Dodaj do ulubionych

SPES, dr Bałasz, parę pytań

07.04.04, 18:41
Hej!

Choć dopiero dziś się dowiedziałam, że jestem w ciąży, myślę juz o wyborze
lekarza... przedtem chodziłam do pani Góreckiej, rodziłam w Spesie (dwie cc) i
byłam zadowolona. Ale... wiem, że teraz u Góreckiej trzeba wybulić
przynajmniej 800 żeby była przy porodzie (albo cesarce) i zastanawiem się nad
Bałaszem w Spesie. Ile u niego kosztuje wizyta? I czy potem trzeba płacić coś
dodatkowo za to, żeby on był przy porodzie, albo operacji. I jakie macie
wrażenia co do niego, jako lekarza? Bo na mnie zrobił miłe wrażenie podczas
pobytu w Spesie, ale to dość powierzchowne...
Czekam na opinie
Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 12.04.04, 22:13
      podnoszę wątek, może jednak?
      • risa1 Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 22.04.04, 21:01
        niestety nieodpowiem ci...bo sama licze na odp.
        moze jest ktos kto go zna generalnie szukam info na temat tej kliniki.

pozdrawiam
        • mamami Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 23.04.04, 15:56
          Jeżeli szukasz informacji na temat spesu to wrzuć sobie SPES do wyszukiwarki.
          Sama zakladałam taki wątek i na pewno są jeszcze dwa opisujące porod w tej klinice.
          • kasiulek79 Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 07.05.04, 20:33
            Cześć!Bałasz prowadził całą moją ciążę i był przy porodzie.najpierw nie miałam
            o nim zbyt dobrego zdania,nie tyle z uwagi na fachowość co po prostu wydawał mi
            się surowy i trochę antypatyczny.Bałam się strasznie porodu więc chciałam mieć
            lekarza - przyjaciela.Ale przy porodzie zmieniłam zdanie.Rodziłam prawie 2 dni
            i on przez cały ten czas był w klinice.wtedy zobaczyłam jak jest oddany
            pracy,jakim jest swietnym fachowcem.I o dziwo dzięki niemu nie bałam się aż tak
            bardzosmileDodawał mi otuchy za co jestem mu niezmiernie wdzięczna.Polecam go z
            całego serca.dzięki niemu poród wspominam z przyjemnoscią - myślałam,że nigdy
            tak nie będę myslećsmileWizyta kosztuje 50 zl.najlepiej jak pójdziesz z jakimiś
            pytaniami jezeli masz takie bo on sam z siebie raczej nie udziela
            informacji.Jeszcze raz polecam i zyczę udanego porodu.
            • gattac Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 08.05.04, 13:42
              hej. rodziłam w spesie 1 stycznia br.smile poród odbierał dr bałasz. rewelacja!
              bardzo mily facet i wydaje się , że kompetentny.w ogóle w klinice warunki b.
              komfortowe- miły personel i przyjazna atmosfera. cały pobyt w klinice wspominam
              bardzo ciepło .także gorąco polecam!
              • gattac Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 08.05.04, 13:45
                bardzo sympatyczna jest pani grażynka (położna)
                • annaagata Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 08.05.04, 16:04
                  rodziłam tam w 2002 roku - byłam pacjetka dr Malinowskiej (bardzo polecam), ale
                  do porodu nie mogła bo wyjechała - wcześbiej urodziłamsmilePilnowała wszystkiego
                  przez telefon, tzn. miałam ful opiekę i wszyscy sie troszczyli. A Balasza
                  troszkoe sie ..hm obawiam -troche surowy mi sie wydał
    • jolkaj24 Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 11.05.04, 10:58
      Ja też miałam tam rodzić i poszłam do dokotra Bałasza. Facet mnie wystraszył i
      kazał porobić badań za ponad 300 złotych ale to jeszcze nic. Po zbadaniu
      powiedział, że mam nadżerkę i że on musi wiedzieć czy to jest rak czy nie, bo
      po ciąży on musi wiedzieć czy brac sie za leczenie czy wyciąć mi wszystko. Ja
      mam dopiero 24 lata i fajna wiadomość jak dla kobiety w ciązy( ocena w dodatku
      bez badań). Póżniej poszłam dla pewności do innego lekarza który powiedział,że
      tam się nic złego nie dziej(miałam pęknięcie po urodzeniu pierw.dziecka), a w
      dodatku po I ciąży chodziłam do lekarza, który też nic złego tam nie stwierdził.
      Dla mnie tyle to wystarczy a poza tym był bardzo oschły i niezbyt miły. Wizyta
      50 zł ale USG też 50 zł.Ciekawe czy za zapis KTG też się płaci. A co do klinki
      to być może miła atmosfera chociaż jak weszłam to mogłam od razu wejść na salę
      gdzie odbywają sie cesarki. Wejście jest na przeciw tych drzwi a noworodki
      obok.Trochę dziwne??? Cyba wrócę do Kliniki na Kopernika bo jednak
      najważniejsze jest zdrowie malucha. Teraz chodzę do lekarza pracjącego na
      Kopernika i czasmi też tam można iść na wizytę. W sumie też się pałci ale tylko
      50 zł. a USG jest za darmo(chociaż wszystko powinno być darmowe). Ten lekarz
      nazywa sie Wójcik może któraś z pań go zna jeśli tak to proszę o opinię.
    • chochlik4 Re: SPES, dr Bałasz, parę pytań 11.05.04, 12:40
      No to jeszcze ja. Dr Bałasza znam już 8 lat, jeszcze z czasów, gdy pracował w
      szpitalu MSW. Wyleczył mnie z dolegliwości, które inni lekarze leczyli
      kilkakrotnie mówiąc, że są nie do wyleczenia. Prowadził moją ciążę, potem był
      przy porodzie. Rodziłam w SPESie, bo poszłam za nim, bo mu ufam. Nie
      wyobrażałam sobie porodu z kimś innym. Wiem, że potrafi przekładać urlop, bo
      pacjentkom zależy, żeby to on odbierał ich dzieci. Jest kompetentny, fachowy i
      lubi swoje pacjentki i dzieciaki. To, że czasem może wydać się surowy czy
      oschły: każdy ma prawo mieć gorszy dzień- i on i my. Mógł w końcu mieć ciężki
      dyżur nocny, ma prawo źle się czuć... A jeśli do tego trafi do niego
      dziewczyna, która akurat ma "niekorzystny biomet", to może tak się wydawać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka