marta.mak 19.08.04, 14:37 czy ktoś wie, które szpitale w wa-wie z oddziałami ginekologiczno- położniczymi są w remoncie i do kiedy? będę wdzięczna za wszelkie informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ankaanka Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 19.08.04, 14:47 kasprzak. Jakoś od tego tygodnia nawet do konca wrzesnia. pozadrwiam Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 20.08.04, 23:08 Bielański (już zamknięty) i prawdopodobnie do końca roku. Na Kasprzaka oficjalnie przyjmują rodzące do 27.VIII, ale nieoficjalnie wiem, że już robią problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.mak Do: marceliszpak 21.08.04, 14:30 Bielański zamknięty do końca tego roku? a do kiedy będzie zamknięty na Kasprzaka? pozdrawiam M.M. Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: Do: marceliszpak 25.08.04, 17:13 Na Kasprzaka będzie zamknięte prawdopodobnie do 10 października( Odpowiedz Link Zgłoś
aplusd Re: Do: marceliszpak 25.08.04, 17:28 marceliszpak79 napisała: > Na Kasprzaka będzie zamknięte prawdopodobnie do 10 października( A nam wczoraj podczas zajęć w Szkole dla Rodziców na Kasprzaka prowadząca powiedziała, że tak naprawdę to nie wiadomo jeszcze kiedy ten cały remont się zacznie, więc tym bardziej nie wiadomo kiedy się skończy. Jest możliwe również, że na przykład będą remontować stopniowo i nie zamkną całkowicie oddziału. Także wszystko się jeszcze może zdarzyć. Wcale mnie to nie cieszy, bo mam termin na początek listopada i do tej pory byłam spokojna,że już będzie po remoncie dawno. A tak to nigdy nic nie wiadomo. Pozdrawiam Agnieszka i 30 tyg. Maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
hania3006 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 21.08.04, 22:49 Na pewno w Bielańskim jest już po remoncie. Polecam, leżałam tam kiedy miałam przedwczesne skurcze. Niestety poniosło mnie rodzić na Inflancką i o mały wlos nie straciłam synka. Uważaj bo na Inflanckiej nie liczy się czy możesz urodzić siłami natury, Ty masz urodzić siłami natury. A jak nie to ewentualnie wyszarpią z Ciebie dziecko vacum lub kleszczami, albo najpierw uzyją jednego później drugiego, tak jak w miom przypadku. Dziecko może się urodzić martwe ale cesarki nie zrobią. Moj synek urodził się bez oddechu i dostał tylko 4 p-ty. Urodzilam po 20 godzinach od odejścia wód, mimi że już wcześniej dziecku spadało tętno podczas skurczy. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 08:46 hania3006 napisała: > Na pewno w Bielańskim jest już po remoncie. A skąd masz tą informację?? Przecież zamnknęli go dopiero 4.08 dla pacjentek - remontu nie da się zrobić w dwa tygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 11:15 > A skąd masz tą informację?? Pewnie z własnej wyobraźni Nawet KTG nie chcieli mi zrobić na Izbie Przyjęć, bo w razie złych wyników mieliby obowiązek mnie położyć, a nie ma gdzie. Położne z Bielańskiego mówiły, że "może" w listopadzie skończą, ale znając polskie realia remont potrwa do końca roku, albo i dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 14:26 marceliszpak79 napisała: > Położne z Bielańskiego mówiły, że "może" w listopadzie skończą, ale znając > polskie realia remont potrwa do końca roku, albo i dłużej. No własnie - a pierwsze przymiarki były do zakończenia tego remontu we wrześniu i byłoby to akurat dla mojego Dzidziusia , a tak pójdziemy gdzieś indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
marceliszpak79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 16:49 Aktualne informacje z dzisiaj (od położnej i lekarki z oddziału) - na pewno zamknięty będzie do końca stycznia 2005. Odpowiedz Link Zgłoś
renka000 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 29.08.04, 16:44 marceliszpak79 napisała: > Aktualne informacje z dzisiaj (od położnej i lekarki z oddziału) - na pewno > zamknięty będzie do końca stycznia 2005. Piszesz o Bielańskim? to nieprawda. Tak się składa że moją ciążę prowadzi ordynator oddziału ginekologii i położnictwa szpitala bielańskiego. Remont ma się skonczyć w połowie listopada - taki jest termin. Oczywiście biorą pod uwage, że może się opóźnic, ale z aktualnego tempa prac wynika, ze opóźnien nie bedzie i planują otwarcie na połowe listopada, ewentualnie początek grudnia. Tak czy inaczej do konca roku muszą się wyrobić, bo w budżetówkach jest tak, ze muszą wydac pieniądze do konca danego roku kalendarzowego, bo inaczej im przepadają. Nie wiem więc skąd data koniec stycznia 2005, bo jest ona mało realna. Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 12.09.04, 18:30 Podtrzymuję Renkę mnie również prowadzi lekarz z Bielańskiego, poza tym mam tam dobrą znajomą (przełożona pielęgniarek), remont ma się skończyc na koniec listopada, ostatecznie do połowy grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
matania Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 17.09.04, 12:34 to ja jak wyżej,prowadzi mnie lekarz z Bielańskiego,chodzę też tam na szkołę rodzenia,planowany koniec remontu na 15 listopada,proszę nie konfabulować jak się nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 19.09.04, 17:47 matania napisała: > proszę nie konfabulować jak > się nie wie > Jeśli sugestia do mnie to gratuluję znajomości i super lekarz ciekawe gdzie będzie odbierał te porody? Na korytażu? Jak sytuacja się ma już nieciekawie, bo funduszy brakuje na wszystko, ja osobiście się modle aby się wyrobili do połowy grudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
renka000 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 20.09.04, 13:16 Patunia, ja mysle, że to było do MarcelegoSzpaka, który pisze w ogóle o koncu stycznia. Matania pisze, że planowany koniec to 15 listopada i ja się z nia zgadzam, bo taki jest PLANOWANY. Natomiast moja pani doktor mówi, ze chce otworzyc 1 grudnia. Pieniądze sa na cały remont i musza je wydac do konca roku, więc wszystko zalezy od ekipy remontowej. Odpowiedz Link Zgłoś
asochac1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 23.08.04, 11:13 IMID na Kasprzaka na początku pazdziernika tez będzie jeszce zamkniety. Dzwoniłam tam, termin mam na 2-3/10 i pani radziła poszukac innego szpitala. Jak się mieszka na Bemowie to katastrofa - na Bródno albo Żelazna/Starynkiewicza (a tam wiadomo, ciężko się dostać). Ania + córcia 35 tc Odpowiedz Link Zgłoś
lynx5 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 12.09.04, 21:26 W szpitalu na Madalińskiego będzie remont od połowy września, ale sale porodowe zostaną przeniesione w inne mijsce, więc porody będą się odbywać. Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 13.09.04, 18:43 Na Madalińskiego remont rusza jutro. Co do porodów, to na razie przynajmniej będą - co nie znaczy, że nie zastanawiają się nad odsyłaniem pacjentek, nie wiem tylko czy wszystkich czy częściowo. Ogólnie problematyczne staje się rodzenie w wiekszości warszawskich szpitali. Odpowiedz Link Zgłoś
ivettz1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 20.09.04, 14:37 catalina1 napisała: > Na Madalińskiego remont rusza jutro. Co do porodów, to na razie przynajmniej > będą - co nie znaczy, że nie zastanawiają się nad odsyłaniem pacjentek, nie > wiem tylko czy wszystkich czy częściowo. > Ogólnie problematyczne staje się rodzenie w wiekszości warszawskich szpitali. > W ogóle nie uważacie, że to "doskonały" pomysł, żeby robić remonty w kilku szpitalach na raz? Kto ma takie genialne pomysły? I gdzie my mamy rodzić? Na korytarzach? Mam termin na początek listopada i chciałabym na Kasprzaka. Może zdążą skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
szaraiwka Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 23.09.04, 00:01 sprawdzone. Niestety. Info ze szkoly rodzenia prowadzonej przez polozna z tego szpitala oraz potwierdzone telefonicznie ze szpitalem. I zamykaja blok porodowy. Mam termin na 10 listopada i zaczynam sie bac. 4 szpitale zamkniete, na karowa czy zelazna i bez tego nie mozna sie dostac..... chyba bede rodzic pod szpitalem... Odpowiedz Link Zgłoś
kretka27 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 23.09.04, 00:18 w głowie się nie mieści, kto odpowiada za taką sytuację w W-wie?????? Chciałam rodzić na Solcu, też chodziłam tam do szkoły, zapewniali, że jak się będą remontować to po kawałeczku, że się nie zamkną itd. Na szczęście w porę wybraliśmy już inny szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa3 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 23.09.04, 17:22 Jaki szpital??? Bo ja jestem w kropce. Właśnie wczoraj dowiedziałam się o terminie remontu na Solcu. Miałam zamian tam rodzić - termin 30.10. Ale nic z tego. Teraz rozpaczliwie zbieram informacje na temat innych szpitali. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
szaraiwka Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 09:17 no jak wiesz ja jestem w podobnej sytuacji. Tez w panice czegos szukam i nie wiem. Zdaje sie ze w ogole to zeby nas gdzies laskawie umiescili zalezy od tego czy umowimy sie chociaz z polozna (=zaplacimy). Ja rozwazam Inflancka, Karowa i Madalinskiego. O madalinskim roznie pisza na forum ale 1) ostatnio zmineil sie tam ordynator (teraz jest nim prof Chazan, ktory kiedys prowadzil IMiD i podobno trzyma zelazny porzadek wiec obsluga pielegniarska i lekarska sie poprawia) 2) porod rodzinny kosztuje 500 zl i w tym jest indywidualna opieka poloznej (przy czym albo Ty sie z jakas umawiasz albo szpital kogos proponuje (tak przynajmniej powiedzieli mi przez telefon).... Ale co ja tu pisze, zadnego z tych szpitali nie widzialam na oczy wiec kieruje sie chyba glownie emocjami i jakimis irracjonalnymi przeczuciami. Karowa mnie nie specjalnie pociaga bo moloch a poza tym z taka renoma ze odsylaja nagminnie, a ostatnia rzecz na jaka mam ochote to krazenie z bolami porodowymi od szpitala do szpitala. Moze jeszcze MSwiA na Woloskiej.... Sama nie wiem. Jak cos namierzysz daj znac... Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 09:49 Co do szpitala na Madalińskiego to jeszcze dodam że zzo ckosztuje 600, a sala pojednycza po porodzie 140. Standard ogólnie niezły, ale też aktualnie ten szpital remontuje, jednak ze względu na ilość miejsc pracuje normalnie, i u nich nie zdarzają się przypadki odsyłania (ja też się tego boje najbardziej) sale do porodów rodzinnych są 4 w sumie, więc sporo, choć najczęściej wykorzystywane są dwie, pzoostałe są bardziej awaryjne. Ja mam tam zamiar urodzić już za dwa tygodnie ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwa3 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 10:18 A masz mnoże jakieś informacje na temat położnych z Madalińskiego? Wolałabym się z kimś umówić wcześniej. Rozważałam jeszcze Starynkiewicza, ale już sama nie wiem. Bedę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
kretka27 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 11:12 wybrałam MSWIA, za kilka dni będę tam miała cc (ułożenie pośladkowe, pierwsze dziecko). Karowa i Żelazna u mnie odpada, bo tam chyba postanowiliby podjąć próby obrotu czy porodu fizjologicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
bella76 Do kretki27 24.09.04, 18:13 Kretka, mogłabyś coś więcej napisać o cc na wołoskiej?też chyba się zdecyduję na ten szpital i też cc. Kto Cię tam prowadzi? czy z cc nie ma problemów i jak wszystko wygląda cenowo? Czy mąż może być przy cc? będę Ci bardzo wdzięczna za informacje bo jestem kompletnie zielona w tym temacie Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kretka27 Re: Do belli76 24.09.04, 20:18 Bello, ja mam cc ze względu na położenie miednicowe dzidziusia. To m.in. z tego forum dowiedziałam się, że w tym szpitalu pierwiastki nie rodzą pośladkowo. Mąż może byc w sali operacyjnej i pooperacyjnej. Nie miałam lekarza z Wołoskiej. Resztę opiszę po powrocie ze szpitala, mam nadzieję, że nie spędzę tam dłużej niż 4 standardowe doby. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Do kretki27 24.09.04, 21:16 nie jestem kretka, ale moze ci pomoge, poniewaz za 2 tyg. rowniez mam tam planowane cc, z zalozenia jest tam wszystko bezplatne (to szpital publiczny), tylko przy pordach niestandardowych pobieraja oplaty - porod rodzinny, w tym asysta meza przy cc kosztuje 100 pln + jakies tam grosze za fartuch... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
bella76 Koko i Kretka 24.09.04, 21:35 Dzięki dziewczyny jak będziecie miały siłę, to opiszcie potem swoje wrażenia, jestem bardzo ciekawa. Ja rodzę dopiero za półtora miesiąca. To super, że mąż może być na sali przy cc - niewiele jest takich szpitali. Trzymajcie się dzielnie i życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 12:57 iwa3 napisała: > A masz mnoże jakieś informacje na temat położnych z Madalińskiego? Wolałabym > się z kimś umówić wcześniej. Wiesz - to rzecz gustu, najlepiej będzie jak pojedziesz tam i sama wybierzesz jak porozmawiasz z kilkoma. Położne są miłe ogólnie wszystkie, ale może Ci się nie spodobać głos jakiejś np. A i co do ceny porodu rodzinnego to te 500 zł obejmuje już koszt wybranej położnej nic nie musisz dopłacać do tego, no chyba, że będziesz chciała coś ekstra po porodzie jej się odwdzięczyć za pomoc Moja sisotra rodziła np z Beatą Kasprzyk ale ja jej nie chce, bo nie jest jeszcze Wiola Gwiazda - też polecana no i pare innych > Rozważałam jeszcze Starynkiewicza, ale już sama nie wiem. Ja też, ale tamte tłumy mnie odstraszają skutecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
paula35 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 28.09.04, 17:18 łaczymy sie ja mam tez termin na koniec pazdziernika i tez nie wiem gdzie isc.solec nawalil jestem z pragi i naiblizej mam praski ale boje sie tam isc.moze bródnowski,niewiem,pomózcie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa3 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 28.09.04, 18:56 Umówiłam się na dziś z położną ze Starynkiewicza. Przy okazji obejrzę sobie szpital. Mam nadzieję, że mi się spodoba, bo chciałabym się w końcu zdecydować. Dam znać, jak było. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
monika277 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 01.10.04, 10:56 dziewczyny na Starynkiewicza nie ma miejsc i lezy sie na korytarzu Odpowiedz Link Zgłoś