Dodaj do ulubionych

które szpitale w wa-wie są w remoncie i do kiedy?

19.08.04, 14:37
czy ktoś wie, które szpitale w wa-wie z oddziałami ginekologiczno-
położniczymi są w remoncie i do kiedy?
będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • ankaanka Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 19.08.04, 14:47
      kasprzak. Jakoś od tego tygodnia nawet do konca wrzesnia. pozadrwiam
    • marceliszpak79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 20.08.04, 23:08
      Bielański (już zamknięty) i prawdopodobnie do końca roku. Na Kasprzaka
      oficjalnie przyjmują rodzące do 27.VIII, ale nieoficjalnie wiem, że już robią
      problemy.
      • marta.mak Do: marceliszpak 21.08.04, 14:30
        Bielański zamknięty do końca tego roku?
        a do kiedy będzie zamknięty na Kasprzaka?
        pozdrawiam
        M.M.
        • marceliszpak79 Re: Do: marceliszpak 25.08.04, 17:13
          Na Kasprzaka będzie zamknięte prawdopodobnie do 10 październikasad(
          • aplusd Re: Do: marceliszpak 25.08.04, 17:28
            marceliszpak79 napisała:

> Na Kasprzaka będzie zamknięte prawdopodobnie do 10 październikasad(
            A nam wczoraj podczas zajęć w Szkole dla Rodziców na Kasprzaka prowadząca
            powiedziała, że tak naprawdę to nie wiadomo jeszcze kiedy ten cały remont się
            zacznie, więc tym bardziej nie wiadomo kiedy się skończy. Jest możliwe również,
            że na przykład będą remontować stopniowo i nie zamkną całkowicie oddziału.
            Także wszystko się jeszcze może zdarzyć. Wcale mnie to nie cieszy, bo mam
            termin na początek listopada i do tej pory byłam spokojna,że już będzie po
            remoncie dawno. A tak to nigdy nic nie wiadomo.
            Pozdrawiam
            Agnieszka i 30 tyg. Maleństwo
    • hania3006 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 21.08.04, 22:49
      Na pewno w Bielańskim jest już po remoncie. Polecam, leżałam tam kiedy miałam
      przedwczesne skurcze. Niestety poniosło mnie rodzić na Inflancką i o mały wlos
      nie straciłam synka. Uważaj bo na Inflanckiej nie liczy się czy możesz urodzić
      siłami natury, Ty masz urodzić siłami natury. A jak nie to ewentualnie
      wyszarpią z Ciebie dziecko vacum lub kleszczami, albo najpierw uzyją jednego
      później drugiego, tak jak w miom przypadku. Dziecko może się urodzić martwe ale
      cesarki nie zrobią. Moj synek urodził się bez oddechu i dostał tylko 4 p-ty.
      Urodzilam po 20 godzinach od odejścia wód, mimi że już wcześniej dziecku
      spadało tętno podczas skurczy.
      • catalina1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 08:46
        hania3006 napisała:

> Na pewno w Bielańskim jest już po remoncie.

A skąd masz tą informację?? Przecież zamnknęli go dopiero 4.08 dla pacjentek -
        remontu nie da się zrobić w dwa tygodnie.
        • marceliszpak79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 11:15
          > A skąd masz tą informację??

Pewnie z własnej wyobraźni smile Nawet KTG nie chcieli mi zrobić na Izbie Przyjęć,
          bo w razie złych wyników mieliby obowiązek mnie położyć, a nie ma gdzie.
          Położne z Bielańskiego mówiły, że "może" w listopadzie skończą, ale znając
          polskie realia remont potrwa do końca roku, albo i dłużej.
          • catalina1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 14:26
            marceliszpak79 napisała:

> Położne z Bielańskiego mówiły, że "może" w listopadzie skończą, ale znając
            > polskie realia remont potrwa do końca roku, albo i dłużej.

No własnie - a pierwsze przymiarki były do zakończenia tego remontu we wrześniu
            i byłoby to akurat dla mojego Dzidziusia , a tak pójdziemy gdzieś indziej.
            • marceliszpak79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 22.08.04, 16:49
              Aktualne informacje z dzisiaj (od położnej i lekarki z oddziału) - na pewno
              zamknięty będzie do końca stycznia 2005.
              • renka000 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 29.08.04, 16:44
                marceliszpak79 napisała:

> Aktualne informacje z dzisiaj (od położnej i lekarki z oddziału) - na pewno
                > zamknięty będzie do końca stycznia 2005.

Piszesz o Bielańskim? to nieprawda. Tak się składa że moją ciążę prowadzi
                ordynator oddziału ginekologii i położnictwa szpitala bielańskiego. Remont ma
                się skonczyć w połowie listopada - taki jest termin. Oczywiście biorą pod
                uwage, że może się opóźnic, ale z aktualnego tempa prac wynika, ze opóźnien nie
                bedzie i planują otwarcie na połowe listopada, ewentualnie początek grudnia.
                Tak czy inaczej do konca roku muszą się wyrobić, bo w budżetówkach jest tak, ze
                muszą wydac pieniądze do konca danego roku kalendarzowego, bo inaczej im
                przepadają.
                Nie wiem więc skąd data koniec stycznia 2005, bo jest ona mało realna.
                • patunia79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 12.09.04, 18:30
                  Podtrzymuję Renkę mnie również prowadzi lekarz z Bielańskiego, poza tym mam tam
                  dobrą znajomą (przełożona pielęgniarek), remont ma się skończyc na koniec
                  listopada, ostatecznie do połowy grudnia.
                  • matania Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 17.09.04, 12:34
                    to ja jak wyżej,prowadzi mnie lekarz z Bielańskiego,chodzę też tam na szkołę
                    rodzenia,planowany koniec remontu na 15 listopada,proszę nie konfabulować jak
                    się nie wiesmile
                    • patunia79 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 19.09.04, 17:47
                      matania napisała:

> proszę nie konfabulować jak
                      > się nie wiesmile
                      >

Jeśli sugestia do mnie to gratuluję znajomości i super lekarz ciekawe gdzie
                      będzie odbierał te porody? Na korytażu? Jak sytuacja się ma już nieciekawie, bo
                      funduszy brakuje na wszystko, ja osobiście się modle aby się wyrobili do połowy
                      grudnia.
                      • renka000 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 20.09.04, 13:16
                        Patunia, ja mysle, że to było do MarcelegoSzpaka, który pisze w ogóle o koncu
                        stycznia. Matania pisze, że planowany koniec to 15 listopada i ja się z nia
                        zgadzam, bo taki jest PLANOWANY. Natomiast moja pani doktor mówi, ze chce
                        otworzyc 1 grudnia. Pieniądze sa na cały remont i musza je wydac do konca roku,
                        więc wszystko zalezy od ekipy remontowej.
    • asochac1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 23.08.04, 11:13
      IMID na Kasprzaka na początku pazdziernika tez będzie jeszce zamkniety.
      Dzwoniłam tam, termin mam na 2-3/10 i pani radziła poszukac innego szpitala.
      Jak się mieszka na Bemowie to katastrofa - na Bródno albo
      Żelazna/Starynkiewicza (a tam wiadomo, ciężko się dostać).
      Ania + córcia 35 tc
    • lynx5 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 12.09.04, 21:26
      W szpitalu na Madalińskiego będzie remont od połowy września, ale sale porodowe
      zostaną przeniesione w inne mijsce, więc porody będą się odbywać.
      • catalina1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 13.09.04, 18:43
        Na Madalińskiego remont rusza jutro. Co do porodów, to na razie przynajmniej
        będą - co nie znaczy, że nie zastanawiają się nad odsyłaniem pacjentek, nie
        wiem tylko czy wszystkich czy częściowo.
        Ogólnie problematyczne staje się rodzenie w wiekszości warszawskich szpitali.
        • ivettz1 Re: które szpitale w wa-wie są w remoncie i do ki 20.09.04, 14:37
          catalina1 napisała:

> Na Madalińskiego remont rusza jutro. Co do porodów, to na razie przynajmniej
          > będą - co nie znaczy, że nie zastanawiają się nad odsyłaniem pacjentek, nie
          > wiem tylko czy wszystkich czy częściowo.
          > Ogólnie problematyczne staje się rodzenie w wiekszości warszawskich szpitali.
          >

W ogóle nie uważacie, że to "doskonały" pomysł, żeby robić remonty w kilku
          szpitalach na raz? Kto ma takie genialne pomysły? I gdzie my mamy rodzić? Na
          korytarzach?
          Mam termin na początek listopada i chciałabym na Kasprzaka. Może zdążą skończyć.
          • szaraiwka Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 23.09.04, 00:01
            sprawdzone. Niestety. Info ze szkoly rodzenia prowadzonej przez polozna z tego
            szpitala oraz potwierdzone telefonicznie ze szpitalem. I zamykaja blok
            porodowy. Mam termin na 10 listopada i zaczynam sie bac. 4 szpitale zamkniete,
            na karowa czy zelazna i bez tego nie mozna sie dostac..... chyba bede rodzic
            pod szpitalem...
            • kretka27 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 23.09.04, 00:18
              w głowie się nie mieści, kto odpowiada za taką sytuację w W-wie??????
              Chciałam rodzić na Solcu, też chodziłam tam do szkoły, zapewniali, że jak się
              będą remontować to po kawałeczku, że się nie zamkną itd.
              Na szczęście w porę wybraliśmy już inny szpital.
              • iwa3 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 23.09.04, 17:22
                Jaki szpital??? Bo ja jestem w kropce.
                Właśnie wczoraj dowiedziałam się o terminie remontu na Solcu. Miałam zamian tam
                rodzić - termin 30.10. Ale nic z tego. Teraz rozpaczliwie zbieram informacje na
                temat innych szpitali.
                Pozdrawiam
                Iwona
                • szaraiwka Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 09:17
                  no jak wiesz ja jestem w podobnej sytuacji. Tez w panice czegos szukam i nie
                  wiem. Zdaje sie ze w ogole to zeby nas gdzies laskawie umiescili zalezy od tego
                  czy umowimy sie chociaz z polozna (=zaplacimy). Ja rozwazam Inflancka, Karowa
                  i Madalinskiego. O madalinskim roznie pisza na forum ale 1) ostatnio zmineil
                  sie tam ordynator (teraz jest nim prof Chazan, ktory kiedys prowadzil IMiD i
                  podobno trzyma zelazny porzadek wiec obsluga pielegniarska i lekarska sie
                  poprawia) 2) porod rodzinny kosztuje 500 zl i w tym jest indywidualna opieka
                  poloznej (przy czym albo Ty sie z jakas umawiasz albo szpital kogos proponuje
                  (tak przynajmniej powiedzieli mi przez telefon).... Ale co ja tu pisze, zadnego
                  z tych szpitali nie widzialam na oczy wiec kieruje sie chyba glownie emocjami i
                  jakimis irracjonalnymi przeczuciami. Karowa mnie nie specjalnie pociaga bo
                  moloch a poza tym z taka renoma ze odsylaja nagminnie, a ostatnia rzecz na jaka
                  mam ochote to krazenie z bolami porodowymi od szpitala do szpitala. Moze
                  jeszcze MSwiA na Woloskiej.... Sama nie wiem. Jak cos namierzysz daj znac...
                  • catalina1 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 09:49
                    Co do szpitala na Madalińskiego to jeszcze dodam że zzo ckosztuje 600, a sala
                    pojednycza po porodzie 140. Standard ogólnie niezły, ale też aktualnie ten
                    szpital remontuje, jednak ze względu na ilość miejsc pracuje normalnie, i u
                    nich nie zdarzają się przypadki odsyłania (ja też się tego boje najbardziej)
                    sale do porodów rodzinnych są 4 w sumie, więc sporo, choć najczęściej
                    wykorzystywane są dwie, pzoostałe są bardziej awaryjne. Ja mam tam zamiar
                    urodzić już za dwa tygodnie wink)
                    • iwa3 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 10:18
                      A masz mnoże jakieś informacje na temat położnych z Madalińskiego? Wolałabym
                      się z kimś umówić wcześniej.
                      Rozważałam jeszcze Starynkiewicza, ale już sama nie wiem.
                      Bedę wdzięczna za informacje.
                      Pozdrawiam
                      Iwona
                      • kretka27 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 11:12
                        wybrałam MSWIA, za kilka dni będę tam miała cc (ułożenie pośladkowe, pierwsze
                        dziecko).
                        Karowa i Żelazna u mnie odpada, bo tam chyba postanowiliby podjąć próby obrotu
                        czy porodu fizjologicznego.
                        • bella76 Do kretki27 24.09.04, 18:13
                          Kretka, mogłabyś coś więcej napisać o cc na wołoskiej?też chyba się zdecyduję
                          na ten szpital i też cc. Kto Cię tam prowadzi? czy z cc nie ma problemów i jak
                          wszystko wygląda cenowo? Czy mąż może być przy cc? będę Ci bardzo wdzięczna za
                          informacje bo jestem kompletnie zielona w tym temaciesmile
                          Pozdrawiam
                          • kretka27 Re: Do belli76 24.09.04, 20:18
                            Bello,
                            ja mam cc ze względu na położenie miednicowe dzidziusia. To m.in. z tego forum
                            dowiedziałam się, że w tym szpitalu pierwiastki nie rodzą pośladkowo. Mąż może
                            byc w sali operacyjnej i pooperacyjnej. Nie miałam lekarza z Wołoskiej.
                            Resztę opiszę po powrocie ze szpitala, mam nadzieję, że nie spędzę tam dłużej
                            niż 4 standardowe doby.
                          • koko8 Re: Do kretki27 24.09.04, 21:16
                            nie jestem kretka, ale moze ci pomoge, poniewaz za 2 tyg. rowniez mam tam
                            planowane cc,
                            z zalozenia jest tam wszystko bezplatne (to szpital publiczny), tylko przy
                            pordach niestandardowych pobieraja oplaty - porod rodzinny, w tym asysta meza
                            przy cc kosztuje 100 pln + jakies tam grosze za fartuch...
                            pozdr
                            • bella76 Koko i Kretka 24.09.04, 21:35
                              Dzięki dziewczynysmile jak będziecie miały siłę, to opiszcie potem swoje wrażenia,
                              jestem bardzo ciekawa. Ja rodzę dopiero za półtora miesiąca. To super, że mąż
                              może być na sali przy cc - niewiele jest takich szpitali.
                              Trzymajcie się dzielnie i życzę powodzenia!smile
                      • catalina1 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI do Iwa3 24.09.04, 12:57
                        iwa3 napisała:

> A masz mnoże jakieś informacje na temat położnych z Madalińskiego? Wolałabym
                        > się z kimś umówić wcześniej.

Wiesz - to rzecz gustu, najlepiej będzie jak pojedziesz tam i sama wybierzesz
                        jak porozmawiasz z kilkoma. Położne są miłe ogólnie wszystkie, ale może Ci się
                        nie spodobać głos jakiejś np. A i co do ceny porodu rodzinnego to te 500 zł
                        obejmuje już koszt wybranej położnej nic nie musisz dopłacać do tego, no chyba,
                        że będziesz chciała coś ekstra po porodzie jej się odwdzięczyć za pomoc wink
                        Moja sisotra rodziła np z Beatą Kasprzyk ale ja jej nie chce, bo nie wink jest
                        jeszcze Wiola Gwiazda - też polecana no i pare innych wink

> Rozważałam jeszcze Starynkiewicza, ale już sama nie wiem.

Ja też, ale tamte tłumy mnie odstraszają skutecznie.
                • paula35 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 28.09.04, 17:18
                  łaczymy sie ja mam tez termin na koniec pazdziernika i tez nie wiem gdzie
                  isc.solec nawalil jestem z pragi i naiblizej mam praski ale boje sie tam
                  isc.moze bródnowski,niewiem,pomózcie.
                  • iwa3 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 28.09.04, 18:56
                    Umówiłam się na dziś z położną ze Starynkiewicza. Przy okazji obejrzę sobie
                    szpital. Mam nadzieję, że mi się spodoba, bo chciałabym się w końcu zdecydować.
                    Dam znać, jak było.
                    Pozdrawiam
                    Iwona
                    • monika277 Re: SOLEC remont od 25 IX do 8 XI 01.10.04, 10:56
                      dziewczyny na Starynkiewicza nie ma miejsc i lezy sie na korytarzusad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka