Dodaj do ulubionych

Poloznik z MSWiA

05.07.04, 15:19
Kochane,
czy znacie jakiegos dobrego poloznika z MSWiA, a moze rowniez polozna? Czy
kazdy poloznik moze robic cesarke (bo takie mam wskazanie?). Rodze w
listopadzie, ale chcialabym sie juz zaczac przygotowywac.
Obserwuj wątek
    • leefka Re: Poloznik z MSWiA 06.07.04, 13:24
      Hej!
      Ja miałam cesarkę na Wołoskiej 19 czerwca, więc jestem nadal kobietą w połogu wink
      Wprawdzie trudno mi będzie poradzić Ci kogoś konkretnego, bo ja sama zdałam się
      na przypadek: ani nie byłam pacjentką żadnego z pracujących tam lekarzy, ani
      nic wcześniej z nikim konkretnym nie uzgadniałam. Wybrałam ten szpital, bo był
      najbliżej, oraz ze względu na pośladkowe położenie mojej małej (tam standardowo
      w takich wypadkach robią cc, a ja nie chciałam ryzykować porodu naturalnego).
      Jakiś tydzień przed terminem zgłosiłam się w izbie przyjęć, gdzie drobiazgowo
      zajął się mną pewien miły (i całkiem przystojny wink) lekarz, dr Michał
      Namirski. Odesłano mnie jednak do domu i odtąd co dwa dni miałam przychodzić
      na KTG. I po takim, trzecim z kolei, rutynowym badaniu zostawiono mnie w
      szpitalu i niecałe trzy godziny po przybyciu na izbę przyjęć zobaczyłam moje
      Maleństwo. Operował mnie dr Wojciech Grzybowski (akurat on był wtedy na
      dyżurze, swoją drogą, również młody i przystojny wink) i muszę przyznać, że
      operacja przebiegła szybko, lekko i bez komplikacji. Następnego dnia już
      spacerowałam z Małą w wózeczku po sali, a trzeciego zostałyśmy wypisane do
      domu. Rana zagoiła mi się szybko i prawie już nie ma po niej śladu: taka
      cienka kreseczka poniżej linii owłosienia. Z tego co wiem, swoistym "guru"
      tego szpitala jest niejaki dr Andrzej Durczyński (taki "kuśtykający"). To on
      podejmuje większość ważnych decyzji co do przyjęcia bądź wypisania. Ja miałam
      z nim niewiele do czynienia, ale zauważyłam, że potrafi być albo bardzo oschły
      i niemiły, albo niezwykle wesoły i żartobliwy. Możesz jeszcze skonsultować
      swój przypadek z ordynatorem, dr Krzysztofem Szafranko - bardzo spokojny,
      opanowany i przyjaźnie nastawiony człowiek.
      Nie wiem czy Ci pomogłam, bo jak widzisz moje doświadczenia, aczkolwiek świeże
      są dziełem przypadku. Ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo zadowolona z
      przebiegu porodu i mojego pobytu w tym szpitalu. Nie mam absolutnie żadnych
      zastrzeżeń, a dodatkowo pozytywnie nastraja mnie fakt, że za solidną i fachową
      opiekę medyczną wcale nie trzeba "dawać w łapę" lub korzystać ze "znajomochy",
      jak to się powszechnie uważa smile
      Jeśli mogę w czymś jeszcze pomóc, pisz na priv.

Pozdrawiam.
      • dosiadpl Re: Poloznik z MSWiA 06.07.04, 17:37
        Ja bede rodzic w MSWIA. moj lekarz to Dr Janik, super symaptyczny i dobry
        lekarz. Na prawde polecam. W dodatku troskliwy i na prawde kompetentny. Co do
        poloznej to tez nmam zaklepana: Hania Wroniewicz. Bylam w tym szpitalu tydzien
        na patologi ciazy tak wiec a propos poloznych i pielegnairek sporo sie
        nasluchalam i wiem ktora warto polecic do porodu od moich kolezanek ktore juz
        urodzily.
        Dosia i 38 t Kacperek
    • mar12345 Re: Poloznik z MSWiA 07.07.04, 18:25
      Rodziłam na Wołskiej, prowadził mnie dr Wojciech Borucki- bardzo sympatyczny,
      jestem zadowolona z Jego opieki.
      • dona29 Re: Poloznik z MSWiA 16.07.04, 22:15
        - Rodziłam tam 6 czerwca i leżałam na patologii podczas ciąży.
        Znam szpital dośc dobrze-nachodziłam się też na ktg do 41 tygodnia.
        Chętnie pomogę,jeśli ktoś sobie życzy,zapraszam na priv
        • martina231 Re: Poloznik z MSWiA 25.07.04, 18:47
          Cześć!
          Czy mogłabyś mi przesłać Twoje uwagi na temat tego szpitala i personelu - mój adres: martina231@wp.pl lub martina231@NOSPAM.gazeta.pl?
          Będę Ci bardzo wdzięczna za wszelkie informacje - jestem w 38 tygodniu i chciałabym rodzić na Wołoskiej ze wzgledu na lekarza, który prowadzi całą moją ciążę (Wojciech Borucki - pewnie miałaś okazję go poznać?).
          Pozdrowienia dla Ciebie i Twojego Maleństwa.
          Marta
    • celeste Re: Poloznik z MSWiA 17.07.04, 09:12
      Co do cc to najlepsze opinie mają dr Grzybowski i dr Durczyński. Też być może
      będę miała cc i będę wybierać z tych dwóch. Położna - Hania Wroniewicz. Choć te
      inne też są ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka