szczerze mowiac przegladam ostatnio forum szpitalne bo lada moment mam termin. To drugie dziecko wiec moze az tak sie nie przejmuje jak za pierwszym razem, ale rozeznanie wole miec.
Po lekturze wielu postow stwierdzam, ze to za kazdym razem jest bardzo indywidualny opis kazdej z nas, po jakichs konkretnych oczekiwaniach, wrazeniach, mocno zalezny od tego kto byl akurat na dyzurze czy porod byl problematyczny itd itd.
Pierwsze dziecko urodzilam na inflanckiej chociaz wcale nie planowalam, ale bylo przed terminem wiec jakos tam akurat trafilam. Malo kto wtedy dobrze pisal o tym szpitalu (podobnie jak dzis) a ja zlego slowa nie moge powiedziec. Z nikim sie nie umawialam, nikomu nie placilam a kazdej z Was zycze takiej "obslugi".
Teraz planowalam mswia bo mam najblizej, ale ostatnie opinie sa troche niepokojace. Nie mam tam lekarza, nie zamierzam sie tez umawiac z polozna. Kolejny typ to Solec - znowu skrajne opinie. Madalinskiego?? ponoc tam akurat lepiej rodzic z oplacona polozna...itd itd itd. A kazdej z nas nalezy sie troskliwa opieka i troche ludzkiego zrozumienia w tych chwilach bez jakichs dzikich oplat za wszystko co tylko mozna wycenic...
Chyba zdam sie na szczesliwy traf bo z nadmiaru wiedzy juz sama nie wiem gdzie jechac na izbe przyjec...chyba, ze ktoras z Was ma super sprawdzone ostatnio miejsce??
pozdrawiam