7venezia 23.06.05, 09:53 Dziewczyny, prosze o informacje jak wyglada cesaraka (planowana) na Raciborskiej? Po jakim czasie dzidzius jest z Wami? Bede wdzieczna za informacje! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziubulek111 Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 23.06.05, 10:54 Ja dostałam dzidzię po przyjeżdzie na salę. Ale miałam cesarkę nieplanowaną. Polecam znieczulenie podpajęczynówkowe! Jest super. I opieka była świetna. Po CC pani pielęgniarka anestezjologiczna siedziała przy mnie przez 4h, pomagała, okrywała, dawała kroplówki. Mąż nie był na sali oper., ale przed i po - tak. Następna dzidzia (jeśli będzie) to tylko tam! Więcej info w wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=25322518&v=2&s=0 lub na privie T. Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 23.06.05, 11:11 Dziubulki, napisalam na priva na adres gazetowy. Bede wdzieczna za informacje. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 04.07.05, 10:47 moze ktos jeszce moze mi cos doradzic? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 04.07.05, 12:18 A myślałam, że już się zdecydowalaś na CSK Pozdrawiam i macham do Brzuszka Odpowiedz Link Zgłoś
7venezia Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 04.07.05, 20:48 Aga, mialam taki zamiar ale krotko mowiac, moj lekarz z csk mnie troche zawiodl. Nie chce sie tutaj rozpisywac, dobrze ze od jakiegos czasu chodzilam na konsultacje do lekarza z R. wiec zdecydowalam sie na porod wlasnie tam. Mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze w tym waznym dla nas dniu! Pozdrawiam, monia Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 05.07.05, 21:00 Ja miałam również nieplanowaną cesarkę na Raciborskie i to w dodatku przy pełnej narkozie, więc dzidzię dostałam niecałe 3 godziny po wyciągnięciu jej z brzuszka. Nastepne dziecko planuję rodzić tylko na Raciborskiej. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 11.07.05, 08:58 Oj, no to smutne, że zawiodaś się na lekarzu O Raciborskich cesarkach niestety nie wiem nic, ale mam nadzieję, że będzie równie rewelacyjnie jak w CSK Tego życzę, rzecz jasna! Pozdrawiam i czekamy na Ciebie na "mamach po cc" Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 11.07.05, 10:16 Możesz napisać coś więcej o CSK? Od 2 tygodni jestem zdecydowana tam rodzić ze względu na dzidzię. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 11.07.05, 13:08 Mialam tam cesarkę. Co chcesz dokładnie wiedzieć? Bo jak wygląda poród sn, nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 CSK Katowice Ligota 12.07.05, 09:18 Z porodem mam nadzieję, że będzie dobrze. Interesuje mnie natomiast wszystko po: - czy jest system rooming-in i czy faktycznie dziecko jest cały czas z mamą - czy położne pomagają przy karmieniu piersią - co trzeba mieć swoje (oczywiście podpaski etc, ale czy np. pieluchy dla dziecka, ubranka dla dziecka) - jak z odwiedzinami (czy są na sali czy na korytarzu?) Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: CSK Katowice Ligota 12.07.05, 10:18 A, to Ci mogę powiedzeć - Dziecko jest z Tobą nieustannie. Jeśli jesteś wyraźnie zmęczona, to pielęgniarki, jak je poprosisz, wezmą dziecko na jakiś czas do siebie, ale ogólnie jest typowy rooming-in - Tak - Swoje musisz mieć wszystko oprócz kosmetykow (dziecko kąpane jest po kilku godzinach, gdy maź płodowa się już porządnie wchlonie. Potem nie kąpią, a "myją na sucho")- pieluchy, podpaski, ubranka, maść na sutki. Jeśli ktoś nie ma ubranek, to oczywiście dostanie szpitalne (brzydkie, no ale są). -odwiedziny normalnie w sali, moi mogli siedzieć od rana do wieczora bez ograniczeń Pozdrawiam i życzę szybkiego porodu Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: CSK Katowice Ligota 12.07.05, 13:05 Wielkie dzięki Napisałam jeszcze do Ciebie na skrzynkę. Pozdrawiam Iza Odpowiedz Link Zgłoś
sywiasr Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 18.08.05, 12:59 Witam Możecie napisać jak wyglada poród na Raciborskiej lub csk, jeśli nie ma się lekarza z tych szpitali, jak wygladają formalności i opieka, ewentualnie czy może być mój lekarz przy porodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
mika.j Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 11.07.05, 13:21 Witam.Rodziłam na Raciborskiej 1,5 roku temu właśnie przez cc. Dzidzia po porodzie trafiła do mnie zaraz po tym jak trafiłam do pokoju. Zaraz też podjęto wszelkie kroki by mała została przystawiona do piersi. Kiedy pozwolono nam się nacieszyc maleństwem, mała trafiła na oddział noworodków a mnie podłączono kolejną kroplówę. Gorąco polecam ten szpital ze względu na pracujący tam personel i atmosferę.Wiem coś o tym bo spędziłam tam dwa tygodnie. A wtym roku, w grudniu czeka mnie kolejny poród oczywiście tam Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 11.07.05, 13:34 Czyli na Raciborskiej nie ma rooming-in? Odpowiedz Link Zgłoś
mika.j Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 13.07.05, 08:44 Oczywiście ,że jest. Tyle ,że po cesarce trudno od razu zając się dzieckiem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 14.07.05, 09:25 W CSK dziecko jest z matką cały czas, nawet po cc, myślałam, że to już wszędzie norma. Dzięki za odpowiedź, pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zuelka Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 15.08.05, 12:17 Mika, a czy na Raciborskiej trzeba miec swoje ubranka, pieluchy, kosmetyki? Pozdrawiam Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
agunek1 Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 15.08.05, 14:12 Pieluchy, chusteczki oraz maść do pupy trzeba mieć, obojętnie gdzie byś rodziła. Pieluchę tetrową, butelkę oraz laktator również warto zabrać. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
zuelka Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 16.08.05, 10:38 A ubranka dla dziecka? Odpowiedz Link Zgłoś
mika.j Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 16.08.05, 20:13 Ja miałam ze sobą jedynie pieluchy, krem do pupy i oliwkę. Ubranka są "szpitalne". Jedynie wychodząc ze szpitala musisz miec swoje Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
zuelka Re: Cesarka na RACIBORSKIEJ - prosze o informacje 18.08.05, 13:32 Dzieki! Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś