Dodaj do ulubionych

Szpital w Strzelinie

06.08.12, 16:17
Pilnie potrzebuję aktualnych informacjo o strzelińskiej porodówce, jak i opiece poporodowej. Czy któraś z was rodziła tam w ostatnich miesiącach?
Obserwuj wątek
    • zygfryda26 Re: Szpital w Strzelinie 05.09.12, 17:53
      Ponawiam temat!!!!! Zbliża się mój termin proszę o opinie...
      • milmarta1 Re: Szpital w Strzelinie 07.09.12, 11:56
        Też jestem żywo zainteresowana tematem. Do jakiego lekarza chodzicie?
        • zygfryda26 Re: Szpital w Strzelinie 12.09.12, 17:22
          Ja jeżdżę do Skarbimierza do doktora Berezy, ale rodzic chciałabym w Strzelinie, bo 1 dziecko rodziłam w Oławie i niestety są też minusy
          • zygfryda26 Re: Szpital w Strzelinie 22.09.12, 15:35
            Byłam zobaczyć ten szpital...hmm..no cóż, nie będę ukrywać, że mam mieszane uczucia, więc tak: sala do porodów jedna duża, druga malutka, za ściana pielęgniarki, położna itd. Z wanny można korzystać tylko w sezonie wiosenno-letnim, ze względu na wymaganą temp., a nie jest ona możliwa do uzyskania zimą. Jedna sala-malutka dla 3 osób przed porodem, oddział jest baaardzo malutki, 3 sale, a właściwie pokoiki: jeden 4-osobowy(malutko miejsca, akurat była pełna obsada położnic), drugi 3 osob., a trzeci 2 osob. no i łazienka z prysznicem. Wyżywienie to catering, gdyż już nie gotują, w pierwszym dniu pobytu trzeba sobie zapewnić własne wyżywienie. Dziecka nie zabieraja nawet na chwilę, by odpocząć, bez względu na samopoczucie fizyczne po porodzie. Po tym wszystkim zapomniałam spytać co trzeba mieć dla dziecka i dla siebie, ale nie podjęłam ostatecznej decyzji gdzie w końcu urodzę. Porównanie mam z Oławą, tam odzdział wygląda jak w bajce i sale wyłącznie 2 osob., jedyny minus to brak odwiedzin na sali, ale jest wydzielony kawałek korytarza, gdzie są krzesła i stoliki dla odwiedzających
            • milmarta1 Re: Szpital w Strzelinie 22.09.12, 16:29
              o kurcze,nie brzmi to zachęcająco. Dzięki za tak dokładny opis. Muszę w takim razie przemyśleć jeszcze raz to gdzie rodzić.
              • milmarta1 Re: Szpital w Strzelinie 22.09.12, 16:31
                a w poprzednim poście pisałąś tez o minusach w Oławie. Więc który szpital u Ciebie "zwycięży"?
                • zygfryda26 Re: Szpital w Strzelinie 22.09.12, 19:08
                  Minusem było dla mnie to, że nawet mąż nie mógł wejść na salę, a leżałam 7 dni i zaczynałam wpadać w deprechę, bo jednak obecność bliskich dużo potrafi zdziałać, no i trafiła mi się jedna wredna położna lub pielęgniara,bo do dziś nie wiem kim dokładnie była, akurat objęła zmianę jak leżałam na poporodowej i ochrzaniła mnie, że pobrudziłam prześcieradło krwią, mimo, że przeprosiłam i powiedziałam, że nie zrobiłam tego specjalnie. Drugim minusem była jedna z pediatrów, która miała do mnie pretensje, że nie potrafię wytłumaczyć przyczyn złych wyników swojego dziecka, conajmniej, jakbym to ja była po medycynie, a nie ona,ale koniec końców- lekarzy widywani są tylko na obchodzie, więc przez jakieś 10 minut dziennie, a wśród personelu niższej rangi zawsze trafi sie jakaś"nadzwyczaj miła" osoba i to w każdym szpitalu, bez wyjątku. A na kiedy Ty masz termin?
                  • milmarta1 Re: Szpital w Strzelinie 22.09.12, 19:50
                    ja mam dopiero na luty termin, takze jest jeszcze troche czasu do namysłu. Problem (a moze i nie problem) w tym ze chodzę do lekarza który pracuje w strzelinskim szpitalu i w dodatku może będęmiała cesarkę, więc zależy mi żeby mieć 'znajomego' lekarza.
                    • zygfryda26 Re: Szpital w Strzelinie 22.09.12, 22:25
                      Ja mam termin za miesiąc, więc opiszę gdzie rodziłam i jak było
    • zygfryda26 Re: Szpital w Strzelinie 11.11.12, 16:36
      Obiecałam napisać po porodzie. W efekcie pojechałam do Brzegu (tego opolskiego) i muszę powiedzieć, że jestem zachwycona. Znam ten szpital od wielu lat i trzeba przyznać, że nie cieszy się on dobrą opinią, wręcz przeciwnie. Ludzie omijają szerokim łukiem Brzeskie Centrum Medyczne i faktycznie mają powody. Jednak Odzdział Ginekologiczno-Położniczy i Noworodkowy przeszły metemorfozę, jest to chyba zasługa nowego ordynatora. Ja czułam się jak w Leśnej Górze, opieka jest super, w pewnym momencie nawet miałam wrażenie, że za często zaglądają pielęgniarki, ale to naprawdę super. Rodzących jest bardzo mało, więc jest naprawdę indywidualne podejście do pacjentki. Poród bezpłatny-oczywiście rodzinny, zzo też bezpłatne-ja nie korzystałam, bo nie było czasu ani na to, ani na lewatywę, której bardzo pragnęłam. Na szczęście był szybki, podobnie pobyt - 3 doby migiem zleciało. Naprawdę polecam szczerze!!!!! A muszę dodać, że ja jestem naprawdę wybredna. Jedyny minus to brak dystrybutora z wodą, więc trzeba mieć własne zapasy,ale to można wcześniej zorganizować.
      • milmarta Re: Szpital w Strzelinie 11.11.12, 18:08
        O kurczę to super! Dla mnie Brzeg to jednak już za daleko, natomiast też zrezygnowałam ze Strzelina (postraszono mnie że nie ma tam dobrego oddziału noworodkowego). Waham się teraz między Oławą (ale i do tamtego oddziału nie mam przekonania), a może i ostatecznie wyląduję na Brochowie.
        W każdym razie cieszę się, że wszystko poszło szybko, sprawnie i w dodatku przyjemnie. Dzięki za opis. Życzę wszystkiego dobrego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka