Dodaj do ulubionych

CZMP Łódź

18.08.04, 19:51
Prosze o informacje, jestem w 6 m-cu, przenoszę sie do Łodzi i proszę o
kontakt na sprawdzonego lekarza prowadzącego ciążę i ew. położną, jak wygląda
rejestracja, czy muszę mieć skierowanie, czy zgłaszam się po prostu do
przychodni, czy można się umówić prywatnie z lekarzem pracującym w CZMP?
Obserwuj wątek
    • weeneeth Re: CZMP Łódź 18.08.04, 22:34
      Hej,
      ja wprawdzie jestem dopiero w 4 miesiacu, ale za to jestem pacjentka przychodni
      przyszpitalnej ICZMP. Z tego co wiem, nie musisz miec skierowania, po prostu
      wez karte ciazy, wyniki badań i koniecznie aktualną legitymację ubezpieczeniową
      i wędruj do rejestracji (uwaga szpital jest ogromny,łatwo się zgubić- odział
      położniczy- główne wejście i jakby wchodzi się na górę, rejestracja po prawo).

Moją ciążę prowadzi dr Jacaszek, w razie potrzeby przyjmuje też prywatnie, jak
      na razie jestem zadowolona, a poleconomi go jako dobrego specjalistę, wiem, że
      inni lekarze też mają prywatne praktyki,spora grupa podobno pracuje w prywatnej
      spółdzielni na Radwańskiej.

To chyba tyle...jeśli będziesz miała jakieś pytania to napisz, postaram się
      szybko odpowiedzieć.

pozdrawiam
      Sabina
      • 71gosik Re: CZMP Łódź 20.08.04, 22:13
        Czy bez problemu można się zapisać do wybranego lekarza, czy panie z
        rejestracji kierują do tego, który ma mało pacjentek? CZy dr Jacaszek zleca Ci
        dużo badań (tzn toxo różyczka jak często morfologia i mocz). Zastanawiam się
        czy opieka państwowa u tego lekarza jest tak samo dobra jak prywatna.
        Małgorzata i Michał (15.05.2003)
        • weeneeth Re: CZMP Łódź 24.08.04, 16:28
          Hej
          juz odpowiadam,

panie z rejestracji kierują do wybranego przez Ciebie lekarza, chyba, że jest
          na urlopie albo nie ma miejsc(ja nie miałam problemów). Badania mialam robione
          wszystkie oprócz toxo- nie ma raczej zagrożenia poza tym i tak jest to badanie
          płatne, więc jeśli chcesz to i tak robisz je na własną rękę, a na różeczkę
          byłam szczepiona. Badania podstawowe powinny być co miesiąc- i tu nie wiem co
          Ci napsać, bo byłam u dr 2 razy, teraz był na urlopie, a jego zastępca badańni
          zlecił. Opieka-właśnie jeśli chodzi o tego lekarza,to podobno nie ma większego
          znaczenia czy chodzisz do niego prywatnie, czy państwowo- zajmuje się Tobą tak
          samo. Teraz idę na wizytę w połowie wrzesnia- więc bedę wiedziała węcej.

pozdrawiam

Sabina
          • 71gosik Re: CZMP Łódź 24.08.04, 16:40
            Bardzo dziękuję. A czy pan doktor przyjmuje po południu?
            Małgorzata i Michał (15.05.2003)
            • agkowa Re: CZMP Łódź 24.08.04, 21:07
              Ciesze sie bardzo ze poruszyłyscie temat ICZMP. Ja jestem w 3tc i musze wybrac
              się do lekarza, koleżanka poradziła mi aby wybrc jednak przychodnie
              przyszpitalną bo w razie jakis kaplikacji od razu trafiam pod opiekę szpitala.
              Ale mam problem nie wiem kogo wybrac, wolę kobitki -lekarki. Koleżanka poleciła
              mi dr Biesiade ale kiedy zadzwoniłam to pani w recepcji powiedziała ze do niej
              to dopiero na koniec października i to juz nie jest takie pewne, ale za to
              podała mi nazwiska innych lekarek abym sie zastanowiła i mam dylemat. Sa to: dr
              Tadros, dr Krasoń, dr Jaworska i dr Sobczak. Czy ktos może mi poradzić.
              Aha mozna się zarejestr telefonicznie i dowiedzieć sie czego chcesz oto nr na
              rej: 271-11-89/-12-97/12-82.
              Pozdrawiam mamy wink)
              • madziulek8 Re: CZMP Łódź-dr Sobczak 25.08.04, 14:37
                Idz do dr Sobczak-baardzo mila pani, dokladna i kompetentna i zawsze
                usmiechnieta!
                • agkowa Re: CZMP Łódź-dr Sobczak 25.08.04, 20:56
                  Umówiłam sobie dzis wizytę właśnie do dr Sobczak w/g intuicji, mam nadzieję ze
                  mnie nie zawiedzie, ale termin tez jest odległy bo na 13 wrzesnia, więc
                  wczesniej ide prywatnie na pierwsza wizytę bo do 13 nie ma co czekać.
                  Napiszcie mi cos jescze o dr Sobczak, jak sie z nia rozmawia , czy trzeba od
                  niej wyciagac informacje, czy jest konkretna itd.
                  Pozdrawiam wink)

madziulek8 napisała:

> Idz do dr Sobczak-baardzo mila pani, dokladna i kompetentna i zawsze
                  > usmiechnieta!
              • kaczmaa Re: CZMP Łódź 07.09.04, 10:56
                Witam
                Ja jestem w 29tc od początku ciąży chodze do dr Biesiad-y, którą zresztą
                poleciły mi koleżanki zupełnie nieznające się wzajemnie.
                Do przychodni fakt mi w czerwcu udało się zapisać dopiero na sierpień ale jesli
                możesz to ona przyjmuje prywatnie na ul. Tatrzańskiej a w między czasi zdażysz
                zzapisac sie do niej do poradni.Byłam też raz u dr Sobczak wydawała się być
                dociekliwa ogólnie w porządku zresztą prowadziła ciąże mojej koleżanki i ona
                była zadowolona. Jeśli będziesz chciałaa więcej informacji podaje maailaa
                kaczmaa@wp.pl.
                Pozdrawiam
                • martynka2005 Re: CZMP Łódź 08.10.04, 12:50
                  i tu nie mogę się zgodzić, prowadzenie ciąży przez tą panią uważam za skandal,
                  do 4 m-ca nie założyła mi książeczki ciąży, nie miałam zleconej toksoplazmozy
                  (wykonuje się ją w I trymestrze), ani razu mnie nie zważyła ani nie zmierzyła
                  ciśnienia, będąc u niej na wizycie (chodziłam prywatnie na Tatrzańską)zawsze
                  odnosiłam wrażenie że widzi mnie pierwszy raz w życiu i za każdym razem
                  zadawała te same pytania,
                  szczytem był fakt że nie wysłała mnie na USG wykonywane pomiędzy 11 a 13
                  tygodniem kiedy to bada się fałd karkowy,
                  fakt że pracuje w CZMP na patologii może niektóre pacjentki skusić, jednak w
                  przypadku braku miejsc na tym oddziale tak czy inaczej kierują gdzie indziej i
                  to że prowadzi ciążę Biesiada nic nie znaczy,
                  Naprwdę nie polecam, sugerowałabym aby tę panią doktor wpisać na listę złych
                  lekarzy,
                  Szczerze mogę polecić dr Szalczyńskiego, w przypadku pytań proszę pisać na priva
                  pozdrawiam
                  Martyna
                  kaczmaa napisała:

> Witam
                  > Ja jestem w 29tc od początku ciąży chodze do dr Biesiad-y, którą zresztą
                  > poleciły mi koleżanki zupełnie nieznające się wzajemnie.
                  > Do przychodni fakt mi w czerwcu udało się zapisać dopiero na sierpień ale
                  jesli
                  >
                  > możesz to ona przyjmuje prywatnie na ul. Tatrzańskiej a w między czasi
                  zdażysz
                  > zzapisac sie do niej do poradni.Byłam też raz u dr Sobczak wydawała się być
                  > dociekliwa ogólnie w porządku zresztą prowadziła ciąże mojej koleżanki i ona
                  > była zadowolona. Jeśli będziesz chciałaa więcej informacji podaje maailaa
                  > kaczmaa@wp.pl.
                  > Pozdrawiam
    • weeneeth Re: CZMP Łódź 25.08.04, 18:40
      dr Jacaszek przyjmuje na pewno w czwartki od godz. 11.00- czy jeszcze kiedy -
      nie wiem.Przyjmuje tez prywatnie.

pozdrawiam

Sabina
    • anieszka76 Re: CZMP Łódź 26.08.04, 21:24
      A ja generalnie odradziłabym ten szpital
      Pozdrawiam
      • agkowa Re: CZMP Łódź 27.08.04, 06:38
        A mozesz uzasadnić dlaczego??

anieszka76 napisała:

> A ja generalnie odradziłabym ten szpital
        > Pozdrawiam
        >
        • siwaa1 Re: CZMP Łódź 27.08.04, 11:23
          cześć, ja też vchciałabym wiedzieć cos więcej nt. CZMP. Mam termin na ok 20.10
          i szczerze mówiąc niewiele wiem co i jak będzie. chodze do lekarza prywatnie
          więc nie mam kontaktu z nikim ze szpitala.
          Jeżeli możecie jakoś pomóc mi, udzielić informacji ja wyglada pieka, co musze
          mieć z sobą w szpitalu itp to bardzo bym była wdzięczna...
          Pozdrawiam Siwa i bubuś 32tc
        • anieszka76 Re: CZMP Łódź 27.08.04, 22:00
          Wykończyli by mnie i moją iskiereczkę w CZMP.
          Może i sprzęt mają dobry (nowoczesny) ale co po tym sprzęcie jak nie ma
          fachowców.
          Na szczęście w pore oprzytomniałam i zrezygnowałam z lekarza z CZMP w 9 m-cu.
          Pozdrawiam
          (szczegóły moge opowiedzieć na priv)
    • miksa1975 Re: CZMP Łódź 28.08.04, 22:32
      Witam!
      Osobiście polecam ICZMP. W samym szpitalu spędziłam 99 dni. Nie powiem
      oczywiście, że były to wczasy, ale dzieki fachowcom tam pracującym donosiłam
      moją bliźniaczą ciążę, najdłużej jak tylko sie dało. Co prawda poród odbył się
      trochę za wcześnie ale ... moje Dzieci miały najlepszą po słońcem opiekę
      lekarską, dzieki umiejętnościom i dużej wiedzy lekarzy - żyją!
      Moja ciążę prowadził (doprowadził do finału) - dr Jaczewski - polecam!
      Pozdrawiam. Agnieszka (miksa1975@poczta.onet.pl)
      • mw115 Re: CZMP Łódź 30.08.04, 10:04
        a ja odradzam dr Sobczak. Zreszta wogóle chodzenie do tej poradni
        przyszpitalnej. A juz pisze dlaczego:
        na jakies 7 moich wizyt pani doktor ani razu nie przyszla punktualnie, normalne
        jej spoźnienie to grubo ponad godzinę (mój mąż chciał nawet się poskarżyć
        kierownikowi przychodni), ja wszystkie informacje na temat mojej ciąży musiałam
        dosłownie od niej wyciągać, pomimo iż powiedzialam jej że mam kota nie dala mi
        skierowania na toxo, teraz wiem ze te badania sa platne, ale mogla mnie chociaz
        laskawie poinformowac, ze powinnam takowe wykonac, ale ze jest platne. Zreszta
        wszystkie skierowania musialam doslownie wyprosic, pamietac o tym ze ma mi
        zrobic np. cytologie. Jedyna jej zaleta to to ze jest mila smile) Pozatym terminy
        zapisow w przychodni sa takie, ze nie wiem jak mozna byc pod dobra opieka
        szczegolnie pod koniec ciazy, kiedy na wizyty chodzi sie czesciej niz raz w
        miesiacu.
        Na szczescie ja byłam w czasie ciazy pod b.dobra opieka prywatnie, u innej pani
        dr., a tu chodzilam tylko zeby miec bezplatne badania. (a i tak sie nie udalo,
        za polowe i tak musialam zaplacic- w tym za wszystkie usg, bo w czmp terminy
        takie ze ciaza musialaby trwac jak u slonia zeby zdazyc)smile)
    • gabis77 Re: CZMP Łódź 30.08.04, 19:13
      Dziewczyny,
      ja mam pytanie jak jest ze szkolą rodzenia w CZMP? może coś wiecie na ten temat?
      Będę rodzić w tym szpitalu, dlatego chciałabym się czegoś więcej dowiedzieć.
      Pozdrawiam
      Gabi 30tc
      • niebieska_mama Re: CZMP Łódź 31.08.04, 10:21
        Dziewczyny!!!
        Szukam, szukam opinii na temat ICZMP i wreszcie udalo mi sie cos znalezc smile))
        Bylabym wdzieczna za namiarki na dobrego specjaliste (prywatnie), ktory pracuje
        tez w instytucie!!! Zalezy nam by byl to ktos naprawde dobry, a srodki
        finansowe nie odgrywaja tu roli. Jestem w zagrozonej ciazy trojaczej, ktora nie
        tylko wymagac bedzie dlugiego pobytu w szpitalu, a zapewne i walki o zycie
        dzieci!!! Bylabym wdzieczna za jakies namairki...mieszkamy 450 km od Łodzi stad
        nasza znajomosc tamtejszych lekarzy jest po prostu zadna!!! Z gory dziekuje!!!

Magda
        • iwaolej Re: CZMP Łódź 31.08.04, 21:51
          a ja polecam dr. Krekora Michał. wcześniej był na oddziale ciąży powikłanej a
          teraz na bloku porodowym.
          telefon i adres gabinetu mogę podac na zyczenie : iwaolej@interia.pl. Wizyta
          kosztuje 70 zł.

Pa
        • madziulek8 Re: ICZMP Łódź 01.09.04, 16:33
          Doc Jacek Wilczynski-oddzial ginekologii 1
          DR Bogumil Jaczewski-oddzial perinatologii
          Dr Bogumil Wlodarczyk- ginekologia 2
          Znalazlam tez strone ICZMP: www.iczmp.edu.pl/-tam sa wszystkie namiary
          • aniapakero Re: ICZMP Łódź 01.09.04, 22:38
            A ja mam pytanie z innej beczkismile
            Mam 16 lat i stwierdziłam ze dobrze by było wybrać się do ginekologa. I kiedyś
            pewna babka prowadząca u mnie w szkole zajęcia opowiadała że jedyny jej znany
            ginekolog dla niepełnoletniej osoby(czyli w sumie dziecięcysmileJest właśnie w
            Matce Polsce. Zależy mi żeby to byla kobieta. Czy ktoś się w tym orientuje? Bo
            ja nie mam o tym bladego pojęcia...
            • zziolkowska Re: ICZMP Łódź 03.09.04, 16:38
              Hej! Jestem drugi raz w ciąży, córeczkę urodziłam 25.09.2002 w CZMP, chodziłam
              tam do przychodni, teraz postępuję jak wyżej. Lekarka nazywa się Jaworska-
              Pietraszek i mogę ją z czystym sumieniem polecić. Badanie na toxo miałam
              robione w obu ciążach, na miejscu, bezpłatnie. Dodam, że tym razem były
              podwójne, bo normy graniczne... O wszystko można się dowiedzieć, pełna
              informacja, badanie niebolesne!!! Fakt,że są pewne niedogodności z zapisem na
              wizytę, ale to się dajezrobić- zawsze pod koniec miesiąca są zaapisy na
              następny, wiem,że to pewna fatyga, ale mnie się zawsze udaje- ok.20 czerwca na
              lipiec i sierpień, ok.20sierpnia na wrzesieńitp. PAnie w rejestracji
              poinformują zawsae kiedy warto sie zaapisywać. A co do trzymania się godzin
              wizyt...Nie warto przychodzić punktualnie.ZAWSZE są po czasie- bo dyżur, bo
              obchód itp. Gdy jestem umówiona np. 11.40 to godzinny ppoślizg murowany. Więc
              zjawiam się 12.15-12.40 i wówczas całkiem sprawnie to przebiega. Pozdrawiam.
              Zośka, Majka, i Maluszek(10.2004)
        • ewetka Re: CZMP Łódź 04.09.04, 01:18
          Z ICZMP warci polecenia sa dr Wilczyński i Podciechowski.
          A tak wogóle to zajrzyjcie tu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=10742484&a=10742484
          Ten wątek nie raz juz był poruszany.
    • lesia28 Re: CZMP Łódź 20.10.04, 18:57
      Podciagam watek , moze jekies nowe opinie? Czy ktos mial przy porodzie dr
      Zwirzchowska-Kolase
    • myszka_80 Re: CZMP Łódź- co zabrać do szpitala 26.10.04, 01:28
      Witam, mam termin na 13 listopada i byłabym wdzięczna,żeby ktoś mi powiedział
      co zabrać ze sobą. Z góry dziękuję.
      Pozdrawiamy Basia i Majeczka w brzuszku
      • 71gosik Re: CZMP Łódź- co zabrać do szpitala 26.10.04, 09:18
        przeczytaj
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=16344355&a=16466601MAłgorzata
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka