Dodaj do ulubionych

test Pappa w Warszawie

06.02.11, 17:45
Witajcie! Koleżanka poleciła mi doktora Lewczuka z Łuckiej. Jestem do niego zapisana na Usg z testem Pappa. Jest młody ale podobno polecany.
Czy któraś z was słyszała o nim??? Robiłyście może ten test? Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • sid8888 Re: test Pappa w Warszawie 06.02.11, 19:08
      ja robiłam u Węgrzyna z Multimedu - polecam - ponoć to profesjonalista - ja byłam zadowolona - choć cudów się nie spodziewaj - tylko ocenia 3 schorzenia genetyczne a wiadomo, ze jest ich dużo dużo więcej, no i tylko daje prawdopodobieństwo.
    • kaeira Re: test Pappa w Warszawie 06.02.11, 19:11
      Testu Pappa nie robi lekarz, to test laboratoryjny, natomiast lekarz interpretujący to badanie powinien być w tym doświadczony. (powinno się go robić tego samego dnia co USG, a wyniki testu krwi i USG interpretować razem)

Z dr Lewczukiem miałam kiedyś styczność na Żelaznej, robił mi USG. Ale z tego co wiem, nie jest on żadnym uznanym specjalistą od USG.

Wg mnie, jeżeli to możliwe, to akurat to USG (tzn USG genetyczne z badanie przezierności karkowej) powinien robić uznany specjalista USG, bo wymaga ono naprawdę bardzo dużego doświadczenia.
      W Warszawie polecam np. dr. Renatę Jaczyńską (miałam u niej to badanie 2 razy, absolutna rewelacja w podejściu do pacjentki), i dr. Makowskiego (jego akurat znam w kilku USG na Żelaznej).

Tu zobacz moje posty od dr. Jaczyńskiej, a w całym tamtym wątku jeszcze więcej poleceń i opinii:
      forum.gazeta.pl/forum/w,588,115448731,115619505,Re_USG_W_wa_szukam_bdb_specjalisty_.html
      • chichicha Re: test Pappa w Warszawie 06.02.11, 20:07
        Moja gin sugerowała, żebym zrobiła test Pappa, ale nie zdecydowałam się, bo wynik testu oparty jest na statystykach. No i zaczęłam się zastanawiać co zrobię jak wyjdzie nie tak. I doszłam do wniosku, że nie mam go co robić...
        Dlaczego masz go zrobić?
      • monia76 Re: test Pappa w Warszawie 07.02.11, 10:53
        nie robiłabym testu pappa, a jedynie usg u dobrego specjalisty. również polecam dr jaczyńską (na codzień pracuje w IMiD w pracowni wad płodu) oraz dra makowskiego z łuckiej. jedno usg u lekarzy z ich doświadczeniem jest warte więcej niż sto testów pappa.
        • domi_33 Re: test Pappa w Warszawie 07.02.11, 19:21
          ja robiłam test pappa gdzieś na ulicy Wrocławskiej. nie pamiętam już nazwy przychodni. mi wyniki pomogły się nieco uspokoić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka