blanik 05.07.04, 15:19 Kochane, czy znacie jakiegos dobrego poloznika z MSWiA, a moze rowniez polozna? Czy kazdy poloznik moze robic cesarke (bo takie mam wskazanie?). Rodze w listopadzie, ale chcialabym sie juz zaczac przygotowywac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leefka Re: Poloznik z MSWiA 06.07.04, 13:24 Hej! Ja miałam cesarkę na Wołoskiej 19 czerwca, więc jestem nadal kobietą w połogu Wprawdzie trudno mi będzie poradzić Ci kogoś konkretnego, bo ja sama zdałam się na przypadek: ani nie byłam pacjentką żadnego z pracujących tam lekarzy, ani nic wcześniej z nikim konkretnym nie uzgadniałam. Wybrałam ten szpital, bo był najbliżej, oraz ze względu na pośladkowe położenie mojej małej (tam standardowo w takich wypadkach robią cc, a ja nie chciałam ryzykować porodu naturalnego). Jakiś tydzień przed terminem zgłosiłam się w izbie przyjęć, gdzie drobiazgowo zajął się mną pewien miły (i całkiem przystojny ) lekarz, dr Michał Namirski. Odesłano mnie jednak do domu i odtąd co dwa dni miałam przychodzić na KTG. I po takim, trzecim z kolei, rutynowym badaniu zostawiono mnie w szpitalu i niecałe trzy godziny po przybyciu na izbę przyjęć zobaczyłam moje Maleństwo. Operował mnie dr Wojciech Grzybowski (akurat on był wtedy na dyżurze, swoją drogą, również młody i przystojny ) i muszę przyznać, że operacja przebiegła szybko, lekko i bez komplikacji. Następnego dnia już spacerowałam z Małą w wózeczku po sali, a trzeciego zostałyśmy wypisane do domu. Rana zagoiła mi się szybko i prawie już nie ma po niej śladu: taka cienka kreseczka poniżej linii owłosienia. Z tego co wiem, swoistym "guru" tego szpitala jest niejaki dr Andrzej Durczyński (taki "kuśtykający"). To on podejmuje większość ważnych decyzji co do przyjęcia bądź wypisania. Ja miałam z nim niewiele do czynienia, ale zauważyłam, że potrafi być albo bardzo oschły i niemiły, albo niezwykle wesoły i żartobliwy. Możesz jeszcze skonsultować swój przypadek z ordynatorem, dr Krzysztofem Szafranko - bardzo spokojny, opanowany i przyjaźnie nastawiony człowiek. Nie wiem czy Ci pomogłam, bo jak widzisz moje doświadczenia, aczkolwiek świeże są dziełem przypadku. Ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo zadowolona z przebiegu porodu i mojego pobytu w tym szpitalu. Nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń, a dodatkowo pozytywnie nastraja mnie fakt, że za solidną i fachową opiekę medyczną wcale nie trzeba "dawać w łapę" lub korzystać ze "znajomochy", jak to się powszechnie uważa Jeśli mogę w czymś jeszcze pomóc, pisz na priv. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dosiadpl Re: Poloznik z MSWiA 06.07.04, 17:37 Ja bede rodzic w MSWIA. moj lekarz to Dr Janik, super symaptyczny i dobry lekarz. Na prawde polecam. W dodatku troskliwy i na prawde kompetentny. Co do poloznej to tez nmam zaklepana: Hania Wroniewicz. Bylam w tym szpitalu tydzien na patologi ciazy tak wiec a propos poloznych i pielegnairek sporo sie nasluchalam i wiem ktora warto polecic do porodu od moich kolezanek ktore juz urodzily. Dosia i 38 t Kacperek Odpowiedz Link Zgłoś
mar12345 Re: Poloznik z MSWiA 07.07.04, 18:25 Rodziłam na Wołskiej, prowadził mnie dr Wojciech Borucki- bardzo sympatyczny, jestem zadowolona z Jego opieki. Odpowiedz Link Zgłoś
dona29 Re: Poloznik z MSWiA 16.07.04, 22:15 - Rodziłam tam 6 czerwca i leżałam na patologii podczas ciąży. Znam szpital dośc dobrze-nachodziłam się też na ktg do 41 tygodnia. Chętnie pomogę,jeśli ktoś sobie życzy,zapraszam na priv Odpowiedz Link Zgłoś
martina231 Re: Poloznik z MSWiA 25.07.04, 18:47 Cześć! Czy mogłabyś mi przesłać Twoje uwagi na temat tego szpitala i personelu - mój adres: martina231@wp.pl lub martina231@NOSPAM.gazeta.pl? Będę Ci bardzo wdzięczna za wszelkie informacje - jestem w 38 tygodniu i chciałabym rodzić na Wołoskiej ze wzgledu na lekarza, który prowadzi całą moją ciążę (Wojciech Borucki - pewnie miałaś okazję go poznać?). Pozdrowienia dla Ciebie i Twojego Maleństwa. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
celeste Re: Poloznik z MSWiA 17.07.04, 09:12 Co do cc to najlepsze opinie mają dr Grzybowski i dr Durczyński. Też być może będę miała cc i będę wybierać z tych dwóch. Położna - Hania Wroniewicz. Choć te inne też są ok. Odpowiedz Link Zgłoś