fortune_teller 01.12.05, 11:53 Czarna, prosta sukienka, dopasowana, długość do kolan, z długim rękawem, najlepiej z dzianiny - wydawałoby się klasyka, niestety nigdzie nie mogę takiej znaleźć. Może widziałyście gdzieś taką (Wrocław)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
black_magic_women Re: Mała czarna 01.12.05, 12:00 ja swoja znalazlam za 4,50 na wage w lumpeksie na bialostoczczyznie;)serio! Odpowiedz Link Zgłoś
fortune_teller Re: Mała czarna 01.12.05, 12:22 Taką sukienkę mam ochotę kupić na specjalne okazje zimową porą i chciałabym ją kupić nową. Już dawno nie byłam w lumpekcie ale może rzeczywiście powinnam tam poszukać skoro są takie okazje :-) Niestety wypadłam z obiegu i nie bardzo wiem gdzie zacząć szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mała czarna 01.12.05, 12:24 to byl przypadek,wakacje itp.ale rozumiem Twoj problem-mala czarna,niby taka oczywista a nie bardzo ja mozna kupic Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pea Re: Mała czarna 05.12.05, 22:18 szukam podobnej tylko że z golfem. Własciwie to nawet nie musi byc czarna tylko ciemna... i nigdzie takiej nie ma! :( Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: Mała czarna 06.12.05, 17:45 Ja szukam czarnej,długość za kolano,z golfem,z nie za grubej dzianiny i......oczywiście nigdzie niema:( Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pea Re: Mała czarna 06.12.05, 17:51 matmam napisał: > Ja szukam czarnej,długość za kolano,z golfem,z nie za grubej dzianiny > i......oczywiście nigdzie niema:( a z "za grubej" dzianiny gdzies widzialas? albo jakis inny kolor? nie jestem wybredna :) Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: Mała czarna 06.12.05, 18:21 Jakiś czas temu widziałam czarną w MARKS&SPENCER tylko moim zdaniem za gruby był splot i to powodowało,że dodawało kilka cm:( Ja szukam czegoś w tym stylu: www.allegro.pl/show_item.php?item=74768913 Odpowiedz Link Zgłoś
andre37 Re: Mała czarna 06.12.05, 19:16 matmam napisał: > Ja szukam czegoś w tym stylu: > www.allegro.pl/show_item.php?item=74768913 prześliczna do tego kozaki na szpilce do kolana,rozmarzyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
fortune_teller Re: Mała czarna 06.12.05, 22:12 Właśnie czegś takiego szukam. Jest cudna. Ja chcę taką sukienkę! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pea Re: Mała czarna 06.12.05, 23:29 matmam napisał: > Ja szukam czegoś w tym stylu: > www.allegro.pl/show_item.php?item=74768913 wow, śliczna! ale takiej sukienki napewno nie kupiłabym bez mierzenia więc allegro odpada... Odpowiedz Link Zgłoś
malgoniak Re: Mała czarna 06.12.05, 18:57 ja się zakochałam w tej, bosssssska www.allegro.pl/show_item.php?item=68511633#photo Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mała czarna 06.12.05, 22:23 ta pierwsza bombowa,tylko droga jak dla mnie:( Odpowiedz Link Zgłoś
miumiu75 Re: Mała czarna 06.12.05, 23:22 Ja szukam takiej juz od trzech lat. Znajduje rozne, ale zawsze cos jest nie tak. W ubieglum roku Wolford mial taka z golfem, ale jakosc dzianiny nie byla warta £300 jak caly Wolford zreszta. Szukam dalej. Nigdy nie zapomne czarnej moherowej sukienki Alexander McQueen. Niestety po przymierzeniu dostalam wysypki na ciele, tak gryzla:( Odpowiedz Link Zgłoś
edavenpo Re: Mała czarna 06.12.05, 23:39 Znalazlam przesliczna sukienke dzianinowa z golfem (mieszanka wiskozy, kaszmiru i angory) w przepieknym ciemno-akwamarynowym kolorze (wiem ze brzmi dziwnie ale ten kolor ciezki jest do opisania), jest ciut przed kolano. Ze wszystkich mozliwych miejsc znalazlam ja w Levisie (do ktorego nigdy nie wchodze) ale sukienka wisiala na wystawie i byla tak niesamowita ze wlazlam i kupilam od razu. Fakt, nosze ja do obcislych dzinsow i szpilek badz kozakow, jeszcze nie probowalam z rajstopami ale jest sliczna. Mozna ja zobaczyc na levis.com ale ze strona jest zrobiona Flashem wiec linka nie moge zapodac. Nazywa sie 'Long Knit Mini Dress 08021' Odpowiedz Link Zgłoś
matmam Re: Mała czarna 07.12.05, 11:18 Tez mi się strasznie podoba ale boje się kupić bez przymierzania.Ona ma idealnie przylegać do ciała a jak nie trafie z rozmiarem.....to cały zamierzony efekt szlak trafi.Mam czas na znalezienie do wigili tak więc szukam dalej.Zamierzam do takiej sukienki założyć czarne skórzane kozaki za szpilce,cieniuteńkie czarne pończochy i ...no własnie co z torebka?Myślałam o małej kopertowej,bez paska poprostu trzymanej w dłoni.Jak myślicie będzie pasowała czy proponujecie jakąś inną? Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mała czarna 07.12.05, 11:41 bierz kopertowke,bedzie bardzo stylowo Odpowiedz Link Zgłoś
fortune_teller Re: Mała czarna 07.12.05, 12:59 matmam napisał: > Tez mi się strasznie podoba ale boje się kupić bez przymierzania.Ona ma > idealnie przylegać do ciała a jak nie trafie z rozmiarem.....to cały zamierzony > efekt szlak trafi.Mam czas na znalezienie do wigili tak więc szukam > dalej.Zamierzam do takiej sukienki założyć czarne skórzane kozaki za > szpilce,cieniuteńkie czarne pończochy i ...no własnie co z torebka?Myślałam o > małej kopertowej,bez paska poprostu trzymanej w dłoni.Jak myślicie będzie > pasowała czy proponujecie jakąś inną? Będzie bardzo dobrze pasować. Taka sukienka ma to do sibie, że będzie pasowała do wielu rzeczy i można z nią stworzyć wiele zestawów. Np. na Wigilię taki zestaw jak opisany przez Ciebie, na imprezę ze znajomymi do spodni lub jakiś kolorowych rajtek, do pracy w zestawie z marynarką lub cardiganem itd. A jak pięknie będą się do niej prezentowały różnego rodzaju korale, paski i torebki... Dlatego też bardzo chciałabym taką mieć, dla mnie allegro też odpada, wolałabym przymierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
tuskazet Re: Mała czarna 07.12.05, 13:12 Solar ma taką tylko w kolorze różu przechodzącego w szary. Nie mogę niestety wkleić linku, ale jak ktoś chce zobaczyć to piąty lub szósty kwadrat od końca z kolekcji jesień-zima. Odpowiedz Link Zgłoś
sweet_pea Re: Mała czarna 07.12.05, 14:09 tuskazet napisała: > Solar ma taką tylko w kolorze różu przechodzącego w szary. trochę za dluga i za jasna ale golf ma bardzo ładny. Odpowiedz Link Zgłoś
tuskazet Re: Mała czarna 07.12.05, 14:58 Najlepiej zaglądać do małych butików pt. Twój Styl, Modna Pani, Moda, Elegancja itp. Z moich doświadczeń wynika że w takich sklepikach jest spory wybór rzeczy klasycznych, takich jak np mała czarna (również dzianinowa). Z tego co pamiętam Solar miał w zeszłym roku czarną sukienkę dzianinową, ale z kwiatowym motywem z boku - może warto zajrzeć do outletu? Odpowiedz Link Zgłoś