joannapa 26.06.04, 20:09 Czy może ktoś pomógłby mi w wyborze SR w Lublinie - szczególnie chodzi mi o opinie o SR przy kościele garnizonowym Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nomika21 Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 27.06.04, 13:59 Polecam szkołę rodzenia przy szpitalu na Jaczewskiego. Wybrałam tę szkołę, między innymi dlatego, ze planowalam tam poród. Wiadomości z zajęć teoretycznych teraz przydają mi się przy pielęgnacji maluszka, bez zajęć na sali gimnastycznej ( głownie chodzi o ćwiczenia oddechowe)nie wyobrażam sobie porodu, dzięki nim urodziłam bardzo szybko.Wyboru dokonasz sama, ale czy to bedzie ta czy inna szkoła, na takie zajęcia warto chodzić. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
arnetta Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 13.08.04, 16:21 Jestem w 33 tygodniu i zamierzam rodzić w szpitalu na Jaczewskiego. Czy możecie mi podać adres i telefon do szkoły rodzenia przy tym szpitalu? Chyba jeszcze nie jest za późno na rozpoczęcie zajęć w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 13.08.04, 17:30 Witaj - miałam numer bezpośredni do SR, ale gdzieś zapodziałam - mogę poradzić tak: zadzwoń na nr 742-52-35 tj Klinika Położnictwa i Perinatologii i poproś o połączenie z osobą odpowiedzialną za SR (trzeba się połączyć z traktem porodowym i rozmawiać z siostrą oddziałową) - ja bardzo chciałam tam chodzić do SR ale okazało się, że mają przerwę wakacyjną, a ja mam termin na 15 września... Życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
arnetta Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 14.08.04, 21:53 dzięki serdeczne za odpowiedź. Ja mam termin na 5 pażdziernika, więc jeśli przerwa wakacyjna trwa do końca sierpnia to się nie nachodzę do tej szkoły. Możecie mi poradzić jakąś inną szkołę z Lublina, najlepszą jeśli chodzi o rodzące na Jaczewskiego (dobrze by było, aby położne prowadzące szkołę pracowały na Jaczewskiego) Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Odpowiedz Link Zgłoś
ddorcia Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 16.08.04, 19:47 Tu jest lista innych szkół rodzeniea w Lublinie... zobacz baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowki Ja przed pierwsza ciąza chodziłam do tej przy krasnickich i pozniej na staszica - bo rodziłam na staszica. Jedna i druga oki. Odpowiedz Link Zgłoś
ryza_malpa1 Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 28.06.04, 11:49 POlecam szkołę przy szpitalu w którym masz zamiar rodzić. Nie bez znaczenia jest to, ze poznasz położne, lekarzy, obejrzysz porodówke i oddział. No i podobno pacjentki ze " swojej szkoły rodzenia" traktowane są przyjaźniej ( no cóż, takie czasy). Odpowiedz Link Zgłoś
joannapa Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 05.07.04, 15:31 niestety nie mogę wybrać SR przy jaczewskiego (tam zamierzam rodzić), bo mają przerwę wakacyjną - stąd moje prosba o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś