Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Mała czarna

01.12.05, 11:53
    Czarna, prosta sukienka, dopasowana, długość do kolan, z długim rękawem,
    najlepiej z dzianiny - wydawałoby się klasyka, niestety nigdzie nie mogę
    takiej znaleźć. Może widziałyście gdzieś taką (Wrocław)?
    Obserwuj wątek
      • black_magic_women Re: Mała czarna 01.12.05, 12:00
        ja swoja znalazlam za 4,50 na wage w lumpeksie na bialostoczczyznie;)serio!
        • fortune_teller Re: Mała czarna 01.12.05, 12:22
          Taką sukienkę mam ochotę kupić na specjalne okazje zimową porą i chciałabym ją
          kupić nową.
          Już dawno nie byłam w lumpekcie ale może rzeczywiście powinnam tam poszukać
          skoro są takie okazje :-) Niestety wypadłam z obiegu i nie bardzo wiem gdzie
          zacząć szukać.
          • black_magic_women Re: Mała czarna 01.12.05, 12:24
            to byl przypadek,wakacje itp.ale rozumiem Twoj problem-mala czarna,niby taka
            oczywista a nie bardzo ja mozna kupic
      • sweet_pea Re: Mała czarna 05.12.05, 22:18
        szukam podobnej tylko że z golfem. Własciwie to nawet nie musi byc czarna tylko
        ciemna... i nigdzie takiej nie ma! :(
        • matmam Re: Mała czarna 06.12.05, 17:45
          Ja szukam czarnej,długość za kolano,z golfem,z nie za grubej dzianiny
          i......oczywiście nigdzie niema:(
          • sweet_pea Re: Mała czarna 06.12.05, 17:51
            matmam napisał:
            > Ja szukam czarnej,długość za kolano,z golfem,z nie za grubej dzianiny
            > i......oczywiście nigdzie niema:(

a z "za grubej" dzianiny gdzies widzialas? albo jakis inny kolor? nie jestem
            wybredna :)
            • matmam Re: Mała czarna 06.12.05, 18:21
              Jakiś czas temu widziałam czarną w MARKS&SPENCER tylko moim zdaniem za gruby
              był splot i to powodowało,że dodawało kilka cm:(
              Ja szukam czegoś w tym stylu:
              www.allegro.pl/show_item.php?item=74768913
              • andre37 Re: Mała czarna 06.12.05, 19:16
                matmam napisał:

> Ja szukam czegoś w tym stylu:
                > www.allegro.pl/show_item.php?item=74768913

prześliczna do tego kozaki na szpilce do kolana,rozmarzyłam się
              • fortune_teller Re: Mała czarna 06.12.05, 22:12
                Właśnie czegś takiego szukam. Jest cudna. Ja chcę taką sukienkę! :-)
              • sweet_pea Re: Mała czarna 06.12.05, 23:29
                matmam napisał:
                > Ja szukam czegoś w tym stylu:
                > www.allegro.pl/show_item.php?item=74768913

wow, śliczna! ale takiej sukienki napewno nie kupiłabym bez mierzenia więc
                allegro odpada...
      • malgoniak Re: Mała czarna 06.12.05, 18:57
        ja się zakochałam w tej, bosssssska
        www.allegro.pl/show_item.php?item=68511633#photo
        • black_magic_women Re: Mała czarna 06.12.05, 22:23
          ta pierwsza bombowa,tylko droga jak dla mnie:(
      • miumiu75 Re: Mała czarna 06.12.05, 23:22
        Ja szukam takiej juz od trzech lat.
        Znajduje rozne, ale zawsze cos jest nie tak.
        W ubieglum roku Wolford mial taka z golfem, ale jakosc dzianiny nie byla warta
        £300 jak caly Wolford zreszta.
        Szukam dalej.
        Nigdy nie zapomne czarnej moherowej sukienki Alexander McQueen. Niestety po
        przymierzeniu dostalam wysypki na ciele, tak gryzla:(
        • edavenpo Re: Mała czarna 06.12.05, 23:39

Znalazlam przesliczna sukienke dzianinowa z golfem (mieszanka wiskozy, kaszmiru i angory) w
          przepieknym ciemno-akwamarynowym kolorze (wiem ze brzmi dziwnie ale ten kolor ciezki jest do
          opisania), jest ciut przed kolano. Ze wszystkich mozliwych miejsc znalazlam ja w Levisie (do ktorego
          nigdy nie wchodze) ale sukienka wisiala na wystawie i byla tak niesamowita ze wlazlam i kupilam od
          razu. Fakt, nosze ja do obcislych dzinsow i szpilek badz kozakow, jeszcze nie probowalam z rajstopami
          ale jest sliczna. Mozna ja zobaczyc na levis.com ale ze strona jest zrobiona Flashem wiec linka nie
          moge zapodac. Nazywa sie 'Long Knit Mini Dress 08021'
          • matmam Re: Mała czarna 07.12.05, 11:18
            Tez mi się strasznie podoba ale boje się kupić bez przymierzania.Ona ma
            idealnie przylegać do ciała a jak nie trafie z rozmiarem.....to cały zamierzony
            efekt szlak trafi.Mam czas na znalezienie do wigili tak więc szukam
            dalej.Zamierzam do takiej sukienki założyć czarne skórzane kozaki za
            szpilce,cieniuteńkie czarne pończochy i ...no własnie co z torebka?Myślałam o
            małej kopertowej,bez paska poprostu trzymanej w dłoni.Jak myślicie będzie
            pasowała czy proponujecie jakąś inną?
            • black_magic_women Re: Mała czarna 07.12.05, 11:41
              bierz kopertowke,bedzie bardzo stylowo
            • fortune_teller Re: Mała czarna 07.12.05, 12:59
              matmam napisał:

> Tez mi się strasznie podoba ale boje się kupić bez przymierzania.Ona ma
              > idealnie przylegać do ciała a jak nie trafie z rozmiarem.....to cały
              zamierzony
              > efekt szlak trafi.Mam czas na znalezienie do wigili tak więc szukam
              > dalej.Zamierzam do takiej sukienki założyć czarne skórzane kozaki za
              > szpilce,cieniuteńkie czarne pończochy i ...no własnie co z torebka?Myślałam o
              > małej kopertowej,bez paska poprostu trzymanej w dłoni.Jak myślicie będzie
              > pasowała czy proponujecie jakąś inną?

Będzie bardzo dobrze pasować. Taka sukienka ma to do sibie, że będzie pasowała
              do wielu rzeczy i można z nią stworzyć wiele zestawów. Np. na Wigilię taki
              zestaw jak opisany przez Ciebie, na imprezę ze znajomymi do spodni lub jakiś
              kolorowych rajtek, do pracy w zestawie z marynarką lub cardiganem itd. A jak
              pięknie będą się do niej prezentowały różnego rodzaju korale, paski i torebki...
              Dlatego też bardzo chciałabym taką mieć, dla mnie allegro też odpada, wolałabym
              przymierzyć.
      • tuskazet Re: Mała czarna 07.12.05, 13:12
        Solar ma taką tylko w kolorze różu przechodzącego w szary. Nie mogę niestety
        wkleić linku, ale jak ktoś chce zobaczyć to piąty lub szósty kwadrat od końca z
        kolekcji jesień-zima.
        • sweet_pea Re: Mała czarna 07.12.05, 14:09
          tuskazet napisała:
          > Solar ma taką tylko w kolorze różu przechodzącego w szary.
          trochę za dluga i za jasna ale golf ma bardzo ładny.
          • tuskazet Re: Mała czarna 07.12.05, 14:58
            Najlepiej zaglądać do małych butików pt. Twój Styl, Modna Pani, Moda, Elegancja
            itp. Z moich doświadczeń wynika że w takich sklepikach jest spory wybór rzeczy
            klasycznych, takich jak np mała czarna (również dzianinowa). Z tego co pamiętam
            Solar miał w zeszłym roku czarną sukienkę dzianinową, ale z kwiatowym motywem z
            boku - może warto zajrzeć do outletu?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka