Dodaj do ulubionych

GDZIE RODZIC W TORUNIU????

25.01.04, 15:50
Pomóżcie Dziewczyny??
Czy w Toruniu nie ma żadnej porodówki oprócz szpitala na Bielanach??Jeżeli
wiecie coś na temat porodów w godnych warunkach w Toruniu, piszcie!!!
Pozdrawiam
Asia z 11-tygodniową Fasolką
Obserwuj wątek
    • minia26 Re: GDZIE RODZIC W TORUNIU???? 16.02.04, 22:15
      Witaj!
      Niestety nie mam dobrych wieści... Póki co, chyba jedynym miejscem jest Szpital
      na Bielanach... Jakiś czas temu słyszalam, ze Matopat ma otworzyc Oddział
      Połozniczy, ale zdaje sie, ze jeszcze go nie masad Na pocieszenie moge Ci
      napisac, ze sama rodzilam w szpitalu bielanskim i wszystko bylo OK. Jest pokoj
      do porodu rodzinnego, teraz juz chyba nawet wyposazony w specjalna wanne. Ja co
      prawda z przyczyn niezaleznych (cesarskie ciecie) nie korzystalam z tych
      dobrodziejstw, ale znam osoby ktore sobie chwala ten oddzielny pokoik.. Ogolnie
      nie jest zle, wiec badz dobrej mysli... Zycze Ci zatem szczesliwego,
      bezproblemowego rozwiazania i duzo pociechy z dzidzi smile
      Pozdrawiam
      Monika mama 13-miesięcznej Karolinki
    • benka7 Re: GDZIE RODZIC W TORUNIU???? 17.02.04, 09:50
      Jak będziesz miała taką możliwość to polecam Bydgoszcz ul. Szpitalną. Sama
      jestem z Torunia i 2 razy rodziłam w Bydgoszczy, bo toruński szpital na
      Bielanach do najlepszych nie należy, a innego nie ma. W Bydgoszczy np. poród
      rodzinny jest bezpłatny, a w Toruniu 400 zł. Warunki w Bydgoszczy są bdb i
      obsługa super.
    • butka Re: GDZIE RODZIC W TORUNIU???? 17.02.04, 13:50
      Co do ostatniej wypowiedzi to mam zastrzeżenia. sama robiłam ostatnio wywiad na
      temat bydgoskih szpitali bo będę tu rodzić i 2 w ogólnych sondażach nie wypada
      najlepiej. Jeśli Ty masz dobre wspomnienia to pozazdrościć, bo odsyłam do
      postów ostrzegających przed tym szpitalem. Ja osobiści e zdecyduję się chyba na
      Biziela. byłam w sobotę na wywiadzie w obu szpitalach i do2 na szpitalnej nawet
      mnie nie wpuścili, tylko pogadali ze mną przez domofon, a rodzących chyba było
      dużo bo w poczekalni było pełno rodzin oczekujących na werdykt. po czym udałam
      się do Biziela a tam była tylko jedna rodząca.Reszta sal i położnych wolnych i
      chętnych do współpracy. zostałam mile przyjęta, obeszłam i wszystko obejrzałam.
      2 niby taki dobry szpital przez te nagrody rodzić po ludzku, ale teraz za to
      tam tłok i ordynator to podobno się wogóle na niczym nie zna. często też słyszę
      w tym szpitalu o porodzie kleszczowym, co wg mnie nie jest najmądrzejsze.
      Lepsza już cc przy komplikacjach. Sam fakt że rodzi jednocześnie 10 czy 2 na
      porodówce wskazuje na to gdzie położna będzie miała więcej czasu i uwagi mogła
      swoim pacjentkom poświęcić.
    • joaz Re: GDZIE RODZIC W TORUNIU???? 18.02.04, 13:57
      Niestety - porodówki w Motopoadzie nie będzie ( w piątek rozmowaiałam na ten
      temat z lekarzem). Pozostaje Bydzia lub nasze Bielany
      joanna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka