tatarkaaa 21.11.03, 17:16 czy ktoś może polecić dobre przedszkole publiczne w centrum Warszawy. czy ktoś słyszał albo ma swoje dziesko w przedszkolu na Elektoralnej. Proszę baaardzo o jakiekolwiek informacje Mira Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riddle1 Re: przedszkola w centrum Warszawy 22.11.03, 00:57 Witam!!! Z całego serca polecam przedszkole na ul Śniadeckich. Duże pięknie wyposażone, doświadczona kadra, wspaniała pani dyrektor. Przedszkole zapewnia naprawde wiele róznorodnych zajęć zgodnych z zainteresowaniem malucha. Jest angielski, rytmika,taniec, muzyka,i dużo duzo innych. Naprawde wspaniale przygotowuje dziecko do pójścia do szkoły. Przedszkole posiada 2 place zabaw, dla starszych i dla młodszych przedszkolaków, gdzie znajduje sie sporo zabawek podwórkowych, przeznaczonych dla odpowiedniej grupy wiekowej. Przedszkole znajduje sie w podwórku, więc nie ma szumu ulicznego, kręcących sie przechodniów i tego"centrumowskiego bałaganu". pozdrawiam ps.najlepiej jak sama odwiedzisz tę placówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
skulczyk Re: przedszkola w centrum Warszawy 24.11.03, 11:02 Mogę polecić przedszkole przy ul. Schillera (obok placu Bankowego, na tyłach ul. Długiej). Tym, co mnie w nim ujęło, jest po prostu sympatyczna atmosfera - panie znają i dzieci i rodziców, nikt od samego początku nie czuje się ani obcy, ani zagubiony. Jasno i kolorowo, ciekawe zajęcia, ale program nie jest przeładowany. Jedyne zatrzeżenie - teraz, zimą, maluchy nie są codziennie w ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: przedszkola w centrum Warszawy 24.11.03, 13:14 A ja mogę polecić przedszkole na ul.Orlej (na zapleczu Al.Solidarności cicho i "niecentrumowo"). Przedszkole kameralne, mało dzieci - w tym roku ok. 50 dzieci w trzech grupach - generują w związku z tym zdecydowanie mniej hałasu - to bardzo ważne. W przedszkolu na Elektoralnej, które też zwiedziłam przy poszukiwaniach miejsca dla mojej małej - jak w ulu. Panie ciepłe serdeczne, fajna też p.Dyrektor. Dobre jedzonko w dużych ilościach, owoce dostępne dla dzieci cały dzień, napoje też - wystarczy poprosić Panią, żeby nalała. 3 x tygodniowo angielski, rytmika, tańce, korektywa, basen,- jako zajęcia dodatkowe. Współpraca z Instytutem Francuskim 1 raz w miesiącu: wycieczka, teatrzyk w przedszkolu, Filharmonia z programem dla przedszkolaka. Plac zabaw duży, z dużą ilością zieleni i zabawek, choć zabawki mogłyby być bardziej nowoczesne. Ogólnie fajnie. Polecam! Sama skorzystałam z polecenia i jestem zadowolona z zwłaszcza moja córka jest bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
tatarkaaa Re: przedszkola w centrum Warszawy 24.11.03, 16:41 czy masz moze telefon do tego przedszkola na Orlej? I czy myślisz, że jest szansa na przyjęcie dziecka w trakcie roku. Moja Ola kończy 3 lata w lutym i baaardzo chciałaby iśc do przedszkola . a jakie jeszcze wrażenia masz z wizyty na Elektoralnej, opórcz tłoku jak w ulu, ja jeszcze nie bylam w zadnym na razie sonduję grunt, słyszałam tylko jakies pochlebne opinie o tym przedszkolu. pozdrawiam i wielkie dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
poziomka_122 Re: przedszkola w centrum Warszawy 27.11.03, 17:08 tatarko, o przedszkolu na Elektoralnej słyszałam same dobre opinie. Chodziła tam (do czerwca) córeczka mojej koleżanki i pracowała tam też jakiś czas temu koleżanka z podstawówki. Mają fajny placyk zabaw. Polecam! Poziomka Odpowiedz Link Zgłoś
klaryma Re: przedszkola w centrum Warszawy 27.11.03, 19:38 Polecam przedszkole nr 14 na Senatorskiej. Moja córka skończyła je w tym roku, a pierwszą grupę zaczęły dzieci koleżanki. Przedszkole jest kameralne, pani są miłe, dzieci tam po prostu lubią chodzić, prawie nie ma płaczów. Jest trzy razy w tygodniu gimnastyka (przedszkole realizuje taki program dot. rozwoju metoda integracji sensorycznej Weroniki Szerborn, czy jakoś tak, w każdym razie, upraszczajac, dzieci maja sporo ruchu). Przedszkole jest nastawione na kontakt i współpracę z rodzicami, jest wspólna gimnastyka, wspólne zajecia z p. psycholog. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Re: przedszkola w centrum Warszawy-od moderatora!! 27.11.03, 20:47 Po pierwsze wrzucam link do starszego wątku o przedszkolach w Centrum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=587&w=5601421 Po drugie: Zaglądajcie też do starszych wątków, wyciagajcie je na górę zamiast wciąż zakładać nowe (no chyba, ze wątek rozrośnie się nadmiernie). Będzie to z korzyścią dla wszystkich użytkowników! Informacje będą w jednym miejscu, łatwiej będzie do nich dotrzeć. Ocena danego przedszkola sprzed kilku miesięcy nie straciła aż tak bardzo na wartości! A piszące wtedy osoby mogą nie mieć chęci dopisywać się do kolejnego wątku na ten sam temat. Pozdrawiam, Gruszka Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Przedszkole na ul. Jazdów 04.12.03, 19:40 Treść postów przeniesiona przez moderatora!!! ----------------------------------------------------------- Przedszkole na Ul.Jazdow Autor: gugusiaczek 02.12.2003 17:07 czy ktos zna? Czekam na wiadomosci Pozdrawiam Gosia • Re: Przedszkole na Ul.Jazdow Autor: wana 02.12.2003 19:40 Witaj! Ja znam - moja córka od 3 lat chodzi do tego przedszkola i obie sobie je chwalimy. Jest małe, kameralne, panie są bardzo miłe (chociaż nie idealne, ale kto jest ))? ), atmosfera serdeczna - córka bardzo lubi chodzić do tego przedszkola. Zajęcia dodatkowe też są: angielski, rytmika, gimnastyka korekcyjna, taniec, religia dla chętnych... Często przyjeżdżają teatrzyki, dzieci mają organizowane wycieczki. Nie ma zmory przedszkolaka - leżakowania, dzieci po obiedzie są zachęcane do odpoczynku, na leżaczkach, na karimatach, czy na czym chcą - Młoda nie raz zasypiała poprostu na śpiworku na podłodze. Jeśli ktoś nie chce leżakować, może cichutko sie bawić, słuchać bajek, itp. Przedszkole ma fajny plac zabaw, a co najważniejsze - jest odizolowane od ulicy. Cenowo też umiarkowanie - 80 zł czesnego (jak w całym Śródmieściu) + 6 zł dzienna stawka żywieniowa, ok. 40 zł komitet (z tego opłaca się teatrzyki, wycieczki, prezenty dla dzieci na Mikołaja, Gwiazdkę, dzień dziecka) + zajęcia dodatkowe dla zainteresowanych. Po 2 pełnych latach i kilu miesiącach trzeciego mogę z czystym sercem przedszkole to polecić. Pozdrawiam wana • Re: Przedszkole na Ul.Jazdow do Gosi agazet 04.12.2003 12:05 gosiu, czy ty masz zamiar tam wyslac swoje dziecko? ja mam synka ktory we wrzesniu bedzie szedl do przedszkola i tez myslalam o jazdow ale nie bylam tam jeszcze. Moze ty bylas? pozdrawiam agata • Re: Przedszkole na Ul.Jazdow do Gosi IP gugusiaczek 04.12.2003 13:18 Witaj ja jeszcze tam nie bylam,ale sie wybieram(mozemy sie wybrac razem,jesli masz ochote)Moja Zuza jest ze stycznia 2002,wiec chyba mam jeszcze troche czasu.Ale syn chce poslac do sp.nr.12 na Gornoslaskiej i chcialabym zorientowac sie w sytuacji(moze za wczesnie ale co to szkodzi)jak potem wyglada sprawa ilosci miejsc?Nie wiem jak wyglada teraz sprawa tzw.rejonizacji? Ja mieszkam przy Pl.Konstytucji Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
gruszka_edziecko Przedszkole na Nowowiejskiej 04.12.03, 19:43 Treść postu przeniesiona przez moderatora!!! --------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
jedzie Re: Przedszkole na Nowowiejskiej 04.12.03, 22:54 Polecam przedszkole w Łazienkach Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: przedszkola w centrum Warszawy 05.12.03, 15:38 A czy może wiecie, czy któreś z przedszkoli, o których piszecie (w Centrum) jest także dla alergików (diet bezmleczna i bezglutenowa)? Jak na razie jeżdżę niestety z Centrum na Żoliborz. Odpowiedz Link Zgłoś
gugusiaczek Re: przedszkola w centrum Warszawy 06.12.03, 17:56 Z tego co wiem to jest takie przedszkole na Ul.Pieknej obok szkoly podstawowej nr.1(Piekna przy Koszykowej) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikalb Re: przedszkola w centrum Warszawy 10.12.03, 14:05 Przedszkole dla dzieci alergicznych znajduje się na Koszykowej 3. Odpowiedz Link Zgłoś
szwedka_kredka Re: przedszkola w centrum Warszawy 18.12.03, 10:41 Dziękjuę Wam bardzo. Może po nowym roku zdecyduję się na zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiap8 Re: przedszkola w centrum Warszawy 14.12.03, 17:34 Na Śniadeckich! Blisko Metro Politechnika, Pl. Konstytucji. Budynek przestronny, wyremontowany, każda sala ma własną, czyściutką łazienkę. Dzieci codziennie są na podwórku - dwa tereny dla młodszych i starszych dzieci. Kadra wysoko wykwalifikowana, miła i przyjazna. Dzieci 6letnie świetnie przygotowane do szkoły. Młodsze dzieci mają regularne zajęcia dydaktyczne (- bardzo ciekawe plastyczne i muzyczne) oraz sporo zajęć dodatkowych. Jedzenie urozmaicone i smaczne - kuchnia robi własne przetwory, piecze ciasta. Od stycznia podobno mogą być przyjmowane także 2,5 latki. Zajrzyjcie tam! Mój 5 lat - jest zachwycony! Ja też! Odpowiedz Link Zgłoś
gugusiaczek Re: przedszkola w centrum Warszawy 16.12.03, 15:23 Witam To mamy rozne zdania na temat przedszkola na Sniadeckich.Dzieci nie sa codziennie na podworku(widze z okna),co do zajec to bywa roznie.Co do kadry to rowniez sa zdania podzielone(akurat 5 latki maja rzeczywiscie super panie,natomiast w innych grupach ..........),pani dyrektor mila ale wszyscy musza wiedziec kto ma tu ostateczne zdanie(niechec przy jakichkolwiek zmianach np,zmiany firmy organizujacej imprezy w przedszkolu czy firmy foto-daje to troche do myslenia).Jedzenie rzeczywiscie fantastyczne ,pani psycholog mila i rzeczowa,panowie dozorcy gbury i niechetni do pomocy przy wnoszeniu po schodach wozkow z dziecmi(jesli mama przychodzi z mlodszym dzieckiem w wozku).Nawet ostatnio uslyszalam od pana dozorcy ze trzeba przychodzic punktualnie a nie sie spozniac ,bo o 9 to on ma sniadanie i nie bedzie komu otwierac drzwi!! Pozdrawiam Moze to tylko takie moje spostrzezenia ale wiecie nawet w najlepszych rodzinach sie zdaza Odpowiedz Link Zgłoś