Dodaj do ulubionych

juz kompletnie nie wiem gdzie rodzic WAWA ???...

24.02.10, 23:24
szczerze mowiac przegladam ostatnio forum szpitalne bo lada moment mam termin. To drugie dziecko wiec moze az tak sie nie przejmuje jak za pierwszym razem, ale rozeznanie wole miec.
Po lekturze wielu postow stwierdzam, ze to za kazdym razem jest bardzo indywidualny opis kazdej z nas, po jakichs konkretnych oczekiwaniach, wrazeniach, mocno zalezny od tego kto byl akurat na dyzurze czy porod byl problematyczny itd itd.
Pierwsze dziecko urodzilam na inflanckiej chociaz wcale nie planowalam, ale bylo przed terminem wiec jakos tam akurat trafilam. Malo kto wtedy dobrze pisal o tym szpitalu (podobnie jak dzis) a ja zlego slowa nie moge powiedziec. Z nikim sie nie umawialam, nikomu nie placilam a kazdej z Was zycze takiej "obslugi".
Teraz planowalam mswia bo mam najblizej, ale ostatnie opinie sa troche niepokojace. Nie mam tam lekarza, nie zamierzam sie tez umawiac z polozna. Kolejny typ to Solec - znowu skrajne opinie. Madalinskiego?? ponoc tam akurat lepiej rodzic z oplacona polozna...itd itd itd. A kazdej z nas nalezy sie troskliwa opieka i troche ludzkiego zrozumienia w tych chwilach bez jakichs dzikich oplat za wszystko co tylko mozna wycenic...

Chyba zdam sie na szczesliwy traf bo z nadmiaru wiedzy juz sama nie wiem gdzie jechac na izbe przyjec...chyba, ze ktoras z Was ma super sprawdzone ostatnio miejsce??

pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • swinka-morska Re: juz kompletnie nie wiem gdzie rodzic WAWA ??? 25.02.10, 08:49
      > Pierwsze dziecko urodzilam na inflanckiej chociaz wcale nie planowalam, ale byl
      > o przed terminem wiec jakos tam akurat trafilam. Malo kto wtedy dobrze pisal o
      > tym szpitalu (podobnie jak dzis) a ja zlego slowa nie moge powiedziec. Z nikim
      > sie nie umawialam, nikomu nie placilam a kazdej z Was zycze takiej "obslugi".

Być może tego powinnaś się trzymać i nie szukać już niczego więcej.
      Zadna warszawska porodówka nie jest bez wad.
      O każdej znajdziesz i dobre i złe opinie.
      • kulka1975 Re: juz kompletnie nie wiem gdzie rodzic WAWA ??? 25.02.10, 15:23
        Ja też mam najbliżej MSWiA i polecam. Rodziłam 02.02.10. Też dużo czytałam i nie
        ma szpitala idealnego, więc jakby człowiek się kierował tym co wyczyta na forum
        to by nie rodził w ogóle smile
        • mamula11 Re: juz kompletnie nie wiem gdzie rodzic WAWA ??? 25.02.10, 19:25
          dzieki za odpowiedzi smile

Kulka czy mozesz mi napisac cos wiecej o konkretnie Twoich wrazeniach po
          porodzie w msw? Przy okazji gratuluje i wszystkiego dobregosmile
          Czy znalas tam kogos? Jakie tam sa warunki? Slyszalam, ze to w sumie niewielki
          oddzial. maja 2 sale z czego jedna jest 1osobowa i druga 2 osobowa? Rodzilas
          naturalnie czy przez cc. Jak z traktowaniem i szacunkiem ze strony personelu? Za
          co pobieraja dodatkowe oplaty? Z gory dzieki za wszelkie info i pozdrawiam
    • sroka75 Re: juz kompletnie nie wiem gdzie rodzic WAWA ??? 25.02.10, 16:22
      przejrzyj może co aktualniejsze wpisy Warszawskie szpitale- FAKTY, ustal swoje
      priorytety i porównaj, a skoro "przetestowała" Inflancką i jesteś zadowolona to
      może "znajome kąty" tez będą dobrym kryterium, pozdrawiamsmile
      • izuniap78 Re: juz kompletnie nie wiem gdzie rodzic WAWA ??? 25.02.10, 19:32
        Ja polecam Solec. Rodziłam tam 24.01.10.
        Nikomu za nic nie płaciłam, czułam się dobrze, zarówno na patologii(
        byłam po terminie), jak i na porodówce i poporodowej.
        Mają świetnych lekarzy i położne.
        • majaaleksandra Re: juz kompletnie nie wiem gdzie rodzic WAWA ??? 25.02.10, 20:01
          izuniap78 a nie wiesz może jak na Solec są przyjmowane kobiety w trakcie porodu?
          Czy powinno się prowadzić w przychodni przyszpitalnej czy coś?
          A na patologię jak poszłaś? Bo mnie przy Małej odesłali z braku miejsc....
          • izuniap78 majaaleksandra 24.03.10, 22:49
            Sorki, że tak późno odpisuję, dopiero teraz zauważyłam.

Ja leżałam na patologii, bo byłam już 10 dni po terminie. Pani doktor mówiła, że w zasadzie nie mają już miejsc, ale poszła porozmawiać z
            ordynatorem i się znalazło smile Mówiła, że gdyby nie było miejsca, to
            oni by mi szukali i ew. zawieźli jak bym chciała.
            Chodziłam do przychodni przyszpitalnej tylko dlatego, ze byłam już po
            terminie, na oddziale ich to nie interesuje, czy chodziłaś do ich
            przychodni, czy nie.
            Polecam p. doktor Dorotę Sosnowska, przyjmuje ponoć też prywatnie w
            Kaar-medzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka