gosiam_79 19.01.10, 10:24 jak w temacie, oraz gdzie, u kogo i w jakiej cenie. Z góry dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 19.01.10, 11:19 Z tego co wiem, dla kobiet powyżej 35 jest darmowy na NFZ, na życzenie. Tak samo jak USG genetyczne. W MultiMed zdaje się jest m.in. na NFZ, USG robi m.in. świetna i super pomocna dr. Jaczyńska. www.multimed.pl/diagnostykaprenatalna.php Test ten powinno się robić w takim ośrodku, gdzie mogą zrobić tego samego dnia co USG genetyczne a potem oba wyniki razem zinterpretować. Ja 4 lata temu robilam prywatnie tu: www.medserwis.pl/nm.asp?p=4128,1,60428 wraz z USG (w cenie nagranie na plytke i 3D) kosztowało bodajże 600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
mamabaski Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 19.01.10, 11:28 ja robilam u dr Piekarskiego koszt 650 pln www.drpiekarski.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
moreno68 Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 20.01.10, 19:46 Ja robiłam w Damianie u dr.Kucharskiego.koszt razem z usg 500 zł. Opis robi sława od tych testów Dudarewicz w łodzi.Wpisz w internet to znajdziesz więcej informacji o Dudarewiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
mrr6 Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 21.01.10, 15:53 nie ma sław od testu PAPP-a wrzuć w Googla -FMF to Ci wyskoczą wszystkie osoby w Polsce które mają umiejętności i program do obliczania ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 21.01.10, 16:20 mrr6 napisała: > nie ma sław od testu PAPP-a Owszem, w pewnym sensie są. Test robi maszyna i program komputerowy, ale są osoby, które o wiele lepiej niż inne znają się na interpretacji i analizie tego testu wraz z wynikami USG, biorąc pod uwagę wiek kobiety, jej ewentualne komplikacje ciążowe, itp itd. I na tym, jak wyjaśnić kobiecie suchą i potencjalnie mylącą statystykę rezultatów, i pomóc jej w podjęciu dalszych decyzji. A z tego co słyszałam, dr. Dudarewicz faktycznie do takich lekarzy należy. Odpowiedz Link Zgłoś
mrr6 Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 21.01.10, 23:38 wszystkie te dane o których piszesz- wiek,palenie tytoniu,rodzaj zapłodnienia,ew. komplikacje są uwzględniane przez program komputerowy od FMF Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 22.01.10, 10:09 mrr6 napisała: > wszystkie te dane o których piszesz- wiek,palenie tytoniu,rodzaj > zapłodnienia,ew. komplikacje są uwzględniane przez program > komputerowy od FMF Wiem, bo robiłam ten test. Co nie zmienia tego, co napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno68 Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 22.01.10, 12:14 Owszem ,tylko jeszce jest coś takiego jak USG i oglądanie jego wyników.Nie wszyscy ginekolodzy są świetnymi lekarzami i nie każdy kto robi usg musi byc super specjalistą. Jeśli już się decydujesz wybierz lekarza mądrze. Wiem ci piszę ,sama robiłam ten test. Od USG w Warszawie jest rewelacyjny Robert Makowski na Łuckiej , ale są długie terminy zapisów. Odpowiedz Link Zgłoś
mrr6 Re: Test Papp-a Warszawa, jaka cena 22.01.10, 21:49 ok. dr Makowski jest rewelacyjny ale nie ma programu i nie wylicza ryzyka Odpowiedz Link Zgłoś