Dodaj do ulubionych

Jesli w na Slasku to gdzie?

10.12.04, 03:13
Witam! Poszukuje szpitala (oczywiscie najlepszego smile, w Zorach lub
Katowicach. Za kilka tygodni bede mieszkac w jednym z tych dwoch miast, a za
3 miesiace na swiat ma przyjsc moj maluszek. Jezeli znajda sie tez mamuski z
rewelacyjnym ginekologiem lub polozna to rowniez bylabym wdzieczna za jakies
informacje.
Obserwuj wątek
    • mszocik Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 10.12.04, 20:18
      Hej kobitki! Jest wsrod Was jakas Slazaczka????
    • radowinkaala Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 10.12.04, 21:18
      Tutaj możesz sprawdzić opinie o katowickich szpitalach.
      baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowki
      A ja polecam szpital w Mikołowie. Rodziłam, sprawdziłam i z czytym sumieniem
      polecam. Tam na prawdę jest super. Nawet jeżeli nie masz tam Twojego lekarza
      prowadzącego, traktowana jesteś z najwyższą godnością. Położne nie czekają na
      kopertę przed porodem - a większość z nich to kobiety cudowne, przesympatyczne
      i bardzo doświadczone. Sale w szpitalu są 2 i 5 osobowe. Te 5-osobowe są z
      ładnymi nowymi łazienkami. Atmosfera niesamowicie przyjazna, lekarze i położne
      maxymalnie kompetentni. Pielęgniarki na noworodkach trochę leniwe, ale jeżeli
      mama chce by zajeły sie dzieckiem, to się zajmą. Lekarzy i położne cechuje
      wysoka kompetencja, a odkąd ordynatorem jest dr Adam Dyrda i szpital stara się
      o ISO wszystko działa jak w zegarku.
      baza.rodzicpoludzku.pl/pl/rpl/placowka/bz_sz_mikolow_zoz__sz_miejski_nr_2__waryn
      skiego_4
      • siedmiokropka Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 11.12.04, 19:29
        Witaj serdecznie! Cieszę się czytając Twą opinię o mikołowskim szpitalu... Ja
        jestem akurat na etapie decyzji, gdzie rodzić... I myślę też o Mikołowie.Troszkę
        się boję, czy jakby coś złego się miało dziać, to czy też sobie ze mnąsmile)
        poradzą? Ciężko mi dość... Ale po Twej opinii (to zresztą już nie pierwsza taka
        pozytywna) jakoś więcej serca czuję do tego miejsca...To trudna decyzja.Ech,
        smutno nie mieć takiego lekarza, który z czystym sumieniem i kompetentnie
        poradzi i wytłumaczy gdzi wearto i DLACZEGO przeżywać tę tak piekną chwilę!...
        p.s. zabiera,m się więc za szukanie odpow.gin.!
        • radowinkaala Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 11.12.04, 20:58
          Droga SIEDMIOKROPKO!
          Służę pomocą przy wyborze gina, pracującego w Mikołowskim szpitalu.
          Pozdrawiam - Alina
          Może masz gg??
          • mszocik Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 12.12.04, 21:05
            Dzieki bardzo za pomoc! A jesli chodzi o ginekologa to tez chetnie
            skorzystalabym z Twojej pomocy, jesli mozna! Mam tez gg: 6713464 - jesli masz
            czas i ochote - zapraszam na pogaduchy!
      • bernadka.1 Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 10.01.05, 12:17
        również polecam szpital w Mikołowie. wszystko co napisała Radowinkaala jest tym
        właśnie co i ja bym napisała. Bernadeta
    • djanka Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 15.12.04, 08:55
      witaj
      ja rowniez moge polecic szpital w Mikolowie, polozne jak juz pisano wyzej sa
      super maja dobre podejscie do pacjentek lekarze tez niczego sobie zalezy o
      ktorej godzinie sie rodzi wink a co do pielegniarek opiekujacymi sie maluszkami
      to, jesli sie z nimi odpowiednio porozmamwia to sa super. Jedna z tych pan
      ewidentnie sie nie nadaje juz do tej pracy, ale pozostale panie sa bardzo w
      fajne.
    • mszocik Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 20.12.04, 00:13
      A czy ktoras z Was rodzila w Knurowie? Czytalam w necie, ze to niezly szpital i
      chcialabym wiedziec jak to jest w rzeczywistosci.
      • kuleczka7 Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 12.01.05, 17:27
        ja tez chciałam sie dowiedzieć jak jest rzeczywiście w Knurowie. słyszłam różne
        opinie i dosyć dużo moich koleżanek które tam rodziły bardzo sobie ten szpital
        chwalą. skąd jesteś?
    • alkaant Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 21.12.04, 16:12
      Polecam szpital w Katowicach Bogucicach!!!!!!
      Nie polecam Szpitala Wojewodzkiego w Tychach.
    • maadzik3 Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 27.12.04, 23:58
      Polecam CSK w Ligocie (Katowice). Wiem ze ma rozne opinie, ale ja bylam
      zachwycona (poltora roku temu). Mialam planowana cesarke, maz byl caly czas,
      polozne z ginekologii swietne, te z noworodkow dobre. Zastrzezen brak. Z
      lekarzy polecam doc. Andrzeja Witka (prywatnie przyjmuje w Katowicach na
      Sienkiewicza w poniedzialki i srody popoludniu), z poloznych najmilej wspominam
      pania Katarzyne Skutele, ale wszystkie byly mile (nie wszystkie nazwiska
      zapamietalam).
      Madzik
      • kaka73 Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 29.12.04, 23:29
        Cześć
        Jestem z Żor i odradzam Ci ten szpital.
        Ja rodziłam w Rudzie Śląskiej i byłam b.zadowlona . Warto było przebyć tyle
        kilometrów.
        A tak apropo to gdzie będziesz mieszkać, może będziemy sąsiadkami?
        Karina
    • agiszonek polecam ZABRZE 02.01.05, 14:12
      wlasnie wyszlam przed 2 dniami z patologii ciąży klinika w Zabrzu na ul.
      Traugutta i jestem pod wrażeniem. Wprawdzie warunki socjalne nie są rewelacyjne
      (nieciekawe kibelki i prysznice - choć już na położnictwie są w każdym pokoju i
      o wiele lepsze) i można się wynudzić za wszystkie czasy bo nie ma radia ani tv,
      to jednak sprzęt i obsługa są rewelacyjne. Lekarze i pielęgniarki są
      przesympatyczni i na każde zawołanie. Poza tym odpowiedzą na każde pytanie bez
      zbędnych komentarzy. Badają na wszelkie sposoby (nie żałują sprzętu) informując
      o wynikach i dalszych rokowaniach. Widziałam też jak traktowane są rodzące
      kobitki i nie wyobrażam sobie innego szpitala w którym chciałabym rodzić.
      Wybierając się na porodówkę trzeba pamiętać o zabraniu wszystkiego dla siebie
      (ubrania, kosmetyki, sztućce, kubek, jedzonko) jak i dla dzidziusia (ubranka,
      pampersy, kosmetyki). Po urodzeniu jest się z bobaskiem na sali. Odwiedziny
      praktycznie od rana do wieczora. Jeśli wszystko jest ok - po 3 dniach jest się
      już w domciu.
      • kolubrynka Re: polecam ZABRZE 03.01.05, 10:37
        czy moge prosic o wiecej szczegolow???? jestem w 32tc i nadal nie wiem jaki
        szpital!!! osmile)))))) dziekismile))
        • agiszonek Re: polecam ZABRZE 03.01.05, 11:24
          a jakie szczegóły cię interesują ?
          • kolubrynka Re: polecam ZABRZE 04.01.05, 12:10
            chyba glownie interesuja mnie polozne, czy sa hmm..." ludzkie" i czy sa duze
            problemy z podaniem znieczulenia... tzn czy lekarz przyjdzie i czy nie
            odradzaja..roznie to bywa... acha i jeszcze jedno czy sa tam stada studentow,
            wszedobylskichsmile) dzieki za odpowiedz, pozdrawiamsmile)))
          • kolubrynka Re: polecam ZABRZE 04.01.05, 12:33
            czesc. interesuja mnie glownie polozne, jakie maja podejscie i czy sa problemy
            z podaniem zzo. acha i czy kreca sie tam stada studentow.. jakos nie chcialbym
            ich jako obserwatorow... dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam.
            • kolubrynka Re: polecam ZABRZE 04.01.05, 12:34
              troche techniki .... nie pokazywalo sie wiec napisalam drugi raz i oczywiscie
              wszystko sie pojawilo.
        • agiszonek Re: polecam ZABRZE 06.01.05, 16:00
          Nie wiem jak jest ze znieczuleniem i słuchaczami. Wprawdzie jest to katedra
          śląskiej akademii medycznej ale ja byłam w czasie przerwy świątecznej i żadnych
          studentów nie widziałam. Nie wiem jak jest w czasie gdy prowadzone są zajęcia.
          Natomiast położne są przesympatyczne (przynajmniej te z którymi miałam do
          czynienia). Wszystko wytłumaczą, są życzliwe - byłam bardzo pozytywnie
          zaskoczona.
          • agnesa76 Re: polecam ZABRZE 14.01.05, 11:59
            a jak z cc w Zabrzu, czy ktoraś z Was rodziła tam w taki sposób??
    • mika.j Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 16.01.05, 21:23
      Szczerze polecam szpital na ul.Raciborskiej w Katowicach.Znam wiele
      kobiet ,które podzielają moją opinię.Pozdrawiam Monika.Powodzenia smile
      • hobbito Re: Jesli w na Slasku to gdzie? 18.01.05, 16:36
        Wiecie coś o szpitalu w Wodzisławiu Sląskim?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka