moniaczek79 01.08.08, 16:35 gratulacje!!!mam pytanko jakie leki bralas zachodzac w ciaze ? i czy przyjmowalas kwas foliowy? i wszystkie inf. jakie dasz rade napisac pozdrawiam sertdecznie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_1609 Re: do ania_1609 01.08.08, 18:24 Hej! Piszę szybko, bo mam chwilę :-)) Brałam lamitrin 100-0-100 i depakine chrono 300-0-300. Łykałam kwas foliowy, ale nie na receptę, tylko taki zwykły folik, ale przez pierwsze miesiące wymiotowałam praktycznie po wszystkim, więc nie wiem, jak się wchłaniał :-)) Przed zajściem w ciążę robiłam dwukrotnie badania na poziom kwasu walproinowego we krwi i wychodził w okolicach dolnej granicy (raz nawet poniżej 50). Przerwy między napadami wydłużyły się (duże napady co kilka miesięcy) i dostałam zielone światło od mojej pani epileptolog. :-)) W czasie ciąży miałam dwa napady i zwiększyłam depakine o 300 mg wieczorem. Teraz chcę zmniejszyć tą depakinę znów do 300-0-300. Przepraszam, że tak chaotycznie, ale na razie nie mam więcej czasu i chyba na razie go nie będę mieć :-)) Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link