Dodaj do ulubionych

Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ciążę

16.09.05, 20:49
Witam!

W nieblizszym czasie palnuję zajscie w ciąże. Szukam lekarza, ktory
odpowiednio przygotowalby mnie do tego, a także w przyszlosci poprowadzil
ciąże. Moja dotychczasowa gin poza zarzywaniem Foliku nie chciala mnie
skierowac na zadne badania-wg niej jest to niekonieczne. Sama nie wiem co o
tym sadzic.

Moze znacie jakis rzetelnych i milych lekarzy z Wrocka? big_grin
Z gory dziekuje

Natka
Obserwuj wątek
    • martika06 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 16.09.05, 21:40
      Zrób tylko badanie na toxoplazmoze- skierowania raczej nie dostaniesz i starczy.
      Bierz folik i życzę udanego bzykankasmile)
    • martika06 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 16.09.05, 21:41
      Acha, i luz, bez stresu, z odrobiną przyjemności:smile))
      • joasia33 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 16.09.05, 22:46
        Popieram. Wprawdzie byłam (i nadal jestem) pod stałą opieką mego ginekologa, ale
        żadanych badań przed zajściem nie kazał mi wykonywac. Trzy miesiące przed
        planowaną ciążą miałam odstawić pigułki i zacząć łykać kwas foliowy. Ot i tyle.
        Jeśli jesteś młoda, zdrowa, to po co badania przed? No, może faktycznie na
        toksoplazmozę, ale na upartego już w ciąży możesz wydębić skierowanie.
        Moją ciążę prowadził (tudzież mnie potem ciął superowo) dr Łątkowski z Eskulapa
        (pracujący na klinikach na Chałubińskiego). Bardzo polecamsmile
        Powodzenia! Miłego rozmnażaniawink
        Asia&już niemal 6-miesięczna Julia
        • mala_natka Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 16.09.05, 23:25
          Dzieki za mile slowa!!!

Te badania "kazaly" mi zrobic kolezanki. Straszyly rozyczka, tosoplazmoza i
          jeszcze wieloma innymi chorobami. Niestety wiekszosc z nich nie mieszka we
          Wrocaku, a poza tym o tych naszych staraniach narazie nikomu otwarcie nie
          chcemy mowic...- narazie jest to nasza mala tajemnica wink

Joasia - a ja chodze wlasnie do Eskulapa, tyle ze do Mis-Michalek i to wlasnie
          ona tak "spokojnie" podeszla do tematu. O Łetkaowskim slyszalam same bardzo
          dobde opinie, niesetety glupio mi teraz przepisac sie do niego, skoro od 2 lat
          chodzilam do pokoju obok wink.

Do tematu, tak jak piszecie probuje podejsc na luzie, ale tak mnie bombarduja
          roznymi informacjami ze wszystkich stron, ze sama nie wiem co robic. Prawde
          mowiac chcialabym zaczac majsterkowanie juz w tym miesiacu, a te badania bylyby
          tylko tak na swszelki wypadek. Poza tym zatanawiam się, czy moja gin faktcznie
          sprawdzilaby sie w roli poloznika - ktoras z was chodzila do Eskulapa do Mis-
          Michalek???
          • joasia33 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 17.09.05, 00:31
            Znam ja tylko z widzenia (z pokoju obok własnie, hihi), ale gdzieś na forum
            słyszałam, że owszem, miła jest bardzo, ale zbyt beztroska (chyba w Białej
            liście ginekologów o niej pisano, poszukaj). Tak sobie myślę, że na Twoim
            miejscu bym jednak zmieniła, jeśli to, co słyszałam o niej, jest prawdą, i nie
            przejmowała się, że to pokój obok. Zawsze możesz tak przyjść, żeby Cię nie
            zobaczyła (pełna konspirawink). A Łątkowski - jak dla mnie - jest suuuuper!smile
            • kacha43 Miś-Michałek 17.09.05, 10:00
              Hej! Chodziłam do niej po trecepte na tabletki i rutynowo raz w roku. Zaszłam w
              ciąże i w 5 miesiącu zmieniałam ginekologa. Zrezygnowałam z Miśkowej, bo gdy
              okazało się ze moja ciąza jest zagrożona to jej lekkie podejście do tematu
              skutecznie mnie do tego skłoniło. Chyba nie jest problemem poprowadzić ciążę
              jak przebiega książkowo, z moją tak było- do czasu. Tearz jestem pod opieką
              innego ginekologa, który ma dla mnie czas irozwiewa wszystkie moje
              wątpliwości. Nie mówię, ze Miskowa jest zła, sama ją kiedyś polecałam, ale...
              Jak chcesz pogadać podaję moje gg: 7237235. Pozdrawiam. Kaśka
    • martika06 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 17.09.05, 17:48
      Też chodzilam do Miś-Michaleksmile))
      I jak dla mnie jest milutka, fajniutka ale taka rzeczywiście beztroska i
      rutyniara mimo mlodego wieku.
      Kiedy chodzilam kontrolnie to calkiem ok, ale kiedy zaszłam w ciążę i na
      początku miałam problemy z krwawieniami to się do niej zraziam.
      Sytuacja była naprawdę kiepska, a pani doktor przepisala luteinę i...nie
      powiedziala, że do tego bezwzględnie leżeć (ja o tym nie muszę wiedzieć, a tym
      bardziej nie mialam wyobraźni czym to może grozić.
      Pracę mam ciągle w rozjazdach i w biegu i kiedy po dwóch dniach brania luteiny
      i ciąglym bieganiu, pracy na maksa bylo jeszcze gorzej, trafilam z naprawdę
      mocnym krwawieniem do szpitala.
      Od tamtej pory nie chodzę do niej, mam naprawdę poważnego lekarza, od razu
      wyslal mnie na L4 i jestem dzięki niej w 20tc.

A u Michalkowej bylam po tym wszystkim jeszcze raz opowiedzieć co się wydażylo
      i powiedzieć co sądzę o jej bezmyślności.

Acha, od niej nie dostaniesz też żadnego skierowania. Mi napisala na karteczce
      jakie mam zrobić badania, kiedy już bylam w ciąży, a wydaje mi się, że na
      podstawowe należy nam się jak "psu kość" skierowanie. I żaden lekarz nie ma
      prawa robić laski!! A kiedy się upomnialam o to skierowanie, powiedziala, że
      jej się limit skończyl- bzdura!!!

Tak więc popieram dziewczyny- znajdz dobrego, kompetentnego lekarza. i wcale
      nie zawsze trzeba prywatnie. Ja chodzę państwowo i jestem zachwycona opieką.

Pozdrawiam i powodzeniabig_grin
      • mala_natka Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 18.09.05, 20:00
        Wielkie dzieki za ostrzezenie!!!!!

Tak jak pisalam w moi pierwszym poscie - przeczuwalam ze ona jest troche zbyt
        beztroska, jednak prawde piszac sama nawet nie przypuszczalam, ze az tak!!

jeszcze raz wielkie dzieki smile
      • ania.76 Tylko nie Miś Michałek 20.09.05, 13:59
        Potraktowała mnie podobnie jak Martikę06, lekkomyślna, młoda pinda.
        Może i miła, ale niekompetentna. O mały włos nie straciłam mojego synka
        w 5 tyg. ciąży. Dobrze, że coś mnie tknęło i zmieniłam szybko lekarza.
        Pozdrawiam, Ania
    • martika06 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 17.09.05, 17:51
      "Joasia - a ja chodze wlasnie do Eskulapa, tyle ze do Mis-Michalek i to wlasnie
      ona tak "spokojnie" podeszla do tematu. O Łetkaowskim slyszalam same bardzo
      dobde opinie, niesetety glupio mi teraz przepisac sie do niego, skoro od 2 lat
      chodzilam do pokoju obok wink."

Acha, i niech Ci glupio nie będziesmile,to oni są dala Ciebie nie ty dla nich-
      doktorków, więc zmień, bo ty Ty masz być zadowolona.
      • kacha43 do martika06 17.09.05, 18:19
        Cześć! Swoim postem tylko utwierdziłaś mnie w przekonaniu, ze dobrze zrobiłam
        rezygnując z Miśkowej. A tez chodziło mi po głowie, ze to jakoś głupio. NIe
        byłam jej powiedzieć co o tym myślę, może powinnam. A do kogo teraz chodzisz? I
        gdzie chcesz rodzić? Ja myślałam od początku o Chałubińskiego, ale wolałabym
        nie trafić na Miśkową, moja obecna lekarka jest z Kamieńskiego i mam dylemat
        gdzie rodzić, Bo o Klinikach dużo dobrego słyszałam. Co o tym myślisz?
        Pozdrawiam. Kaśka- już 31 tc smile
        • martika06 Re: do martika06 17.09.05, 20:10
          Chdzę do dr. Durys- Rabczyńskiej (z Legnickiej)i jak dla mnie rewelacja:
          kontakt z nią mam swietny- sama uprzedza moje pytania, gdyż wie co na danym
          etapie ciąży może trapić kobietę;doświadczony fachowiec, skierowania też mam na
          wszystkie potrzebne badania i systematycznie (mialam problemy z nerkami).
          Mam tzw. full serwis i czuję się bezpiecznie. Szkoda tylko, że nie ma usg w
          gabinecie, ale tu taż mi daje skierowania.

A ta podstawowa opieka i badania każdej z nas przyslugują, tylko niestety coraz
          mniej lekarzy stara nam się to zapewnić.Kasa, kasa, kasa.......

A nad porodem to zastanawialam się nad Brochowem albo Trzebnicą.
          Chociąz ta Trzebica trochę mnie zniechęca brakiem oddzialu patologii dla
          noworodków.
          Nad Chalbińskiego też się zastanawialam, ale zależy mi na zzo, a tam podobno
          trudno to zalatwić.
          Podobno jeszcze najlatwiej o zzo na Brochowie.
          Zobaczę jeszcze; mamy na to całe 5mscsmile
          A na Chałbińskiego miesiąc temu rodzila moja kuzynka i jest zadowolona:
          porządna opieka nad nią i maluchem, a to chyba najważniejsze.
          • kacha43 Re: do martika06 17.09.05, 20:42
            Odnośnie opieki nad maluchem i poradnictwa laktacyjnego to chałubi.ńskiego bije
            na głowę całą resztę, fakt. A to ważne. ZZo nie jest refundowane przez NFZ i
            trzeba mieć swojego anastezjologa, co podobno kosztuje jakieś ok. 600 zł (
            gdzieś na forum czytałam i klinik właśnie dotyczyło) Trzebnica ponoc rewelacja,
            ale brak patologii, przewożą dzidzie do wrocławia, jakby co, ale wiemy dobrze,
            ze w takiej sytuacji każda minuta się liczy. O Brochowie też różne opinie
            krążą, ale to chyba tak samo jak o innych szpitalach więc nie ma się co
            sugerować. Pozdrawiam i życzą owocnych kolejnych miesięcy . Wiesz już co
            będzie? U mnie synek! Pa,pa
            • martika06 Re: do kacha43 19.09.05, 15:25
              > Odnośnie opieki nad maluchem i poradnictwa laktacyjnego to chałubi.ńskiego
              bije
              >
              > na głowę całą resztę, fakt. A to ważne. ZZo nie jest refundowane przez NFZ i
              > trzeba mieć swojego anastezjologa, co podobno kosztuje jakieś ok. 600 zł (
              > gdzieś na forum czytałam i klinik właśnie dotyczyło) Trzebnica ponoc
              rewelacja,
              >
              > ale brak patologii, przewożą dzidzie do wrocławia, jakby co, ale wiemy
              dobrze,
              > ze w takiej sytuacji każda minuta się liczy. O Brochowie też różne opinie
              > krążą, ale to chyba tak samo jak o innych szpitalach więc nie ma się co
              > sugerować. Pozdrawiam i życzą owocnych kolejnych miesięcy . Wiesz już co
              > będzie? U mnie synek! Pa,pa

Jeszcze nie wiem co się urodzi. idę w środę na usg i mam nadzieję, że maluch
              zechce pokazać co tam ma między nóżkamismile)
              buźka.
          • mala_natka Re: do martika06 18.09.05, 19:55
            martika

A jak przebiega badanie, jak lekarka nie ma USG? Gdzie chodzisz na to badanie?
            ROzumiem ze przynosisz jej zdjecie z USG i ona na tej podstawie ocenia stan
            ciazy, tak?
            Prawde mowiac mieszkam dosc blisko Legnickiej tylko cos sie obawiam ze brak USG
            moglby byc problemem crying
            • martika06 Re: do martika06 19.09.05, 15:21
              usg jest w innym gabineci i ona przepisuje mi skierowania. Jak na razie bylam
              na dwóch (tam) usg, na którę dostaję skierowanie i umawam się na termin, który
              mi odpowiada- ciężarne mają forysmile)
              usg to robi dr Petri-Agrawal jeden z lepszych lekarzy z Chabińskiego - robi od
              razu opis (idę wlaśnie w środęsmile)
              a moja na wizycie bada mnie, słucha tętna płodu.
              Przecież nie ma potrzeby co wizytę robić usg, mimo że to przyjemne uczucie
              widzieć swojego maluszkasmile)
    • askag2 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 18.09.05, 14:35
      przed zajściem w ciążę ważne jest, aby przeprowadzić badania na obecność
      przeciwciał toxoplazmozy, chlamydii i różyczki; dobrze jest, aby ginekolog
      sprawdził czy nie masz jakiegoś stanu zapalengo lub nadżerki, która może
      wprowadzić trochę zamętu podczas ciąży (mi nadżerka bardzo osłabiła szyjkę
      macicy i musiałam mieć założony peasar) - no i oczywiście jeść kwast foliowy;
      obecnie moją ciążę prowadzi dr Skośkiewicz i nie żałuję
    • goralka1 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 20.09.05, 13:25
      doktor Winiarska z Kamieńskiego,ma swój prywatny gabinet na Wnincentego Pola
      polecam!!!!!!!!!!!!

co do położnej, dzwoń 0503589814
    • goralka1 Re: Wrocław-lekarz przygotowujacy i prowadzacy ci 20.09.05, 20:22
      dr Winiarska z Kamieńskiego Ma swoją prywatną poradnią na Wincentego Pola. Jeśli
      chodzi o super położną to najlepiej od razu podam telefon 0503589814
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka