmika,taniec, muzyka,i dużo duzo innych. Naprawde wspaniale przygotowuje
      dziecko do pójścia do szkoły. Przedszkole posiada 2 place zabaw, dla starszych
      i dla młodszych przedszkolaków, gdzie znajduje sie sporo zabawek podwórkowych,
      przeznaczonych dla odpowiedniej grupy wiekowej.
      Przedszkole znajduje sie w podwórku, więc nie ma szumu ulicznego, kręcących sie
      przechodniów i tego"centrumowskiego bałaganu".
      pozdrawiam
      ps.najlepiej jak sama odwiedzisz tę placówkę.
      • skulczyk Re: przedszkola w centrum Warszawy 24.11.03, 11:02
        Mogę polecić przedszkole przy ul. Schillera (obok placu Bankowego, na tyłach
        ul. Długiej). Tym, co mnie w nim ujęło, jest po prostu sympatyczna atmosfera -
        panie znają i dzieci i rodziców, nikt od samego początku nie czuje się ani
        obcy, ani zagubiony. Jasno i kolorowo, ciekawe zajęcia, ale program nie jest
        przeładowany. Jedyne zatrzeżenie - teraz, zimą, maluchy nie są codziennie w
        ogrodzie.
    • grazbed Re: przedszkola w centrum Warszawy 24.11.03, 13:14
      A ja mogę polecić przedszkole na ul.Orlej (na zapleczu Al.Solidarności cicho
      i "niecentrumowo").

Przedszkole kameralne, mało dzieci - w tym roku ok. 50 dzieci w trzech grupach -
      generują w związku z tym zdecydowanie mniej hałasu - to bardzo ważne. W
      przedszkolu na Elektoralnej, które też zwiedziłam przy poszukiwaniach miejsca
      dla mojej małej - jak w ulu.
      Panie ciepłe serdeczne, fajna też p.Dyrektor.
      Dobre jedzonko w dużych ilościach, owoce dostępne dla dzieci cały dzień, napoje
      też - wystarczy poprosić Panią, żeby nalała.

3 x tygodniowo angielski, rytmika, tańce, korektywa, basen,- jako zajęcia
      dodatkowe. Współpraca z Instytutem Francuskim

1 raz w miesiącu: wycieczka, teatrzyk w przedszkolu, Filharmonia z programem
      dla przedszkolaka.

Plac zabaw duży, z dużą ilością zieleni i zabawek, choć zabawki mogłyby być
      bardziej nowoczesne.

Ogólnie fajnie. Polecam! Sama skorzystałam z polecenia i jestem zadowolona z
      zwłaszcza moja córka jest bardzo zadowolona.

• tatarkaaa Re: przedszkola w centrum Warszawy 24.11.03, 16:41
        czy masz moze telefon do tego przedszkola na Orlej? I czy myślisz, że jest
        szansa na przyjęcie dziecka w trakcie roku. Moja Ola kończy 3 lata w lutym i
        baaardzo chciałaby iśc do przedszkola . a jakie jeszcze wrażenia masz z wizyty
        na Elektoralnej, opórcz tłoku jak w ulu, ja jeszcze nie bylam w zadnym na razie
        sonduję grunt, słyszałam tylko jakies pochlebne opinie o tym przedszkolu.
        pozdrawiam i wielkie dzięki za informacje.
        • poziomka_122 Re: przedszkola w centrum Warszawy 27.11.03, 17:08
          tatarko,
          o przedszkolu na Elektoralnej słyszałam same dobre opinie. Chodziła tam (do
          czerwca) córeczka mojej koleżanki i pracowała tam też jakiś czas temu koleżanka
          z podstawówki. Mają fajny placyk zabaw.
          Polecam!
          Poziomka
          • klaryma Re: przedszkola w centrum Warszawy 27.11.03, 19:38
            Polecam przedszkole nr 14 na Senatorskiej. Moja córka skończyła je w tym roku,
            a pierwszą grupę zaczęły dzieci koleżanki. Przedszkole jest kameralne, pani są
            miłe, dzieci tam po prostu lubią chodzić, prawie nie ma płaczów. Jest trzy razy
            w tygodniu gimnastyka (przedszkole realizuje taki program dot. rozwoju metoda
            integracji sensorycznej Weroniki Szerborn, czy jakoś tak, w każdym razie,
            upraszczajac, dzieci maja sporo ruchu). Przedszkole jest nastawione na kontakt
            i współpracę z rodzicami, jest wspólna gimnastyka, wspólne zajecia z p.
            psycholog. Polecam!
    • gruszka_edziecko Re: przedszkola w centrum Warszawy-od moderatora!! 27.11.03, 20:47
      Po pierwsze wrzucam link do starszego wątku o przedszkolach w Centrum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=5601421
      Po drugie:
      Zaglądajcie też do starszych wątków, wyciagajcie je na górę zamiast wciąż
      zakładać nowe (no chyba, ze wątek rozrośnie się nadmiernie). Będzie to z
      korzyścią dla wszystkich użytkowników! Informacje będą w jednym miejscu,
      łatwiej będzie do nich dotrzeć.
      Ocena danego przedszkola sprzed kilku miesięcy nie straciła aż tak bardzo na
      wartości! A piszące wtedy osoby mogą nie mieć chęci dopisywać się do kolejnego
      wątku na ten sam temat.
      Pozdrawiam,
      Gruszka
    • gruszka_edziecko Przedszkole na ul. Jazdów 04.12.03, 19:40
      Treść postów przeniesiona przez moderatora!!!
      -----------------------------------------------------------
      Przedszkole na Ul.Jazdow
      Autor: gugusiaczek 02.12.2003 17:07
      czy ktos zna?
      Czekam na wiadomosci
      Pozdrawiam Gosia

• Re: Przedszkole na Ul.Jazdow
      Autor: wana 02.12.2003 19:40
      Witaj!
      Ja znam - moja córka od 3 lat chodzi do tego przedszkola i obie sobie je
      chwalimy. Jest małe, kameralne, panie są bardzo miłe (chociaż nie idealne, ale
      kto jest wink))? ), atmosfera serdeczna - córka bardzo lubi chodzić do tego
      przedszkola. Zajęcia dodatkowe też są: angielski, rytmika, gimnastyka
      korekcyjna, taniec, religia dla chętnych... Często przyjeżdżają teatrzyki,
      dzieci mają organizowane wycieczki. Nie ma zmory przedszkolaka - leżakowania,
      dzieci po obiedzie są zachęcane do odpoczynku, na leżaczkach, na karimatach,
      czy na czym chcą - Młoda nie raz zasypiała poprostu na śpiworku na podłodze.
      Jeśli ktoś nie chce leżakować, może cichutko sie bawić, słuchać bajek, itp.
      Przedszkole ma fajny plac zabaw, a co najważniejsze - jest odizolowane od
      ulicy. Cenowo też umiarkowanie - 80 zł czesnego (jak w całym Śródmieściu) + 6
      zł dzienna stawka żywieniowa, ok. 40 zł komitet (z tego opłaca się teatrzyki,
      wycieczki, prezenty dla dzieci na Mikołaja, Gwiazdkę, dzień dziecka) + zajęcia
      dodatkowe dla zainteresowanych.
      Po 2 pełnych latach i kilu miesiącach trzeciego mogę z czystym sercem
      przedszkole to polecić.
      Pozdrawiam
      wana

• Re: Przedszkole na Ul.Jazdow do Gosi
      agazet 04.12.2003 12:05
      gosiu, czy ty masz zamiar tam wyslac swoje dziecko? ja mam synka ktory we
      wrzesniu bedzie szedl do przedszkola i tez myslalam o jazdow ale nie bylam tam
      jeszcze. Moze ty bylas?

pozdrawiam
      agata

• Re: Przedszkole na Ul.Jazdow do Gosi IP
      gugusiaczek 04.12.2003 13:18
      Witaj
      ja jeszcze tam nie bylam,ale sie wybieram(mozemy sie wybrac razem,jesli masz
      ochote)Moja Zuza jest ze stycznia 2002,wiec chyba mam jeszcze troche czasu.Ale
      syn chce poslac do sp.nr.12 na Gornoslaskiej i chcialabym zorientowac sie w
      sytuacji(moze za wczesnie ale co to szkodzi)jak potem wyglada sprawa ilosci
      miejsc?Nie wiem jak wyglada teraz sprawa tzw.rejonizacji? Ja mieszkam przy
      Pl.Konstytucji
      Pozdrawiam Gosia
    • gruszka_edziecko Przedszkole na Nowowiejskiej 04.12.03, 19:43
      Treść postu przeniesiona przez moderatora!!!
      ---------------------------------------------------
      • jedzie Re: Przedszkole na Nowowiejskiej 04.12.03, 22:54
        Polecam przedszkole w Łazienkach
    • szwedka_kredka Re: przedszkola w centrum Warszawy 05.12.03, 15:38
      A czy może wiecie, czy któreś z przedszkoli, o których piszecie (w Centrum)
      jest także dla alergików (diet bezmleczna i bezglutenowa)?
      Jak na razie jeżdżę niestety z Centrum na Żoliborz.
      • gugusiaczek Re: przedszkola w centrum Warszawy 06.12.03, 17:56
        Z tego co wiem to jest takie przedszkole na Ul.Pieknej obok szkoly podstawowej
        nr.1(Piekna przy Koszykowej)
        Pozdrawiam
      • monikalb Re: przedszkola w centrum Warszawy 10.12.03, 14:05
        Przedszkole dla dzieci alergicznych znajduje się na Koszykowej 3.
      • szwedka_kredka Re: przedszkola w centrum Warszawy 18.12.03, 10:41
        Dziękjuę Wam bardzo.
        Może po nowym roku zdecyduję się na zmianę.
    • kasiap8 Re: przedszkola w centrum Warszawy 14.12.03, 17:34
      Na Śniadeckich! Blisko Metro Politechnika, Pl. Konstytucji. Budynek
      przestronny, wyremontowany, każda sala ma własną, czyściutką łazienkę. Dzieci
      codziennie są na podwórku - dwa tereny dla młodszych i starszych dzieci. Kadra
      wysoko wykwalifikowana, miła i przyjazna. Dzieci 6letnie świetnie przygotowane
      do szkoły. Młodsze dzieci mają regularne zajęcia dydaktyczne (- bardzo ciekawe
      plastyczne i muzyczne) oraz sporo zajęć dodatkowych. Jedzenie urozmaicone i
      smaczne - kuchnia robi własne przetwory, piecze ciasta. Od stycznia podobno
      mogą być przyjmowane także 2,5 latki. Zajrzyjcie tam! Mój 5 lat - jest
      zachwycony! Ja też!
      • gugusiaczek Re: przedszkola w centrum Warszawy 16.12.03, 15:23
        Witam
        To mamy rozne zdania na temat przedszkola na Sniadeckich.Dzieci nie sa
        codziennie na podworku(widze z okna),co do zajec to bywa roznie.Co do kadry to
        rowniez sa zdania podzielone(akurat 5 latki maja rzeczywiscie super
        panie,natomiast w innych grupach ..........),pani dyrektor mila ale wszyscy
        musza wiedziec kto ma tu ostateczne zdanie(niechec przy jakichkolwiek zmianach
        np,zmiany firmy organizujacej imprezy w przedszkolu czy firmy foto-daje to
        troche do myslenia).Jedzenie rzeczywiscie fantastyczne ,pani psycholog mila i
        rzeczowa,panowie dozorcy gbury i niechetni do pomocy przy wnoszeniu po schodach
        wozkow z dziecmi(jesli mama przychodzi z mlodszym dzieckiem w wozku).Nawet
        ostatnio uslyszalam od pana dozorcy ze trzeba przychodzic punktualnie a nie sie
        spozniac ,bo o 9 to on ma sniadanie i nie bedzie komu otwierac drzwi!!
        Pozdrawiam
        Moze to tylko takie moje spostrzezenia ale wiecie nawet w najlepszych rodzinach
        sie zdaza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka