Dodaj do ulubionych

Tychy czy Lędziny

14.01.04, 17:32
Jestem w 30 tygodniu ciąży i właśnie zastanawiam się gdzie urodzić moje
pierwsze dziecko. Prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • papta1 Re: Tychy czy Lędziny 14.01.04, 23:54
      Ja jestem z Pszczyny i rodziłam w Bielsku pod Szyndzielnią. Było OK, ale teraz
      jestem znowu w ciąży i słyszałam, że w Lędzinach jest miło. Myślę,że z
      dzieckiem musi być wszystko dobrze żeby tam rodzić, no a atmosfera przyjazna
      temu sprzyja. Tychy to kolos i dużo zamieszania. Zapytaj w szkole rodzenia co
      oni myślą, może Ci pomogą. Ja mam trochę więcej czasu na podjęcie decyzji bo
      jestem w 21 tygodniu i mam nadzieję, że ktoś się jeszcze w tej sprawie
      odezwie. Pozdrawiam, Papta.
    • patrycjas2 Re: Tychy czy Lędziny 15.01.04, 10:32
      Witaj
      Ja rodziłam w Tychach w Wojewódzkim, chociaż chciałam rodzić w Lędzinach (ja
      sama sie tam urodziłam). Mój mąż był innego zdania niż ja, więc skonsultowałam
      się w tej sprawie z moim lekarzem, który prowadził moją ciążę.
      Powiedział, że Lędziny mają miłą i przyjazną atmosferę, ale on osobiście mi
      nie poleca tej porodówki, gdyż każdy poród jest sprawą indywidualną, i nie
      wiadomo, jak będzie przebiegał. A tam nie mają żadnego specjalistycznego
      sprzętu (chyba że teraz coś się zmieniło). W razie jakichkolwiek komplikacji
      dzwonią do Tychów lub Mysłowic po karetkę i wtedy kobieta jest przewożona do
      szpitala.
      Natomiast moja koleżanka rodziła tam 4 lata temu i była zadowolona. Leżała sama
      na sali, o każdej porze można było ją odwiedzić, każdy mógł zobaczyć dziecko,
      wziąć na ręce (w Tychach dziecko przywozi się w szkalnym wózeczku i pokazuje
      przez szklane drzwi). Zawsze mogła liczyć na pomoc położnej, ale też jej poród
      odbywał się bez zakłóceń, miała wszystkie wyniki dobre i pojechała już tam z
      bólami.
      Myślę, że spróbuj wybrać się do porodówki i tam udzielą Ci wszystkich
      odpowiedzi na pytanie dotyczące porodu u nich. Wiem, że wyniki badań muszą być
      w porządku.
      A w ubiegłym roku też tam rodziły moje dwie znajome i były zadowolone.
      A jeśli miałabyś jakieś pytania dotyczące porodu w Tychach to pisz na priva.

Pozdrawiam
      Patrycja, mama Oli (25.04.2003)
      • mika45 do patrycjas 27.05.04, 09:39
        patrycjas !!! Napisaąłm do ciebie na priva!!! oCZEKUJE ODPOWIEDZI
    • darriasz czyba jedna Lędziny... ale nadal czekam na opinie 17.01.04, 12:40
      Bardzo dziękue za odpowiedzi i czekam na kolejne opinie..
    • mamcia32 Re: Tychy czy Lędziny 26.05.04, 17:46
      ja proponuje szpital w Mikołowie na ul. warynskiego bardzo fajnie tam jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka