olek141 29.03.05, 15:25 Który jest lepszy, który ma lepsze zaplacze dla dziecka? A może jakiś inny z najlepszym zaplaczem w razie komplikacji (odpukać) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamonia1 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 30.03.05, 12:44 Ja mam termin na 19 czerwca i wybrałam Czerniakowską, bo mają III stopien referencyjności (najlepszy) jeżeli chpdzi o ratowanie dzidziusiów. Chodze tam obecnie na szkołę rodzenia, sam szpital może nie jest za piękny, ale położne miłe i fachowe+ bardzo dobrzy lekarze Bińkowska, mazanowski, Pietrzak. Poza tym nie odsyłaja pacjentek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 30.03.05, 13:19 Czy możesz napisać coś więcej o tej szkole rodzenia? Też myślę o tym szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
madziara77 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 30.03.05, 20:53 ja też proszę o informacje nt. tamtejszej szkoly rodzenia. Mam zamiar rodzić w tym szpitalu ale nad szkołą się zastanawiam- wydaje mi się że w programie jest mało ćwiczeń, poza tym wydaje się dość droga (w innych szkołach za tą samą cenę jest nie 12, a ponad 20 godzin zajęć). Ale może warto zaliczyć szkołę przy "swoim" szpitalu... Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 30.04.05, 11:51 Ja mam termin na 11 czerwca - moze się spotkamy?? Chyba że zmieniłaś zdanie...Renia Odpowiedz Link Zgłoś
j-czek Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 08.05.05, 01:27 aktualizacja danych ze szpitala Orłowskiego:dr Pietrzak-Starynkiewicza, dr Bińkowska -Bielany, dr Mazanowski -Starynkiewicza, dr Radźko -Bielany, poł. Kosińska odchodzi, dr Kretowicz jest -jeszcze, parę fajnych położnych i lekarzy jest -jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: Czerniakowska (Orłowskiego) - do j-czek 08.05.05, 10:10 A p. Kosinska odchodzi do innego szpitala czy w ogole znika? ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
mamamonia1 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 30.03.05, 21:32 Szkoła rodzenia koszt 400 zł. ja niestety nie mogę ćwiczyć, więc zapłaciłam 300 zł. Zajecia są raz w tygodniu wtorek 18-20 czasem dłużej. Ćwiczenia na każdych zajęciach trwają około 40 minut. Jedyny minus,że odbywają się w holu przy slai konferencyjnej. Podłoga wyłożona jest wykładziną, są materace, piłki itd. Na każdych zajęciach jest spotkanie z lekarzami lub położnymi pracującymi w szpitalu. Na pierwszych zajęciach był anestezjolog, na drugich położna z saliporodoweji zwiedzanie oddziału,na trzecich pediatra. Cierpliwie i dokładnie wszystko wyjaśniają, nigdzie się im nie śpieszy. Można też sobie zrobić ktg jeżeli któraś by chciała. Ogólnie bardzo pozytywnie. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
gocha222v Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 01.04.05, 13:15 rodziłam na Czerniakowskiej i polecam serdecznie. Nie ma wielkiego odziału, więc nie jest to masówka. Położne są super i zawsze pomogą. Codziennie zmieniona pościel, opieka nad dziećmi też jest wspaniała. We wrześniu też tam planuję rodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 01.05.05, 22:28 Orłowskiego! ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 02.05.05, 08:36 Napisz proszę coś więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: MSWiA czy Czerniakowska - do Reni 02.05.05, 09:17 Jezeli to pytanie do mnie to napisz co Cie konkretnie interesuje. Rodzilam tam dwojke dzieci i jestem b. zadowolona z opieki lekarskiej, pielegniarskiej, noworodkowej, czystosci sal, lazienek... ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
renia73 Re: MSWiA czy Czerniakowska - do Reni 02.05.05, 09:36 To moze zacznijmy od porodu: czy miałas w szpitalu lekarza prowadzacego? czy kojarzysz dra Kretowicza? Jakie zabiegi sa obowiazkowe? Lewatywa? Golenie? Czy masz namiary na jakąś fajną położną? Czy poród tylko na leżąco? Czy przypinaja Ci nogi paskami do łóżka? Czy mozna miec koszule szpitalna do porodu, czy tez swoją? czy rodziłaś ze znieczuleniem? Czy rodziłaś na sali wieloosobowej (jednoosobowej)? Czy przy sali porodowej jest łazienka i czy mozna w czasie porodu z niej korzystac? A propos noworodków: czy sa razem z matką? w nocy również? czy dokarmiają bez pytania? czy połozne pomagaja w przypadku kłopotów z karmieniem? Pozdrawiam, Renia Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: MSWiA czy Czerniakowska - do reni73 03.05.05, 07:14 renia73 napisała: > To moze zacznijmy od porodu: > czy miałas w szpitalu lekarza prowadzacego? mialam 2x > czy kojarzysz dra Kretowicza? kojarze > Jakie zabiegi sa obowiazkowe? Lewatywa? Golenie? nie wiem - mialam cc > Czy masz namiary na jakąś fajną położną? mam Czy poród tylko na leżąco? Czy przypinaja Ci nogi paskami do łóżka? > Czy mozna miec koszule szpitalna do porodu, czy tez swoją? czy rodziłaś ze > znieczuleniem? Czy rodziłaś na sali wieloosobowej (jednoosobowej)? Czy przy > sali porodowej jest łazienka i czy mozna w czasie porodu z niej korzystac? odpowiedzi na te pytania byly wielokrotnie podawane na forum, poszukaj przez wyszukiwarke - ja mialam cc > A propos noworodków: > czy sa razem z matką? tak > w nocy również? tak > czy dokarmiają bez pytania? nie > czy połozne pomagaja w przypadku kłopotów z karmieniem? czasami ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
sasiadka1 telefon do szkoły rodzenia na Czerniakowską? 03.05.05, 10:15 Witam, a jaki jest telefon do szkoły rodzenia na Czerniakowską? Dzwoniłam do szpitala i nie udało się przełączyć. Pzdr, JŻ Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: telefon do szkoły rodzenia na Czerniakowską? 04.05.05, 14:06 Podaję namiary: Szkoła Rodzenia "Dla Ciebie" Alina Rumowska tel. 628 30 11 wew. 163 lub 0 605 304 657 Odpowiedz Link Zgłoś
gaja24 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 04.05.05, 13:24 Rodziłam na Czerniakowskiej - Polecam. Wszystko było ok. Naprawdę nie mam się czego czepiać. Trafiłam tam prosto z ulicy. Nie miałam ani swojego lekarza, ani położnej. Dodam, że na Karowej i na Kasprzaka nie chcieli mnie przyjąć - rodziłam w 35/36 tygodniu. Wiem,że na Wołoskiej należy trzymać się z daleka od dr Przygody. Nie wiem, czy jeszcze tam pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
helena31 Re:dlaczego dr Przygoda nie ?? 06.05.05, 13:48 czy mozesz mi napisac , dalczego nalezy omijac dr Przygode . To dla mnie b. ważne. Dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś
winniczka1 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 04.05.05, 15:45 POLECAM Czerniakowską rodziłam tam w grudniu 04, lekarze super, położne super, oddział noworodkowy ok, warto opłacić do porodu położną!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
primka do winniczka1 04.05.05, 16:45 Czy możesz plecic jakąś konkretną położną? Z góry dziękuję, primka Odpowiedz Link Zgłoś
patyk.od.zosi Re: do winniczka1 04.05.05, 20:38 ja tez polecam! ________________________ pozdrawiam, Patyk, mama Zosi i Rysia Odpowiedz Link Zgłoś
primka Re: do winniczka1 04.05.05, 22:08 Dzięki, a czy macie może jakieś namiary? Rodziłyście z nią? Na ile przed terminem porodu należy dzwonic i sie umawiać? Odpowiedz Link Zgłoś
winniczka1 Re: do winniczka1 04.05.05, 22:49 Rodziłam z Panią Tereską w grudniu tel. do niej to 0503-165-455 zgłosiłam się 2 miesiące wcześniej, jak masz jeszcze jakieś pytania to wysyłaj na e maila winniczki@wp.pl powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
magda751 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 06.05.05, 17:48 Ja tez zastanawiam sie nad CZerniakowską. Poleca ją moja lekarka ze wzgledu na dobra opieke nad dzieckiem. A co z MSWiA? Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 MSWiA 06.05.05, 21:15 A ja polecam MSWiA, rodziłam tam w styczniu i dziekiMagdzie Piotrowskiej (nie opłacałam położnej) urodziłam mojego synka w niecałe 7 godz i z silnymi bólami trwającymi ok 3,5 godz i to naprawdę krótko Oddział kameralny, bardzo czysto i schludnie, opieka ginekologiczna super, troszkę gorzej z pielęgniarkami nowordkowymi ale nie jest źle, naprawdę warto rodzić w tym szpitalu. Spędziłam tam 9 dni ze względu na infekcje mojego synka i wiem o czym piszę, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
delfinlex Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 07.05.05, 15:48 Ja rodziłam na Czerniakowskiej w grudniu. Trafiłam tam po odesłaniu z Karowej i uważam, że była to najszczęśliwsza rzecz , jak mogła mi się przydarzyć tego dnia ) Moim lekarzem prowadzącym (zresztą prowadzi mnie już 10 lat) był doktor Mazanowski, ale nie planowałam rodzić w tym szpitalu, tylko koniecznie na Karowej, Nie będę się teraz rozwodzić na temat przyczyny odesłania i innych takich, tylko opowiem o samym Czerniakowskim. Przyjmował mnie faktycznie Mazanowski (akurat miał dużur), ale przy porodzie już nie był. Rodziłam w sali do porodów rodzinnych.Położna, która się mną zajmowała, była cudowna.Nie wiem niestety jak się nazywa, wiem tylko , że ma na imię Małgosia i jest..hmm. słusznej postury ) Sam poród przebiegał bez poblemów.Podano mi oksytocynę - na moją prośbę i po zaleceniu lekarza. W odpowiednim momencie dostałam (oczywiście odpłatnie) znieczulenie. Genialna Pani Anestezjolog tak to zrobiła, że udało się przyspieszyć poród (zapowiadał sie na bardzo długi, bo nie było rozwarcia), i od chwili podania znieczulenia w ciągu 2 godzin nastąpiło rozwarcie i szybciutko urodziłam. Lewatywę zrobiłam sobie sama w domku, jeszcze przed wyjazdem do szpitala.Ogolono mnie już przy porodzie.Nacięcie niewielkie, świetnie zszyte... Reszte dopisze potem - maluszek sie obudził )) Odpowiedz Link Zgłoś
delfinlex Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 07.05.05, 20:04 No i kończę.. Jak już pisałam: poród świetny i wszystkim takiej opieki (przypominam - szpital przypadkowy) życzę. Po porodzie udało mi się dostać salę jednoosobową z łazienką, i mimo że kosztowała nas duże pieniądze (o ile pamiętam to 300 zł za dobę), to nie żałuję ani przez chwilę, bo dzięki temu nie odczułam, że jestem w szpitalu i mąż mógł być z Pierwszej nocy pielęgniarki z oddziału noworodkowego chciały zabrać Maluszka, żebym mogła odpocząć, ale się nie zgodziłam (drugiej nocy sama Go zawiozłam, padałam na twarz ( ). Całą opiekę - zarówno lekarską (w zasadzie w moim przypadku ograniczała się do obchodów, bo wszystko się super goiło), zwłaszcza dla Maluszka (kilka razy dziennie rozmawiałam z neonatologiem) jak i pielęgniarską wspominam CUDNIE. Na oddziale noworodkowym odpowiadano na wszystkie moje pytania, nawet najbardziej głupie i w środku nocy ) W drugiej dobie Kacperek spał kilka godzin bez przerwy i nie chciał jeść - przyszła do mnie pielęgniarka i mi pomagała - do skutku.Potem jeszcze kilka razy sama zaglądała spytać, czy wszystko już dobrze Jedzenie w porządku, pokój miałam sprzątany (w tym mycie podgłóg i zabieranie śmieci) dwa-trzy razy dziennie. No i wogóle jestem zachwycona.Nie wiedziałam, że w polskich, państwowych szpitalach, można jeszcze spotkać tak zyczliwy, fachowy i bezinteresowny personel. Bardzo serdecznie polecam. Natomiast o szpitalu MSWiA słyszałam same najgorsze opienie.Dwie moje bliskie koleżanki tam rodziły i obie mają traumatyczne wspomnienia po porodach tam.Ja bym omijała ten szpital szerokim łukiem . Mam nadzieję, że pomogłam. W razie pytań, proszę o kontakt na priva ) Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: MSWiA czy Czerniakowska (Orłowskiego) 08.05.05, 10:26 Nie można oceniać szpitala na podstawie dwóch opinni, to coś bardzo głupiego Bardzo fajnie że małaś super poród i opiekę, ale zauważ że w sumie za wszystko płaciłaś, a to duża różnica. Pobyt w szpitalu nigdy nie jest czymś wymarzonym , ale MSWiA to jest naprawdę fachowy szpital, mój mąż pracuje w policji i wiele razy tam ląduje z poszkodowanymi z wypadków (jak również do innych szpitali) więc ma szerokie pojęcie na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Z innej beczki ;) do delfinex 08.05.05, 10:34 Ślicznego synka masz, super się śmieje ale najfajniejsze są te zdjęcia z basenu, gdzie chodzicie na basen i od kiedy można chodzić z takimi maluszkami, czy nalezy zapisywać się na jakieś zajęcia? Mój Patryś ma 4 miesiące (11 maja) czy juz można z takim bobasem chodzić na basen? Przepraszam że tyle pytam ale zainteresował mnie ten temat ;D Odpowiedz Link Zgłoś