anna335 27.07.04, 22:59 poszukuje opinii na temat klinik w Katowicach Ligocie i w Zabrzu - ciekawa jestem jak sie tam rodzi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anna335 Re: kliniki na slasku 28.07.04, 15:38 zadna z Was nie rodzila w klinice? Odpowiedz Link Zgłoś
katerina Re: kliniki na slasku 28.07.04, 15:44 Witam , ja rodziłam 2 miesiące temu w zabrzu.Ogólnie jestem bardzo zadowolona( super położna, szybki wypis, warunki pobytu, opieka fachowa).Minus - szyli nierozpuszczalnymi nićmi i ściąganie było gorsze od porodu.Jeżeli masz jakieś pytania pisz na forum lub na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re:do kateriny 28.07.04, 16:27 jasne ze mam czy mozna tam wczesniej zajrzec i poogladac? co trzeba miec ze soba? czy jest mozliwy porod rodzinny? bylas prywatnie czy z NFZ? pozdrawiam i zycze zdrowia dla Ciebie i dzidziusia a co urodzilas? ? Odpowiedz Link Zgłoś
katerina Re:do kateriny 28.07.04, 16:33 czy mozna tam wczesniej zajrzec i poogladac ? Nie wiem, bo do 36 tyg. planowalam rodzić gdzie indziej co trzeba miec ze soba? Na pewno termometr, podkłady z belli, koszule do porodu i karmienia,ubranka,pampersy i kosmetyki dla dzidzi czy jest mozliwy porod rodzinny? Tak , ja rodziłam z mężem który dostal specjalne ubranie na tę chwile .Rodziłam w sali tzw. rodzinnej z łazienką. Odpowiedz Link Zgłoś
katerina Re:do kateriny 28.07.04, 16:35 Rodziłam z NFZ nie płaciłam nikomu. Ja urodziłam synka. Zyczę szybkiego i szczęsliwego rozwiązania.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re:do kateriny 28.07.04, 17:36 dziekuje bardzo mi pomoglas duzo zdrowka dla Malenstwa i dla Ciebie a. Odpowiedz Link Zgłoś
dana1977 Re: kliniki na slasku 28.07.04, 22:43 A ja rodziłam w Tarnowskich Górach u dr. Tiszlera (ma swój gabinet w Zabrzu) Byłam bardzo zadowolona i jeśli będzie drugie maleństwo też pójdę do niego. ZA NIC nie płaciłam, lekarz specjalnie przyjechał o 5,30 rano bo jestem jego pacjentką. Do szpitala trzeba zabrać rzeczy dla siebie(podkłady z belli) dla maluszka nic pampersy i ubranka mają. Ja byłam zadowolona Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: kliniki na slasku 29.07.04, 00:11 dana to mile, ale ja mam skierowanie do kliniki ze wzgledu na wade serca, dlatego nie wchodza w gre szpitale i szkoda, bo do Tarnowskich Gor mam blizej niz do Katowic czy Zabrza pozdrawiam Twojego Maluszka i Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
katerina Re: kliniki na slasku 29.07.04, 09:52 No właśnie ja też planowałam cały czas Tarn-Góry,bo bliżej, skończyłam tam szkołę rodzenia, zwiedziłam oddział i miałam lekarza z tego szpitala. Kiedy w 36 tyg ciązy okazało się że dziecko ma wadę(na szczęście niegroźną) i muszę rodzić albo w zabrzu albo w katowicach byłam zdeorientowana. Wybrałam zabrze intuicyjnie Dodam jeszcze że dziecko jest od momentu porodu do wypisu cały czas z tobą,kąpane było w sali gdzie leżałam a męzowie odwiedzają zony w specjalnej sali odwiedzin .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: kliniki na slasku 29.07.04, 19:26 Katerina, to moze mieszkasz gdzies w mojej okolicy? a czy mozesz mi powiedziec w jaki sposob stwierdzono wade Twojego Dzidziusia? juz ja wyleczono? mam nadzieje, ze wszystko dobrze u Was Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: kliniki na slasku 29.07.04, 22:13 Ja rodzilam w CSP w Ligocie (w październiku). Też mam wadę serca, miałam cesarkę. Nie wiem, jak wyglądają porody naturalne, więc się nie wypowiadam, ale opiekę kardiologiczną miała rewelacyjną! Jakby co, pisz Wszystkiego dobrego, AGa Odpowiedz Link Zgłoś
katerina Re: kliniki na slasku 29.07.04, 22:23 Ja mieszkam w Bytomiu, a ty? W ciąży podczas badania usg wykryto u małego powiększoną nerkę, po porodzie miał szereg badań i okazało się że to przez zwęzony moczowód, na szczęście oprócz regularnych badań moczu i usg nic więcej nie trzeba robić, i synek rozwija się ślicznie.A ty będziesz miała cesarkę? Jeśli tak to podczas mojego porodu zrobiono 3 cesarki i wszystko przebiegało super fachowo, tatusiowie byli przy tych porodach. Odpowiedz Link Zgłoś
78monika Do Driadea: kliniki na slasku 30.07.04, 09:00 Driadea, czy mozesz polecic jakiego lekarza prowadzacego? Ja dopiero planuje miec dzidziusia i rozgladam sie od kilku miesiecy za dobrym lekarzem. Niestety wiekszosc z moich bliskich znajomych jeszcze nie rodzila (a te ktore juz maja dzidziusia maje zle doswiadczenia) wiec nie mam wiarygodnego zrodla informacji. Bede wdzieczna za jakies informacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Do 78monika: kliniki na slasku 31.07.04, 11:39 Napisalam do Ciebie na prv Odpowiedz Link Zgłoś
78monika Re: Do 78monika: kliniki na slasku 02.08.04, 14:53 Dziekuje za informacje - mam male pytanko - wyslalam na priv Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anna335 Re: kliniki na slasku 30.07.04, 11:10 w bytomiu chodzilam do szkoly sredniej na szombierkach, teraz mieszkam w kaletach nie planuje cesarki, chcialabym urodzic drogami natury, to moje drugie dziecko, pierwsza corke 7 lat temu rodzilam tez tak tylko ze pod opieka anestezjologa kardiologa i nie wiem kto tam jeszcze byl, ale urodzila sie szybko poza tym bylam mlodsza o te 7 lat.... ciesze sie,ze Twoje Szczescie rozwija sie prawidlowo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: kliniki na slasku 02.08.04, 12:23 Rodzilam w CSK w Ligocie - planowana cesarka. Jestem bardzo zadowolona. Do szpitala przyjechalismy o 7.00 a o 8.30 byl Macius, maz byl ze mna caly czas, pielegniarke anestezjologiczna wspominam jak aniola, opieka na poloznictwie zasadniczo bardzo dobra (owszem, mam pewne zastrzezenia, ale to w sumie drobiazgi), generalnie - moge polecic. Madzik Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: kliniki na slasku/do maadzik3 02.08.04, 14:29 Kiedy rodzilaś? Ja tak samo, planowa w CSK, może się widziałyśmy ? Odpowiedz Link Zgłoś