biala-kawa 03.10.12, 06:21 Czy teraz w Luxmedzie standardowo nie robią usg na potwierdzenie ciąży, czy tylko ja tak trafiłam? Ma ktoś może jakieś aktualne wiadomości jak to tam teraz wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marweg25 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 08:27 W pierwszej połowie roku dostałam skierowanie na wczesne USG pomiędzy 7-8 tc. Chodziło o to, żeby zobaczyć zarodek i tętno. Na samo potwierdzenie ciąży chyba nie dają skierowania na USG. Odpowiedz Link Zgłoś
biala-kawa Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 19:21 Zasadniczo o to mi chodziło. Czyli dają skierowanie na pierwsze usg przed 12tym tygodniem. Bo ja na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na usg mi ędzy 11 a 13tym tygodniem. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 20:25 Tak ja dostałam takie skierowanie, ale u mnie było ryzyko powikłań ciążowych związanych z moja przeszłością położniczą. Odpowiedz Link Zgłoś
florka72 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 21:59 dają. ja miałam w 6 tygodniu (mniej więcej). Odpowiedz Link Zgłoś
glicea3 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 22:53 Ja miałam w Luxmedzie robione ok. 8 tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
oli_ole Re: Luxmed Warszawa 05.10.12, 18:50 Ja miałam w 10 tyg. To była moja pierwsza wizyta u gina w ciazy. Nie dostałam skierowania, lekarz miał aparat w gabinecie i szybko podejrzał Malucha. Odpowiedz Link Zgłoś
martusekkk Re: Luxmed Warszawa 06.10.12, 09:44 Ja miałam w 6 tygodniu, lekarz dał skierowanie bez problemu. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że to było w lutym, a luxmed ostatnio schodzi na psy. Robią problemy z wizytami dodatkowymi. Nawet jak się jest w ciąży i całą ciążę prowadzi u jednego lekarza to trzeba się wykłucać na recepcji żeby Pani łaskawie zatelefonowała do lekarza i zapytała o możliwość wizyty dodatkowej (standardowy czas oczekiwania na wizytę u mojego lekarza to ponad 2 miesiące, a lekarz wyznacza wizyty co 4-5 tygodnie, więc bez wizyt dodatkowych nie ma szans na prowadzenie ciąży). Reasumując - nie dziwi mnie to, że przycinają również na usg. Odpowiedz Link Zgłoś