Dodaj do ulubionych

LUBLIN - szkoły rodzenia

26.06.04, 20:09
Czy może ktoś pomógłby mi w wyborze SR w Lublinie - szczególnie chodzi mi o
opinie o SR przy kościele garnizonowym
Obserwuj wątek
    • nomika21 Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 27.06.04, 13:59
      Polecam szkołę rodzenia przy szpitalu na Jaczewskiego. Wybrałam tę szkołę,
      między innymi dlatego, ze planowalam tam poród. Wiadomości z zajęć
      teoretycznych teraz przydają mi się przy pielęgnacji maluszka, bez zajęć na
      sali gimnastycznej ( głownie chodzi o ćwiczenia oddechowe)nie wyobrażam sobie
      porodu, dzięki nim urodziłam bardzo szybko.Wyboru dokonasz sama, ale czy to
      bedzie ta czy inna szkoła, na takie zajęcia warto chodzić. Pozdrawiam.
      • arnetta Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 13.08.04, 16:21
        Jestem w 33 tygodniu i zamierzam rodzić w szpitalu na Jaczewskiego. Czy możecie
        mi podać adres i telefon do szkoły rodzenia przy tym szpitalu? Chyba jeszcze nie
        jest za późno na rozpoczęcie zajęć w szkole?
        • joannapa Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 13.08.04, 17:30
          Witaj - miałam numer bezpośredni do SR, ale gdzieś zapodziałam - mogę poradzić
          tak: zadzwoń na nr 742-52-35 tj Klinika Położnictwa i Perinatologii i poproś o
          połączenie z osobą odpowiedzialną za SR (trzeba się połączyć z traktem
          porodowym i rozmawiać z siostrą oddziałową) - ja bardzo chciałam tam chodzić do
          SR ale okazało się, że mają przerwę wakacyjną, a ja mam termin na 15 września...

Życzę wszystkiego dobrego
          • arnetta Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 14.08.04, 21:53
            dzięki serdeczne za odpowiedź. Ja mam termin na 5 pażdziernika, więc jeśli
            przerwa wakacyjna trwa do końca sierpnia to się nie nachodzę do tej szkoły.

Możecie mi poradzić jakąś inną szkołę z Lublina, najlepszą jeśli chodzi o
            rodzące na Jaczewskiego (dobrze by było, aby położne prowadzące szkołę pracowały
            na Jaczewskiego)

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
            • ddorcia Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 16.08.04, 19:47
              Tu jest lista innych szkół rodzeniea w Lublinie... zobacz
              baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowki
              Ja przed pierwsza ciąza chodziłam do tej przy krasnickich i pozniej na
              staszica - bo rodziłam na staszica. Jedna i druga oki.
    • ryza_malpa1 Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 28.06.04, 11:49
      POlecam szkołę przy szpitalu w którym masz zamiar rodzić.
      Nie bez znaczenia jest to, ze poznasz położne, lekarzy, obejrzysz porodówke i
      oddział.
      No i podobno pacjentki ze " swojej szkoły rodzenia" traktowane są przyjaźniej (
      no cóż, takie czasy).
    • joannapa Re: LUBLIN - szkoły rodzenia 05.07.04, 15:31
      niestety nie mogę wybrać SR przy jaczewskiego (tam zamierzam rodzić), bo mają
      przerwę wakacyjną - stąd moje prosba o pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka