dzunia 11.01.04, 12:02 MAM PROBLEM NIE WIEM GDZIE MAM RODZIC TYLE SIE SLYSZY O TYCH NASZYCH WSPANIALYCH SZPITALACH POMÓZCIE I DORADZĆIE GDZIE NAJLEPIEJ DODAM ŻE CHCIALABYM RODZIC Z MĘŻEM (ON ZE MNĄ TEŻ ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama007 Re: GDZIE RODZIĆ????---KRAKÓW?? 11.01.04, 14:59 hej najpierw poszukaj w postach na forum "szpitale", tam czesto zaczynane sa takie watki. ja osobiscie polecam ci klinike na ujastku. to prywatna klinika, ma podpisana umowe z nfz, warunki sa duzo lepsze niz w publicznych szpitalach (pokoj dwuosobowy z lazienka), porod rodzinny jesr darmowy. ja tam rodzilam w sierpniu i bardzo, bardzo milo wspominam porod i moj dwudniowy pobyt tam. rodzilam w wannie i jesli nie masz przeciwskazan to serdecznie polecam co prawda musialam zaplacic za te przyjemnosc 300zl (a wczesniej 200zl za szkole rodzenia, czyli razem 500zl za porod w wodzie), ale nie zaluje, bo warto bylo. szkole rodzenia tez maja super-kosztuje 200zl, a jak u nich rodzisz, to odejmuja ci te 200zl od znieczulenia zo lub od porodu w wodzie. ogolnie bardzo polecam. pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania Odpowiedz Link Zgłoś
ju8 Re: GDZIE RODZIĆ????---KRAKÓW?? 11.01.04, 18:19 Ja Ci polecam przejechać sie po szpitalach, pooglądać co jak wygląda, porozmawiać o warunkach z połoznymi. Każda dziewczyna będzie ci doradzać co innego. No i ważne jakie warunki dla bezpieczeństwa noworodka zapewnia szpital. Wiadomo, że jesli coś będzie nie tak albo poród nie daj Boże będzie przedwczesny nie ma nad czym sie zastanawiac tylko trzeba jechac na kopernika. Jest to najbrzydszy szpital i ma najbardziej "surową" (choć w pełni profesjonalną) ekipe ale niezastapiony sprzęt jeśli chodzi o ratowanie zycia i zdrowia noworodków. Ja zamierzam rodzić na Ujastku, lecz ja mam wskazanie na cc, podobno tam robia super. Co do tej kliniki sa podzielone opinie: albo rewelacyjna albo beznadziejna. Ja osobiście mam trzy koleżanki które rodziły tam w przeciagu ostatnich 5 m-cy i wszystkie sa zadowolone ( 2 porody naturalne, 1 cc). Bardzo dobre opinie ma Żeromski, choć jest tam problem z zzo, po prostu robia wszystko aby nie znieczulać dziewczyn i pewnie dlatego to znieczulenie jest tam darmowe. Chwalony jest coraz cześciej Siemiradzki, a troszke pogorszył się( podobno) Narutowicz. Tyle z mojej stony, mam nadzieje, że pomogłam. Pozdrawiam Ju i marcowe bobo Odpowiedz Link Zgłoś
pokusa6 Re: GDZIE RODZIĆ????---KRAKÓW?? 11.01.04, 18:22 czesc dziuniu.ja tydzien temu rodzilam w żeromskim.obsluga bardzo mila.pomimo tego ze podczas porodu skopalam polorzną i podrapalam pielęgniarki to niemialy o to do mnie pretensji.poroduwka bardzo ladna-wyremontowana, niestety sale po porodzie juz nie.jedzenie dobre.dzieci są z matkami a jak poprosisz to ci pielęgnierka pomorze.kąpią je sami chyba ze chcesz ty.potrzeba tam wziąsc tylko pieluszki dla malego i zeczy dla siebie bo ciuszki i kosmetyki tam dają swoje.mam tylko zastrzezenie do tego ze jak zaczelam rodzic , ok 01 w nocy i prosilam pilegniarke na patologi, bo tam lezalam, zeby zadzwonic do majego chlopaka to niepuscialamnie do budki , kiedu jeszcze mialam slabe skurcze, a zadzwonic z dyzurki tez nie zadzwonila i wszyscy się dowiedzili juz rano po wszystkim.więc lepiej miec przy sobie komurke.i jeszczte tylko jedno zastrzezenie-nikt mi nie powiedzial ze jak nie bede odciągac pokarmu do konca to mi sie kamienie porobią i po wyjsciu do domu cierpialam przez 3 dni.przychodzila do mnie kolezanka i masowala mi piersi co nie jest przyjemne.dobrze ze mial kto.jakbys sie zdecydowala i bedą brac dzidie zeby zrobic zdjęcia(12 zl_3 zdjącia +klisza) to powiedz zeby zrobili bez czapeczki.odwiedziny caly dzien.porud rodzinny i zzo za darmo.tylko ja mialam pecha bo akurat sie konczylo i niedostalam.pozdrawiam.alicja Odpowiedz Link Zgłoś
okli Re: GDZIE RODZIĆ????---KRAKÓW?? 12.01.04, 12:16 Bardzo polecam szpital.im S.Zeromskiego, dostał ostatnio certifikat Szpital Przyjazny Matce i Dziecku.Warunki świetne, pojedyńcze sale do porodu, można rodzic w wodzie,znieczulenie,poród rodzinny i szkoła rodzenia-za darmo! Wszystkie moje znajome tam rodziły i wszystkie b. zadowolone.Uratowali życie mojemu dziecku(miałam tzw.szybkie cc).PO operacji opieka położnych,dziecko z matką, połozne ucza przystawiania dzidzi do piersi,ucza pielegnacji,możesz brać udział w kapieli,odwiedziny cały dzień. Trzeba zabrać tylko pieluszki wszystko inne jest. Mam tylko zastrzezenia co do poradni laktacyjnej i metody postepowania z piersiami w czasie laktacji.U mnie postepowanie zgodnie i ich radami zakończyło sie ropniem w piersi.Mam do nich o to pretensje bo przestałam karmić piersią ale nie zmienia to faktu że szpotal do rodzenia jest naprawdę świetny i będę go polecała, odradzam natomiast poradnię laktacyjną.Mają nowa metodę postepowania z zastojami(do baniii !), do którą nawet sam personel nie jest przekonany. Z piersiami pomogli mi natomiast w szpitalu na ujatek,personel profesjonalny a i warunki świetne. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
marzek2 Re: GDZIE RODZIĆ????---KRAKÓW?? 12.01.04, 20:38 A ja druga dzidzie rodzilam w SPESIE na Salwatorze. To jest prywatne, ale maja umowe wiec jest za darmo. Mialam tam cc z moja lekarka, wszystko bylo ok. Dzieci mozna miec przy sobie caly czas albo oddawac na noc (ja mialam caly czas bo tak chcialam), fajne jest to, ze dopoki nie wstaniesz na nogi po porodzie jestes w 1 osobowej sali, znam dziewczyny, ktorych faceci zostawali na to pierwsza noc, mozna tak, tylko ze trzeba zaplacic za jego nocleg. Personel fajny, uprzejmy., wlasciciel bardzo mily i rodzinny. Nie mama niestety zaufania do podejscia personelu do karmienia, ale chyba tylko Siemiradzki ma 1 fajna kobiete (Ania Woszczenko zapamietaj to nazwisko i szukaj kontaktu w razie problemow z karmieniem,czy piersiami). JEdyny minus tej placowki to to ze to nie szpital, maja inkubatory itp ale nia maja karetki wiec trzeba czekac, co niestety czasem przy komplikacjach moze byc za dlugo. Wiec niektorzy sie boja tam rodzic z tego wzgledu. Zdecyduj sama, ale faktycznie najlepiej jest pojechac, obejrzec, pogadac z personelem (choc oczywiscie jezeli beda mieli akurat 3 porody na raz nie oczekuj ze poswieca ci caly swoj czas...). Odpowiedz Link Zgłoś
dzunia Re: GDZIE RODZIĆ????---KRAKÓW?? 12.01.04, 23:42 dzieki Sliczne jesteście kochane i napewno skorzystam z Waszych rad a jak juz będzie po... to sie odezwę i zdam relację jak było w moim przypadku. pozdrowionka papa Odpowiedz Link Zgłoś
edorka1 Re: GDZIE RODZIĆ????---KRAKÓW?? 13.01.04, 10:40 Urodziłam w SPESIE dwoje dzieci - jedno 2 lata temu, drugie przed miesiącem. W obu przypadkach byłam bardzo zadowolona - fachowo, kompetentnie, czyściutko, bardzo miły personel - jednym słwem polecam. Odpowiedz Link Zgłoś