ehiszpanka 30.01.04, 17:06 Sluchajcie jak to jest?- czy trzeba placic poloznej za uczestniczenie w porodzie i kilka rad od niej czy oprowadzenie po szpitalu? Niby smieszne pytanie ale naprawde nie wiem jak to tak naprawde jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madeyowa Re: CZY TRZEBA...? 30.01.04, 22:13 Nie trzeba za nic płacić położnej, chyba, że wybierzesz sobie jakąś konkretną i się z nią wcześniej umówisz, żeby odbierała Twój poród. Ja mam taką zaprzyjaznioną, z którą rodziłam moje dzieci. Płaciłam jej za to, ale przyjechała specjalnie do mnie(nie miała wtedy dyżuru). Odpowiedz Link Zgłoś
madeyowa Re: CZY TRZEBA...? 30.01.04, 22:17 Dodam, że kilka dni wcześniej oprowadzała mnie po oddziale położniczym i jak byłam po terminie przyjeżdżałam na jej dyżur na KTG. Wiem od koleżanek, że u nas położnictwo można obejrzeć nawet jak nie znasz tam nikogo. Nie robią z tego problemu. Po prostu mówisz, że chcesz zobaczyć i Cię oprowadzą(chyba, że jest nawał rodzących to wtedy nie). Odpowiedz Link Zgłoś