Dodaj do ulubionych

jakie sale porodowe na starynkiewicza???

27.04.04, 18:13
jak wygladaja sale porodowe na starynkiewicza??? czy sa jedno czy kilku
osobowe? czy jezeli chce rodzic z mezem to nie ma z tym problemu? bo jakos
niewyobrazam sobie rodzic z jeszcze kilkoma takimi parami jak ja i maz
rownoczesnie!
Obserwuj wątek
    • mollka Re: jakie sale porodowe na starynkiewicza??? 28.04.04, 08:50
      Jest tam kilka boksów jednoosobowych(całkiem przyjemnie urządzonych),
      odgrodzonych od siebie ścianami. Niestety ściany nie dochodzą do sufitu i
      słychać, co się dzieje w boksie obok. Porody rodzinne są bezpłatne - można
      wpłacić dobrowolną cegiełkę za znieczulenie. W szpitalu istnieje podobno osobna
      sala (czyli pokój z pełnymi ścianamismile), ale położna z tego szpitala
      powiedziała, że nie korzystają z niej, ponieważ jest na innym piętrze niż blok
      operacyjny i na wszelki wypadek ze względów bezpieczeństwa nie korzystają z
      niej.
      Można więc rodzić z mężem, ale w rytm "uwertur" z innych boksów smile))
      Pozdrawiam!
      Mollka

P.S.: Wybieram się do tego szpitala w połowie czerwca! Jeśli masz późniejszy
      termin opowiem więcej szczegółów po swojej wizycie.
      • carolline1 Re: jakie sale porodowe na starynkiewicza??? 28.04.04, 09:04
        ja sie tam wybieram na przelomie sierpnia i wrzesnia! pierwszy termin wyliczony
        mam na 7 wrzesnia ale z usg wynika ze ciaza jest starsza, wiec sama jeszcze nie
        wiem! bede bardzo wdzieczna za relacje z porodu na starynkiewicza!!! jestem
        ciekawa jak w tym szpitalu wszystko wyglada! dzieki i powodzenia!
    • marcyszka Re: jakie sale porodowe na starynkiewicza??? 29.04.04, 08:08
      Witaj,
      Byłam we wtorek oglądać te sale. Są odnowione - trzy jednoosobowe boksy. Mają
      jedną wpólną łazienkę. Wyglądają bardzo przyjemnie.

A ja mam pytanie o sale położnicze standardowe = bezpłatne:
      Czy są odnowione - w miarę schludne?
      Czy łóżka są wygodne?
      Czy łazienka jestw wyremontowana? - Ile prysznicy?

Termin mam na jutro, ale może ktoś zdąży odpowiedzieć smile

Pozdrawiam
      Marcyszka
      • carolline1 Re: jakie sale porodowe na starynkiewicza??? 29.04.04, 08:45
        jakis czas temu na forum juz byl ten temat.. ale niestety podobno te
        standardowe sale nie sa zbyt przyjemne i lozka sa do kitu.. podobno niewygodne,
        trzeszcza i ciezko na nie wejsc.. co po porodzie moze byc bolesne! ale poszukaj
        tego watku, moze jest jednak inaczej! oby!! a ja mam do ciebie prosbe!!! jak
        juz wrocisz z bobaskiem to zdasz relacje z porodu na starynkiewicza.. ja rodze
        dopiero na poczatku wrzesnia! dl aciebie powodzenia i szybkiego porodu!! smile
    • alo76 Re: jakie sale porodowe na starynkiewicza??? 30.04.04, 11:09
      cześć! ja rodziłam na starynkiewicza 11.02.2004 i chwalę sobie ten wybór. fakt,
      sale do porodu rodzinnego nie są do końca przegrodzone dlatego wszystko słychać
      co dzieje sie obok, ale ja polecam. tak się złozyło, że rodziłam o 23.00 do 8
      rano i byłam sama - dopiero nad ranem doszły 2 kobiety, ale ja byłam skupiona
      na sobie i towarzystwo obok mi nie przeszkadzało. sale są czyste, z drabinkami
      i piłkami, schludną łazienką. położne b. miłe, możesz o wszystko sie pytać.
      inna sprawa to sale poporodowe - dość ciasne, łóżka kiepskie, a jedzenie -
      zapomnij.lekarze też nie są wylewni jeśli chodzi o kontakt z pacjentką (mój
      poród zakończył się cc), jednak siostry są b.usłużne i we wszystkim Wam pomogą,
      powiedzą o diecie i nauczą przystawiać maluszka do piersi. ponadto, a raczej
      przede wszystkim starynkiewicz posiada oddział oiom dla dzieciaczków i gdyby
      poszło coś nie tak nie będą ich nigdzie przewozić.
      zyczę bezproblemowych i szybkich porodów wink
      ola
      • carolline1 do alo76!!! 30.04.04, 18:30
        a mam pytanko do ciebie! ja na 90% procent bede (zdaje sie) rodzila przez cc!
        ze wzgledu na przebyte w dziecinstwie 3 operacje na oczy! moglabys powiedziec
        jak wyglada cc i najwazniejsze bo tego sie boje! czy bardzo dlugo dochodzi sie
        do siebie po cc? boje sie ze nie bede mogla od razu zajmowac sie bobaskiem itp.
        dlatego wolalabym rodzic naturlanie, gdyz chyba od razu mozna zajac sie swoim
        dzieckiem!
    • alo76 Re: jakie sale porodowe na starynkiewicza??? 02.05.04, 18:22
      carolline, ja cc zniosłam b. dobrze. Mikołaj urodizł sie o 9.05, od razu
      zostałam przewieziona na specjalną salę, gdzie podłączono mnie do kroplówki. W
      salce cały czas (dzień i noc) jest siostra a maleństwo przywożą Ci na
      karmienie. Trzeba jak najszybciej zacząć się ruszać tzn. na początek spróbować
      usiąść choćby na łóżku. Ja to zrobiłam pod wieczór, zeby móc udać się pod
      prysznic. Bardzo kręciło mi się w głowie, ale udało się. Siostra na wóżku
      podwiozła mnie do łazienki, ale już sama zdołałam się umyć i wrócić na salę. Na
      drugi dzień już samodzielnie wstawałam do toalety i pod prysznic i po to tylko,
      żeby zwyczajnie się rozruszać i pospacerować. Na drugi dzień (wieczór) byłam
      już na zwyczajnej sali poporodowej (chciałam wykupić prywatne pokoje, ale
      wszystkie były zajęte) i od tego momentu Mikołaj był już całą dobę ze mną,
      karmiłam fo ,przebierałam i ubierałam samodzielnie. Łóżka były fatalne i
      trudm\no było z nich wstać nie nadwerężając mięśni brzucha, ale innego wyjśćia
      nie było - po prostu musiałam. Możesz spać z dzieckiem, ale mnie to nie
      wychodziło i w rezultacie na każde kwilenie wstawałam do Małego. Po powrocie
      odczuwałąm uporczywy ból w kręgosłupie. Obawiałam się, że poszło coś nie tak ze
      znieczuleniem, ale lekarz zbadał kręgosłup i powiedizał, że wszystko jest
      dobrze. Po jakich 3 tygodniach przeszło. To chyba na tyle, jakby co to pytaj smile
      ola

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka