Dodaj do ulubionych

szpitale we wrocławiu

13.09.05, 11:19
jakie są najlepsze porodówki we wrocławiu, gdzie mozna rodzić w wodzie i czy
szpital w trzebnicy to faktycznie rewelacja
Obserwuj wątek
    • lirio Re: szpitale we wrocławiu 13.09.05, 12:38
      Ja po długim studiowaniu forum i wypytywaniu niedawno rodzących koleżanek
      wybrałam Chałubińskiego - tu na pewno można tu rodzić w wodzie. Drugim typem
      jest Brochów, chociaż jeżeli się nie ma opłaconej położnej, bądź lekarza z
      tamtąd to potrafią nie dbać o pacjentkę. Miejsca z bardzo złą opinią to przede
      wszystkim Dyrekcyjna i na drugim miejscu Kamieńskiego.
      Co do Trzebnicy to rzeczywiście rewelacja, biorę ją pod uwagę, tylko wszystko
      zależy od pory porodu, w godzinach szczytu wyjazd z Wrocławia może być
      kłopotliwy.
      • magda776 Re: szpitale we wrocławiu 13.09.05, 19:42
        Czesć, rodzić w wodzie można na Chałbińskiego i Na Kamieńskiego.
        Też słyszałam, ze Trzebnaca to pierwsza klasasmile
        Jestem teraz w ciąży z drugim dzidziusiem, i ponownie mam zamiar rodzić na
        Chałbińskiego, tym razem w wodziesmile
        MAgda
        • jamile Re: szpitale we wrocławiu 13.09.05, 20:33
          Miesiąc temu miałam cc w Trzebnicy i uważam, że pochlebne opinie o tym szpitalu
          są w pełni zasłużone.
          Świetna opieka poporodowa, bardzo pomocne położne, lekarze też niczego sobiesmile
          Do tego cisza, spokój no i czysto!
          • martika06 Re: szpitale we wrocławiu 15.09.05, 17:02
            jamile napisała:

> Miesiąc temu miałam cc w Trzebnicy i uważam, że pochlebne opinie o tym
            szpitalu
            >
            > są w pełni zasłużone.
            > Świetna opieka poporodowa, bardzo pomocne położne, lekarze też niczego
            sobiesmile
            > Do tego cisza, spokój no i czysto!

Też zastanawiam się nad Trzebnicą, ale mocno odstrasza mnie brak odzialu
            patologii noworodków. Z tego co slyszalam to kiedy z dzieckiem jest coś nie tak
            to wiozą do Wroclawia.
            Nie balyście się tego?
            • jamile Re: szpitale we wrocławiu 15.09.05, 18:31
              Przed porodem rozmawiałam o tym z dwiema trzebnickimi położymi - jak mi
              powiedziano, nie zdarzyło się, żeby z powodu braku patologii i konieczności
              przewiezienia dzieciaczka do innego szpitala stało się coś strasznego i
              nieodwracalnego. I w swoim 30-letnim życiu nie spotkałam żadnej mamy, której
              dziecko ucierpiało w Trzebnicy, bo nie przewieziono go na czas do Wrocławia.

Myślę więc, że nie taki diabeł strasznysmile
          • sabrina25 Re: szpitale we wrocławiu 22.09.05, 11:43
            witam mam na imię magda i jestem ciekawa ile zajmuje dojazd do szpitala w
            trzebnicy, bo zamierzam tam rodzić?
            • tola69 Re: szpitale we wrocławiu 07.10.05, 21:31
              Hej! A tu Ola. Jeśli jeszcze nie wiesz ile zajmuje droga do Trzebnicy to
              spieszę donieść, że od ul. Żmigrodzkiej we Wrocławiu, w godzinach
              popołudniowych, jedzie się pod szpital max. 30 minut. Przy mniejszym ruchu
              można tam dojechać nawet w 15 minut. Wiem to doskonale, bo przetestowałam z
              mężem - w lipcu i wrześniu odwiedzał mnie na patologii ciąży codzienne, w sumie
              uzbierało się 2 tyg. doświadczeń.
    • grazkaj Re: szpitale we wrocławiu 16.09.05, 12:04
      Zdecydowanie polecam Chałubińskiego. Sama tam rodziłam. Miał był poród w
      wodzie, ale z powodu złego ułożenia główki skończyło się na cesarce.Byłam
      bardzo zadowolona zarówno z opieki poporodowej jak i opieki nad córeczką.Przed
      porodem odwiedziłam wszystkie porodówki we Wrocławiu,i mimo niezbyt pięknego
      wyglądu szpitala zdecydowaliśmy sie właśnie na Kliniki, przede wszystkim z
      powodu stosunku personelu do pacjenta, i sprzętu medycznego.
      • dorotamoron Re: szpitale we wrocławiu 10.10.05, 10:52
        Witam, ja też polecam Chałubińskiego - tu można rodzić w wodzie na super
        komfortowej sali z łazienką (kosztowało to 500zł). W wodzie można też rodzić na
        Kamieńskiego (kosztowało 250zł+150zł za rodzinny i trzeba tam było mieć badania
        w kierunku HIV). Pozdrawiam!
        • czamon Re: szpitale we wrocławiu 12.10.05, 11:54
          Czy możecie mi podać jakiś numer telefonu na porodówke na Chałubińskiego,
          chciałabym tam podjechać i zobaczyć jak wszystko wygląda. Będę wdzięczna za
          informacje jak tan dojechać (dopiero przeprowadziłam się do Wrocławia) Czy dla
          dziecka trzeba miec swoje rzeczy czy cos dostaje sie ze szpitala. Będę
          wdzięczna za każdą informację na temat Chałubńskiego i kamienieńskiego, bo te
          dwa szpitale rozważam.
          pozd.
          monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka