aga43214 10.05.05, 12:58 czy ktos zna dobrego ginekologa z Gdańska? slyszalam , ze ponoc dobrze prowazą ciąze w wojewodzkim. prosze o opinie! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elza78 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 18:49 ja chodze do zbigniewa jankowskiego na abrahama w gdansku ma w gabinecie usg przyjmuje milo i wszystko pokaze, wytlumaczy, tatus moze tez byc, jedyny mankament to niekiedy kolejki bo duzo ciezarnych do niego chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
1980s Re: Ginekolog z Gdanska 23.05.05, 19:30 Ja polecam dr Dagmarę Klasę Mazurkiewicz z Chełmu Odpowiedz Link Zgłoś
mille7 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 22:30 w Wojewódzkim pracują i przyjmują prywatnie dr Fiutowski (gdzieś w Sopocie) oraz dr Doering (bardzo dobrze robi USG w Gdańsku Wrz.) Odpowiedz Link Zgłoś
sozanska Re: Ginekolog z Gdanska - Fiutowski 11.05.05, 17:57 mille7 napisała: > w Wojewódzkim pracują i przyjmują prywatnie dr Fiutowski (gdzieś w Sopocie) > oraz dr Doering (bardzo dobrze robi USG w Gdańsku Wrz.) Poniewaz bardzo byl on tutaj zachwalany to wybralam sie do niego dzisiaj z wizyta. To nie jest dobry lekarz. Gdy po USG poprosilam go o zwolnienie, poniewaz pracuje w barze jako barmanka i nie jestem w stanie tego dluzej robic powiedzial, ze on mi lewego zwolnienia nie da , a do 5 kilo i tak moge nosic. Menda nie doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
elmika Re: Ginekolog z Gdanska - Fiutowski 17.05.05, 15:47 Droga Mille, Doktor przynajmniej postępuje zgodnie z etyką lekarską - zwolnienie w ciązy należy się, gdy są problemy położnicze a nie lenistwo czy niechęć do pracy. Uważam, że to tylko świadczy o fachowym podejściu do pracy... Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 22:47 Ja bylam zadowolona z ginów z wojewodzkiego. (badalo mnie kilku) dr Fiutowski mily czlowiek( moja mam do niego chodzila), przyjmuje tez w Gdansku np. w spoldzielni na ul. Podbielanskiej. Dr Doering jest bardzo dobry w USG, jeden z najlepszych na Pomorzu, mialam u niego USG 2 razy, ale dluga do niego kolejka i jest dosc drogi. Doktora Jankowskiego też znam, ale nie Zbigniewa tylko Krzysztofa. Pracuje tez W wojewodzkim. Chodzialm pare lat do dra Grzybowskiego (mlodszego), ale teraz jak przyjmuje prywatnie, to na wizyte trzeba czekac okolo miesiaca, wiec sie nie sprawdza w tak zwanych naglych przypadkach.. jest jeszcze paru lekarzy, z ktorymi mialam "do czynienia"., ale moze na dzis wystarczy... Pytajcie, chetnie odpowiem. Mialam to nieszczescie, że mialam nietypowe poronienie, dlatego moj mąż sie śmieje, że polowa ginekologow z Gdanska mnie badala... pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 10.05.05, 23:30 Bardzo sie ciesze ze ktos z Gdanska bo ja mam ogromny problem z wyborem lekarza a jestem z Pruszcza i tu nie ma nikogo komu moge zaufać. Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 08:40 A gdzie dr Doeringa znalezc? przyjmuje w wojewodzkim? prosze o info! pozdrawiam wszystkie gdańszczanki Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 08:45 Moja siostra do niego chodzi i jest zadowolona a przyjmuje we Wrzeszczu a adres jest w bazie lekarzy na www.trojmiasto.pl Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 16:20 Doering przyjmuje w budynku hossy naprzeciwko "Top meble" na zaspie przy grunwaldzkiej... Odpowiedz Link Zgłoś
basikzal Re: Ginekolog z Gdanska 17.05.05, 09:13 witam serdecznie, mieszkam bardzo blisko szpitala wojewodzkiego, wiec czytam wszelkie opinie na temat tej placówki. do porodu mam jeszcze 5 miesiecy, ale wole zawczasu zorientowac sie jakie mamy możliwosci w Gdansku. Zastanawiam sie tez nad szkołą rodzenia - co ciekawego można polecic na naszym podworku? przegladam inernet, ale tam głównie o warszawskich można poczytać. Jako prowadzącego lekarza mam dr Salwacha z przychodni na Kartuskiej - byulam dopiero raz u niego i wciąż zbieram opinie, czy to dobry wybór. Za wszelkie informacje bardzo dzięki ) Basia Odpowiedz Link Zgłoś
agutek76 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 08:54 ja na wizyty chodze na kase chorych - zdziwilam sie ze w przychodni przyjmuja tacy wspaniali lekarze - a na usg chodze do profesora Preisa- szefa katedry poloznictwa akademii medycznej za usg polowkowe z nagrywaniem bierze 130 zl - a doering podobno 110 wiec jak na profesora to nie jest duza roznica- zarowno Doering i Preis maja usg dopplerowkie- wiec profesor oprocz standardowych badan wszystkich organow bada rozwniez- przynajmniej na polowkowym przeplyw krwi prze mozg, serce pepowine u maluszka-profesor jest specjalistą od diagnostyki prenatalnej a Doering od wykrywania płci- no i prof. ceni swój czas- jak podczas wizyty maluszek nie pokaże co ma- to trudno- nie czeka się pół godziny czy 40 min. jak u innych lekarzy żeby dziecko się odwróciło- (wiadomo w tym czasie zdąży przyjąc jeszcze 2 pacjentki)- wszyscy radza- zeby na te nawazniejsze usg pojsc do jednego z tych lekarzy- duzo dobrego slyszalam tez o doktorze Jankowskim i Fiutowskim- acha - profesor chyba nie pracuje w wojewodzkim tylko pewnie na klinicznej)) Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 09:01 a do jakiej przychodni chodzisz i do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 09:02 czy doering pzyjmuje w wojewodzkim? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotka.h Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 09:29 hej dziewczynki)ja chodzę do Przychodni do ginekologa do Ewy Żmudzińskiej i jestem bardzo zadowolona, przyjmuje też w invicie)na USG chodze do Grzybowskiego, bo jest bardzo dobrym fachowcem, ale trzyba się do Niego zapisywać telefonicznie i czeka się jakiś miesiąc, za zwykłe USG bierze 80 zł a za dopplerowskie 120. pozdrawiam ja i Kornelka 23 tc Odpowiedz Link Zgłoś
martaw1 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 13:58 Ja chodizłam do dr Wiśniewskiej przy ul. Podbielańskiej ale jej nie polecam. Na sam koniec ciąży (szkoda zę wczesniej o nim nie wiedziałam) zaczęłam chodzić do przychodni przyszpitalnej Szpitala Wojewódzkiego do dr Klimaszewskiego. On jest kierownikiem tej przychodni i został polecony przez Doeringa. Ale zapisać trzeba się co najmniej miesiąć wcześniej. JA jako że miałam końcówkę ciąży to byłam przyjmowana poza kolejnością, dzwonisz do niego na telefon do gabinetu i się umawiasz. Pewnie też przyjmie poza kolejką jak się coś dzieje z ciążą. Mówią że to dobry lekarz. Warto tam chodżić, bo robi KTG co jest wazne pod koniec ciąży. Nie w każdym szpitalu chcą to badanie robić. Ma też USg, ale na USG warto choidzć do Doeringa, facet zna się na rzeczy, bo ma jakąś specjalizację z przepływu krwi przez organy. Fakt, że słono każe sobie płacić, ale raz warto do niego iść na USG. Tak więc polecam chodzić do jakiegoś dobrego gina do przychodni państwowej, a badania masz zawsze za darmo, a na USG lepiej prywtanie. A najlepiej chodzić do lekarza, który pracuje też w szpitalu w którym chcesz rodzić. To zawsze ułatwia życie. Pozdrawiam MARTA i Zuzia( w brzuszku) Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 14:23 a czy ta przychodnia to nie jest przypadkiem patologii ciaży czy tez przyjmuja "fizjologie"?a kto jeszcze w tej przychodni przyjmuje? Odpowiedz Link Zgłoś
inez-sis Re: Ginekolog z Gdanska 27.05.05, 23:08 Ja tez chodzę do dr Żmudzińskiej a na usg do dr Grzybowskiego Sama jestem lekarzem więc nie chodze do byle kogo Wiem, że mój dzidziuś jest pod dobrą opieką. Moja koleżanka( też lekarka) wybrała identyczny "zestaw" ginekologów. To, że Preis jest profesorem nie oznacza, że jest najlepszy. Niestety, wielu profesorków ceni swoje tytuły a na to nie warto wydawać kasy...zwłaszcza jeżeli są inni równie dobrzy. A oprócz tego rzetelniejsi...Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy Odpowiedz Link Zgłoś
zombi_25 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 14:14 Doering przyjmuje we Wrzeszczuna ul.Grunwaldzkiej 212 na przeciwlo Top Meble i Klera. Za wizyte od nowego roku bieze 120zł. Jest moim lekarzem prowadzącym ale raczej polecam go na kontrolne USG bo naprawde ceni swój czas. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka75 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 14:44 Zdecydowanie polecam dr Fiutowskiego. Przyjmuje w dwoch miejscach - w Sopocie na Paderewskiego (trzeba sie zapisywac na wizyte - 555 04 49) i w przychodni na Podbielanskiej (wolna amerykanka, oznacza z reguly czekanie 3 godziny). Wizyta kosztuje 70 pln, za kazdym razem jest robione USG. No i jest przesympatycznym czlowiekiem, co nie jest bez znaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
ewelina-s-82 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 15:11 a te 70PLN to na Podbielanskiej czy prywatnie? Odpowiedz Link Zgłoś
misia_7 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 21:13 chyba prywatnie, bo na podbielańskiej normalna wizyta jest za 45 Odpowiedz Link Zgłoś
agutek76 Re: Ginekolog z Gdanska 11.05.05, 20:51 aga 43214 - chodze do przychodni na suchaninie do doktor Beaty Olszak - Sokolowskiej- przenioslam sie do niej od innego lekarza z uwaga :Invicty w Gddansku (oj nie traktuja tam dobrze pacjentek ktore chodza na wizyty na kase chorych) - pierwsza wizyta w 12 tyg ciazy u pani doktor trwala prawie 40 min- zrobila mi cytologie, posiew, zbadala piersi- daje wszystkie skierowania jakie sie naleza na kase chorych- wiem, ze przyjmuje tez w innych przychodniach- wiesz ale kazdy musi wybrac sam - ja moge uwazac ze trafilam na dobrego lekarza ktos inny wrecz na odwrot- jak wklepiesz u gory w przegladarke nazwiska lekarzy np doering, czy preis to wyskocza ci posty z opiniami na ich temat Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiapiorkowska Re: Ginekolog z Gdanska 18.05.05, 14:32 Czy możesz mi powiedzieć jakie badania zapisywała Ci Pani dr na kasę? Za niewiedzę się płaci Głównie chcodzi mi o test na przeciwciała Toksoplazmozy i Cytomegalii Dzięki! Pozdrawiam Ja chodzę do przychodni do dr Kijucia w przychodni na Stogach i jestem tez bardzo zadowolona, ma dobre USG i wogóle zdrowo podchodzi to tematu Rodzić chcę na zaspie, czy któraś z Was ma opinię na temat tego szpitala? moje słoneczko Odpowiedz Link Zgłoś
hucu Re: Ginekolog z Gdanska 19.05.05, 10:24 Ja rodziłam na Zaspie w lutym, jestem bardzo zadowolona, lekarze super, pielęgniarki też (z małymi wyjątkami czyli jak wszędzie), sale położnicze ładne, podwójne i bardzo mi się podobało to, że nikt obcy się nie kręcił więc można bez skrępowania w obojętnie jakim jesteś stanie "człapać" sobie np. do łazienki - jest specjalna sala odwiedzin. Mnie wkurzał tylko terror laktacyjny ale na to jest teraz moda w każdym szpitalu. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mika1024 Re: Ginekolog z Gdanska 24.05.05, 12:04 Byłam na pierwszym usg u dr Doeringa, nawet chciałam aby został moim lekarzem prowadzącym ale w czasie wizyty powiedział mi, że jest bardzo zajętą osobą i osobiście nie poleca siebie jako lekarza prowadzącego ciążę, a poza tym jest bardzo drogi więc doradził mi abym się jeszcze zastanowiła czy na pewno chcę go wybrać. Po tej super autoreklamie więcej się u niego nie pokazałam. Odpowiedz Link Zgłoś
inez-sis Re: Doering 27.05.05, 23:17 Pan poktor, niestety, bardzo dba o pacjentki, które przychodzą w futrach, na szpilkach w extra ciuchach prosto z butiku i mają kupe kasy. Usg trwa możliwie krótko, bo za drzwiami przecież czeka jeszce tyle kobiet...a za wizytę i usg zbiera 120 zeta. Polecam dr Grzybowskiego. Bardzo rzetelny i niedrogi-80 zł. Ale dla mnie najważniejsze że ogląda malucha z kożdej strony...przez min 40 min! A ponieważ sama "znam się na medycynie" mogę zaświdczyć, że swój fach robi dobrze Pozdrawiamy Ania i Antoś 34tydz Odpowiedz Link Zgłoś
kachna72 Re: Ginekolog z Gdanska 24.05.05, 12:04 ja także polecam dr Fiutowskiego. Chodzę do niego ok. 10 lat i nigdy mnie nie zawiódł. Prowadził moje trzy ciąże. Kiedy jest zle nie ukrywa tego, rzeczowo i konkretnie objaśnia wszystko i odpowiada na wszystkie pytania. Dzięki niemu mam 7 letniego synka, a moja córeczka niedawno skończyła roczek. Co prawda chodzę do niego prywatnie, ale w trakcie prowadzenia ciąży stawki nie ulegają zmianie. Przyjmuje u siebie w domu w Sopocie (zapisy telefoniczne) oraz ma gabinet w przychodni na Aksamitnej (czasami zdarzają się kolejki - ale to tylko dlatego, że każda z przyjmowanych przez niego kobiet spędza tam tyle czasu, ile trzeba, czasami nawet i z pół godziny. Tatusiowie mile widziani, rodzeństwo także, Pan Doktor stara się, aby wśród mazgajów na USG dokładnie im pokazać maleństwo. I powiem szczerze, że miło mi się robi, kiedy wchodząc do gabinetu lekarz pamięta moje nazwisko, pyta się o dzieci. No i Pan Doktor pracuje w Wojewódzkim. Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
balbina16 Re: Ginekolog z Gdanska 30.05.05, 20:21 Podpisuje sie pod tym obiema rekoma Co prawda nie chodze do Pana Doktora tyle lat co kachna72, ale jestem z niego bardzo zadowolona. I faktycznie milo sie robi, gdy pyta o malucha, pamieta nazwisko i odwiedza na oddziale po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
letsgostarted Re: Ginekolog z Gdanska 29.05.05, 17:29 A polecacie kogos z Zaspy lub okolic??? Odpowiedz Link Zgłoś