fifinka2 05.01.05, 12:55 CZE DZIEWCZYNKI, CZY KTORAS Z WAS MOIZE MI POLECIC SZPITAL NA SIEMIRADZKIEGO, I WARUNKI TAM PANUJACE3, ATMOSFERE PRZY PORODZIE ITP? BEDE WDZIECZNA ZA ODPOWIEDZ. NIKA ACHA, I JAKIE SA OPINIE NA TEMAT DR NOWAKOWSKIEGO? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fifinka2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 07.01.05, 11:20 czy nikt tam nie rodzil czy co??? napiszcie cos....prosze Odpowiedz Link Zgłoś
juska2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 07.01.05, 18:01 Czesc.Ja rodziłam tam ale to było 5 lat temu i było tak sobie. Wiem natomiast,że dużo się zmieniło i teraz jest całkiem dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 07.01.05, 22:42 Rzeczywiście, ponoć kilka lat temu było tam kiepsko. Teraz wiele się zmieniło. Rozmawiałam z którąś z położnych czy pielęgniarek (przez telefon) i wybieram się pooglądać wszystko. Myślę, że zdecyduję się na ten szpital. Tam można iść "z ulicy", bez umawiania się z lekarzem czy położną, a mnie to odpowiada. Poród rodzinny, znieczulenie od tego roku są bezpłatne. Poza tym mam tam naprawdę blisko i będzie mi wygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 08.01.05, 12:22 cześć!!! leżałam 2 razy w tym szpitalu z tym że na patologii ciąży. pierwszym razem nie byłam zadowolona z pobytu, poniewaz nie zostałam dokładnie wyłyżeczkowana przez co miałam poważne problemy zdrowotne. wtedy własnie trwał tam remont. ogólnie kobietki chwala sobie porody, a opinie na temat lekarzy sa różne. najlepsza opinia cieszy sie dr Marcinek(jest dyrektorem). Faktycznie, badał mnie tylko raz, ale polecam tego lekarza. dużo dobrego możnaby o nim mówić. jest tam wielu lekarzy, ale wiadomo ile pacjentek, tyle opinii. acha byłam bardzo zaskoczona jedzeniem w tym szpitalu, jest bardzo dobre!!! kiedy leżałam tam drugim razem (za rok) czerwiec 2004 byłam juz lepiej potraktowana. byłam w 8tc ale nie było miejsca napatologii więc położyli mnie z kobietkami do porodu. tam własnie wiele sie dowiedziałam na temat lekarzy, porodów itp pozdrawiam jeśli chcesz pogadać gg1715039 Odpowiedz Link Zgłoś
juska2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 08.01.05, 23:14 Jeszcze jedno. Napewno nie polecam w tym szpitalu doktora Wójcika. Mialam z nim przykre doświadczenia a i słyszałam od innych dziewczyn podobne opinie o nim. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
juska2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 09.01.05, 22:02 Ja osobiście go nie znam. Doktor Marcinek (dyrektor) jest rzeczywiście w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
juska2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 12.01.05, 18:06 O Wójciku już pisałam.Miałam z nim złe doświadczenia .Potraktował mnie kiepsko bo byłam dość młoda jak rodziłam 1-sze dziecko. Wmawiał mi że nie wiem kiedy zaszłam w ciążę, nie umiał określić wieku ciąży z usg i w 42 tc kazał mi przyjść za miesiąc (brak samoistnych skurczów). Tak że nie polecałabym go nikomu zwłaszcza że od innych dziewczyn miałam podobne opinie o nim. Moją ciąże prowadziła doktor Wierzbińska-Spaczyńska która również tam pracuje i uważam że jest w porządku. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
liska77 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 13.01.05, 14:49 Ja rodziłam na Siemiradzkiego niecałe 2 tyg temu (a wczesniej lezałam tam tez na patologii) i moge z czystym sumieniem polecic ten szpital. Rewelacja! Świetna opieka, gdy miałam jakiekolwiek pytania czy wątpliwości nikt mnie nie zbywał i tłumaczono mi wszystko.Co do samego porodu - tez nie moge miec jakichkolwiek zastrzeżeń. Ponadto jedzenie super Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 13.01.05, 17:50 Bylam dzisiaj na wizycie w przychodni przyszpitalnej, na siemiradzkiego , pesonel bardzo mily, moze nie super extra wnetrza ale milo i czysto, dr Nowakowski moze nie super fajny ale wydal sie kompetentny i doswiadczony, mysle ze zostaje tam. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 13.01.05, 22:49 Witam! Ja też zaczęłam się zastanawiać nad tym szpitalem. Podobno rzeczywiście wiele się tam zmieniło na lepsze. Ale mam jeszcze sporo pytań. Nie orientujecie się może jak wygląda tam sprawa znieczulenia zzo? Mam na myśli to czy nie będą robić problemów jeśli o nie poproszę. No i w czy można sobie wybrać pozycję do rodzenia (w II fazie-parcia), a jeśli nie to czy mają tam chociaż wygodne łóżko porodowe (czyli przeznaczone do porodów- gdzie można rodzić w pozycji półsiedzącej, z uchwytami i podpórkami na stopy). Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
juska2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 13.01.05, 23:10 Niestety o znieczuleniu nic mi nie wiadomo a jeśli chodzi o wybór pozycji do parcia to raczej jest tendencja półleżąca. Na porodówce ogólnej nie ma (przynajmniej nie było kiedy ja tam przebywałam)takich łóżek. Natomiast pokoje do porodów rodzinnych są zdecydowanie lepiej wyposażone i mają dość nowoczesne łóżka. Pozdrawiam i życzę szczęśliwych rozwiązań. Odpowiedz Link Zgłoś
isza1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 14.01.05, 13:55 Ja również zamierzam rodzić w tym szpitalu. Podobno od tego roku porody rodzinne miały być free. Czy któraś z Was ma na ten temat rzetalne informacje? Czy należy wcześniej zgłosić chęć takiego porodu? I jakie rzeczy dla siebie i dziecka trzeba wziąć do szpitala? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 14.01.05, 14:40 na stronie WWW.NOWORODEK.PL masz sporo informacji na temat tego szpitala, na forum możesz tez zadac pytanie lekarzowi lub polożnej Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 14.01.05, 15:31 Od tego roku poród rodzinny i znieczulenie (o ile dobrze pamiętam też) są za darmo. To jest pewne, bo rozmawiałam przez telefon z panią z tego szpitala. Nie trzeba się zgłaszać wcześniej. Po prostu przyjechać do porodu. Nie trzeba mieć lekarza stamtąd. Pani powiedziała, że każda pacjentka jest "ich", wszystkie są traktowane jednakowo i jak najlepiej. Nie ma podziału na pacjentki tamtejszych lekarzy i te "z ulicy". Do porodu zabiorę oczywiście swoje osobiste rzeczy, włącznie z majtkami poporodowymi, pieluchami, parę ciuszków dla dzidziusia, pampersy. Zresztą samym porodem jakoś się najmniej stresuję. Wybieram się jeszcze obejrzeć szpital, tak z ciekawości. Żeby nie być zaskoczoną jak przyjadę rodzić. )) Muszę tylko przeczekać przeziębienie, żeby nie zanieść wirusów. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
isza1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 14.01.05, 22:13 Dziękuję za informacje. Teraz to mam dopiero mętlik w głowie Słyszałam o pomyśle darmowych porodów rodzinnych i znieczulenia jeszcze w ubiegłym roku. Dzis byłam u pani doktor (mam lekarza z tego szpitala), pytałam o poród rodzinny i usłyszałam, że trzeba wcześniej zgłosić się do sekretariatu i wnieść opłatę. Poza tym nie należy zabierać żadnych rzeczy dla dziecka, ani pieluszek. Nic już z tego nie rozumiem. Za tydzień będę w szpitalu, po prostu pójdę do sekretariatu i dowiem się z "pierwszej ręki". Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 15.01.05, 15:25 masz rację, nie musisz zabierać rzeczy dla dzidzi, wszystko zapewnia szpital, jedynie jak juz będziecie wychodzic do domku bedziesz potrzebować rzeczy dla maleństwa. ale najlepiej tak, jak mówisz idz do szpitala i wszystkiego sie dowiesz na stronie www.noworodek.pl sa wiadomości na ten temat pozdrawiam ewa Odpowiedz Link Zgłoś
liska77 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 16.01.05, 16:00 Rodziłam na poczatku stycznia na Siemiradzkiego - nie robia zadnych problemow z podaniem zzo. Co wiecej, sami mnie spytali czy nie chcialabym dostac znieczulenia (jest ono darmowe od tego roku podobnie jak porody rodzinne) Co do pozycji w czasie porodu - ja rodziłam w połleżącej, ale byc moze mozna i w innej liska i prawie 2-wu tyg. maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
isza1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 17.01.05, 15:29 Dziękuję za wiadomość. Czy miałaś może poród rodzinny? Jesli tak, to czy wcześniej musiałaś się w jakiś sposób zadeklarować? I czy brałas do szpitala jakieś rzeczy dla siebie (typu podkłady, laktator), albo maluszka(pieluch, rożek, ubranka)? Prosze o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
liska77 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 17.01.05, 21:06 Nie brałam zadnych podkładow do szpitala. Z laktatorem i ciuszkami dla malństwa podobnie. Paczke podkładow dostajesz zaraz po porodzie, nawet nie pytaja czy masz swoje :- ) Laktator jest na miejscu wiec w razie potrzeby mozna z niego skorzystac, a jesli chcesz by maluszek był ubrany we własne ciuszki to mozesz je wziasc ze soba i przed kąpiela dac połoznej, to Go w nie ubierze. Jesli chodzi o przewijanie to pampersy bez problemu wydają jesli tylko potrzebujesz. Radze jednak wziąsc chusteczki nawilzajeące zeby maluszka jakos "doprowadzic do porzadku" po kupce itp "wypadkach" - ale to tylko moja sugestia. Porodu rodzinnego niestety nie miałam, ale jesli tylko sala do porodow rodzinnych jest wolna to nie ma problemu. Nie wiem jednak jak to jest z jej "zamawianiem" musiałabys przedzwonic tam i sie upewnic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
isza1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 18.01.05, 10:49 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Wszelkie sugestie sa cenne. Zabiore chusteczki tak, jak radzisz. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 18.01.05, 22:38 Ja też bardzo dziękuję za opinie. Co raz bardziej myślę o tym szpitalu. Mam jeszcze pytania dotyczące okresu po porodzie: czy dziecko można mieć cały czas przy sobie czy zabierają je np. na noc (tak jest podobno na Kopernika)? Czy dokarmiają butelką bez wiedzy matki? Czy pomagają w przystawianiu do piersi (czy jest na miejscu doradca laktacyjny)? W której dobie po porodzie wypisują do domu (jeśli wszystko jest w porządku)? No i w ogóle jakie są pielęgniarki, położne itp.? Jeszcze raz dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
liska77 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 19.01.05, 00:13 Dziecko mozesz miec przy sobie przez cały czas - łącznie z nocą (maluszek moze spac z Toba w łóżku, ale moze tez w "swoim" łóżeczku to zależy wyłącznie od Ciebie) dziecko zabierane jest wyłącznie na kąpanie i ewentualnie badania czy szczepienia. Jezeli chodzi o dokarmianie, to ja byłam informowana o tym ( moja mała chcąc nie chcąc musiała dostac butle pare razy bo miałam problemy z pokarmem i gdyby nie to to chyba by z głodu padła Co do przystawiania do piersi, to zależy od tego, na kogo trafisz na dyżurze, ale generalnie jest tak, ze jesli tylko poprosisz to pomogą Ci przystawić dziecko i pokażą co i jak. Jezeli wszystko jest w porzadku to wypisuja do domu w drugiej dobie. Na pielegniarki i połozne raczej nie mogłam narzekac - no, jedna tylko wydała mi sie nie za bardzo sympatyczna ale co do reszty to nie moge złego słowa powiedziec. Codziennie poza zwykłym obchodem jest tez obchod pediatrow - ja akurat trafiłam na świetne "babeczki" - wszystko wyjasniały i mozna było szczegółowo je wypytac co i jak z maluszkiem i nie sprawiały wrazenia ze sie im głowe zawraca. To chyba tyle, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 19.01.05, 19:37 Dzięki! A kiedy najlepiej (mam na myśli porę dnia) można się wybrać na zwiedzanie szpitala? Czy powinnam wcześniej zadzwonić i się umówić? Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 19.01.05, 22:38 No to ja się znowu wtrącę. Pani ze szpitala, z którą rozmawiałam powiedziała, że najlepiej do południa. Nie wspomniała nic, że trzeba się umawiać. Powiedziała, że jak przyjdę, to oprowadzi mnie któraś przełożona położnych czy pielęgniarek. Bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 19.01.05, 23:31 Dzięki, aronka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 20.01.05, 14:32 A CO MOZESZ POWIEDZIEC NA TEMAT LEKARZY, BO W SUMIE TO NIE JESTEM PRZEKONANA CO DO ZADNEGO NA RAZIE W 100%, CHODZE DO PRZYCHODNI ALE ZADEN JAKOS NIE ZADAWALA MNIE .... Odpowiedz Link Zgłoś
ewakrakow1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 20.01.05, 17:48 a których udało Ci sie poznać? Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 21.01.05, 11:23 dr Nowakowski i Wojcik na razie Odpowiedz Link Zgłoś
epior Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 20.01.05, 20:20 cześć. mam termin na maj i jestem jak na razie zdecydowana właśnie na ten szpital. Nie wiecie tylko jakie nastawienie mają pracujące tam położne do porodu bez nacinania? Chciałabym urodzić w ten właśnie sposób, jeśli oczywiście będzie taka możliwość Odpowiedz Link Zgłoś
liska77 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 20.01.05, 22:24 Jak leżałam wczesniej na patologii na Siemiradzkiego to poznałam dziewczyne, ktora pierwsze dziecko rodziła tam bez nacinania. Ponadto rozmawiałam na ten temat z lekarzem i stwierdził ze jezeli tylko sie da staraja sie tego unikac. Jezeli chodzi o lekarzy to troche sie tam "wyleżałam" i poznałam chyba wszystkich. Osobiście trudno mi jakiegokolwiek polecic, ale bardzo byłam zadowolona z dr Zarotyńskiego Dziewczyny bardzo zachwalały rowniez dr Marcinka, ale prawda jest taka ze ja jestem ogromnie wdzieczna im wszystkim za to, co dla mnie i dla Gabi zrobili. Moze i niektorzy wydaja sie na pierwszy rzut oka nie za bardzo sympatyczni, nie strzelaja usmiechami na prawo i lewo ale ich zaangażowanie i to, co i w jaki sposob robia to juz zupełnie inna historia Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 21.01.05, 13:38 7 lat temu urodzilam tam syna. Nie mam zastrzezen, ale nie padam z zachwytu. Tak naprawde NIC nie moge im zarzucic. Przy porodzie ( rodzilam bez meza) nie byli ani przesadnie mili ani niemili- po prostu robili swoje. Opieka po porodzie bardzo dobra. Potem rodzila tam moja siostra, oraz moja dobra kolezanka- 2 razy . Obie sa bardzo zadowolona. Drugie dziecko rodzilam w Rydygiera, ale siemieradzkiego baralam do konca pod uwage. Jesli kiedys bede jeszcze rodzic, mysle ze nadal ten szpital bede rozwazac. Odpowiedz Link Zgłoś
liska77 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 28.01.05, 17:26 Dziewczyny, jezeli ktoras z Was jest zainteresowana to 29 stycznia (w sobote) od godz.11-ej jest Dzień Otwarty na Siemiradzkiego (znalazłam to info na ich stronie internetowej) Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 29.01.05, 17:13 Liska - dzięki za informację!!! Byłam, pooglądałam. Było sporo dziewczyn (głównie z mężami), zostałyśmy podzielone na grupy i panie położne pokazały nam szpital. Potem parę osób jeszcze zostało i można było zadawać pytania. Tak więc chyba już wszystko wiem. Na drzwiach szpitala jest informacja o jeszcze dwóch takich dniach otwartych, ale nie przeczytałam kiedy. Na pewno znowu będzie to obwieszczone na ich stronie internetowej. Odpowiedz Link Zgłoś
renata.s Do Aronki1 29.01.05, 19:56 Też się wybierałam, ale się nie udało. Proszę opisz jakie masz wrażenia. Dzięki Renata Odpowiedz Link Zgłoś
aronka1 Re: Do Aronki1 29.01.05, 20:39 Wrażenia pozytywne. Szpital przyjemny (o ile taki może być szpital )), oprowadzała nas bardzo fajna przełożona położnych. Wygadana, cały czas uśmiechnięta, żartowała ciągle. Starała się, żebyśmy nie czuły się zestresowane czy skrępowane. Odpowiadała wyczerpująco na każde pytanie. Widać, że są tam dobrze nastawieni do pacjentek. Nawet pani w rejestracji. Niestety, nie udało nam się poznać żadnego lekarza. Ale czytałam wcześniej o nich opinie i wygląda to OK. Jeśli masz jakieś konkretne pytania, to może pomogę. W każdym razie ja jestem zdecydowana tam rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: Do Aronki1 29.01.05, 23:09 A ja niestety nie mogłam się dzisiaj wybrać. Mogłybyście podać adres internetowy gdzie można znaleźć informację kiedy będą następne takie dni? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Dzień otwarty 04.02.05, 21:56 Witam! Właśnie przeczytałam na stronie "noworodka": "W piątek 11.02.2005 o godzinie 17:00 w Szpitalu na Siemiradziego odbędzie się Dzień Otwarty. Wszystkie zainteresowane osoby serdecznie zapraszamy". Może się spotkamy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maga1980 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 02.03.05, 19:59 panie anestezjolog niezbyt kompetentne... mnie klula w kregoslup 3razy i w koncu nie wyszlo jej to znieczulenie... a męża nie wiem czemu,ale wyprosily na ten czas z sali.Dr.Wojcik,dosc w porzadku-prowadzil moja ciaze i rodzil z nami. Odpowiedz Link Zgłoś
mikaa25 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 21.03.05, 19:23 a jakie jest tam wyposazenie jesli chodzi o pomoc noworodkom? czy mają wszystkie potrzebne urządzenia, inkubatory ect? Odpowiedz Link Zgłoś
liska77 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 23.03.05, 00:33 Ja trafiłam na bardzo fajnego anestezjologa (nie pamietam nazwiska niestety) ale problemow z podaniem zzo nie było - poszło gładko, szybko i w zasadzie bezboleśnie mikaa mają inkubatory Jest tez oddz.wczesniaków, wiec mowi to samo za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
fifinka2 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 23.03.05, 14:40 Moja przyjaciolka tydzien temu urodzila w Siemiradzkim jest bardzo zadowolona , porodu nie czula (ZZO) znieczulenie podane fachowo, opieka super nic dodoac nic ujac ,ona mkowi ze rewela ja tez tam zamierzam urodzic moja dzidzie )))) Odpowiedz Link Zgłoś
alicjawiktoria Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI :) 14.04.05, 12:40 Ja też bardzo pilnie potrzebuję informacji na temat dr NOWAKOWSKIEGO! Miałam z nim do czynienia raz na wykładzie w szkole rodzenia i na pewno ma dużą wiedzę i praktykę. Ale jak się zachowuje na sali porodowej? Będę wdzięczna za wszelkie opinie! Ponadto chciałabym wybrać (odpłatnie) położną w szpitali Siemiradzkiego. Pani Beata Marzec - przełożona jest bardzo miła ale może macie jakieś inne typy? Wydaje mi się, że Pani Beata może być zbyt obciążona żeby mieć wystarczającą ilość czasu podczas porodu... Interesują mnie wszystkie informacje na temat Siemiradzkiego. Rodzę w czerwcu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI -dr Spaczyńska 26.04.05, 11:33 Witam Bardzo prosze o opinie o doktor Spaczyńskiej ze szpitala na Siemiradzkiego. Zapisalam sie do niej na wizyte, zamierzam u niej poprowadzic ciaze. Czy warto?? Bede wdzieczna za wszelkie info Wyszukiwarka mi nie pomogla - jeden pozytywny post o niej znalazlam ( choc to juz cos ) Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kapoosta Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI -dr Spaczyńska 26.04.05, 11:55 Dwa miesiące temu chodziłam do szkoły rodzenia przy Siemiradzkiego i ta pani doktor prowadziła jakieś wykłady, chyba o porodzie. Co do kompetencji to trudno mi się wypowiadać, ale była najbardziej niemiłą osobą z którą miałam do czynienie podczas całej szkoły rodzenia. Nawet jeśli jest wybitną specjalistką, to jest wyjątkowo antypatyczna i nie jest to mija odosobniona opinia. Inni rodzice ze szkoły też byli zbulwersowani tym jak się do nas odnosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI -dr Spaczyńska 26.04.05, 12:36 No to sobie wybralam... Czy ktos moze mi polecic lekarza stamtad? Do ordynatora nie mozan sie zapisac - pytalam, Kowalczyk juz tam nie pracuje, zostaje Spaczynska, Dluzkiewicz, Nowakowski (mam nadzieje ze nie pomieszalam nazwisk ) i jeszcze ktos ale nie pamietam. Prosze o opinie o tych lekarzach - bede baaardzo wdzieczna Monika Odpowiedz Link Zgłoś
agap9 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI -dr Spaczyńska 26.04.05, 12:45 Witam! Ja też rodziłam na Siemieradzkiego ale było to 4 lata temu. Ciążę prowadziła dr Spaczyńska. No cóż, widocznie nie zapadłam jej w pamięc bo przy każdej wizycie musiałam się zawsze przypominać (imię, skąd jestem, który tydzień). Może trochę przesadzam, może ma dużo pacjentek że nie kojarzy....???? Cała ciąża była OK bez problemów. A poród to już inna historia (dość ciężki i długi). Trwał 26 godz. od odejścia wód. Pani dr zaglądnęła do mnie tylko kilka razy na swoim dyżurze ale była miła. I tak skończyła się nasza znajomość. Teraz jestem w II ciąży też będę rodzić w tym szpitalu ale chodzę teraz do dr Macko. Na razie jest OK, choć pan dr bardzo pilnuje mojej diety bo w I ciąży przytyłam 21 kg (dr Spaczyńska nie uważała tego za coś złego a on - przeciwnie).Teraz jest 30 tydzień i 11 kg na plusie. Sam szpital wspominam dobrze a podobno znieniło się tam jeszcze na lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI -dr Spaczyńska 26.04.05, 13:07 Dziekuje za odpowiedz Ja szpital tez znam- 7 lat temu rodzilam tam syna, potem moja siostra i dobra kolezanka tez tam rodzily i byly zadowolone. Ponoc nic tam sie nie zmienilo przez ostatnie lata (poza nowa izba przyjec). Czy jeszcze ktos moze udzilic mi informacji nt lekarzy z Siemieradzkiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
renste Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI -dr Spaczyńska 26.04.05, 13:07 Napiszcie proszę czy połozna jewst cały czas przy porodzie,czy w międzyczasie musi "obsłużyc" kolejnych kilka rodzących. Czy KTG w II fazie jest cały czas podpięte,czy tylko sprawdzają tętno po skurczu? Czy odwiedzający (już na sali poporodowej)szturmują bez umiaru (ilu osobowe są sale)? Będę wdzięczna za wszelkie info.Renata Odpowiedz Link Zgłoś
moni73 Re: SZPITAL KRAKÓW SIEMIRADZKI -dr Spaczyńska 26.04.05, 13:50 Kiedy ja rodzilam, bylam potem na sali 3 osobowej- wiekszosc jest taka. Max to chyba bylo 4 os na sali. Na szczescie odwiedzajacy nie mogli wchodzic bez opamietania . Jedna , dwie osoby i to na chwile. Ale to bylo 7 lat temu. Mnie odpowiadalo Odpowiedz Link Zgłoś