Dodaj do ulubionych

SALVE dr Sobkiewicz

14.02.06, 16:05
O Salve i dr S, głośno ostatnimi czasy na tym forum, zakladam ten wątek,
abyśmy mogły zobaczyć przede wszystkim ile nas jest, osób leczacych się w
SALVE, napiszcie co sądzicie o klinice, o dr, jak dlugo się leczycie, no i
ilu z Was się udało.
Ja jestem pacjentką Salve od 1 m-ca, jak na razie nie mam specjalnie
wyrobionego zdania, oprócz tego, że nikt nie poinformował mnie o możliwości
skorzystania z darmowej pierwszej wizyty. Idę do lekarza 24 lutego z wynikami
nasiena męża i swoimi (robiłam monitoring cyklu i badania hormonów). Dodam,
że nasze starania o dziecko trwają już ponad 1,5 roku.
Pozdrawiam,
Obserwuj wątek
    • donata72 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 16:29
      ja moge dzis tym pieknym dniu wyznac milosc salvie za 2 tygodnie sie dowiemy co
      nam salva zmontowala w brzuszku a dodam ze mam dwa cudaczki
    • martaindianka Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 17:32
      Jestem pacjentką dr S. od roku, właśnie odkryłam że równiótko rok temu
      napisałam pierwszy raz na Bocianie smile, najpierw diagnostyka, nie zajęła nam
      dłużo czasu, później jedna inseminacja, nie udala się, a w wakacje mieliśmy
      ICSI, efekt w brzuszku dwie panienki w 26 tc., a w lodówce jeszcze
      mrożaczki smile, ciążę też prowadzę u dr Sobkiewicza. Dla mnie dr S. to ideał
      lekarza, bardzo rzeczowy, konkretny, nie owija w bawełnę, mówi prawdę, czasami
      nieprzyjemną, nie mami natychmiastowym sukcesem, mówi że moze być trudno, z
      tego co czytam wypowiedzi dziewczyn, to widzę, że jak ktoś mu zaufa i podda się
      jego idei leczenia to zachodzi w ciążę. Dodatkowym atutem Salve jest to że
      wszystko na miejscu, wizyty, usg, hormonki, nasienie, zabiegi. Powiem jak
      Donata w tym dniu, kocham Salve i doktora Sobkiewicza i P. Małgosię i Was
      wszystkie na tym forum też kocham smile.
    • korlewna Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 17:48
      jestem pacjentką Salve od listopada, czyli zaledwie 3 m-ce. W tym czasie
      dokończono u mnie diagnostykę i przeprowadzono dwie inseminacje. Żaden inny
      lekarz nie działał w tak szybkim tempie. Jestem zadowolona z lekarza przedwe
      wszystkim dlatego, że jest rzeczowy, rzuca konkretami, nie rzuca słów na wiatr
      i nie włazi pacjentowi w tyłek (czego nie znoszę). Podobno czasami bywa
      szorstki, czy nawet gburowaty...ja tego nie zauważyłam, wręcz przeciwnie,
      często zartujesmile.
      Do innego wątku kwalifikuje sie pani Małgosia....nie wiem skąd doktorek wziął
      tę kobietę, ale jest fantastyczna!! nie ma pytania, z którym nie moznaby się
      zwrócić do P. Małgosi, na wszystkie odpowiada dokładnie i konkretnie...jest
      skarbicą wiedzy (oczywiscie nie pytam o sposób gotowania ziemniaków, tylko o
      sprawy niepłodnościowe, czy detale dotyczące zabiegów/badań). I ma w sobie tyle
      ciepła...
      Jedna rzecz mi nie odpowiada w Salve - organizacja. Często na wejście do
      gabinetu czeka siegodzinę, mimo wczesniej umowionej pory wizyty. Ale jest to
      jedyny mankament.
      Wynik?? Druga iui udana, mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze i w
      pazdzierniku zobacze mojego własnego, tłustego bobaska
      • donata72 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 17:53
        matko zapomnialam dodac ze kocham tez P Malgosie ale to chyba logiczne bo ona
        maczala palce w poczeciu moich cudakow ijuz niemoge sie doczekac co tam
        wyczarowala
        • 17lipiec1976 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 17:56
          oznacza to, ze salve ma duza skuteczoscsmile
        • martaindianka Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 18:01
          Donatko, ciekawe czy będą dzidzie chciały sie ujawnić, bo my już od jakiegoś
          czasu wiedzieliśmy, ze jedna to dziewczynka ale druga do tej pory pokazywała
          nam cztery litery, w zeszłym tygodniu dopiero pokazała swoje kobiece
          wdzięki smile.
          • donata72 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 18:03
            no ja bede miala na 4 d usg i mam nadzieje ze cudaki niebeda takie i nieodwroca
            sie do mamuni dupkami zobaczymy jeszcze dwa tyg do wizyty a powiedz robilas
            tesry genetyczne bo ja tak i wyszly ok
            • martaindianka Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 18:09
              dr robił mi tzw usg genetyczne, miąły mierzone fałdy karkowe i kości nosowe,
              wszystko było dobrze, w zeszłym tygodniu byłam w szpitalu na bad. kontrolnych,
              bo moje panienki to małe wampirki i spijają mi cała krew, miały usg, są
              pomierzone i poważone, zbadano przepływy, serduszka i wszystko jest pięknie,
              teraz mają już tylko ładnie rosnąć i wytrzymać w moim brzuchu minimum 10
              tygodni.
              • donata72 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 18:13
                ja chodze do ginka juz usiebie tez mielismy przeziernosc ale ja jeszcze robilam
                testy papa wiesz ja juz mam swoj wiek wiec wolalam nieryzykowac dzieki bogu
                wszystko ok
                • korlewna Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 18:26
                  wiecie co....fajnie macie, bo od razu blizniaczo sie postarałyście (no i lekarz
                  tez sie postaral, a najbardziej to p.Małgosia wink )....za jednym zamachem macie
                  dwa bobasysmile)))))
                  Dziewczyny....co jesat z porodem itp sprawami u dr.Sobkiewicza?? Bo nie chcę
                  uciekać do innego lekarzasmile
                  cium
                  • martaindianka Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 18:33
                    Korlewna, bo ja od razu mówiłam P. Małgosi, ze chcę bliźniaki i mam smile)).
                    Ciekawe o co prosiła Kasiczek z Bocianowego wątku o Salve, bo ma trojaczki,
                    hihihi smile)).
                    Donata a jak to było u Ciebie wink
                    • ela333 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 19:49
                      A ja, przyrzekam Wam,za dwa tygodnie, będą kolejną "bliźniaczką" Salvesmile))))
                      • donata72 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 20:48
                        my zawsze mazylismy o blizniakach ja mialam dobre tylko 3 zarodki i je mi
                        wlasnie wlozyli i przezylismy szok bo na pierwszym usg w salvie byl jeden
                        pecherzyk widoczny dopiero 2 stycznia po dwoch tyg pokazaly sie dwa cuda ja juz
                        jestem u ginka mojego tu w wawie i bede miala cesareczke
                        • korlewna Re: SALVE dr Sobkiewicz 15.02.06, 11:14
                          ojej...to moze u mnie tez na drugim usg pokaze sie drugi ...hihio
    • olutka75 Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 21:32
      Dziewczyny, która robiła histeroskopie w Salve? Czy długo tzreba czekać
      (zaznaczam, ze jestem nie ich pacjentką tylko Novum, ale do Łodzi mam blisko).
      Jakie badania trzeba wcześniej wykonać, czy od razu mozna sieapisać czy tzreba
      najpierw iść na wizytę do lekarza? Będę wdzięczna za info... Całuski!!!
      • martaindianka Re: SALVE dr Sobkiewicz 14.02.06, 21:40
        Olutek, prawie każda , która podchodziła do IVF lub ICSI miala histero, doktor
        S. traktuje to jako standard, mówi, ze jak sie wydaje tyle pieniędzy to nie
        może sie później okazać, ze wszystko niweczy np. polip cZy coś podobnego. Nie
        czeka się długo, w Salve diagnostyka idzie piorunem smile, ale pewnie najpierw
        musisz isć na wizytę. Z badań przed histero to na pewno posiewy, a co do reszty
        to już doktor ustala na wizycie.
    • kate1325 Re: SALVE dr Sobkiewicz 15.02.06, 08:56
      mam nadzieje że ja już niedługo też będę taka szczęśliwa jak Wy. Mam pierwszą
      wizytę w Salve 2 marca.
      • rafulka Re: SALVE dr Sobkiewicz 15.02.06, 09:53
        Ja po histero u doktorka a przed pierwszą inseminacją. Choć nie wyklucza się
        IVF. Bardzo ufam dr Sobkiewiczowi. Pani Małgosia - cudna istota. Popieram
        Salve. Chcę bliźniaków tudzież dwojaków. Mam nadzieję przyłączyć za kilka
        tygodni do grona zafasolkowanych w Łodzi.
        • gosiasz0 Re: SALVE dr Sobkiewicz jakieś namiary 15.02.06, 12:56
          Wiem,że Selve jest w Łodzi prosiłabym adres , telefon do tej kliniki i inne
          informacje dotyczące np. lekarza , który skutecznie przeprowadza inseminacje.W
          jaki sposób się skontaktować , jak długie terminy oczekiwań. Jestem z Toruniu.
          Proszę o informacje.
          Z góry dziękuję.
          • rafulka Re: SALVE dr Sobkiewicz jakieś namiary 15.02.06, 13:00
            Gosiu - Salve ma swoją stronę internetową. Tam znajdziesz prawie wszystkie
            informacje. Poszukaj. Jak będziesz miała dodatkowe pytania - pisz - pomożemy
            • gosiasz0 Re: SALVE dr Sobkiewicz jakieś namiary 15.02.06, 13:10
              Dzięki.
              Jaki jest adres tej strony to sprawdzę sobie.
              • rafulka Re: SALVE dr Sobkiewicz jakieś namiary 15.02.06, 13:18
                z wizytówki dr Sławomira Sobkiewicza: www.medica.org.pl tel.; 42 633 78 01 lub
                633 56 61 wtorki - 14.00 - 18.00, czwartki 14.00 - 18.00 i soboty 11.00 -
                13.00. W ramach programu wizyty są przed tymi podanymi wyżej. Ale czy są
                miejsca w programie - musisz pytać w rejestracji
                • gosiasz0 Re: Rafulka 15.02.06, 13:36
                  Serdecznie dziękuję za informacje.Szukam kliniki badania niepłodności, ponieważ
                  podobno będę musiała mieć inseminacje. Nie wiem jeszcze jakie badania muszę
                  mieć wykonane. Dzisiaj byłam np. na pobraniu wymazu w celu zbadania czy nie ma
                  bakterii i innych cudów.Pozdrawiam
                  Gosia
            • gosiasz0 Re: SALVE adres strony internetowej 15.02.06, 13:17
              Proszę o adres strony internetowej do Selve.
    • agata73 Re: SALVE dr Sobkiewicz 15.02.06, 19:50
      Leczyłam się w Salve krótko, po wstępnych badaniach miałam inseminację,
      zaskoczyłam za pierwszym razem, szczęśliwie donosilam ciążę i urodziłam
      córeczkę, jak tylko podejmiemy decyzję o drugim dziecku wrócę do Salve.
      Nadmienię, ze przed leczeniem u doktora Sobkiewicza przez ponad dwa lata
      plątałam sie po różnych doktorach na nfz i pryw i bez skutku. W salve już po I
      inseminacji był efekt. I tego im nigdy nie zapomnę. Są dobrzy w tym co robią i
      tyle.
      • pom Re: SALVE dr Sobkiewicz 19.02.06, 23:02
        Także byłam pacjentką dr Sobkiewicza. Bez zbędnych czułości, same konkrety,
        badania, diagnoza, pierwsza IUI i dziś jestem w 38tc. Bujałam sie po różnych
        lekarzach - w Salve byłam zaledwie 4 miesiące!
        Pani Małgosia jest ciepłą i bardzo miła kobietą. bez niej dr nie byłby taki znany.smile
        Ale mała uwaga - kiedy zajdziecie w ciażę szukajcie ginekologa położnika gdzie
        indziej. Dr Sobkiewicz nastawił się na leczenie niepłodności - prowadzenie ciąży
        nie wygląda juz tak różowo.
    • Gość: Aneta Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.toya.net.pl 22.02.06, 21:05
      Do salve trafiłam po 4 latach leczenia u pseudofachowców z całkiem znanych
      dwóch klinik, miałam dwie inseminacje i dwa IVF, poszłam z decyzją o ICSI. Dr
      S. kazał mi powtórzyć trochę badań i przed ICSI wykonał mi histeroskopię, w
      czasie której usunął dwa polipy, nie muszę Wam mówić jak sie czułam kiedy
      dotarło do mnie, ze tamte inseminacje i IVF i tak nie mogły sie udać przez te
      poliy. Histero miałam w czerwcu 2005, w lipcu doktor miał urlop, a od sierpnia
      miałam zacząc stymulację, której nie zaczęłam bo nie dostałam @. Zaszłam
      naturalnie w ciążę, aktualnie 34 tydzień. Wszystko wskazuje na to, ze te polipy
      były barierą w zaciążęniu, bo udało sie juz w następnym cyklu po Histeroskopii.
      Jak czytam o róznych niepowodzeniach przy kolejnych transferach to mam ochotę
      krzyczeć, dziewczyny róbcie wcześniej Histero, nie marnujcie czasu i pieniędzy
      na IVF bez wcześniejszego sprawdzenia macicy. Jak zgłosiłam sie do dr S. już w
      ciąży, to powiedział mi, ze miał już kilka pacjentek takich jak ja, które były
      po nieudanych IVF, a po histeroskopii i usunięciu różnych zmian zachodziły w
      ciążę naturalnie lub w następstwie późniejszych IVF czy inseminacji.
      Pozdrawiam i życzę szybkiego zaciążenia.
    • Gość: Justy Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.toya.net.pl 08.03.06, 08:27
      Zaczęłam leczenie w polowie stycznia, na razie monitoruję owu, zrobiłam zlecone
      hormony, mąż w piątek umówiony na badanie nasienia, w przyszłym cyklu mam mieć
      HSG. Staramy się o dzidzie 15 miesiecy. Na razie jestem zadowolona z doktora,
      bardzo liczę że i nam pomoże. Pozdrawiam Wszystkie Salvoiczki
      • Gość: akinom74 Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.pai.net.pl 09.03.06, 21:29
        Witaj w klubie, jestem po badaniach hormonów, badaniu męża, hsg, histeroskopii
        i 3 nieudanych IUI (nie u doktorka). Czekam na @, łykam zalecone prochy i
        przygotowuję się do 4IUI (pierwszy raz w Salve). Trzymam kciuki, trzymaj za
        mnie.
        • Gość: Ewa79 Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 13.03.06, 22:05
          A czy do ISCI u dr Sobkiewicza potrzebne jest badanie na kariotypy? Proszę odpowiedz mi jak wiesz coś na ten temat
          • Gość: akinom74 Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.uml.lodz.pl 14.03.06, 08:53
            przykro mi nie pomogę ci. Nie podchodzę jeszcze do ISCI tylko do którejś z
            kolei IUI, więc nie znam odpowiedzi na to pytanie. Ale zadaj je na forum
            NIEPŁODNOŚĆ, tam częściej dziewczyny się wypowiadają.
            • Gość: 12 15 Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 10:12
              Nie polecam salve. Wyciąganie kasy a doktor ma średnią wiedzę. Umie chyba tylko
              robić histeroskopię bo robi ją każdej pacjentce i w wiekszosć bez narkozy
              brrrr - koszmar!
              • Gość: Ewa Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 27.03.06, 19:05
                Nie zgadzam się z opinią że dr Sobkiewicz robi histeroskopię bez znieczólena, gdyż sama tydzień temu ją miałam. A jeśli chodzi o jego kompetencje to jest rzeczowym i miłym człowiekiem, ja jestem przed ISCI i jak do tej pory jestem bardzo zadowolona z usług dr, w przeciwieństwie do innych lekarzy, a niestety przeszłam przez ręce wielu, także mam skalę porównawczą.
      • Gość: Dorciam Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 13:28
        Jeszcze nie doczekałam się efektu, miałam dwie IUI, we wtorek lub środę będę
        miała trzecią, pomimo tego jestem zadowolona z prowadzenia leczenia przez
        doktora, szybko, sprawnie, konkretnie, nie mam za dużego porównania z innymi
        ale wydaje mi się z tego co czytam na forach, że doktor Sobkiewicz leczy
        dobrze. Teraz czekam na 3 IUI i na jej efekt.
    • Gość: łodzianka Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.toya.net.pl 22.03.06, 17:42
      Nie ma co przesadzać dr ma swoje słabe i mocne strony. Dr sobkiewicz jest dobry
      w zabiegach, jest mało powikłań po jego interwencjach, lekarz dla osób które są
      zdecydowane na iui lub ivf. Słabo orientuje się w endokrynologii,
      mikrobiologii, całkowicie nie nadaje sie do prowadzenia powikłanej ciąży, ale
      jeśli nic się nie dzieje to jest ok.
      Trochę przeszkadza jego czarnowidztwo, wyliczanie % sukcesu, nie lubi badan
      dodatkowych, dla mnie zbyt mrukliwy.Przeszkadza mi tez placenie za zabiegi w
      gabinecie np. za laparoskopie płaciłam dr do reki o 21 wieczorem a potem
      dowiedzialam się że nie przysługują mi ''punkty'' za zabiegi przyznawane w
      recepcji bo miałam niby laparo na NFZ za darmo.
      Ma sukcesy jeśli chodzi o iui, dobrze planuje czas podania nasienia. Ogólnie
      oceniam pozytywnie i polecam dziewczynom które nie chcą się leczyć a chcą
      działać
      • rafulka Re: SALVE dr Sobkiewicz 23.03.06, 08:29
        Mnie bardzo odpowiada. Wiele sobie po tej "znajomości" obiecuję, a byłam też
        pacjentką warszawskiego nOvum. Nie zależy mi na rozgadanym lekarzu, ale na
        takim, kóry ma plan działania, tłumaczy wyniki i to co zamierza zrobić. Zdobył
        nasze zaufanie. Poza tym jego asystentka p. Małgosia jest aniołem, do którego
        można zadzwonić czy zameilować z każdą błahostką i spokojnie czekać na
        odpowiedź, bo takowa będzie. W nOvum mimo, że mają dyżury telefoniczne -
        rozmowa w czasie takiego dyżuru nie należy do przyjemności, bo czuć, że lekarz
        ma inną pacjentkę w gabinecie i że się śpieszy...
        Oczywiście dyskutować można ile i gdzie płacić doktorowi. Przeszłam wiele
        takich krępujących sytuacji: od prywtanego gabinetu, gdzie przychodząc po
        receptę płaciłam jak za wizytę, po płacenie lekarzowi za zabiegi w publicznym
        szpitalu (na schodach w tymże szpitalu). Oficjalny cennik tak jak w nOvum jest
        oki - ale przyznać trzeba, że nie należy on do tanich (histeroskopia u dr
        Sobkiewicza kosztuje 400 zł, w nOvum - od 1.600 wzwyż)
        Zgadzam się z Łodzianką - każdy ma swoje mocne i słabe strony. Ja je
        zaakceptowałam i o dziecko bić się z losem będę razem z doktorem Sobkiewiczem.
        • korlewna Re: SALVE dr Sobkiewicz 23.03.06, 09:48
          a czy ktos tu twierdzi, ze dr Sobkiewicz jest idealem??? Ideały nie istnieją!!
          Ja sie tylko dziwię placeniu w gabinecie..... zawsze placilam w rejestracji i
          do glowy by mi nie przyszlo robić inaczej.
          • Gość: doktor Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 23:05
            Od kilku miesięcy wyraznie można zauwazyć prawdziwą EKSPOZJĘ pozytywnych postów
            na temat Dr Sokiewicza z Łodzi - powstała cudowna klinika o wynikach lecznia
            przewyszajacych dobre osrodki w USA czy EU? Proponuje skorzystac ze stron
            narodowych rejestrów USA, Niemiec, Francji. Pozwalam sobie podać kilka (3 w
            możiwie najbardziej popularny językach)
            apps.nccd.cdc.gov/ART2003/nation03.asp 9 (Wyniki amerykańskie)
            www.deutsches-ivf-register.de/ (Wyniki niemieckie strona 11 w raporcie
            za 2004 rok)
            perso.wanadoo.fr/fivnat.fr/bilan2002/Bilan%202002tab14.htm (wyniki
            francuskie)
            www.zaplodnieniepozaustrojowe.pl/?page=metody&id=5 (wyniki Dr Sokiewicza)
            Po analizie w/w stron komentarz i wnioski kazdemu kto zna przynajmienj
            angielski, niemiecki lub francuski nasuwają sie same
            - Kolejne pytanie dlaczego gabinet o którym mowa ma wiecej postów pozytywnych
            (głównie pozytywnych) niz uznane kliniki które leczą dużo więcej pacjentek w
            okresie ostatniego roku?.......
            - Histeroskopia przed kazdym IVF jest ukrytym wyciąganiem KASY przed właściwym
            zabiegiem. nie ma wskazań medycznych do takiego działania!!
            - A teraz troche pozytywnej informacji
            :faktycznie diagnostyczna histeroskopia może a właściwie powinna byc wykonywana
            bez znieczulenia
            - jezeli p. Dr Sokiewicz faktycznie nie ma powikłań to znaczy że nie robi nic..
            specjalnego, ponieważ KAŻDY kto wykonuje jakiekolwiek zabiegi MUSI miec
            powikłania. Taka jest niestety nieładnie pisząc statystyka - każdy chirurg -
            ginekolog, lub inny lekarz o tym doskonale wie..

Zycze Państwu korzystajacym z tych stron samych poztywnych informacji i
            ostrożnej analizy danych co do których można postawic wiele znaków zapytania.

• rafulka Re: SALVE dr Sobkiewicz 24.03.06, 08:44
              Doktorze tudzież lekarzu - nie bardzo rozumiem Twój zamiar? Odpisałam w poście
              na Niepłodności, bo byłeś/aś uprzejmy/a tymi danymi "podzielić" się na forum.
              Nie zauważyłam, aby któraś niczym Zawisza broniła dr. Sobkiewicza. Dzielimy się
              swoimi spostrzeżeniami i opiniami. Wiele jest w tym uwag negatywnych
              dotyczących warunków, sposobu rozliczania etc. Wiele odchodzi od niego, by
              szukać zaufanego lekarza gdzie inniej. Ja do dra trafiłam z renomowanej kliniki
              cieszącej się bodaj najlepszą statystyką w zakresie poczęć z IVF w Polsce, ale
              u nich mi czegoś brakowało. To "coś" znalazłam u dra S. Dlatego jeżdżę do
              Łodzi.
            • Gość: Ewa Re: SALVE dr Sobkiewicz IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 27.03.06, 19:24
              Panie doktorze, nie rozumiem tekstu Pana wypowiedzi, uważam ,że skoro pacjętki są zadowolone i dr Sobkiewicz pomaga im w otrzymaniu najważniejszego daru jakim jest dziecko to chwała mu za to. Widocznie czymś na taką opinię zasłużył. Pozdrawiam- pacjętka Dr Sobiewicza.
            • korlewna Re: SALVE dr Sobkiewicz 31.03.06, 12:37
              Czy Salve jest rewelacyjną placówka, czy fatalną......czy dr Sobkiewicz jest
              wspaniałym lekarzem, czy beznadziejnym..... na pewno opinie są róznę, ale dla
              mnie osobiście (i dla wielu innych osób) fakt jest jeden..... to skuteczne
              miejsce, czego przykladem jestem choćby ja!
              • donata72 Re: SALVE dr Sobkiewicz 31.03.06, 12:43
                no i ja mamy dwoch chlopcow pod serduchem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka