Dodaj do ulubionych

usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski...

16.05.05, 17:45
Witajcie!
Niedlugo powinnam isc na usg polowkowe. Do tej pory na usg chodzilam do
Makowskiego na Łucka, ale teraz kusi mnie, zeby zrobic "porzadne". No
wlasnie...Moze poradzicie mi do ktorego z nich pojsc- Garwolinskiego,
Roszkowskiego( tylko drooogo...) czy pojechac do Makowskiego do Pruszkowa.
Wiem, ze kazdy z nich jest swietnym lekarzem, ale mi chodzi o najlepszego (
to czy mily czy nie mily nie ma znaczenia).

Pozdrawiam
Ola i Krzysio Mieszkaniec
Obserwuj wątek
    • modrooczka Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 16.05.05, 22:50
      Sprobuj do Garwolinskiego do przychodni na Czerniakowskiej (w szpitalu
      Orlowskiego). Tam tez czasem przyjmuje Roszkowski, czasem Kretowicz, tez dobry.
      Trzeba byc pacjentem przychodni, ale to wystarczy tam pojsc z ksiazeczka ZUS do
      ktorejkolwiek gin (Burda, Slabik - obie dobre) i dadza Ci skierowanie. Ja tam
      prowdze druga ciaze i po pierwszej mysle, ze nie ma co wydawac mase kasy na cos
      co nam sie zwyczajnie nalezy. Przychodnia jest po remoncie wiec juz nawet nie
      jest taka obskurna jak dawniej, tylko calkiem przyzwoita.
      Roszkowski "panstwowo" to straszny cham, ale usg robi dobrze, no a Garwolinski
      nie dosc ze kultura to swietny - bardzo polecam.
      • pasmois Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 08:01
        Co Ty rozumiesz przez "porzadne" USG????? Makowski jest jednym z najlepszych
        specjalistow. Dokladnie na tym samym poziomie co wspomniane slawy. A
        zdecydowanie najprzyjemniejszym czlowiekiem ktory wie co sie z Toba dzieje i
        podchodzi jak do czlowieka a nie do kolejnej ciazy.
        Moze o czyms nie wiem, moze masz za duzo kasy do wydania, ale zarowno ja, jak i
        wiele moich ciezarnych kolezanek nie ma ZADNYCH zastrzezen do fachowosci
        Makowskiego, o kulturze nie wspomne. Pozdrawiam
        • amwaw Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 08:24
          A czy Twoje dziecko ma wade??Podejrzewam, ze nie. Ja juz mialam podejrzenia, ze
          cos jest nie w porzadku- dlatego zdecydowanie wole pojsc do lekarzy, ktorzy
          maja wieloletnie doswiadczenie w tej kwestii i ktorzy diagnozowali wady na
          beznadziejnym kiedys sprzecie(i tym bardziej potrafia zdiagnozowac na lepszym).
          Z tego co wiem Makowski jst uczniem Roszkowskiego( tak slyszalam), wiec chyba
          ciezko jest przerosnac swojego mistrza. Ad komfortu psychicznego zwiazanego z
          zachowaniem sie danego lekarza to naprawde mam to w powarzaniu- dla mnie jednak
          wazniejsze jest moje dziecko. A jezeli chodzi o pieniadze- wole jednak wydac ta
          kase na usg, a nie na ubrania czy inne rzeczy, chocby nie wiem jak bardzo
          potrzebne.
          > Moze o czyms nie wiem, moze masz za duzo kasy do wydania,
          ...chyba jednak pieniadze na diagnostyke dziecka nie traktuje w
          kategoriach"tych zbednych"
          To rozumiem przez porzadne usg- mam nadzieje, ze wyrazilam sie juz dosc jasno.
          Pozdrawiam
    • agnes0101 Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 09:02
      Ja polecam zdecydowanie Roszkowskiego. Też miałam podejrzenia że moje dziecko
      będzie miało jakąś wadę. W ciąży zachorowałam na toksoplazmozę. Byłam u niego
      prywanie i wcale nie żałuję że wydałam tyle kasy. Robił mi też amniopunkę ale
      to już w przychodni przyszpitalnej bezpłatnie. Musiałam tylko sama zawieźć
      próbkę do badania.
      Powiem tylko jedno moja koleżanka robiła usg najpierw u jakiegoś swojego gina i
      niby było ok, ale tuż po tym zdecydowała się potwierdzić wszystko u
      Roszkowksiego. Dobrze zrobiła bo dzięki temu wykryto jakieś nieprawidłowości.
      Nie pamiętam już co to było ale dość poważna sprawa.
      Życzę powodzenia.
      • kl98 Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 09:31
        Mogę polecić dr Osóbkę-Morawskiego i dr Turowskiego.
        Robiłam USG u tych wszystkich lekarzy (również u dr Makowskiego - na początku
        ciąży). Owszem, dr Makowski jest bardzo miły i napewno jest dobrym fachowcem.
        Ale nawet porównując opisy tych USG zdecedowanie wolę dr Osóbkę lub Turowskiego.
        Robiłam u nich USG połówkowe, było bardzo dokładne, opis również (na całą
        stronę), na wszystkie pytania uzyskaliśmy z mężem wyczerpujące odpowiedzi.
        Sprzęt mają bardzo dobry. Dr Turowski robi na tym samym sprzęcie i w tym samym
        miejscu, co dr Roszkowski.
        Jeżeli będziesz chciala mieć nagrane badanie, jest różnica - u dr Osóbki
        dostajesz na płycie, u dr Turowskiego - nie ma takiej możliwości (tylko kaseta,
        trzeba przynieść). Różnica w cenie nieznaczna - 170 zł. - i 150 zł.
        Tel. dr Osóbka-Morawski (jest uważany za jednego z najlepszych jeżeli chodzi o
        USG genetyczne)849-88-37, dr Turowski 616-13-87
        Życzę powodzenia i zdrowia
        • natall78 Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 10:36
          Również polecam dr Osóbkę-Morawskiego. Badanie robi suuuperdokładnie. W trakcie
          wykonywania usg spokojnie tłumaczy co i jak z maleństwem. Jako jedyny lekarz
          nie wystraszył mnie sposobem mówienia smile)
      • basik20 Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 13:31
        Cześć. Jutro mam wizytę u Roszkowskiego i najprawdopodobniej zroi mi
        amniopunkcję. Strasznie się boję!!! Możesz mi coś o tym napisać??

Pozdrawiam
    • edyta_bo Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 10:28
      Taki wybór jest sprawą indywidualną. Musisz się dobrze czuć w kontakcie z
      lekarzem. Ja miałam problemy na początku ciąży i miałam magiczne 35 lat. Gdy
      wylądowałam w szpitalu wszyscy lekarze zalecali mi w USG Roszkowskiego i moja
      lekarka prowadząca też. "W Pani przypadku tylko Roszkowski z warszawskich
      lekarzy" - tak słyszałam.
      Już w ciąży zorientowałam się,że lekarki w ciąży (w każdym razie te z którymi
      się koleguję)i będące położnikami i pediatrami robią USG też u niego. Byłam już
      dwa razy (z czego raz b. długo). Był grzeczny, fachowy, pożartowaliśmy i
      pośmieliśmy się też. I fajny kontakt z moim mężem złapał, a mąż mocno się
      denerwował tym badaniem. Ja nie mam zastrzeżeń.
      Acha - i jeszcze lekarka moja (b. obiektywna, fachowa siła) mówiła, że gdybym
      się nie dogadała z Roszkowskim wtedy Osóbka-Morawski (ktoś o nim pisał wyżej).
      • winnie77 Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 22:10
        No nie wiem. Byłam u Roszkowskiego w poprzedniej ciąży, na "półówkowym", bo brałam dużo leków,
        więc tak na wszelki wypadek. To nazwisko wymieniali najczęściej. Niby prywatnie, niby miło, ale jakoś
        tak nie do końca. Teraz zrobiłam dokładniejsze rozeznanie, i wiem, że Roszkowskiemu też się zdarzyło
        "przeoczyć" to i owo, choć nie wątpliwie ma największe doświadczenie, ze względu na wieksmile. Delikatnie
        mówiąc jest trochę przereklamowany. Ale to oczywiście indywidualna sprawa.
        Pozdr.
        • angelika2712 Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 17.05.05, 23:03
          Ja zawsze będę polecała Makowskiego. Ma u mnie dozgonną wdzięczność.Dzięki jego
          badaniu przepływów moje dziecko urodziło się całe i zdrowe << chyba w ostaniej
          chwili>> , No i nie na darmo chyba jest szefem USG na Żelaznej , jednym z
          najlepszych szpitali w Polsce.
    • renata28 Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 18.05.05, 09:49
      Jeśli do tej pory chodziłaś tylko do Makowskiego, to wybierz teraz innego
      lekarza. Zawsze to inne oko. Ja, będąc w ciąży, robiłam usg właśnie u różnych
      lekarzy i wyszło to na zdrowie. Nie znam Garwolińskiego, ale do Roszkowskiego
      nie mam zastrzeżeń. Uwazam, że to świetny fachowiec, chyba że ktoś oczekuje
      miłej pogawędki.
      Powodzenia
      • weronikakajak Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 18.05.05, 10:22
        Ja też uważam że trzeba sprawdzić u 2 lekarzy USG , nie ma co na tym
        oszczędzać.Mnie mój prowadzący wysłał do Roszkowskiego na połówkowe i było OK ,
        ale coś mnie podkusiło i jeszcze sprawdziliśmy u Makowskiego i okazało się że
        szyjka macicy była bardzo krótka .Dr zaraz nas wysłał do szpitala , tam mi
        założono szew na szyjkę i donosiłam ciąże do 38 tyg ,Tak więc zawsze lepiej
        sprawdzić u 2 lekarzy.
        • kam_a Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 18.05.05, 18:20
          Ja mogę polecić tych lekarzy u których byłam.
          Na usg w 12tyg i połówkowym byłam u Garwolińskiego- fachowy gość, wiem , że ma
          opinie jednego z najlepszych fachowców od usg genetycznego, jak dla mnie tylko
          zbyt małomówny.
          Natomiast dwa dni temu byłam u Makowskiego i również szczerze polecam. Bardzo
          szczegółowo wszystko tłumaczy, widać, że ma również "bardzo dobre oko",
          kulturalny i miły. To z kolei spec od usg z Żelaznej.
          Pzdr. kama.
    • amwaw Re: usg w Wwie- Makowski, Roszkowski, Garwolinski 19.05.05, 06:59
      Dziekuje Wam bardzo!!! Zdecydowalam sie w koncu na Osobke- Morawskiego. Nie
      moge sie juz doczekac wizyty.
      Jeszcze raz bardzo bardzo Wam dziekuje.
      Pozdrawiam
      Ola i Krzysio Mieszkaniec
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka