mmjx 20.04.10, 10:00 wiem, że sytuacja może się zmieniać z dnia na dzień, ale może ktoś wie jakie jest aktualnie obłożenie w Zośce? Może któraś z dziewczyn tam w ostatnich dniach rodziła? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jul-kaa Re: Św Zofia - stan aktualny 20.04.10, 10:21 Ja rodziłam 7 kwietnia. Przyjęto mnie 5 kwietnia i były pustki. Dwa dni później już były tłumy - leżałam przed porodem i po nim na Patologii Ciąży (i po porodzie przenoszono mnie 3! razy z sali do sali). Wydaje mi się, że obłożenie zmienia się z dnia na dzień czy wręcz z godziny na godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
mmjx Re: Św Zofia - stan aktualny 20.04.10, 10:44 leżałaś aż w 3 salach po porodzie? - dlaczego cię tak przenosili? Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Św Zofia - stan aktualny 20.04.10, 11:02 mmjx napisała: > leżałaś aż w 3 salach po porodzie? - dlaczego cię tak przenosili? Moja siostra rodzila w sw. Zofii kilka lat temu, tez trzy razy musiala zmieniac sale. Odpowiedz Link Zgłoś
jul-kaa Re: Św Zofia - stan aktualny 21.04.10, 11:06 mmjx napisała: > leżałaś aż w 3 salach po porodzie? - dlaczego cię tak przenosili? Mam taka teorię, ze za karę - darłam się na pół szpitala )) A tak serio - było mało miejsc, ciągle robili roszady, starali się zostawić choć jedną salę "patologiczną". Nie wspominam tego jako tragedii, choć wygodne z pewnością nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamiszka Re: Św Zofia - stan aktualny 22.04.10, 13:33 Dziewczyny- przy okazji mam pytanie- czy na IP przy przyjęciu do porodu wymagają nadal książeczek ubezpieczeniowych? Czy któraś miała inny dokument w zastępstwie (np RMUA)? Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: Św Zofia - stan aktualny 22.04.10, 14:31 RMUA jak najbardziej. Ksiazeczek wiele osob nie ma i nigdy nie mialo. Odpowiedz Link Zgłoś
mgnienieoka Re: Św Zofia - stan aktualny 22.04.10, 19:24 pytałam o obłożenie kilka dni temu mojego lekarza i to jest tak ze jesli chodzi o same porody to z dnia na dzien sie to zmienia, jednego dnia urwanie głowy a drugiego tylko 13 porodów na dobę problemem jest miejsce nie do rodzenia ale wolne łóżko po porodzie, dlatego ciagle upychają, przenoszą itd...tak więc mamy leżą z dziećmi na każdym oddziale. Odpowiedz Link Zgłoś