Dodaj do ulubionych

Szpital Praski W-wa - remont w grudniu.

13.11.04, 13:33
Informacja dla zainteresowanych porodem tamże: w grudniu będzie remont na
oddziale noworodkowym, co się z tym wiąże - położnictwo również będzie
zamknięte. Decyzja o remoncie zapadła 10.11.04. - informacja od mojego
lekarza.
Obserwuj wątek
    • akaka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 14.11.04, 19:01
      O ludzie, fenka, spytaj tego lekarza moze wie ile to bedzie trwalo - wyrobia
      sie przez miesiac czy nie?... Bo w takich placówkach to nigdy nie wiadomo.
      Pozdrawiam!!!
    • akaka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 14.11.04, 19:02
      Fenka, jeszcze jedno - to znaczy, ze musisz zmienic plany i wybierasz sie w
      grudniu do innego szpitala? Jakby nie bylo, zycze Ci powodzenia i pieknej,
      zdrowej, okazalej Dzidzi smile skad byscie nie mialy przyjechac do domu.
      • fenka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 14.11.04, 20:47
        Hej,
        ja mam termin na końcówkę grudnia, ale to nic nie zmienia, bo lekarz
        powiedział, ze nawet jak się remont skończy wcześniej, to szpital (oddział) nie
        się otworzy się na Święta czy na ten tydzień miedzy Świętami a Nowym Rokiem.
        Nie wydaje mi się (?) też, żeby się otwierali 01 stycznia 2005 - w sobotę sad
        To oznacza, że po pierwsze robie rekonesans informacyjny po innych szpitalach
        (aktualnie myślę o tym w Nowym Dworze Maz. bo blisko i dobre opinie). Po
        drugie - jak się coś zacznie dziać - to upewniam się, że Praski nie przyjmuje.
        Po trzecie - w drugiej połowie grudnia zajmuję się nic nie robieniem - może uda
        się wytrzymać do stycznia, o ile będzie to miało sens, bo... lekarz powiedział
        również, że dyżury grudniowe mają rozpisane, więc w zasadzie w każdej chwili
        będą mogli wrócić do pracy.
        Ech...
        Pozdrawiam wink
        • akaka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 15.11.04, 11:44
          No i nie bedzie ogladania sztucznych ogni nad Starówka w noc Sylwestrowa?...
          Szkoda. A Nowy Dwór Mazowiecki rzeczywiscie jest dosyc chwalony. Moze
          dla "spokojnosci ducha" zdecyduj sie na ten czy inny szpital, nastawisz sie
          przynajmniej do tej pory psychicznie na te zmiane. A jesli termin masz na
          grudzien, to nie wiem czy Dzidzius bedzie chcial spedzic Nowy Rok jeszcze w
          brzuszku smile czy juz zechce wszystko zobaczyc na wlasne, zupelnie nowe oczka.
          Trzymajcie sie cieplo!!!
          • fenka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 16.11.04, 10:59
            No... ze sztucznych ogni raczej nici...
            Może brakuje mi instynktu samozachowawczego, ale jakoś mnie to wszytsko nie
            przeraża (póki co), a komplikacje jedynie mobilizują - rodzina patrzy z
            podziwiem, że się nie denerwuję smile no, ale co tu nerwy pomogą - mogą jedynie
            zaszkodzić.
            Naprawdę słyszałaś pozytywne opinie o NDMaz.? Ja niestety nie znalazłam na
            forum żadnych, ani pozytywnych ani negatywnych.
            Z najbardziej wiarygodnych terminów, tzn. z pierwszego USG wynika, że dzidziuś
            może się urodzić 26-28 grudnia - to by się zgadzało, bo wiem, kiedy poczęliśmy
            nasze szczęście. Jest więc spora szansa na opóźnienie, aczkolwiek pewna jestem
            tylko jednej rzeczy: kiedyś urodzę wink
            A czy Ty już zdecydowałaś się na szpital, czy się wahasz?
            • akaka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 16.11.04, 16:33
              Ja sie zdecydowalam na praski, ale u mnie to druga polowa stycznia. Dzisiaj
              pani doktor w tym szpitalu powiedziala mi, ze od poczatku stycznia powinni
              normalnie przyjmowac pacjentki. Bardzo sie ciesze, bo jak juz wspominalam,
              szpital jest raczej chwalony, a na dodatek mam go pod bokiem, co tez ma dla
              mnie spore znaczenie. O N.D.Maz. rzeczywiscie slyszalam, a nie czytalam na
              forum, ale slyszalam dobrze smile Glowa do góry. Swietnie, ze jestes taka oaza
              spokoju. Ja na nadmierne przezywanie i zdenerwowanie tez sie raczej nie skarze,
              chociaz pewnie przyjdzie pózniej, bo jestem dosyc przezywajaca - to po mamie smile
              Trzymaj sie cieplo, Fenka, bedziesz mniala w tym roku Wspaniale Swieta!
              Moze "przetrzymaj" Maluszka do 1 stycznia to bedzie rok mlodszy wink ? POzdrawiam
              Cie serdecznie
              • fenka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 17.11.04, 09:29
                ..."oazą spokoju" smile)
                Zobaczymy, kim będę za miesiąc smile
                Nie ma co się nakręcać, wolę raczej myśleć, ze może ciąża się przeciągnie
                ("nóżki razem!!")- i będziesz miała możliwość odwiedzić mnie tam, aby usłyszeć
                bezpośrednią relację wink
                O tegorocznych Świętach Bożonarodzeniowych zaczełam w tym roku myśleć wyjątkowo
                wczesnie, bo w czasie Świąt Wielkanocnych, kiedy to w Poniedziałek Wielkanocny
                wyszedł pozytywny test (to dopiero był "lany Poniedziałek" wink))
                Trzymajcie się cieplutko i zdrowo, czekamy na rozwój wydarzeń, a przy okazji
                zbieram informacje o NDM.
        • magkot3 Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 12.12.04, 18:27
          czy wiesz może czy w Praskim są porody rodzinne?
    • monik78 Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 16.11.04, 20:43
      Mam pytanie a od kiedy dokładnie ma być zamknięty ten szpital, ja mam termin na
      początku grudnia i miałam tam rodzić ?
      • akaka Re: Szpital Praski W-wa - remont w grudniu. 16.11.04, 23:17
        Najlepiej zadzwon tam i zapytaj, jak to wyglada - na pewno uzyskasz w ten
        sposób najszybsze i najpewniejsze informacje.
      • fenka Re: monik78 17.11.04, 09:20
        Mój lekarz powiedział, że od 21 listopada przestają przyjmować pacjentki -
        chodzi o to, aby do 1 grudnia wypisać wszystkich i zacząć remont. Ale czy
        faktycznie tak będzie? - trzeba na bieżąco monitorować sytuację i koniecznie
        mieć alternatywę, o którą też trudno...
        • annawk Re: remont w szpitalu praskim 18.11.04, 17:27
          no to nie zazdroszczę Ci sytuacji, ja o remoncie dowiedziałam się od naszego
          lekarza - ale na szczęście do mojego porodu napewno skończą,no a Ty musisz
          znaleźć inny szpital no i co najgorsze dla mnie nie opowiesz o wrażeniach z
          porodu w praskim.Trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo.
          pozdrawiam ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka