Dodaj do ulubionych

Medicover Warszawa

20.10.13, 16:26
Szukam dziewczyn które rodziły w tym roku w Medicoverze w Warszawie. Czy można mieć CC na życzenie i czy faktycznie kosztuje to 8400, bo w starszych postach można znaleźć info, że 12 000.
Jak opieka po porodzie nad wami i dzieckiem, ile wcześniej się zapisywałyście i do jakiego lekarza akceptującego mój wybór odnośnie formy porodu.

Obserwuj wątek
    • aristemaja1980 Re: Medicover Warszawa 23.10.13, 13:38
      Byłam dzisiaj w medicover, też jestem przed porodem, chciałam dowiedzieć się czegoś więcej. Cały koszt niezależnie od formy porodu zamyka się w kwocie 8390zł. Jestem umówiona na konsultacje u jednego z lekarzy, zdecydowałam się na cc, aczkolwiek nie mam pewności co na to lekarz. Chciałabym się dowiedzieć, który lekarz w medicover zaakceptuje moją decyzję i przychyli sie do cc. Czy jest taki, który nie będzie "robił problemów"? Ja jestem umówiona do dr Ciebiery.
      • 2szczurki Re: Medicover Warszawa 23.10.13, 16:44
        Witam, byłam na wizycie w medicoverze jakoś w lutym. Jeżeli będziesz miała wskazania do cc to cena wynosi 8390 zł, jeżeli bez wskazań to musisz wybrać opcję -lekarz dedykowany odatkowo za tą usługę trzeba dopłacić ok.1000 zł (nie pamiętam dokładnie).
        Ostatecznie wybrałam ponownie Damiana i byłam bardzo zadowolona. Pozdrawiam
        • 2szczurki Re: Medicover Warszawa 23.10.13, 18:03
          znalazłam na stronie - dedykowany lekarz kosztuje 1600 zł, jak nie będziesz miała wskazań to musisz zapłacić prawie 10 tys.
          • a-gnieszka82 Re: Medicover Warszawa 23.10.13, 18:38
            A jak wygląda kwestia finansowa w Damianie? i co z kwestią cesarki na życzenie, ja niby mam wskazania bo mam nisko łożysko, ale mój lekarz nie kwapi się dać mi skierowania na państwowe cc, mimo, że mówi, że lepiej nie rodzić naturalnie, co za kraj ::

• a-gnieszka82 Re: Medicover Warszawa 23.10.13, 18:40
        Możesz napisać coś więcej o warunkach? Co się dzieje jak dziecko ma jakieś kłopoty albo jak coś się z tobą dzieje? Wszystko mają na miejscu? Ja też mam wizytę u dr. Ciebiery i w tym samym dniu planuję obejrzeć szpital.
        • aristemaja1980 Re: Medicover Warszawa 23.10.13, 22:21
          Warunki są na bardzo wysokim poziomie. Porównując do zwykłego szpitala, to niebo a ziemia. Wiem coś o tym, bo ostatnio często bywam w msw z powodu plamień. W Medi wszyscy bardzo życzliwi i pomocni. Jest OIOM i oddział neonatologii. Więc jesli coś dzieje się z dzieckiem czy z Tobą, możesz czuć się bezpieczna. Pani, która informowała mnie o warunkach, powiedziała że jeśli jakieś problemy pojawią się w ciągu pobytu w szpitalu, tzn. w ciągu dwóch dób po porodzie sn i trzech po cc, to opłata nie ulega zmianie. Natomiast sama możesz zdecydować o przedłużeniu pobytu, wtedy koszty rosną.
          • 2szczurki Re: Medicover Warszawa 24.10.13, 10:41
            Porodówka Damiana i Medicovera mieszczą się w tym samym budynku, korzystają z tych samych sal operacyjnych, OIOM-u. Damian ma wydzielone skrzydło w szpitalu, inny personel. Zdecydowałam się na Damiana, ponieważ mój lekarz prowadzący tam pracuję i on mi robił cc. Poza tym poprzednim razem także rodziłam w Damianie, byłam zadowolona i stwierdziłam że już nie będę kombinować. Jeżeli chodzi o koszty to w Damianie jest niestety drożej - ok.11 tys - bez znaczenia czy jest to cc ze wskazań czy na życzenie. Dostałam 5% zniżki( za drugi poród) plus kołyskę, więc w sumie wyszło mi podobnie co w Medicoverze.
            Polecam Damiana ze względu na fantastyczną położna p.Wiolę i anastazjolog dr Gralińską (może nie robi dobrego pierwszego wrażenia, ale zna się na swojej pracy, a podczas operacji była dla mnie dużym wsparciem i okazała się bardzo ciepłą osobą). Wspólne z Medicoverem mają położne noworodkowe (niektóre są bardziej sympatyczne niektóre mniej, mają dyżury po 12h i w sumie przez te 3 dni za każdym razem była inna).
            W razie komplikacji mają oiom dla noworodków i dla dorosłych. Kilka dni pobytu jest w cenie pakietu (w zależności na jaką promocję się załapiesz). Jeżeli pobyt na oiomie by się przedłużył to każda doba kosztuje ok.10 tys (są to olbrzymie koszty, położna mówiła że szukają wtedy miejsca w innym szpitalu i tam jest dziecko przewożone). Moim zdaniem największe niebezpieczeństwo wynika z faktu, że nie posiadają banku krwi.
            • 2szczurki Re: Medicover Warszawa 24.10.13, 10:48
              Jeżeli poprzednim razem bym nie rodziła w Damianie, nie miałabym lekarza prowadzącego z Damiana itd. a w Medicoverze uznali by moją cesarką ze wskazań ( czyli koszty wynosiłyby 8390 ) to zdecydowałabym się na Medicover. Jeżeli w Medicoverze miałabym zapłacić 10 tys, to wybrałabym Damiana.
              • a-gnieszka82 Re: Medicover Warszawa 24.10.13, 16:27
                Dzięki za wszystkie informacje. Byłam dziś na wizycie u dr. Ciebiery - sympatycznym, odpowiadał na wszystkie pytania, generalnie wzbudza zaufanie jak zresztą cały szpital. Niestety nie udało mi się obejrzeć oddziału położniczego bo wszystkie pokoje były zajęte, ale po standardzie szpitala widać czego się spodziewać. Ja nie mam wskazań do cc, więc dodatkowa opłata wynosi 1600 zł, natomiast każda dodatkowa doba pobytu na dziecka na OIOM to 2500, ale też załatwiają transport dziecka do innego szpitala jak rodzice sobie życzą.
                • 2szczurki Re: Medicover Warszawa 24.10.13, 17:54
                  Jeżeli jesteś zainteresowana to na pierwszym piętrze jest Damian, zawsze można umówić się na oglądanie, najlepiej z p.Wiolą. Ps nie wiem skąd mi się wziął koszt pobytu na oiomie, ale wydaje mi się że położna mówiła że do pobytu należy dodać koszty leków opatrunków itd.
                  Życzę lekkiego porodu i zdrowego dzidziusia. Pozdrawiam
                  • chubabubba Re: Medicover Warszawa 02.11.13, 22:43
                    Co do cen sie nie wypowiem bo ridzilam w Medicover 2,5 roku temu ale warunki rewelacyjne. Jedyne czego mi brakowalo to "mojej" ekipy z poprzednich trzecg porodow w Damienia czyli lekarza prowadzacego i p.Violismile ale teraz jak widze mialabym opcje full wypas czyli ekipe z Damiana i oion w Medismile
                    Moje dziecko bylo na oionie przez 5 dni, dodatkowo milao transfuzje wymienna plus leki czyli kosztowalo nas to trzoche ale bylo warte swojej ceny zwlaszcza ze wzgledu na wspaniala opieke Dr.Balickiej.
                    Moje cc w Medi wykonywal wspomniany wczesniej Dr Ciebiera, dedykowany chociaz cc bylo ze wskazaniem(4 plus konflikt) czyli doplata plus doplata za neonetologa ze wskazaniem co bylo priorytetem w moim przypadku.
                    Powiem tak: ja mam doswiadczenie z ekipa z Damiana( mialam tam 3cc) i polozna Viola jest cudowna kobieta. Brakowalo mi tego zespolu przy ostatnim porodzie, ich podejscia bo chociaz polozne w medicover byly bardzo sympatyczne to czegos mi brakowalo a moze po prostu bylam uprzedzonasmile
                    Na twoim miejscu sprobowalabym rodzic na oddziale Damiana, warunki takie same a ekipa wspanialasmile

• a-gnieszka82 Re: Medicover Warszawa 03.11.13, 11:37
                      Dzięki za informacje. Zdecydowałam się na Medicover, i moim lekarzem też będzie Dr Ciebiera. Jaką masz o nim opinię jako o lekarzu,jesteś zadowolona z cc robionego przez niego? Jak rana, tj, jak szwy czy wszystko było ok?
                      • chubabubba Re: Medicover Warszawa 03.11.13, 12:28
                        To bylo moje 4cc czyli wiadomo ze stopien trudnosci troche wyzszywink w kazdym razie wszystko bylo ok, szwu prawie nie widac, doszlam do siebie bardzo szybko, obylo sie bez morfinywink doszlam do siebie bardzo szybko bo w sumie nie mialam wyjscia-droga na oion dosyc dluga a musialam ja pokonywac samodzielnie juz niecala dobe po porodzie.
                        Co do doktora to nie mam zadnych zastrzezen zwlaszcza ze powiedzial ze 5 cc trz mi zrobismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka