Dodaj do ulubionych

Szpital Św. Zofii w Warszawie

21.04.05, 17:04
proszę wszystkie panie, które rodziły w tym szpitalu o opinię. Mój mąż
pracuje w służbie zdrowia i twierdzi, że to najlepszy szpital dla rodzącej
kobiety. Ja tak do końca nie wierzę i chciałabym poznać opinię osób, które
miały okazję tam rodzić. Proszę też o przybliżone ceny za pokój 1 osobowy i
inne wygody.
Pozdrawiam
aga
Obserwuj wątek
    • kmyczek Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 21.04.05, 18:24
      witam
      rodzilam na Żelaznej 5 miesiecy temu, wtedy porod rodzinny kosztowal 800 zl,
      znieczulenie zzo 500 zl, podobno teraz ceny sie zmienily ale aktualne ceny sa
      na stronie szpitala.
      jesli chodzi o opieke jestem bardzo zadowolona, wczesniej lezalam na patologii
      ciazy i naprawde spotkalam sie z milym i zyczliwym personelem.
      jesli chodzi o warunki to Żelazna wyglad jak dobrze prezentujaca sie klinika,
      wszystko wysprzatane, pomalowane, ladne i schludne.
      mam nadzieje ze drugie dziecko tez tam urodze.
      serdecznie polecam ten szpital
      pozdrawiam
    • milka04 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 21.04.05, 20:16
      zgadzam się ze zdaniem kmyczek
      rodziłam tam 10 miesięcy temu
      jeśli chodzi o warunki -to naprawdę ładnie, czysto, nie odczuwa się atmosfery
      szpitalnej. Wiadomo, że każdą instytucję tworzą ludzie a lekarze, położne na
      porodówce przesympatyczne.Dzięki fachowej pomocy moja córcia urodziła się
      bardzo szybko. Dlatego do dnia dzisiejszego poród wspominam z uśmiechem na
      ustach.Drugie dziecko na pewno zdecydowałabym się rodzić w tym szpitalu.
    • marzec7 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 21.04.05, 22:39
      Szpital św. Zofii to naprawdę berdzo dobry szpital, pod każdym względem. 13.04.
      urodziłam tam córeczkę i byłam zadowolona pod KAŻDYM względem, zarówno z
      porodu, jak i opieki na oddziale noworodkowym. Polecam
      Kasia
    • aniarad1 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 22.04.05, 15:42
      Witam,
      Urodziłam tam córeczkę w lipcu 2005. Opieka na porodówce - super! PO urodzeniu
      się córeczki, na noworodnkowym nieźle. Ale leżałam jedną noc na patologii
      ciąży i trafiłam na okropną położną i bardzo źle wspominam tę noc. Nie chciała
      mnie zbadać, kazała chodzić pod prysznic sad Byłam wtedy już 11/12 dni po
      terminie i całą tę noc miałam koszmarne bóle porodowe. Rano niemiła pani
      położna skończyła zmianę, a nowa natychmiast przeniosła mnie na prodówkę.
      Cóż - 2 pkt na plus i jeden minus.
      Więc drugiego październikowego malucha zamierzam urodzic w tym samym szpitalu,
      i mam nadzieję, że tamtej pani nie spotkam!!
      Pozdrawiam

Ania
    • malina58 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 23.04.05, 12:10
      WItam,
      Ja rodzilam w tym Spzitalu 2,5 roku temu. Jeszcze wtedy przed generalnym
      remontem. Mialam prywatny rodzinny porod. Opieka super zarowno podczas porodu
      jak i pozniej na sali. Goraco polecam.
      Lada dzien bede rodzic tam kolejne dziecko i jestem przekonana, ze rowniez sie
      nie zawiode.
      Ceny podane sa na stronie internetowej. Ponadto na stronie sa telefony i e-maile
      to pracujacych tam poloznych. Mozesz rowniez do nich zadzownic i porozmawiac, warto.

Pozdrawiam
      Monika
      • gosia244 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 26.04.05, 18:14
        Czy mozna dostac kontkt jak tam trafic do tego szpitala.czy trzeba wczesniej
        chodzic do ginekologa wlasnie z tamtego szpitala.czy mozecie polecici jakas
        super pania ginekolog.
        • lolalilu Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 26.04.05, 20:28
          www.szpitalzelazna.pl (chyba) - jeśli będziesz prowadzić ciążę u któregoś z
          lekarzy z Żelaznej dostaniesz zniżkę - 200zł - jeśli będziesz opłacać salę
          porodową o podwyższonym standardzie. Taką samą zniżkę dostaniesz jeśli
          skończysz szkołę rodzenia akredytowaną przez Szpital.

Lekarze z Żelaznej przyjmują w Lecznicy (na terenie szpitala) - tel. 536 93 20.
          Ceny 70-100zł za wziytę - zależy od lekarza. Lekarzy (i lekarki) z Żelaznej
          znajdziesz też w prywatnym gabinecie na ul. Łuckiej (telefon znajdziesz tu na
          forum w wątkach o dr Tymińskiej, dr. Makowskim - albo jeśli wpiszesz do
          wyszukiwarki hasło: "Łucka"). Przyjmują tam bardzo doświadczone lekarki dr
          Tymińska i dr Mazur - obie są bardzo miłe. Ale również dr Gorzała i dr
          Radzikowska. Ceny pewnie w granicach 100zł. Ja polecam dr Mazur - cudowna
          kobieta.
          • kulka0 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 27.04.05, 07:23
            rodzilam tam w marcu i bardzo polecam, rewelacyjna opieka, przemily personel no
            i w ogole nie czuje sie tego, ze jest sie w szpitalu
            • magkd Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 27.04.05, 11:10
              WItam! Jestem w połowie ciąży i zaczynam zastanawiać się nad wyborem szpitala.
              Czy w Św Zofii w czasie porodu jest możliwość przybrania dowolnej pozycji?
              Jakkolwiek do porodu jeszcze dlaeko, wydaje mi się że będe w stanie rodzić w
              kucki, albo jakoś mniej typowowink Czy na Żelaznej jest taka możliwość. Jakie są
              Wasze doświadczenia?
              • lolalilu Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 27.04.05, 11:29
                myślę, że przede wszystkim w św. Zofii możesz liczyć na dużą swobodę w wyborze
                pozycji. Poczytaj o szpitalu na www.szpotalzelazna.pl.
              • milka04 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 27.04.05, 11:29
                Jak najbardziej można wybierać różne pozycję w czasie porodu
                mi położna zresztą proponowała różne
        • aniarad1 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 27.04.05, 15:31
          Nie iwme czy można poprostu przyjechac na izbę przyjęć z bólami i przyjmą,
          nieważne do jakiego lekarza chodziłaś. Polecam dr MUszyńską. Jeśli chciałabyś
          namiary - pisz śmiało na mój priv: aniarad@neostrada.pl

Pozdrawiam
          Ania
    • ka_pa33 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 29.04.05, 12:20
      rodziłam w lutym 2004 przez cc. Z czystm sumieniem polecam szpital. Świetna
      opieka, cierpliwe panie położne, służyły pomocą o każdej porze dnia i nocy.
      Leżałam w płatnej dwójce z łazienką. Brakowało mi tylko jednego, jakiegoś
      prostego urządzenia przy łóżku, które pomagałoby wstawać z łóżka, po cesarce to
      trochę skomplikowane. Środki przeciwbólowe dostawałam w takiej ilości i takiego
      rodzaju, żebym nie cierpiała po operacji (wiem że w innych szpitalach bywa z
      tym różnie). Mąż był na sali operacyjnej. Lekarze i pielęgniarki w czasie
      operacji informowali na bieżąco co się będzie działo, anestezjolog był
      przemiły. Wszyscy zresztą byli bardzo przyjaźni i starali się mnie uspokoić bo
      trzęsłam się jak barani ogon (dosłownie).
    • harribbo Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 29.04.05, 14:34
      A ja przedstawię to w nieco innym świetle. Szpital św. Zofii jest bardzo ładny,
      można by napisać że komfortowy. Jest czysto, przyjemnie, prawie wszyscy są
      bardzo mili i można by dojść do wniosku, że prawie wszystko jest idealne. PRAWIE.
      My również uparliśmy się na poród w tym szpitalu. Skłoniły nas do tego opinie
      innych, zadowolonych rodziców. Mieliśmy cięcie cesarskie z powodu miednicowego
      położenia. Być może jestem pechowym przypadkiem - ale zaraz po "operacji", która
      przebiegła szybko i sprawnie zabrali nas na blok "pooperacyjny" bowiem na
      położnictwie nie było miejsc. Córeczka - trafiła do noworodków. Przeleżałam tam
      18 godzin. Bez wiadomości o dziecku, bez widzenia się z mężem, bez kontaktu z
      rodziną. Na pytania: jak moja córeczka - słyszałam - "wszystko dobrze" - a na
      pytanie: kiedy mnie stąd zabiorą - odpowiadali, że nie wiedzą. W końcu się
      doczekałam. Dalszy ciąg niepowodzeń to karmienie. Zawiodły wszystkie sposoby
      przystawienia dziecka do piersi, nie dały rady położne, nie dały rade
      specjalistki od laktacji. Kiedy chodziłam po mieszankę czułam się po prostu
      okropnie napiętnowana. W tym szpitalu (być może w każdym innym również) jest
      niemalże zbrodnią karmić dziecko sztucznie. Pech nr 3 to żółtaczka. Pomimo
      wysokiej żółtaczki (19) wypisano nas do domu. W poniedziałek żółtaczka wzrosła
      do (21) i migiem musieliśmy wracać na oddział - spędziliśmy tam kolejne 4 dni.
      W trakcie fototerapii, którą przeszła nasza córeczka zdjęto mi szwy. Zaraz po
      zdjęciu zaczęła sączyć się wydzielina. Wdała się groźna infekcja. Teraz została
      okropna blizna, na widok której ginekolog do którego chodzę (nie związany z
      Żelazną) stwierdził, że lepsze szwy zakładano 20 lat temu.
      Być może to po prostu zwyczajny pech ...
      Ja też pewnie następne dziecko będę rodzić w tym szpitalu. Ale jedno jest pewne
      - nie będę jechać tam w "różowych okularach".
      • monika10001 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 01.05.05, 00:56
        Co do karmienia naturalnego to na Żelaznej można korby dostać,może będę tu
        wyjątkiem ale od początku chciałam karmić sztucznie więc kiedy przybyłam ze
        swoim nan-em i butelką i w czasie i obchodu to ujrzeli na szafce mało nie padli
        tylko ja wiedziałm że za 6m-cy wracam do pracy,piersi mam bez pokarmu takie że
        dziękuję za takie z pokarmem i nigdy nie byłam przekonana co do mojego
        karmienia bo znam przecież siebie.Jak na korytarzu karmiłam syneczka z butelki
        pielęgniarka podeszła i powiedziała że daję zły przykład innym ,szkoda że tak
        gorąco personel nie informował co do diety bo widziałam jak pani jadła kapustę
        młodą co rodzinka przyniosła a dziecko darło się całą noc.Na dzień dzisiejszy
        mój synek ma piękne białe i zbrowe zęby a sisostry zwolenniczki karmienia
        naturalnego i to długiego /a jak to odstawianie wyglądałało o zgrozo/ma zęby
        jak z bajek grozy i koleżanki j/w.Najwspanialszy w tym szpitalu jest parking
        tzn.jego brak!!!Nie mówię że nie urodzę następnym razem w tym szpitalu tylko
        bez szaleństw taka opieka to normalka.
    • monikaj21 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 29.04.05, 14:49
      Rodziłam tam 15.04 - pierwszy raz w życiu byłam w szpitalu więc nie mam
      porównania, ale jestem bardzo zadowolona.
      • reniuszek75 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 30.04.05, 19:23
        02.03.2005 urodzilam tam Mikolaja. Jak tylko dowiedzielismy sie , ze jestem w
        ciazy maz wykupil mi abonament w LUXMED-zie, ku mojemu milemu zaskoczeniu
        okazalo sie ze majac taki abonament przysluguje mi porod w Szpitalu Sw. Zofii w
        sali o podwyzszonym standardzie - i to wszystko w ramach abonamentu, Porod trwal
        3 godz i 45 min a wiekszosc tego czasu spedzilam w wannie, po porodzie
        przewiezli mnie na sale ogólna tylko dlatego ze akurat wszystkie jedynki byly
        zajete, ale jak tylko sie zwolnila pojedyncza sala zostalam tam
        przewieziona...............wiedzialam ze sa one o podwyzszonym standardzie ale
        nie spodziewalam sie ze codziennie bede mogla wybrac sobie z menu
        ditesmile..............jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym szpitalu i szczerze
        go polecam
        • reniuszek75 Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 30.04.05, 19:26
          przepraszam ,że pisalam bez polskich znaczków, ale mialam Mikolaja na rękach smile))
          • milka04 Re: do reniuszek75 30.04.05, 19:52
            a jeśli wolno spytać?
            jaka jest miesięczna stawka takiego abonamentu i co obejmuje?
            • aneczka8 Re: do reniuszek75 30.04.05, 22:49
              no właśnie dołączam się do pytania - czy to jest jakiś VIP-owski rodzaj
              abonamentu, jak go wykupowaliście i ile kosztował? Aha i skąd dowiedzieliście
              się, że w jego ramach możesz rodzić bez dodatkowych opłat w św. Zofii.
              Z góry dzięki za odpowiedź.
              Pozdrawiam,
              • reniuszek75 Re: do reniuszek75 01.05.05, 09:11
                Witam, odpowiadajac na Wasze pytania zaznaczam ze nie mam zamiaru reklamowac
                LUXMED-u, wiem , ze rowniez inne warszawskie prywatne kliniki maja podobna
                oferte, a jesli chodzi o abonament to byl to pakiet diamentow (VIP -owski) i
                obejmuje:
                * Stałą opiekę lekarską
                * Coroczny przegląd stanu zdrowia
                * Korzystanie z Interwencyjnego Zespołu Wyjazdowego przez 24-godziny
                * Wizyty domowe lekarzy internistów przez 24-godziny
                * Konsultacje lekarzy specjalistów we wszystkich specjalnościach
                * Konsultacje Profesorów
                * Orzekanie o zdolności do pracy zgodnie z Kodeksem Pracy
                * Badania laboratoryjne
                * Badania diagnostyczne
                * Szczepienia p/grypie - Nowość
                * Skórne testy alergiczne metodą nakłuć - Nowość
                * Rehabilitację
                * Stomatologię
                * Hospitalizację
                * Indywidualnego opiekuna.
                koszt miesieczny wynosil 225 zl, na stronie internetowej można zglosić chęć
                wykupu konkretnego pakietu, wówczas kontaktuje się handlowiec i podpisywana jest
                umowa.O tym , że w ramach abonamentu mam prawo do porodu w Szpitalu Św. Zofii
                dowiedzialam się w dziale klienta strategicznego, okazalo się że muszę napisać
                podanie o tym , że chcę rodzić wlaśnie w tym szpitalu, njpóźniej na miesiąc
                przed terminem porodu.

pozdrawiam serdeczne
                mama Mikolaja
                • reniuszek75 poród w Szpitalu Św. Zofii w ramach abonamentu 01.05.05, 09:35
                  nie zmienilam we wcześniejszym linku tematu i wygląda to tak jak bym sama sobie
                  odpowiadalasmile
    • aksiak Re: Szpital Św. Zofii w Warszawie 30.04.05, 19:45
      na zelaznej urodzilam dwojke dzieci w odstepie 2 lat ostatnio 2,5 roku i polecam
      ten szpital kazdej kolezance, ktora bedzie rodzic tym bardziej ze nie placilam
      za polozna jedynie za porod rodzinny, nie chodzilam do szkoly rodzenia
      protegowanej przez ten szpital , nie leczylam sie u zadnego lekarza pracujacego
      na zelaznej, a oba porody byly dla mnie wspanialym przezyciem.Trafilam na
      wspaniale polozne i gdybym miala rodzic nastepne dziecko to tylko tam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka