darriasz 14.01.04, 17:32 Jestem w 30 tygodniu ciąży i właśnie zastanawiam się gdzie urodzić moje pierwsze dziecko. Prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papta1 Re: Tychy czy Lędziny 14.01.04, 23:54 Ja jestem z Pszczyny i rodziłam w Bielsku pod Szyndzielnią. Było OK, ale teraz jestem znowu w ciąży i słyszałam, że w Lędzinach jest miło. Myślę,że z dzieckiem musi być wszystko dobrze żeby tam rodzić, no a atmosfera przyjazna temu sprzyja. Tychy to kolos i dużo zamieszania. Zapytaj w szkole rodzenia co oni myślą, może Ci pomogą. Ja mam trochę więcej czasu na podjęcie decyzji bo jestem w 21 tygodniu i mam nadzieję, że ktoś się jeszcze w tej sprawie odezwie. Pozdrawiam, Papta. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycjas2 Re: Tychy czy Lędziny 15.01.04, 10:32 Witaj Ja rodziłam w Tychach w Wojewódzkim, chociaż chciałam rodzić w Lędzinach (ja sama sie tam urodziłam). Mój mąż był innego zdania niż ja, więc skonsultowałam się w tej sprawie z moim lekarzem, który prowadził moją ciążę. Powiedział, że Lędziny mają miłą i przyjazną atmosferę, ale on osobiście mi nie poleca tej porodówki, gdyż każdy poród jest sprawą indywidualną, i nie wiadomo, jak będzie przebiegał. A tam nie mają żadnego specjalistycznego sprzętu (chyba że teraz coś się zmieniło). W razie jakichkolwiek komplikacji dzwonią do Tychów lub Mysłowic po karetkę i wtedy kobieta jest przewożona do szpitala. Natomiast moja koleżanka rodziła tam 4 lata temu i była zadowolona. Leżała sama na sali, o każdej porze można było ją odwiedzić, każdy mógł zobaczyć dziecko, wziąć na ręce (w Tychach dziecko przywozi się w szkalnym wózeczku i pokazuje przez szklane drzwi). Zawsze mogła liczyć na pomoc położnej, ale też jej poród odbywał się bez zakłóceń, miała wszystkie wyniki dobre i pojechała już tam z bólami. Myślę, że spróbuj wybrać się do porodówki i tam udzielą Ci wszystkich odpowiedzi na pytanie dotyczące porodu u nich. Wiem, że wyniki badań muszą być w porządku. A w ubiegłym roku też tam rodziły moje dwie znajome i były zadowolone. A jeśli miałabyś jakieś pytania dotyczące porodu w Tychach to pisz na priva. Pozdrawiam Patrycja, mama Oli (25.04.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
mika45 do patrycjas 27.05.04, 09:39 patrycjas !!! Napisaąłm do ciebie na priva!!! oCZEKUJE ODPOWIEDZI Odpowiedz Link Zgłoś
darriasz czyba jedna Lędziny... ale nadal czekam na opinie 17.01.04, 12:40 Bardzo dziękue za odpowiedzi i czekam na kolejne opinie.. Odpowiedz Link Zgłoś
mamcia32 Re: Tychy czy Lędziny 26.05.04, 17:46 ja proponuje szpital w Mikołowie na ul. warynskiego bardzo fajnie tam jest Odpowiedz Link Zgłoś