kasiek-kd 09.08.11, 11:15 czy któras z Was rodziła/planuje rodzic w szpilatu Medicover? proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
od.czasu.do.czasu Re: poród w szpitalu Medicover 09.08.11, 13:25 Było o tym na forum "Szpitale" Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: poród w szpitalu Medicover 09.08.11, 14:27 form SZPITALE jest kopalnia wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: poród w szpitalu Medicover 09.08.11, 16:21 dzięki, nie wiedziałam, ze NAWET TAKIE forum jest Odpowiedz Link Zgłoś
asia255 Re: poród w szpitalu Medicover 06.10.11, 17:36 Sprawdź www.porod.medicover.pl Odpowiedz Link Zgłoś
samapatt6hibhyam Re: poród w szpitalu Medicover 21.10.11, 12:29 Tak. Rodziłam. Pierwsze dziecko w publicznym, drugie w Damianie, trzecie w Medicoverze. Najbardziej byłam zadowolona z Damiana. Przy porodzie był ginekolog Południewski i położna Wichman. Myślę, że to im zawdzięczam najwięcej i że liczą się głównie ludzie, "z którymi rodzisz" Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
caffe_al_vetro Re: poród w szpitalu Medicover 06.11.11, 22:49 rodziłam w szpitalu Medicover w kwietniu i z całego serca polecam. Rodziłam SN i nie wyobrażam sobie kolejnego porodu gdzie indziej. Nawiasem mówiąc ja również przeszukiwałam forum Szpitale, które oczywiście jest kopalnią wiedzy ale jak przyjdzie co do czego to konkretów mało a o takie chyba chodzi prawda? zresztą większość postów i tak dotyczyła cesarki.... jeżeli masz konkretne pytania to postaram się odpowiedzieć pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek-kd Re: poród w szpitalu Medicover 08.11.11, 21:29 dziekuje, jednak cukrzyca ciazowa (z insulina) spowodowały, ze kierowana jestem - przez lekarza z medicoveru na patologie ciazy, a potem do porodu - na Karowa (sa takich ciazach "obyci", no i neonatologia podobno doskonała) Odpowiedz Link Zgłoś
emienogie Re: poród w szpitalu Medicover 23.01.12, 23:52 to jeszcze ja sie wypowiem.rodzilam sn w medicoverze w pazdzierniku.zalezalo mi na jak najbardziej naturalnym porodzie-bez znieczulenia, w kucki, w spokoju,ciszy, polmroku.. etc. mysle ze to nie jest szpital do tego typu zadan.na szkole rodzenia padlo duzo ladnych formulek ,ktore nijak sie maja do przyzwyczajen i trybu pracy pracujacych tam osob.kosztowna lekcja, jednak jesli mialabym raz jeszcze wybierac zdecydowanie nie! bb 5 10 11 Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: poród w szpitalu Medicover 26.01.12, 20:23 zalezy na czym komu zalezy. rodzilam w prywatnym szpitalu , nie medicover akurat , ktorego tyczy sie watek ale mnie zalezalo na medykalizacji porodu. kocham byc w ciazy ale porodowi mowie NIE mialam ciecie na zyczenie. jesli ktos tak jak poprzedniczka pragnie skupic sie na sobie i swoim porodzie to faktycznie -chyba w prywatnym z tym jest gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: poród w szpitalu Medicover 22.02.12, 23:54 było trzeba rodzić na żelaznej... a nie w miejscu gdzie liczy się szybkie zwolnienie sali, bo czeka kolejna pacjentka która dużo płaci... Odpowiedz Link Zgłoś
lola_lu81 Re: poród w szpitalu Medicover 29.02.12, 15:24 co za bzdura. Medicover to jedyny szpital gdzie nie ma "granic czasowych" każdej fazy porodu - rodzisz bez pośpieszania. Chyba chciałaś napisać odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś
chubabubba Re: poród w szpitalu Medicover 06.03.12, 15:32 No bzdura totalna.... Rodzilam tam rok temu, spędziłem w szpitalu 10 dni po porodzie i jakoś nikt nas nie wyrzucal a zajmowaliśmy pokój rodzinny . Teraz spedzilam z synkiem na pediatrii kilka dni z zapaleniem płuc i mogę polecić ten szpital zarówno do porodu jak i późniejszej opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
jantarowo Re: poród w szpitalu Medicover 08.03.12, 23:03 taa na zelaznej wywalili mnie do domu po 2 dniach, a mialam cc Odpowiedz Link Zgłoś
igoola Re: poród w szpitalu Medicover 30.01.12, 16:59 Miałam rodzić w styczniu w medicover ale wyszło niestety inaczej.wszystko było juz opłacone,umowa podpisana ....a na tydzień przed porodem lekarz, który kwalifikował mnie do porodu chciał kase za wypisanie wskazań do cesarki .średnio to wszystko wyszło profesjonalnie na tle jak szpital jest wypasiony to personel zawiewa państwowym szpitalem.położne obrażone i miłe że szkoda gadać .za takie pieniądze jakie się tam płaci to raczej blado wypadają.moj poród odbył się w prywatnej klinice Iatros i tam zostałam miło i profesjonalnie przyjęta...niestety medicover poszedł w ilość zapominając o jakości a niesmak jaki pozostał pani dr.Kurowskia - Mroczek zapamięta na długo.... Odpowiedz Link Zgłoś
lola_lu81 Re: poród w szpitalu Medicover 08.02.12, 11:41 Nie zgodzę się co do opinii na temat personelu i Kurowskiej. Leżałam na patologii i zarówno położne (poznałam wszystkie) jak i lekarze (poznałam wszystkich oprócz 2) zachowywali się wobec mnie super - nie mogę im niczego zarzucić. Podejście mega profesjonalne, zrobione wszystkie badania bez mrugnięcia okiem. Przyjęli mnie do szpitala na oddział o 3 w nocy i nikt nie robił problemów jak to często ma miejsce w państwowej służbie zdrowia. Moja siostra leżała na patologii na czerniakowskiej i nasłuchała się, że aż uszy więdną. Do tego pomimo, że była gotowa do zabiegu (ciąża obumarła) lekarze nie byli w stanie go przeprowadzić (cóż święta a więc impreza). Gdy przyjechała zapłakana do szpitala usłyszała "a Pani to chyba nie do porodu? heheheh". Ja będę rodzić w Medicoverze bo oczekuję szacunku dla siebie i dla dziecka. Wiem, że w państwowych szpitalach najczęściej traktują Cię jak śmiecia - nie dają znieczulenia, chamsku się odzywają "zamknij się" itp. Minusem Medicover jest szkoła rodzenia - to absolutna klapa, ale cóż nie wszystko musi być idealnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysiatko1 Re: poród w szpitalu Medicover 22.02.12, 23:53 no skoro nie miałaś wskazań do CC to nic dziwnego, że chciał pieniądze za fałszerstwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
misia685 Re: poród w szpitalu Medicover 03.01.14, 10:54 trzeba dokładnie czytać umowy a nie rzucac hasłem "chcial kase". opłata kwalifikacyjna do porodu (czy sn czy cc) to 160zł opłata przy cc to dodatkowe 1600zł ponieważ trzeba mieć wybranego lekarza, który poprowadzi zabieg. Może, gdybyś najpierw dokładnie doczytała a nie awanturowała sie nie wiadomo o co uniknelabys stresu igoola napisał: > Miałam rodzić w styczniu w medicover ale wyszło niestety inaczej.wszystko było > juz opłacone,umowa podpisana ....a na tydzień przed porodem lekarz, który kwal > ifikował mnie do porodu chciał kase za wypisanie wskazań do cesarki .średnio to > wszystko wyszło profesjonalnie na tle jak szpital jest wypasiony to personel z > awiewa państwowym szpitalem.położne obrażone i miłe że szkoda gadać .za takie p > ieniądze jakie się tam płaci to raczej blado wypadają.moj poród odbył się w pr > ywatnej klinice Iatros i tam zostałam miło i profesjonalnie przyjęta...niestety > medicover poszedł w ilość zapominając o jakości a niesmak jaki pozostał pani d > r.Kurowskia - Mroczek zapamięta na długo.... Odpowiedz Link Zgłoś
nataszak11 Re: poród w szpitalu Medicover - moja opinia o por 05.07.14, 20:03 Czesc, w maju 2014 rodzilam w medicoverze warszawskim na wilanowie. Obiecalam sobie napisac kilka slow, bo i ja szukalam informacji na forach zanim podjelam decyzje o wyborze wlasnie medicovera. Rodzilam silami natury. Wykupilam pakiet za 6 tys - porod z polozna - p. Iwona Kiersnowska, ktora szczerze polecam, kompetentna i empatyczna, i co tez wazne - sympatyczna i usmiechnieta. Co wysoko cenie - konsultowala ze mna zawczasu wszystkie rozwiazania, dajac tyle czasu do namyslu ile potrzebowalam. Co prawda w zwiazku z tym ze ciaze przenosilam, i ze trzeba bylo porod wywolywac - skonczylo sie na zmianie juz w trakcie porodu kwalifikacji na porod z lekarzem, ale p. Iwona zostala ze mna do konca porodu. Lekko nie bylo, ale wspominam ow dzien z usmiechnieta nostalgia. Zastrzezenia moge miec tylko do sfery biurokratycznej - na etapie wstepnym bylam troche zagubiona, poniewaz z roznych stron uzyskiwalam sprzeczne informacje (inne w rejestracji, inne na oddziale, inne u koordynatora szpitala), co skutkowalo wypelnianiem dokumentacji na raty i wycieczka "od - do". Ale juz sama opieka - wzorowa. Duze wrazenie zrobil tez swoja kompetencja lekarz, ktory przybyl "z odsiecza" w trakcie porodu -dr. Feduniv, nastepna ciaze chcialabym prowadzic u niego. I pani ordynator Ewe Kurowska rowniez cieplo wspominam. Raczej nie zadluzylabym sie kredytem by rodzic w medicoverze bo zapewne sa i szpitale, i lekarze, i polozne kompetentne w sluzbie bezplatnej, niemniej jesli finanse pozwola - szczerze polecam. Wspominam ten wyjatkowy czas cieplo. Pozdrawiam, natasza Odpowiedz Link Zgłoś
alex_s Re: poród w szpitalu Medicover 31.01.12, 14:48 A ja będę rodzić w Damianie. Rozmawiałam z lekarzem, który jest i w Medi i w Damianie i sam mi polecił Damiana - i oczywiście mam już namiar na ichniejszą położną. Odpowiedz Link Zgłoś
only_margorzata Re: poród w szpitalu Medicover 23.02.12, 16:43 rodziłam 1,5 roku temu- porod sn. dla mnie wielkim plusem bylo to ze mialam pewnosc ze zostane przyjeta, ze bede miala do porodu na pewno 1-os sale, ze personel robi wszystko zeby pacjentka byla zadowolona- jasno okreslone oczekiwania - przed- nie w trakcie- duzo daja. Pisalam wiecej w innym watku o medim na tym forum. Drugi raz tez bym tam chciala rodzic. Jedyne co bym zmienila to wyjasnila jeszcze bardziej zdecydowanie czego nie chce- bo troche mnie personel skolowal w koncowce porodu... Odpowiedz Link Zgłoś
caffe_al_vetro Re: poród w szpitalu Medicover 01.03.12, 15:01 Troche sie dziwie powyzszym negatywnym wypowiedziom odnosnie Medicover i jakos do konca nie wierze. W medicover lezalam najpierw ponad tydzien na patologii ciazy a potem tam rodzilam. W jednej i drugiej sytuacji personal wykazywal sie najwyzszym profesjonalizmem a polozne byly naprawde mega pomocne i przemile. Powyzszy post to troche nieporozumienie - emienogie nie napisalas co konkretnie nie zadzialalo - ze nie chcialas medykalizacji itd ale co konkretnie Ci nie odpowiadalo? Moj porod trwal ponad 20 godzin i nikt mnie nie poganial ani nie dawal odczuc ze cos sie niepotrzebnie przedluza, naprawde porod wspominam milo! Dr Kurowska jest przemila, ciepla osoba z rewelacyjnym podejsciem do pacjentki, bardzo przy tym profesjonalna i empatyczna - naprawde nie rozumiem skad takie o niej opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
emienogie caffe al.. 06.05.12, 12:30 na innym watku dotyczacym porodow w medi opisalam w detalach. jesli chodzi o dr kurowska ,absolutnie sie zgadzam,przemila, sensowna i pelna empatii. Odpowiedz Link Zgłoś
daga19.fm Re: poród w szpitalu Medicover 02.06.12, 21:46 Ja rodziłam 16.05. i z czystym sumieniem mogę polecić ten szpital. Wszystko jest na najwyższym poziomie - zarówno opieka jak i warunki, w których przebywałam. Co do opieki - wszytskie procedury były ze mną dokładnie omawiane, lekarze upewniali się, że zdaję sobie sprawę z tego co się będzie ze mną działo. Wszystko odbywało się w przyjaznej atmosferze, lekarze byli sympatyczni, żartowali (co na mnie akurat miało bardzo kojący wpływ), położne z kolei były niesamowicie empatyczne, pomocne, służące radą. Przez cały czas miałam poczucie, że jestem w dobrych, profesjonalnych rękach. Co do warunków - sale poporodowe są jednoosobowe z łazienką, są oczywiście czyste i zadbane. Do dyspozycji są takie rzeczy jak pieluszki, podkłady poporodowe, podpaski. Jedzenie jest w porządku (co prawda po cc napierw jadłam kleik, a potem byłam na lekkostrawne diecie, ale i tak były ok - ładnie podane do pokoju. Z ciekawostek - na oddziale jest kuchnia dla pacjentów, gdzie spokojnie można sobie zrobić herbatę, podgrzać jedzenie, woda mineralna butelkowana jest dostępna b/o. Maluszka można oddać na noc (lub inny wybrany czas) pod opiekę pielęgniarek od noworodków (co pozwala się wyspać). Dodatkowo - pielęgniarki od noworodków pomagają/uczą "obsługi" maluszka oraz pomagają przy karmieniu piersią. Przez cały pobyt w szpitalu miałam poczucie, że mam do kogo się zwrócić w przypadku wątpliwości, pytań - obojętnie czy dotyczyło to samego porodu czy okresu po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
martadudi Re: poród w szpitalu Medicover 06.06.12, 16:45 Zastanawiam się nad wyborem szpitala. Mogłabyś powiedzieć czy prowadziłaś ciążę w szpitalu Medicover? I jaki był koszt porodu? Najtańszy pakiet na stronie to 6 tys. a wcześniej pojawiały się na forum kwoty 12 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
daga19.fm Re: poród w szpitalu Medicover 06.06.12, 21:19 Ciążę prowadziłam w przychodni medicover na Inflandzkiej. Przed porodem chodziłam do szpitala medicover na ktg (najpierw co tydzień a po planowanym terminie porodu - co dwa dni). Są trzy pakiety porodowe - poród z położną 6000 PLN, poród z lekarzem 8400 PLN i poród vip (nie pamiętam ceny, ale możesz to sprawdzić na stronie medicover). Ja byłam zdecydowana na pakiet z położną - w założeniu jest najbliższy porodowi w warunkach domowych, przy porodzie towarzyszy jedynie położna (i oczywiście wybrane przez rodzącą osoby towarzyszące), nie podają żadnych przyśpieszaczy (ale również nie podają ZZO - chyba, że za dodatkową opłatą - z tego, co pamiętam 900 PLN). Jednak przy wyborze tego pakietu trzeba być przygotowanym na to, ze w razie koniecznej interwencji lekarza automatycznie przechodzi się w pakiet z lekarzem (i oczywiście trzeba przy wyjściu ze szpitala dopłacić różnicę). W moim przypadku tak właśnie było - trzeba było wywoływać poród (ktg pokazało, że tętno maluszka jest niskie a było już sporo po terminie) a na dodatek zakończyło się cc. Ale tak czy siak - polecam szpital medicover. I jeszcze jedno - ja przez podjęciem decyzji co do szpitala byłam na spotkaniu dot. pakietów porodowych - uważam, że warto - dużo się dowiedziałam i mogłam sobie pooglądać sale porodowe i poporodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mika.222 Re: poród w szpitalu Medicover 13.06.12, 16:51 hej, mam pytanie do dziewczyn, które rodziły przez cc na życzenie, którego lekarza polecacie? Wiem, że nie wszyscy są "za" tą metodą, i bez wskazań medycznych nie chcą się zgodzić. Chcę od razu pójść do takiego, który nie będzie kręcił nosem. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowka_79 [...] 15.07.12, 15:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś