Dodaj do ulubionych

Ginekolog z Gdanska

10.05.05, 12:58
czy ktos zna dobrego ginekologa z Gdańska? slyszalam , ze ponoc dobrze
prowazą ciąze w wojewodzkim. prosze o opinie!
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • elza78 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 18:49
      ja chodze do zbigniewa jankowskiego na abrahama w gdansku ma w gabinecie usg
      przyjmuje milo i wszystko pokaze, wytlumaczy, tatus moze tez byc, jedyny
      mankament to niekiedy kolejki bo duzo ciezarnych do niego chodzi smile
      • 1980s Re: Ginekolog z Gdanska 23.05.05, 19:30
        Ja polecam dr Dagmarę Klasę Mazurkiewicz z Chełmu
    • mille7 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 22:30
      w Wojewódzkim pracują i przyjmują prywatnie dr Fiutowski (gdzieś w Sopocie)
      oraz dr Doering (bardzo dobrze robi USG w Gdańsku Wrz.)
      • sozanska Re: Ginekolog z Gdanska - Fiutowski 11.05.05, 17:57
        mille7 napisała:

> w Wojewódzkim pracują i przyjmują prywatnie dr Fiutowski (gdzieś w Sopocie)
        > oraz dr Doering (bardzo dobrze robi USG w Gdańsku Wrz.)
        Poniewaz bardzo byl on tutaj zachwalany to wybralam sie do niego dzisiaj z
        wizyta. To nie jest dobry lekarz. Gdy po USG poprosilam go o zwolnienie,
        poniewaz pracuje w barze jako barmanka i nie jestem w stanie tego dluzej robic
        powiedzial, ze on mi lewego zwolnienia nie da , a do 5 kilo i tak moge nosic.
        Menda nie doktor.
        • elmika Re: Ginekolog z Gdanska - Fiutowski 17.05.05, 15:47
          Droga Mille,
          Doktor przynajmniej postępuje zgodnie z etyką lekarską - zwolnienie w ciązy
          należy się, gdy są problemy położnicze a nie lenistwo czy niechęć do pracy.
          Uważam, że to tylko świadczy o fachowym podejściu do pracy...
          Pozdrowienia
    • misia_7 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 22:47
      Ja bylam zadowolona z ginów z wojewodzkiego. (badalo mnie kilku)
      dr Fiutowski mily czlowiek( moja mam do niego chodzila), przyjmuje tez w
      Gdansku np. w spoldzielni na ul. Podbielanskiej. Dr Doering jest bardzo dobry w
      USG, jeden z najlepszych na Pomorzu, mialam u niego USG 2 razy, ale dluga do
      niego kolejka i jest dosc drogi.
      Doktora Jankowskiego też znam, ale nie Zbigniewa tylko Krzysztofa. Pracuje tez
      W wojewodzkim. Chodzialm pare lat do dra Grzybowskiego (mlodszego), ale teraz
      jak przyjmuje prywatnie, to na wizyte trzeba czekac okolo miesiaca, wiec sie
      nie sprawdza w tak zwanych naglych przypadkach.. jest jeszcze paru lekarzy, z
      ktorymi mialam "do czynienia"., ale moze na dzis wystarczy...
      Pytajcie, chetnie odpowiem. Mialam to nieszczescie, że mialam nietypowe
      poronienie, dlatego moj mąż sie śmieje, że polowa ginekologow z Gdanska mnie
      badala... pozdrawiam!
      • ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 23:30
        Bardzo sie ciesze ze ktos z Gdanska bo ja mam ogromny problem z wyborem lekarza
        a jestem z Pruszcza i tu nie ma nikogo komu moge zaufać.
      • aga43214 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 08:40
        A gdzie dr Doeringa znalezc? przyjmuje w wojewodzkim? prosze o info!
        pozdrawiam wszystkie gdańszczanki
        • ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 08:45
          Moja siostra do niego chodzi i jest zadowolona a przyjmuje we Wrzeszczu a adres
          jest w bazie lekarzy na www.trojmiasto.pl
          • aga43214 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 08:47
            dziekuje bardzo!
            pozdrawiam
        • elza78 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 16:20
          Doering przyjmuje w budynku hossy naprzeciwko "Top meble" na zaspie przy
          grunwaldzkiej...
      • basikzal Re: Ginekolog z Gdanska 17.05.05, 09:13
        witam serdecznie,
        mieszkam bardzo blisko szpitala wojewodzkiego, wiec czytam wszelkie opinie na
        temat tej placówki. do porodu mam jeszcze 5 miesiecy, ale wole zawczasu
        zorientowac sie jakie mamy możliwosci w Gdansku.
        Zastanawiam sie tez nad szkołą rodzenia - co ciekawego można polecic na naszym
        podworku? przegladam inernet, ale tam głównie o warszawskich można poczytać.

Jako prowadzącego lekarza mam dr Salwacha z przychodni na Kartuskiej - byulam
        dopiero raz u niego i wciąż zbieram opinie, czy to dobry wybór.

Za wszelkie informacje bardzo dzięki wink)
        Basia
    • agutek76 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 08:54
      ja na wizyty chodze na kase chorych - zdziwilam sie ze w przychodni przyjmuja
      tacy wspaniali lekarze - a na usg chodze do profesora Preisa- szefa katedry
      poloznictwa akademii medycznej za usg polowkowe z nagrywaniem bierze 130 zl - a
      doering podobno 110 wiec jak na profesora to nie jest duza roznica- zarowno
      Doering i Preis maja usg dopplerowkie- wiec profesor oprocz standardowych badan
      wszystkich organow bada rozwniez- przynajmniej na polowkowym przeplyw krwi prze
      mozg, serce pepowine u maluszka-profesor jest specjalistą od diagnostyki
      prenatalnej a Doering od wykrywania płci- no i prof. ceni swój czas- jak
      podczas wizyty maluszek nie pokaże co ma- to trudno- nie czeka się pół godziny
      czy 40 min. jak u innych lekarzy żeby dziecko się odwróciło- (wiadomo w tym
      czasie zdąży przyjąc jeszcze 2 pacjentki)- wszyscy radza- zeby na te
      nawazniejsze usg pojsc do jednego z tych lekarzy- duzo dobrego slyszalam tez o
      doktorze Jankowskim i Fiutowskim- acha - profesor chyba nie pracuje w
      wojewodzkim tylko pewnie na klinicznejsmile))
      • aga43214 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 09:01

a do jakiej przychodni chodzisz i do kogo?
      • aga43214 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 09:02
        czy doering pzyjmuje w wojewodzkim?
        • dorotka.h Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 09:29
          hej dziewczynkismile)ja chodzę do Przychodni do ginekologa do Ewy Żmudzińskiej i
          jestem bardzo zadowolona, przyjmuje też w inviciesmile)na USG chodze do
          Grzybowskiego, bo jest bardzo dobrym fachowcem, ale trzyba się do Niego
          zapisywać telefonicznie i czeka się jakiś miesiąc, za zwykłe USG bierze 80 zł a
          za dopplerowskie 120.
          pozdrawiam ja i Kornelka 23 tcsmile
          • martaw1 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 13:58
            Ja chodizłam do dr Wiśniewskiej przy ul. Podbielańskiej ale jej nie polecam. Na
            sam koniec ciąży (szkoda zę wczesniej o nim nie wiedziałam) zaczęłam chodzić do
            przychodni przyszpitalnej Szpitala Wojewódzkiego do dr Klimaszewskiego. On jest
            kierownikiem tej przychodni i został polecony przez Doeringa. Ale zapisać trzeba
            się co najmniej miesiąć wcześniej. JA jako że miałam końcówkę ciąży to byłam
            przyjmowana poza kolejnością, dzwonisz do niego na telefon do gabinetu i się
            umawiasz. Pewnie też przyjmie poza kolejką jak się coś dzieje z ciążą. Mówią że
            to dobry lekarz. Warto tam chodżić, bo robi KTG co jest wazne pod koniec ciąży.
            Nie w każdym szpitalu chcą to badanie robić. Ma też USg, ale na USG warto
            choidzć do Doeringa, facet zna się na rzeczy, bo ma jakąś specjalizację z
            przepływu krwi przez organy. Fakt, że słono każe sobie płacić, ale raz warto do
            niego iść na USG. Tak więc polecam chodzić do jakiegoś dobrego gina do
            przychodni państwowej, a badania masz zawsze za darmo, a na USG lepiej
            prywtanie. A najlepiej chodzić do lekarza, który pracuje też w szpitalu w
            którym chcesz rodzić. To zawsze ułatwia życie.
            Pozdrawiam
            MARTA i Zuzia( w brzuszku)
            • ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 14:23
              a czy ta przychodnia to nie jest przypadkiem patologii ciaży czy tez
              przyjmuja "fizjologie"?a kto jeszcze w tej przychodni przyjmuje?
          • inez-sis Re: Ginekolog z Gdanska 27.05.05, 23:08
            Ja tez chodzę do dr Żmudzińskiej a na usg do dr Grzybowskiegosmile Sama jestem
            lekarzem więc nie chodze do byle kogosmile Wiem, że mój dzidziuś jest pod dobrą
            opieką. Moja koleżanka( też lekarka) wybrała identyczny "zestaw" ginekologów.
            To, że Preis jest profesorem nie oznacza, że jest najlepszy. Niestety, wielu
            profesorków ceni swoje tytuły a na to nie warto wydawać kasy...zwłaszcza jeżeli
            są inni równie dobrzy. A oprócz tego rzetelniejsi...Pozdrawiam wszystkie
            przyszłe mamysmile
        • zombi_25 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 14:14
          Doering przyjmuje we Wrzeszczuna ul.Grunwaldzkiej 212 na przeciwlo Top Meble i
          Klera. Za wizyte od nowego roku bieze 120zł. Jest moim lekarzem prowadzącym ale
          raczej polecam go na kontrolne USG bo naprawde ceni swój czas.
    • sylka75 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 14:44
      Zdecydowanie polecam dr Fiutowskiego. Przyjmuje w dwoch miejscach - w Sopocie
      na Paderewskiego (trzeba sie zapisywac na wizyte - 555 04 49) i w przychodni na
      Podbielanskiej (wolna amerykanka, oznacza z reguly czekanie 3 godziny). Wizyta
      kosztuje 70 pln, za kazdym razem jest robione USG. No i jest przesympatycznym
      czlowiekiem, co nie jest bez znaczeniasmile
      • ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 15:11
        a te 70PLN to na Podbielanskiej czy prywatnie?
        • misia_7 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 21:13
          chyba prywatnie, bo na podbielańskiej normalna wizyta jest za 45
    • agutek76 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 20:51
      aga 43214 - chodze do przychodni na suchaninie do doktor Beaty Olszak -
      Sokolowskiej- przenioslam sie do niej od innego lekarza z uwaga :Invicty w
      Gddansku (oj nie traktuja tam dobrze pacjentek ktore chodza na wizyty na kase
      chorych) - pierwsza wizyta w 12 tyg ciazy u pani doktor trwala prawie 40 min-
      zrobila mi cytologie, posiew, zbadala piersi- daje wszystkie skierowania jakie
      sie naleza na kase chorych- wiem, ze przyjmuje tez w innych przychodniach-
      wiesz ale kazdy musi wybrac sam - ja moge uwazac ze trafilam na dobrego lekarza
      ktos inny wrecz na odwrot- jak wklepiesz u gory w przegladarke nazwiska lekarzy
      np doering, czy preis to wyskocza ci posty z opiniami na ich temat
      • sylwiapiorkowska Re: Ginekolog z Gdanska 18.05.05, 14:32
        Czy możesz mi powiedzieć
        jakie badania zapisywała Ci Pani dr na kasę?
        Za niewiedzę się płacismile
        Głównie chcodzi mi o test na przeciwciała Toksoplazmozy i
        Cytomegalii
        Dzięki! Pozdrawiam
        Ja chodzę do przychodni do dr Kijucia w przychodni na Stogach i jestem tez
        bardzo zadowolona, ma dobre USG i wogóle zdrowo podchodzi to tematu smile
        Rodzić chcę na zaspie, czy któraś z Was ma opinię na temat tego szpitala?

moje słoneczko
        • hucu Re: Ginekolog z Gdanska 19.05.05, 10:24
          Ja rodziłam na Zaspie w lutym, jestem bardzo zadowolona, lekarze super,
          pielęgniarki też (z małymi wyjątkami czyli jak wszędzie), sale położnicze
          ładne, podwójne i bardzo mi się podobało to, że nikt obcy się nie kręcił więc
          można bez skrępowania w obojętnie jakim jesteś stanie "człapać" sobie np. do
          łazienki - jest specjalna sala odwiedzin. Mnie wkurzał tylko terror laktacyjny
          ale na to jest teraz moda w każdym szpitalu.
          Powodzenia!
          • mika1024 Re: Ginekolog z Gdanska 24.05.05, 12:04
            Byłam na pierwszym usg u dr Doeringa, nawet chciałam aby został moim lekarzem
            prowadzącym ale w czasie wizyty powiedział mi, że jest bardzo zajętą osobą i
            osobiście nie poleca siebie jako lekarza prowadzącego ciążę, a poza tym jest
            bardzo drogi więc doradził mi abym się jeszcze zastanowiła czy na pewno chcę go
            wybrać. Po tej super autoreklamie więcej się u niego nie pokazałam.
            • inez-sis Re: Doering 27.05.05, 23:17
              Pan poktor, niestety, bardzo dba o pacjentki, które przychodzą w futrach, na
              szpilkach w extra ciuchach prosto z butiku i mają kupe kasy. Usg trwa możliwie
              krótko, bo za drzwiami przecież czeka jeszce tyle kobiet...a za wizytę i usg
              zbiera 120 zeta. Polecam dr Grzybowskiego. Bardzo rzetelny i niedrogi-80 zł. Ale
              dla mnie najważniejsze że ogląda malucha z kożdej strony...przez min 40 min! A
              ponieważ sama "znam się na medycynie" mogę zaświdczyć, że swój fach robi dobrzesmile

Pozdrawiamy Ania i Antoś 34tydz
    • kachna72 Re: Ginekolog z Gdanska 24.05.05, 12:04
      ja także polecam dr Fiutowskiego. Chodzę do niego ok. 10 lat i nigdy mnie nie
      zawiódł. Prowadził moje trzy ciąże. Kiedy jest zle nie ukrywa tego, rzeczowo i
      konkretnie objaśnia wszystko i odpowiada na wszystkie pytania. Dzięki niemu mam
      7 letniego synka, a moja córeczka niedawno skończyła roczek. Co prawda chodzę
      do niego prywatnie, ale w trakcie prowadzenia ciąży stawki nie ulegają zmianie.
      Przyjmuje u siebie w domu w Sopocie (zapisy telefoniczne) oraz ma gabinet w
      przychodni na Aksamitnej (czasami zdarzają się kolejki - ale to tylko dlatego,
      że każda z przyjmowanych przez niego kobiet spędza tam tyle czasu, ile trzeba,
      czasami nawet i z pół godziny. Tatusiowie mile widziani, rodzeństwo także, Pan
      Doktor stara się, aby wśród mazgajów na USG dokładnie im pokazać maleństwo. I
      powiem szczerze, że miło mi się robi, kiedy wchodząc do gabinetu lekarz pamięta
      moje nazwisko, pyta się o dzieci. No i Pan Doktor pracuje w Wojewódzkim.
      Pozdrawiam Kasia
      • balbina16 Re: Ginekolog z Gdanska 30.05.05, 20:21
        Podpisuje sie pod tym obiema rekoma smile Co prawda nie chodze do Pana Doktora tyle
        lat co kachna72, ale jestem z niego bardzo zadowolona.
        I faktycznie milo sie robi, gdy pyta o malucha, pamieta nazwisko i odwiedza na
        oddziale po porodzie.
    • letsgostarted Re: Ginekolog z Gdanska 29.05.05, 17:29
      A polecacie kogos z Zaspy lub okolic???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka