Dodaj do ulubionych

Roszkowski usg połówkowe

31.12.04, 14:24
Czy ktoś był może u dr Roszkowskiego na usg połówkowym? Jestem ciekawa ile
trwa takie badanie, czy jest dokładne, czy wszystkie wymiary lekarz potem
spisuje i czy chętnie podaje jaka jest płeć dziecka?
Wiem też, że w gabinecie na finlandzkiej jest usg zwykłe i 3D. Czy przy usg
połówkowym obligatoryjnie dr. Roszkowski robi 3D czy trzeba o to dodatkowo
prosić.
Wiem, że wątki podobnie kiedyś były, ale tych informacji doczytać się nie
mogę. Wielkie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Fulvia
19tc
Obserwuj wątek
    • pa.ma Re: Roszkowski usg połówkowe 31.12.04, 21:15
      U mnie badanie trwalo okolo 15-20 min;
      Jestem juz na finiszu i trzy razy bylam na USG;
      Roszkowski badal najdokladniej, a opis byl jak najbardziej precyzyjny.
      Plec oczywiscie Ci poda.. i mozesz byc jej pewna w 100% : )
      Za wizyte placisz 250 (dane z IX) i oczywiscie obydwa aparaty
      pracuja nad Twoim brzuszkiem.
      Wiem ze zdania na temat dr sa podzielone;
      ja jak najbardziej polecam! Bylam bardzo zadowolona!
      Pozdrawiam
      Marta i Hanka 37tc
      • fulvia16 Re: Roszkowski usg połówkowe 02.01.05, 22:08
        wielkie dzięki, wybieram się niedługo, ale po opiniach na forum, przyznam (choć
        to głupio zabrzmi), że mam lekkiego stracha... nie wiem czego się spodziewać...

F.
        • aagulek Re: Roszkowski usg połówkowe 02.01.05, 22:59
          witam,ja tez sie wybieram na polowkowe, bylam w 13 tc bylo ok, dobrze ze
          poczytalam na forum ze glowica urzadzenia uderza w brzuszek bo inaczej bym sie
          wystraszyla, byl naprawde bardzo mily,wydrukowal az 9 zdjec Maleństwa tak mu
          sie spodobalo jego ulozenie..ja polecam przede wszystkim precyzje..powodzonka,
          Agnieszka i Maleństwo 15tc
          • fulvia16 Re: Roszkowski usg połówkowe 02.01.05, 23:56
            Ale czy wizyta wygląda w ten sposób, że lekarz bez słowa ogląda maluszka, mówi
            krótko co i jak i robi notatkę, czy raczej wyjaśnia sam z siebie wszystko po
            kolei???
            Czy płeć sam podaje czy trzeba się dopytywać?
            Czy w 22tc robi standardowo usg 3d czy trzeba o to prosić?
            Dzięki za rozwianie wątpliwości
            F.
            • annalena płeć 03.01.05, 00:41
              płeć podaje zanim się obejrzysz, jeszcze "po buzi" powie, że rozpoznał wink "no
              przecież widać!" i na piśmie potwierdzi... tak sobie z mężem myśleliśmy, a jakby
              się pomylił?! ale fajne odszkodowanie byśmy mieli! no co? nie stać go? 1000zł/h
              bierze.
              ciekawe, co czują ludzie, jak im tak wyskoczy odrazu z płcią, a oni nie chcą
              wiedzieć?
              w naszym przypadku wyjaśniał po kolei, na bieżąco, ale dość zdawkowo, bo
              "przecież to oczywiste!". 3d standardowo.
              taki wojskowy trochę mi się wydał.
              pozdrawiam!

• badziunia Re: płeć 03.01.05, 09:24
                Ależ on sam się pyta czy chce się poznać płeć dziecka. Jeśli tak - to mówi. Nas
                się zapytał i jeszcze się upewnił, że ma podać, bo jak stwierdził niektórzy
                sobie nie życzą.
                • fulvia16 Re: płeć 04.01.05, 13:33
                  dzięki dziewczynysmile
                  • fulvia16 Re: płeć 07.01.05, 22:51
                    a czy roszkowski nagrywa również na dvd czy tylko na vhs, a jeśli też na dvd to
                    czy trzeba przynieść własną płytę
                    F.
    • agab72 Re: Roszkowski usg połówkowe 09.01.05, 10:47
      Czy to badanie połówkowe jest wykonywane przez powłoki brzyszne czy TV ?

Aga
      • nupik Re: Roszkowski usg połówkowe 09.01.05, 12:37
        polowkowe zawsze przez brzuch. Co d roszkowskiego to my bylismy zachwyceni, a
        naczytalam sie okropnych bzdur na jego temat. Trzeba sobie powiedziec ze nie
        idziesz tam zeby obejrzec dzidzie i zrobic jej zdjecie tylko zeby wykluczyc
        niebezpieczne dla jego zdrowia wady genetyczne. Lekarz nie ma obowiazku
        rozczulac sie nad nami , chociaz roszkowski prezz piec minut adawal jaki nasz
        synek ma piekny nosek wiec nie ma reguly. Na pewno bada bardzo bardzo
        dokladnie, jesli masz pytaia, po prostu je zadaj ale daruj sobie drazenie
        tematu, on sie robi wtedy zlosliwy, trzeba mu zaufac to najlepszy specjalista,
        opis super dokladny, duzo zdjec, na 3D przelacza na koncu i tez pstrykafote, i
        to juz jest dla ciebie tylko. Co do plci, to nas zapytal przed wlaczeniem
        machiny czy chcemy znac , wcale nieprawda ze mowi od razu bez pytania. Nastaw
        sie ze idziesz do wybitnego specjalisty po to zeby zobaczyl czy z dzidzia
        wszytsko ok, film poogladacie sobie w domu (jest super).
        pozdrawiam , trzymam kciuki
        nupik 27tc
        • agga72 Re: Roszkowski usg połówkowe 10.01.05, 12:04
          witam,
          ja byłam na połówkowym w piątek - badanie nie trwało długo, na początku zapytał
          nas z czym przychodzimy (miał na myśli czy mamy jakiś konkretny problem).
          Co do płci to zapytał czy znamy i czy chcemy wiedzieć - spojrzał na mnie i
          rzekł: "no to wam powiem - chłopak będzie" - i rzeczywiście później pokazał na
          monitorku siusiaka...
          Był naprawdę bardzo miły, żartował, pokazywał, gdy mocniej mnie docisnął
          zapytał czy nie boli...
          Na koniec stwierdził: dzidzia zdrowa i ładna...
          Dostalismy długi dokładny opis badania i mamy pamiątkę na kasecie.
          To tyle - polecam - badanie może krótkie ale konkretne.
          Pozdrawiam
          Aga
          • ania313 Re: Roszkowski usg połówkowe 10.01.05, 18:53
            Jak najbardziej się zgadzam z "agga72". Miałam te same odczucia.
            Co do jego opowieści to tak na zdrowy rozsądek - trudno jest wymagać, aby mówił
            do nas przez całe badanie. On pracuje wtedy i musi sie skupic na tym co widzi,
            to jest najważniejsze - zdrowie dzidziusia. Owszem opowiada, jest miły, ale
            zdawkowo. O nagranie sie nie pyta, musisz sama kupić kasete VHS i poprosić by
            nagrał (ja mam całe 12 minutek ! ). Z tego co wiem, chyba nie ma DVD.
    • mima30 Re: Roszkowski usg połówkowe 25.03.05, 14:33
      Jestem na finiszu i dr. bylam 2 razy. Raz na polówkowym i tydzień temu. Jestem
      b. zadowolona, zadawalam mu pytania a on na wszystkie cieprliwie odpowiadal.
      Bardzo dokladnie ogląda serce dziecka (u mnie chyba 2 minuty). Wszystko mierzy
      i bada nic przy tym nie mówiąc. Zapytalam tylko czy widzi coś nie pokojącego,
      odp., że nie i to mi wystarczylo. Po badaniu dopiero go przepytalam. Polecam.
      • agga72 Re: Roszkowski usg połówkowe 25.03.05, 14:57
        Witam ponownie. W ubiegłym tygodniu byłam na usg u dr Makowskiego (to był 32
        tydzień ciąży) i oto jakie spostrzeżenia mi się nasuwają:
        - do dr Roszkowskiego należy pójść gdy ma się jakieś wątpliwości co do rozwoju
        czy zdrowia dzidzi;
        - dr Makowski bada również bardzo dokładnie, przy tym wszystko pokazuje na
        monitorku i opowiada co jest co;
        - dr Roszkowski nie używa standardowo 3D, chyba ze widzi coś niepokojącego
        wówczas dopiero przełącza;
        - dr Makowski używa 3D podczas badania, można więc sobie przy okazji pooglądać
        dzidzię w realu (niesamowity widok!!!);
        - dr Makowski wypytuje o nasze (ciężarówek) zdrowie, przebieg ciąży, wyniki
        poprzednich usg - dr Roszkowski tego nie robi;
        - no i kaska - dr Makowski - 150 zł, dr Roszkowski już podobno 300 zł.
        Niemniej jednak polecam usg u dr Roszkowskiego, głównie gdy chodzi o rozwianie
        naszych wątpliwości co do zdrowia dzidzi smile)))))
        • iwona444 Re: Roszkowski usg połówkowe 25.03.05, 20:48
          Hej,

Zgadzam się z aggą72, że dr Roszkowski nie używa standardowo 3D, chyba że widzi
          coś niepokojącego, wówczas dopiero przełącza. Trzeba się samemu dopominać o
          przełączenie na 3D.
          Ja byłam tam na początku marca i opóźnienie było 2-godzinne, więc zamiast o
          godz. 19, weszliśmy o 21. Naprawdę trzeba uzbroić się w cierpliwość. Niestety,
          recepcjonistka nie zadzwoniła do żadnej z pacjentek, żeby ją o tym opóźnieniu
          powiadomić.

Pozdr.

Iwona
        • majan2 Re: Roszkowski usg połówkowe 26.03.05, 18:03
          CZy mozecie podac naimary na doktora Roszkowskiego? On przyjmuje w Warszawie?
          • renata28 Re: Namiary na dr Roszkowskiego 26.03.05, 23:12
            Doktor Roszkowskiprzyjmuje na Finlandzkiej 9, tel. 616 13 87
        • ejaell tak dla Makowskiego 27.03.05, 18:17
          Jestem jego zadeklarowaną wielbicielką! Do fachowości, staranności, precyzji
          dodaję również oddanie i uwagę poświęconą pacjentce.
          Jego troska o zdrowie, samopoczucie matki są tak inne od podejścia "nazwisk".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka