isa2 Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 26.03.09, 12:46 Podciągam moje pytanie, poniewaz jestem tuż przed podjęciem decyzji. W szczególnosci zalezy mi na tym jak jest z przyjmowaniem chorych dzieci do przedszkola. Czy dzieci w tym przedszkolu mniej choruja niz w publicznych? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia78mamazuzi Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 27.03.09, 00:08 A w którym państwowym przedszkolu dzieci nie chorują ??? podaj adres to chętnie tam przepiszę córcię fajnie,że jeszcze ludzie tak myślą pociesza mnie to Bo moje dziecko ma od września katar. Dyrektor i pediatra nie stoją co rano w drzwiach i nie robią selekcji, a i w państwowych też nie wręcz przeciwnie otwierają okna i wietrzą dzieci aby ich mniej było jutro Smutne,ale sprawdzone żródło informacji Powodzenia w 100% obeecności dziecka w przedszkolu Odpowiedz Link Zgłoś
mimmmi Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 27.03.09, 22:18 Mój syn chodzi do tego przedszkola. Owszem zdarzają sie choroby ale to wszędzie. np synek w marcu nie opuscił ani jednego dnia jest zdrowy jak rydz Bardzo polecam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia78mamazuzi Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 28.03.09, 13:57 moja córka za to w lutym była cały miesiąc zdrowa Odpowiedz Link Zgłoś
isa2 Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 29.03.09, 09:07 Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Wiem, ze choroby sa w kazdy przedszkolu. Chodzil mi natomiast o podejscie personelu. W poprzednim przedszkolu bylo przyzwolenie, na zasadzie "jest pani jedyna mama, ktora ze szkarlatyna nie wysyla dziecka do przedszkola"... Moje dziecko z tamtego przedszkola przynosilo tak ciezkie infekcje (mycoplazma - wywolujaca tzw. niemie zapalenie pluc, adenowirusy, RSV, rotawirusy itp), ze moja mlodsza corka trafila z podejrzeniiem spesy do szpitala, miala wlaczone leczenie antyseptyczne. Okazalo sie, ze ma w sobie prawie wszystko, 5 aktywnych ciezkich wirusow i bakterie niemegeo zapalenia pluc - SZOK. Prawie umarla.. Nabawila sie w wyniku tego powaznego uszkodzenia szpiku kostnego, i jej szpik nie produkuje prawie wcale krwinek bialych... Ma tzw. neutropenie skrajna. Ma obraz krwi jak po chemioterapii. Nie wspomne o rabalach jakie przynios syn z przedszkola, owsiki, glista a u innych kolegow byla jeszcze lamblioza. No i 2krognie wszy... MOzna miec dosc chorowania. Syn nie chodzi ponad rok juz do przedszkola, i jakos sie odbilismy zdrowotnie. Chcialbym to wyslac do przedszkola, ale ze zrozumialych wzgledow w inne warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
isa2 Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 29.03.09, 09:08 Wyslłać "go" , syna - nie to oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
kasia78mamazuzi Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 29.03.09, 23:24 Ooooo to rzeczywiście przeżyłaś swoje z tymi chorobami wspólczuję. a możesz napisać w jakim przedszkolu tak było?? jestem ciekawa w takim razie przepraszam że tak napisałam że wszędzie się choruje... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
biaemi Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 29.03.09, 23:38 isa2 czy odbierasz poczte gazetowa czy napisac na jakas inna poczte? Odpowiedz Link Zgłoś
isa2 Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 30.03.09, 09:02 Napisz prosze na isa@konto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
isa2 Re: "Mali olimpijczycy - Ursynow 30.03.09, 09:07 Przedszkole nr 80 na Mokotowie, Łukowa 4. Odpowiedz Link Zgłoś