Dodaj do ulubionych

Szpital Damiana

01.02.05, 18:18

Nie mam słów uznania dla warunków i Opieki. Cały personej do mojej
dyspozycji, odpowiadając na każde głupie pytania, pomagający w najmniejszej
sprawie - po cesarce trudno wraca się szybko do sprawności. Dzidzia pod super
opieką, zdrowiutka, zadowolona.

Polecam w ciemno każdej kobiecie. Oby wszystkie szpitale miały taki personel.

Pozdrawiam,
Justyna i Kasia 28.01.
Obserwuj wątek
    • pelegrino Re: Szpital Damiana 02.02.05, 21:23
      ślędzę wątek Damiana i zauważyłam, że większość forumowiczek miała tam cc. Skąd się to bierze? Czy tez Was, które rodziły tam nie w wyniku cc moga powiedzieć coś więcej na temat przebiegu porodu, opieki, nastawienia lekarzy do cięcia krocza i zzo?
      • morepig Re: Szpital Damiana 02.02.05, 22:52
        bo tam mozesz miec cesarke na zyczenie i nie musisz sie przejmowac niczym..
        oczywiscie mozesz tez tam rodzic naturalnie, ale po co placic??
        • pelegrino Re: Szpital Damiana 02.02.05, 23:24
          Chodzi Ci o to, dlaczego chcę rodzic prywatnie?(jeszcze nie jestem w ciąży, staram się,ale juz teraz pogłębiam moja wiedzesmile)
          Prawdę mówiąc, to wolałabym rodzic w domu, ale to tylko jedna możliwość. Myslę też o porodzie do wody. A prywatny szpital? Lubię, gdy mogę wymagać. Uważam zresztą, że za te "wygody" kobieta nie powinna płacić tylko mieć do nich prawo, no ale skoro jest jak jest, to wol zapłacić. Poza tym jestem już od lat zrazona do państwowej służby zdrowia... Ale na razie badam teren, w każdym razie lubie być dobrze przygotowana i chce wybrać najlepszą opcję dla siebie i maleństwa.
          pozdrawiam
      • polka3 Re: Szpital Damiana 06.02.05, 21:23
        Ponieważ nawet w przypadku preferencji do cesarki nie masz pewności,że zostanie
        Ci ona zobiona w państwowym szpitalu- idziesz do Damiana.W państwowym szpitalu
        nawet gdy jest zagrożenie zycia dziecka nie możesz być niczego pewna, gdybym
        choc miała pewność,ze płacąc moge decydować- nie mam pewności ,a jesli nawet-
        koszty są podobne jak w Damianie.....Więc wybór jest prosty..
      • annab11 Re: Szpital Damiana 22.06.05, 11:11
        Rodziłam w Damianie w listopadzie ubiegłego roku naturalnie. Było super!!!
        Wejdź w wyszukiwarkę, a znajdziesz sporo postów na temat porodów naturalnych w
        Damianie, między innymi mój smile)
    • agusia.19 Re: Szpital Damiana 03.02.05, 01:49
      Prosze o podanie ceny porodu rodzinnego w tym szpitalu.pozdrawiam.
      • ksas Re: Szpital Damiana 03.02.05, 08:33
        na stonie www,damian.com.pl
        , znajdziesz pelny cenniksmile
    • violentlyhappy Re: Szpital Damiana 03.02.05, 11:15
      szpital damiana wydaje sie drogi ale za lux porod na zelaznej zaplace 4tys
      (rodze w marcu) a w damianie byloby to 4,5tys, to moje pierwsze dziecko a
      nasluchalam sie o braku sprzetu w prywatnych szpitalach itp. stad moja decyzja
      ale nie wykluczam ze drugie urodze juz w prywatnym i wlasnie w damianie
      • mima30 Re: Szpital Damiana 03.02.05, 12:30
        Też bym rodziła lux na Żelaznej, ale nie ma żadnej gwarnacji, że akurat będą
        wolne miejsca lux kiedy przyjdzie mój czas.
        • violentlyhappy Re: Szpital Damiana 03.02.05, 12:48
          jak nie bedzie to pojade do damiana smile ale jestem dobrej mysli.
          powodzenia!
          • kawusia76 Re: Szpital Damiana 03.02.05, 14:42
            za 11 dni będę miała cc w Damianie.jestem zachwycona tym co tam zobaczyłam ,
            zainteresowaniem personelu, nie bez z naczenia są też entuzjastyczne wypowiedzi
            dziewczyn po cc w Klinice. obiecuję dopisać swoją opinięsmile

kawusia i córcia 38 tc
            • pelegrino Re: Szpital Damiana 03.02.05, 16:24
              Ponawiam prośbę o odzew dziewczyn, które rodziły tam nie przez cc (ja chcę naturalnie, chyba, że będą wyraźne wskazania..., albo jeśli w ostatniej chwili zmienię zdaniewink).
              śledziłam już gdzieś dyskusję na temat co lepsze(prywatnie, czy państwowo) i oczywiście wątek wzbudził wiele emocji. Zgodzicie się ze mną, że każda z możliwości ma swoje plusy i minusy? Poprostu trzeba się na coś zdecydowaćsmile I nie powinno się moim zdanie uogólniać, że kobieta decydujaca się na prywatny szpital dla własnej wygody naraża zdrowie, a może i życie swojego dziecka(były niestety i takie wypowiedzi), bo żadna normalna matka nie przedkłada swojego dobra nad dobro dziecka. Zresztą, to co jest dobre dla matki, najczęściej jest też dobre dla dzidziusia, którego w sobie nosi...Jeśli zdecyduję się na Damiana, to na pewno dokładnie dowiem się jaki sprzęt mają, jakiego typu pomocy mogą udzielić, a jakiej nie i dokąd w takim wypadku zostanę odesłana. Myślę, że za tyle pieniędzy mam prawo do tych, moim zdaniem podstawowych informacji... Musze przyznać, że u mnie czynniki takie jak stres, niepewność, niepokój wywołują natychmiastową reakcje organizmu, jestem nerwuskiemsad Wiem, że gdybym w państwowym szpitalu została potraktowana nie dość ciepło i fachowo, gdyby nie było indywidualnego podejścia i informowania mnie o wszystkim, co się dzieje ze mną i dzieckiem, to poprostu bym się wkurzyła, a poród byłby dla mnie, a co za tym idzie i dla maluszka piekłemuncertain
            • polka3 Re: Szpital Damiana 06.02.05, 21:25
              Zyczę powodzenia. Koniecznie podziel się wrażeniami!!!
            • panda20031 Re: Szpital Damiana 19.06.05, 22:38
              Kawusia!
              Mam prośbę, w październiku planuję cc w Damianie i mam kilka pytań, jeśłi możesz
              odpowiedzieć będę wdzięczna:
              1. Czy przy cc może na sali być mąż?
              2. Czy w cenie mam też opiekę położnej pierwszej nocy po porodzie?
              3. Czy potem leżę na sali jednoosobowej?
              4. Czy zespół do cc można wybrać czy przydzielają z góry (oprócz lekarza, bo moj
              prowdzący robi cc w Damianie)?
              Pozdrawiam!
              • kawusia76 Re: Szpital Damiana 20.06.05, 08:31
                odpowiadamsmile
                1.mąz jest na sali cały czas( dają mu cudne zielone ubrankosmile- mój pózniej
                poszedł z naszą córcią na badania ale moze tez być z Tobą do zakończenia.
                2.w cenie jest :zabieg,leki,opatrunki,opieka nad Tobą i noworodkiem,pobyt w
                szpitalu i chyba takze ktg i morfologia ale to musiałabym sprawdzic na fakturze
                Połoze są rewelacyjne-zaglądają do pokoju bardzo często , a przy łozku masz
                telefon- dzwonisz do dyzurki i przychodzą od razu.
                3.wszystkie pokoje to jedynki (obejrzyj sobie podczas wizyty w klinice- ja
                miałam mozliwośc wybrania pokoju)
                4.co do zespołu-mój prowadzący zawsze operuje z tym samym zespołem ale ja z
                całego serca polecam zespół z dr. Balicką,położną Violą Wichman
                Kto jest Twoim prowadzącym? a jak chcesz jakieś baaardziej szczegółowe
                informacje to napisz na privsmile
                pozdrawiam
                kawusia
                • panda20031 Re: Szpital Damiana 23.06.05, 16:49
                  Kawusia! ( i inne mamy, które mogą cos wiedzieć na ten temat)
                  Bardzo dziękuje za odpowiedź. Wiem juz więcej i wszystko wygląda optymistycznie
                  smileNapisałam do Ciebie na priv.ale chyba nie dostałas mejla. Jeśli zajrzysz tu
                  jeszcze to mam parę pytań.
                  Moim lekarzem prowadzącym jest dr Kwaśniewski, ale niewiele opini o
                  nim mogłam znaleźć na forum. Może Ty coś słyszałaś?
                  Ile dni w sumie byłaś w szpitalu? Słyszałam opinie, że w nocy na
                  dyżurze może nie być lekarza, ale to chyba niemożliwe.
                  Mam jeszcze pytanie techniczne - kiedy się płaci? Czy na cc byłaś umówiona
                  na konkretną godzinę i jak ten termił miał się do Twojego wyliczonego
                  terminu porodu? A co jak coś zacznie się dziać przed umówioną datą?

Twoja malutka to już pewnie spory szkrab?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.
              • malwina18 Re: Szpital Damiana 21.06.05, 17:42
                Witam,
                miałam cc w damianie. Mąż jest obecny na sali operacyjnej, opiekę połoznej ma
                się cały czas pobytu w cenie (przychodzą pytac sie jak się czujesz, natychmiast
                przychodzą na każde wezwanie, jak dziecko tylko zapłacze od razu położna pyta
                się czy pomóc, naprawdę super). Leży się w sali jednoosobowej, możesz wykupić
                całą salę 2osobową i mąż może "mieszkać" z Tobą (ale to duży koszt). Można
                wybrać położną, anestazjologa, neonatologa (na ogół lekarz, który wykonuje cc
                ma zespół, z którym pracuje).
    • honda1998 Re: Szpital Damiana 04.02.05, 11:15
      Ja nie będę rodzić w Damianie ale wybrałam równiez klinikę prywatną - IATROS.
      Zdecydowana jestem na poród naturalny. Nie chcę cesraki o ile nie będzie
      wymagana. Swoją decyzję o prywatnej klinice podjęłam po pierwszym porodzie na
      Żelaznej, gdzie nikt nie chciał mi zrobic cesarki mimo 19 godzin porodu,
      zielonych wód dziecka, braku akcji po odejściu wód od ponad 5 godzin. Dziecko
      urodziło się niedotlenione i ze złamanym obojczykiem. Po wielkiej awanturze u
      Dyr. szpitala , lekarze zdecydowali się na cięcie ale było już zbyt późno. Nie
      chcę przechodzić przez podobny koszmar jeszcze raz.
      Nastawiona jestem na naturalny poród ale chcę mieć pewność, że nie wpdanę w
      ręce rzeźnika z terrorem naturalnego porodu i w odpowiednim momencie zostanie
      przeprowadzony zabieg.

Termin mam na 04 marca więc dam znac czy byłam zadowolona z tehj kliniki

pozdrawiam,
      • pelegrino Re: Szpital Damiana 06.02.05, 19:44
        A nie wiesz, czy tam można rodzic do wody? Oglądałam ich stronę, ale nie znalazłam tej informacji. Koniecznie napisz później jak poszło!
        Powodzeniasmile
      • polka3 Re: Szpital Damiana 06.02.05, 21:27
        Absolutnie się z Tobą zgadzam ,z tego samego powodu wybieram placówkę prywatną.
        Pozdrawiam..
    • black-cat Re: Szpital Damiana 07.02.05, 08:51
      Podpisuję się obiema rękami. Też miałam tam cięcie, w ciągu godziny od momentu
      przyjęcia mnie do szpitala moja córeczka była już na świecie. Dziesięć minut i
      mogło jej nie być. W innym szpitalu nie miałaby szans bo dłużej trwałaby debata
      pod tytułem: a może uda się naturalnie. Nie udałoby się. Personel fantastyczny,
      szanują twoje decyzje w sprawie karmienia (nie dokarmiają, jeżeli sobie nie
      życzysz i odwrotnie - nie zmuszają do karmienia piersią). Sprzęt jest lepszy
      niż w niejednym szpitalu państwowym. Warto.
      • merusia Re: Szpital Damiana 20.06.05, 08:36
        ja tez mialam cc,ale moja znajoma rodzila naturalnie w Damianie i jest
        zachwycona, nawet bardziej ode mnie, bo ja w czasie porodu spalam i moglam
        docenic tylko opieke poporodowa,a ona zachwycona byla atmosfera w czasie
        porodu , atencja lekarza i poloznych , a historie o tym,ze w damianie nie ma
        sprzetu sa juz nudne...naleze do osob , ktore obsesyjnie wrecz sprawdzaja
        szczegoly i nawet wypytalam mojego znajomego pediatre o statystyki
        smiertelnosci w damianie w czasie porodu , nie bede ich tu podawac,ale powiem
        tylko,ze sie uspokoilam... a i warto prowadzic tam cala ciaze i wykupic
        abonament , dzieki temy zamiast zaplacic za cc 6900, zaplacilam 4600 i mialam
        wszystkie badania , wizyty , usg i inne konsultacje medyczne wliczone w
        abonament...polecam raz jesczzce i pozdrawiam
        m.
        • justakoko Re: Szpital Damiana 22.06.05, 09:02
          hej,
          polecam wszystkim ten szpital.
          Poszłam na umowiony termin i chciałam rodzić naturalnie(ale nie za wszelką
          cenę).Zaczęły mi się skurcze i okazało się ze mojemu małemu zanika wtedy
          tentno. W państwowym szpitalu kazaliby rodzić,bo to się zdarzyło raz czy dwa -
          ale dla mnie było oczywiste,że nie ryzykuję długim naturalnym porodem (bo na
          taki się zanosiło).Lekarze od razu zaczęli przygotowania do cc.Mąż był na sali
          cały czas, zrobił zdjęcie małemu jak tylko wyjęli go z brzucha i był jeszcze
          połączony ze mną pępowiną smile
          Opieka cudowna. Wszyscy się interesowali mną i moim dzieckiem. Położne jak
          tylko mały zapłakał od razu pukały czy w czymś nie pomóc itp.Po prostu super.
          Nie wyobrażam sobie upokorzeń w państwowym szpitalu. A sprzęt Damian ma lepszy
          niż np Żelazna. Przegrywa jedynie z Karową i chyba z IMiD, bo tam zaworzą jak
          się coś dzieje w którymś z państwowych szpitali (i z Damiana też).
          Lekarz przed porodem na telefon. Dzwonisz kiedy uznasz ze to już, on zwołuje
          cały zespół i w ciągu godziny wszyscy są tylko dla ciebie (ginekolog,położna,
          anestezjolog,pediatra).

powodzenia.
          Justyna.
    • izzunia koszt porodu po zmianach cen 22.06.05, 12:00
      zeby nie zaczynac nowego watku... widze ze zmienily sie ceny za porod... ile
      calosciowo po zmianach wyniesie porod naturalny, zakladajac, ze nie bedzie
      jakichs wiekszych problemow i co wchodzi w zakres uslugi?

Iza
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka