Dodaj do ulubionych

SZPITAL WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU

27.08.04, 22:08
Hej dziewczyny!Wczoraj byłam z mezem zwiedzic porodówke w szpitalu Wojewódzkim
Ale super,te sale takie nowoczesne,kolory pastelowe(są trzy sale do porodów)
sprzęt gimnastyczny hehehe czyli drabinka,worek sako,piłka.Ładna łazienka
gdzie mozna brac prysznic.Połozna baaardzo miła odpowiadała na kazdę nasze
pytanie,rany jakos mniej sie boje.Teraz to mysle tylko zeby współpracowac z
połoznymi i byc spokojna bo bede pod dobra opieką.Opowiedziłam wszystko na
swiezo mojej mamie,która rodziła mnie 29 lat temu tez w Wojewódzkim.była pod
wrazniem.
Pozdrawiam i polecam odwiedziny w tym szpitalu,ja i Maks(36 tydz)
Obserwuj wątek
    • anakl Re: SZPITAL WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 29.08.04, 00:39
      Wszystko jest OK jeżeli chodzi o samą porodówkę.Ja w szpitalu wojewódzkim
      rodziłam w kwietniu i mimo małych zawirowań(brak postepu porodu i cesarka w
      rezultacie)wyniosłam bardzo pozytywne wrażenia. Połozna super,dwoiła się i
      troiła żeby ulżyć w cierpieniu i pomóc mojemu maluszkowi wyjść na
      świat,zachęcała do skakania na piłce chodzenia, cały czas dodawała otuchy przez
      całą swoją zmianę(12h).Gożej było potem i nie chodzi wcale o ból po cesarce,
      ale o położne.Odniosłam wrażenie, że niektóre są tam za karę.Nigdy nie wiadomo
      było czy naciśnięcie dzwonka (bądż co bądż byłyśmy po operacji)nie wywoła
      gniewnej odpowiedzi pani położnej.Dobrze że byłam tam tylko
      4dni.Sumując:porodówka super, odział położniczy - starać się nie przejmować i
      cieszyć się nowa małą istotką, która wynagrodzi wszystko.
      • e11823 Re: SZPITAL WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 30.08.04, 15:04
        Dziewczyny,czy w Wojewódzkim robią lewatywę oraz golenie przed porodem,a
        kwestia nacinania krocza?
    • e11823 Re: SZPITAL WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 29.08.04, 21:53
      Witajcie!
      Bulwersujące dla mnie jest to,że położne,czy lekarze,uzależniają swoje
      podejście do pacjentek od tego,czy im za to zapłacono ,czy nie.sama jestem
      lekarzem i nie zdarza mi sie stosować takich praktyk.niedługo rodzę i nie
      zamierzam płacić komuś,żeby był miły i pomocny.Mam nadzieję,ze jakoś ten czas
      przetrwam,a może akurat trafię na kogoś życzliwego..Pozdrawiam!
      • kornelcia75 Re: SZPITAL WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 31.08.04, 10:38
        Hej z tego co wiem lewatywa jest za Twoja zgodą,ja tam wolę zeby mi zrobiono
        po co mi niespodzianka przy porodzie,a i po kiedy bede obolała wole miec pusty
        zoładek niz stresowac sie na kibelku,hihi.
        Jesli chodzi o golenie to mam nadzieje ze mąz zdarzy wystarczy podgolic prawa
        strone krocza bo tam bedą nacinac.Jesli chodzi o nacinanie to tez wole zeby mi
        to zrobili niz mam popękac i miec kłopoty.Zreszta sa to specjalistki wiec maja
        pojecie o tym,tak sobie nie nacinaja bez potrzeby bo potem przeciez trzeba
        zszyc.
        Ja tez jadę na zywioł,nie płace nikomu bo mnie nie stac niestety.mam nadzieje
        ze bedzie dobrze i ze trafie na fajne połozne.
        Ja i Maks(37 tydz)
      • magda704 Re: SZPITAL WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 01.09.04, 22:26
        Do e11823 i ankal
        Witam!
        Nie wiem skąd masz info. "uzależniają swoje
        > podejście do pacjentek od tego,czy im za to zapłacono ,czy nieuzależniają
        swoje
        > podejście do pacjentek od tego,czy im za to zapłacono ,czy nie" .
        Tak się sklada, że ja również jestem lekarką, która (w przeciwieństwie do
        Ciebie) już rodzia w Koperniku. I mogę zagwarantować, iż nikomu nie dalam
        grosza,a zajęto się mną z ogromnym zaangażowaniem i troską. poza tym mam
        porównanie z innym trójmiejskim szpitalem, w ktorym rodzilam kilka lat
        wczesniej,i wiem, że jeżeli będę miala rodzić jeszcze raz to tylko w
        WOJEWÓDZKIM!
        Jeśli chcesz spotkać się w realu daj znać!

I jeszcze jedno anakl- wiadomo, że każda z nas jest b. cierpiąca (zwaszcza po
        cesarce), ale wydaje mi się , iż przez swój egoizm zapomnialaś o pozostalych
        naszych kolezankach lezacych na innych salach, do ktorych polozne także mają
        pod opieką. Wydaje mi się, że rodziaś pierwszy raz, życzę powodzenia w innym
        szpitalu!
        Pozdrawiam 704!

e11823 napisała:

> Witajcie!
        > Bulwersujące dla mnie jest to,że położne,czy lekarze,uzależniają swoje
        > podejście do pacjentek od tego,czy im za to zapłacono ,czy nie.sama jestem
        > lekarzem i nie zdarza mi sie stosować takich praktyk.niedługo rodzę i nie
        > zamierzam płacić komuś,żeby był miły i pomocny.Mam nadzieję,ze jakoś ten czas
        > przetrwam,a może akurat trafię na kogoś życzliwego..Pozdrawiam!
        • balbina16 Re: SZPITAL WOJEWÓDZKI W GDAŃSKU 01.09.04, 23:28
          Zgadzam się z magda704. Ja rodziłam w tym szpitalu w marcu i nikomu nic nie
          płaciłam, a zajmowano się mną naprawdę bardzo dobrze. Zapewniam, że na tamtejszą
          opiekę nie ma co narzekać, a jeśli zdarzy się jakaś nieprzyjemność nie
          przejmować się. Przecież położne to też ludzie i też mogą mieć gorszy dzień.
          Generalnie Wojewódzki to szpital godny polecenia.
          Pozdrawiam i życzę udanego rozwiązania
          Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka