Dodaj do ulubionych

Dr Marzena Samsel z Bielanskiego

05.10.05, 11:07
Czy ktoras z Was prowadzi/prowadzila u niej ciaze? Bede wdzieczna na kazda
opinie. Chcialabym poprowadzic u niej druga polowe ciazy (jestem w 21
tygodniu) i rodzic w Bielanskim. Dzieki
Obserwuj wątek
    • basik20 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 05.10.05, 14:14
      Jej nie znam ale polecam dr Kośca. Też będę rodziła w Bielańskim.
      • makufka Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 05.10.05, 15:20
        Chodzilam do niej prywatnie - byla slodka jak miod. Ale jak poszlam do niej do
        spzitala (wtedy jeszcze na Czerniakowska) to okazala sie obojetna i zimna
        kobieta. Pewnie sama nie ma dzieci. Nie polecam!
        • malomi Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 10.11.05, 21:00
          Polecam z całego serca.
          Jest bardzo miłą i kompetentną lekarką.
          ciężko od lekarza wymagac ciągłego uśmiechu na twarzysmileteż bywa zmęczony
          ja miałam to szczęście że zawsze widziałam ją uśmiechniętą

Pani doktor ma bliźniakismile
        • ewelinka10 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 25.11.05, 14:28
          Mam pytanie, czy któraś z Was była u "męża" dr Samsel - prof Dębskiego na
          wizycie. Jestem do niego umówiona ale trochę mam obawy. Do tej pory spotkałam o
          nim bardzo złe opinie, że jest cyniczny, niemiły ale ważne żeby był
          kompetentny. Jeśli któraś z Was miała z nim kontakt, proszę o Wasze wrażenia
          • marzenia11 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 25.11.05, 18:04
            Wejdź na forum Zdrowie Kobiety-tam jest dużo informacji o profesorze. Też dużo
            pisałam o własnych doświadczeniach. napisze tu krótko: jako jedyny lekarz dał
            mi szanse na uratowanie macicy (z powodu mięśniaków), zrobił operację, uratował
            macicę co pozostali lekarze określili jako cud (słyszałam na własne uszy).
            Wiem, że jest postacią bardzo kontrowersyjną, ale że pomaga i pomógł wielu
            kobietom w sytuacji kiedy dla innych lekarzy już nie było wyjścia. ja osobiście
            bardzo go lubię, ma swietne do mnie podejście, jest miły, czuję się swobodnie i
            zawsze wychodzę od niego usmiechnięta. Nawet przed operacją, kiedy moja
            sytuacja nie była wesoła wyszłam z gabinetu zadowolona i z uczuciem dużego do
            niego zaufania (nie był jedynym lekarzem u którego byłam i bywało różnie).
            Wiem, że niektórym kobietom na przykład przeszkadza to, że odbiera telefony w
            trakcie wizyty-ja tego nie odczułam jako coś mnie krzwydzacego i jednocześnie
            wiem, że możliwość telefonu do niego uratowała mi zycie. I wiele innych
            przemysleń i doświadczeń mam, jak masz jakieś pytania pisz na priva.
            PS.dlaczego piszesz "męża" w cudzysłowiu ? smile
            • ewelinka10 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 29.11.05, 15:50
              Bardzo dziękuję za informację. Dzięki Twojemu mailowi zdecyduję się na wizyte u
              profesora choć nie ukrywam, że trochę przeraża mnie jego sposób bycia. Ale
              najważniejsze, że jest kompetentny i tak dobry
              Jeszcze raz dziękuję za radę
              PS. Napisałam "mąż" bo doktor Samsel jest wiecznie polecana jako " żona" prof
              Dębskiego. Teraz może już są małżeństwem smile)
              Tylko dla mnie jest niewystarczające to, że ona jest towarzyszką zycia
              profesora, ważne są kwalifikacje, kompetencje..a pod tym względem bardzo dużo
              osób odradziła mi ją
              • marzenia11 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 29.11.05, 21:50
                Na pewno są małżeństwem. smile Sama się w myślach zastanawiałam czy bliskość tak
                dobrego lekarza wplywa na podniesienie kompetencji (np. przez konsultowanie się
                wzajemne). Ale to taki andrzejkowy żart.
                Jeśli chodzi o sposób bycia to mi np. nie przeszkadza to, że prof. zwraca się
                per "ty", to wręcz skraca dystans i rozluźnia atmosferę. Zresztą ja w trakcie
                wizyty sobie trochę zartuję, oczywiście w kluczowych kwestiach jest dużo powagi
                i racjonalności. Ale wiem też, że gdy leżałam w szpitalu i profesor wchodził do
                mnie na salę to nie mówił ogólnie "dzień dobry". I tak by mozna pisać. Myślę,
                że istotne jest to na co zwracasz uwagę-ja miałam tak poważną sprawę, że inne
                rzeczy były dla mnie zdecydowanie mniej znaczące. Napisz wrażenia, bo jestem
                ciekawa. I pamietaj-zadawaj pytania to uzyskasz odpowiedź. Niczym się nie
                zrazaj i dąż do określonego celu. Powodzenia
              • iwi200 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 30.11.05, 13:45
                Też poszłam do dr Samsel bo wszyscy polecali mi ją jako "żonę" profesora
                R.Dębskiego.
                I bardzo się zawiodłam. Nie chodziło tu o ciążę a jedynie wybór tabletek
                antykoncepcyjnych. Miałam 21 lat i nigdy wcześniej żadnych nie stosowałam.
                Doktor ta potraktowała mnie gorzej niż źle, z ironią, z wrednym uśmiechem, że w
                tym wieku nie mam pojecia o tabletkach. A w dodatku bez żadnych badań zaleciła
                takie, które zupełnie mi nie odpowiadały, gdy o tym mówiłam, też nie zrobiła
                nic i nie zmieniła ich. Szybko z wizyt u niej zrezygnowałam.
                Teraz planuje ciążę i pech chciał, że przypadkiem mama zapisała mnie do niej.
                Ale po tym wszystkim na pewno nie zdecyduję się na wizyte u niej. Skoro przy
                antykoncepcji wykazała całkowity brak kompetencji, to cóż dopiero przy
                planowaniu ciązy. Już raz zostałam potraktowana ironicznie i teraz też boję się
                ironii, że w wieku 23lat chcę zostać mamą. Chcę urodzić dziecko w trakcie
                studiów, żeby później nie mieć problemów z pracą. A doktor, która sama została
                matka w wieku 30 lat może mi odradzać. Może przesadzam, ale raz zostałam
                potraktowana bardzo źle i mam do tej doktor ogromny uraz.
                Wynika z tego jedno: to, że ktoś jest :"żoną" profesora wcale nie podnosi jego
                kwalifikacji i umiejetności o czym niestety sama przekonałam się
          • magdalena2525 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 02.01.06, 13:01
            Nie znam koneksji rodzinnych prof.Dębskiego, ale od kilku miesięcy jestem jego
            pacjentką (ciąża). Jak na razie bezproblemowo, ale w ogóle nie mam zastrzeżeń do
            jego sposobu bycia. Jest wesoły, otwarty. Mi to nie przeszkadza, a nawet
            odpowiada. Nigdy nie byłam taka wyluzowana podczas wizyt u lekarza. Poza tym
            liczą się przede wszystkim kompetencje.
          • nika721 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 05.01.06, 01:32
            Profesor jest bardzo dobrym fachowcem i super człowiekiem. Ma tysiące pacjentek,
            a ja się czułam jakbym była najważniejsza szczególnie wtedy, gdy w 6 miesiącu
            ciąży wylądowałam u niego na ptaologi wtedy jescze w Orłowskim, bo spadłam ze
            schodów- no przywitał mnie jakbym była jego najbliższą rodziną, a przecież tylko
            prowadził mi już drugą ciąże. POLECAM. ja tam go uwielbiam, jest dowcipny i umie
            luzować atmosferę.
            • paloma01 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 05.01.06, 09:19
              Jakiś czas temu byłam u Dębskieg prywatnie na wizycie i to z osobą, która
              należy do grona jego najbliższych znajomych bo zależało mi na szybkiej
              konsultacji a do niego jest się ciężko dostać. Był chamski, ironiczny, cyniczny
              i właściwie nie słuchał co mam do powiedzenia. Ponieważ nie słuchał mnie więc
              dał receptę z lekiem, którego nie mogę brać. Nie wziął ode mnie pieniędzy za
              wizytę i może stąd to krytyczne zachowanie. Wyszłam z gabinetu strasznie
              zdenerwowana i następnego dnia byłam już u dr Piotra Kretowicza - wspaniały
              lekarz i przemiły człowiek.
              • marzenia11 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 05.01.06, 22:47
                Może nie lubi prywaty. Albo koneksji. Albo tej osoby znajomej, ktora mimo to
                musi należeć do jego najbliższego grona znajomych. smile))
                Współczuję Ci bo tak być nie powinno. Ale nie martw się, zaoszczędzisz trochę
                piniędzy. Pozdrawiam serdecznie
                • paloma01 Re: do Marzenia11 10.01.06, 14:34
                  Nie wiem czemu winę upatrujesz tylko w pacjentkach a nie w Dębskim. Akurat dla
                  Ciebie był/jest miły ale wiele dziewczyn (w tym i moich koleżanek) ma podobne
                  do mnie zdanie.
                  Nigdy w życiu nie spotkałam się z większym chamstwem niż podczas wizyty u niego.
                  I nie zależało mi na tym zeby nie płacić a na tym żeby wreszcie ktoś mi pomógł.
                  To, że jest profesorem nie znaczy, że może innych źle traktować, może być
                  ironicznym, chamskim. Ja mam doktorat (ekonomia) i nie mogłabym tak zachowywać
                  się w stosunku do innych osób jak on to zrobił w stosunku do mnie.
                  pozdrawiam
                  PS. A osoba,która ze mną u niego była nie przymusowo należy do grona jego
                  przyjaciół a właściwie do rodziny.
                  • marzenia11 Re: do Marzenia11 10.01.06, 21:57
                    W ogóle nie upatruję winy w pacjentkach. Absolutnie. Kultura i sposób bycia
                    jest w ogóle poza kategoriami winy. Napisałam wyraźnie, że Ci współczuję i że
                    moim zdaniem nie powinno się tak wydarzyć. Prof. Dębski zrobił dla mnie
                    ogromnie dużo, lubię chodzić do niego na wizyty i kontaktować się z nim, ale
                    nie oznacza to, że neguję czy nie dowierzam złym opiniom na jego temat. Nie
                    wiem od czego to zależy ze się w stosunku do jednej osoby zachowa tak, a do
                    drugiej inaczej. I chyba jest bez sensu to rozważać. Dlatego trochę z dystansem
                    napisałam to co napisałam, trochę dla uśmiechu choć zdaję sobie sprawę z tego,
                    że jeżeli ktoś potrzebuje pomocy to trudno wtedy o dystans.
                    Dlatego trzymam za Ciebie kciuki cokolwiek się dzieje i wysyłam wiele
                    pozytywnych myśli i dobrych życzeń. Trzymaj się, pa pa.
                    A masz jakieś pomysły dlaczego tak się zachował? Myślę ze skoro stać go na
                    różne zachowania to dowodzi temu, że nie jest z grudntu złym i wielce okropnym
                    gburem, bo gdyby tak było to chyba bylby jednakowy dla wszystkich, co?
                    Moje pytanie wynika jedynie ze zwykłej ludzkiej ciekawości. I wcale nie ukrywam
                    w nim odpowiedzi, że jego zachowanie zależy/jest wyznaczone przez pacjentki.
                    PS> w końcu skądś się wzięło powiedzenie, że z rodziną to najlepiej na
                    zdjęciu.. smile) Ale potraktuj to z uśmiechem, bardzo proszę.
        • anita.anita80 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 05.01.06, 13:07
          ja też jej nie polecam tylko prywatnie jest ok. polecam dr ARTURA NOWAKOWSKIEGO
          pracuje w tym szpitalu jestem jego pacjętką od 4 lat prowadzi już moją drugą
          ciązę i pracuje w szpitalu bielanskim już parę ładnych lat zna się na rzeczy
          nie zdziera kasy jest zawsze miły i uprzejmy jak trzeba to zaczeka na kasę ,a
          za wizytę bieze 70 zł
          • iwi200 Re: do anita 05.01.06, 13:27
            Bardzo, bardzo dziękuje za informację. Skoro jest kompetentny i w dodatku miły
            to warto wybrać sie do niego. A 70zł to rzeczywiście mało. Mogę prosić o namiar
            do tego doktora?
            Koleżanka też była ostatnio u Samsel w szpitalu i wróciła bardzo niezadowolona
            z wizyty ale prywatnie była dla niej słodziuteńka. Jest to żałosne, że w wielu
            przypadkach pacjenci są traktowani tylko wtedy dobrze, gdy odwiedzają ich
            prywatne gabinety. Może czytajac o sobie te opinie choc troche zastanowia sie
            nad tym, choć szczerze powiedziawszy mocno w to wątpię
            iwona
            • anita.anita80 DO IWI 200 05.01.06, 17:24
              dr NOWAKOWSKI przyjmuje w poniedziałki i środy na ul Słodowiec w Warszawie na
              bielanach (JA MAM WIZYT W ŚRODE 11 STYCZNIA 19 ;20) jak chcesz nr telefonu do
              niego to sie odezwij 2442144 mój nr gg lub wyslij sms pod moją komórę
              0502226647( to przesle ci jego tel) pozdrawiam ANITA
              tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060201/dt/6/k/98b8/preg.png
            • iwi200 Re: do anita.aniat80 26.01.06, 12:11
              Bardzo dziękuję za polecenie dr Nowakowskiego. Wspaniały lekarz i wspaniały
              człowiek. Po beznadziejnych wizytach u dr Samsel, u dr Stasiun.. i jeszcze
              kilku im podobnych wreszcie trafiłam na lekarza kompetentnego i przemiłego i to
              tylko dzięki Tobie smile
              Życzę łatwego porodu i żeby Dzidzia urodziła się zdrowa
              pozdrawiam
              Iwona
              • anita.anita80 do iwi 200 26.01.06, 16:35
                witaj ! bardzo się cieszę że podzielasz moje zdanie i jest mi miło ja równierz
                jestem bardzo zadowolona pozdrawiam ANITA R
    • megi235 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 21.11.05, 12:59
      Ja odradzam. Nie zlecała koniecznych badań, źle zdiagnozowała i dzięki temu, że
      zrezygnowałam z prowadzenia ciąży u niej, mam teraz ślicznego malucha. Wydawało
      mi się, że nikt lepiej nie zrozumie mnie niż kobieta, która sama miała tak
      ogromne problemy z zostaniem matką, bardzo pomyliłam się.
      Dla mnie całkowity brak profesjonalizmu.
      • karina1005 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 21.11.05, 13:39
        Podobnie jak Megi mam bardzo złe doświadczenia z tą doktor i już nigdy w zyciu
        nie zgodziłabym się zeby prowadziła moją kolejną ciąże
        • betty69 do karina1005 21.11.05, 13:57
          mozesz mi podac szczegoly zlego doswiadczenia z ta lekarka na priv.
          bo to czy ktos jest mily czy usmiechniety to mnie g... obchodzi.
          najwazniejsze zeby byl lekarzem kompetetnym.
          • karina1005 Re: do karina1005 21.11.05, 14:10
            Mnie też g..obchodzi czy lekarz się smieje czy nie, dla mnie najważniejsze żeby
            znał się na tym co robi a po tym co doświadczyłam z tą lekarką mogę powiedzieć
            jedno brak kompetencji!!!!!
            • betty69 Re: do karina1005 21.11.05, 14:17
              napisz mi na maila dlaczego masz zle doswiadczenia
      • marcysp1 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 25.11.05, 13:53
        Czy może któraś z Was dziewczyny zna klinikę leczenia niepłodności, w której
        leczyła się dr Samsel? Proszę o pomoc. Też chciałabym mieć dziecko no może nie
        od razu bliźniaki smile
        • gwana Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 30.12.05, 08:16
          Wiem że jest taka w Warszawie, na ul. Rodziewiczówny (to jest blok 4 pietrowy,
          a dół jest częścią handlową) - sąsiaduje z apteką. Lokalizację podaję w ten
          sposób, bo chyba(nie mam pewności) nie ma tam żadnej większej tabliczki przy
          drzwiach. Wiem jednak że leczą sie tam ludzie z całej Polski. Niestety nie mam
          nr tel. ani nazwisk lekarzy tam przyjmujących. Wiem o niej od koleżanki.
          powodzenia
        • malina996 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 05.01.06, 12:29
          Dziewczyny, chciałabym się Was poradzić. Wiem, że dr Samsel po wielu
          nieudancych próbach w końcu została matką dzieki metodzie inseminacji. Nam też
          lekarze polecili ta metodę. I w związku z tym mam pytanie, czy wypada ją spytać
          na wizycie o tą metode leczenia niepłodności czy byłoby to niegrzeczne?
          Pomyslałam, że jako lekarka i osoba, która to przeszła, mogłaby wiele
          powiedzieć i cos poradzic. Wiem, że ta metoda za pierwszym razem daje szanse na
          zajście w ciążę 5-15% i to mnie przeraża ale jak już się uda to często jest
          ciąża mnoga jak u niej smile
          Proszę o podpowiedź zwłaszcza od dziewczyn, które często u niej bywaja
          dziekuję
          malina
    • betty69 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 21.11.05, 13:11
      Obecnie prowadze ciaze prywatnie u tej dr Samsel i jestem zadowolona.
      Jak na razie daje mi mnostwo badan do zrobienia, sprawdza wszystko dokladnie na usg,
      sama wizyta u niej trwa ponad pol godziny. Tez bede tam rodzic.
      • betty69 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 21.11.05, 13:13
        jestem w 26 tyg. ciazy.
        • megi235 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 21.11.05, 13:22
          trzymam kciuki żeby maluch urodził się zdrowiutki
          • betty69 Re: do megi235 21.11.05, 13:38
            mozesz mi napisac na priv (adres gazetowy) co takiego zle zdiagnozowala i dlaczego masz tak zla opinie
            o niej. ja wiem ze w moim przypadku lekarka dmucha na zimne bo jestem po stracie dziecka w 40 tyg.
            tez mam straszna opinie o lekarzach z jednego szpitala warszawskiego a inni pisza o nich ze sa bardzo
            dobrzy.
      • orchidea12 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 14.12.05, 14:57
        Cześć Betty, mam pytanie: gdzie prywatnie chodzisz do dr Samsel? Chciałabym
        rodzić w Bielańskim ale przed tym chciałabym prywatnie iść do niej na wizytę.
        Tylko dziewczyny na forum piszą że doktor jest w ciązy a inne, że na
        macierzyńskim. Czy to prawda? Bo jeśli tak to nie ma sensu prowadzenie u niej
        ciązy. Proszę o informację
        • betty69 Re: do orchidea12 14.12.05, 15:17
          nie jest w ciazy, na macierzynskim tez nie jest.
          ma juz dwoch calkiem duzych synkow (widzialam ich raz w gabinecie).
          przyjmuje na ul. Szlenkierow 1, tel. 631 48 44 lub 620 61 92.
          na tej ulicy tez kreca serial "Na wspolnej". Raz natknelam sie na plan filmowy wychodzac od Samsel wink

pozdrawiam serdecznie
          betty

ps. jesli masz jeszcze jakies pytania, chetnie odpowiem
          • orchidea12 Re: do orchidea12 14.12.05, 15:59
            Bardzo dziękuję za informacje. Mam jeszcze pytanie jaka jest cena wizyty u
            niej? Na Szlenkierów byłam kiedyś na wizycie u prof Dębskiego więc może
            przyjmują w tym samym miejscu. Ale na Dębskiego już nigdy w życiu nie
            chciałabym trafić.
            Naprawdę bardzo dziękuję za informację
            • betty69 Re: do orchidea12 14.12.05, 16:02
              100 zl z usg. Tak to jest ten sam gabinet w ktorym przyjmuje prof. Debski.
    • gibil Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 21.11.05, 14:54
      Dla odmiany prowadze u dr Samsel ciaze panstwowo tez od polowy czyli praktycznie
      od momentu kiedy zaczely sie u mnie problemy. Jestem b. zadowolona (teraz juz
      koncowaka 38tyd). Wykonuje najprzerozniejsze badania i jak do tej pory niczego
      nie przeoczyla. Uwazam ja za bardzo kompetentnego lekarza. Wyciagnela nas z
      opresji. Wizyta panstwowa trwa srednio ok 1h. Jest b. mila i sympatyczna
      lekarka. Acha jesli ma to byc czegokolwiek wyznacznik - dla mnie rowniez jest
      caly czas usmiechnieta wink
      • marcia74 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 21.11.05, 17:47
        Dziewczyny, bardzo dziekuje za opinie. Och, sa niestety bardzo podzielonesmile
        Ale bylam juz na wizycie u pani doktor w 24 tc, jutro mam kolejna (28tc) i chce
        wierzyc w te dobre opinie. Pierwsza wizyte wspominam bardzo dobrze. Mam teraz
        problem innej troche natury. Od kilku tygodni lapie infekcje za infekcja.
        Najpierw zap. gardla, teraz drugi tydzien siedze w domu (zwolnienie od
        internisty) i biore antybiotyki probujac wyjsc z zapalenia oskrzeli. Jutro,
        podczas wizyty, chce poprosic pania dokor o zwolnienie juz do rozwiazania
        (jeszcze 12 tygodni), zeby nie narazac sie na kolejne choroby lapane np. w
        drodze do pracy (jezdze komunikacja) lub w pracy (ciagle ktos przychodzi
        przeziebiony lub wrecz chory). Do tego 4 lata temu mialam peknieta miednice
        (wypadek samochodowy) i od jakiegos czasu odczuwam bole typowo kostne. Pani
        doktor chyba nie bedzie robic problemow ze zwolnieniem? Macie doswiadczenia?
        Bede wdzieczna za odpowiedzi i z gory dziekuje. Pozdrawiam. Marcia
        • leanyka Re: Moge z czystym sumieniem polecić...DR Gorbacką 14.12.05, 15:42
          Witam
          Polecam dr.Monikę Bobkiewicz-Gorbacką Specjalista ginekolog położnik, przyjmuje
          prywatnie i pracuje w szpitalu Bielańskim, prowadzę u niej cała ciąże i jestem
          bardzo zadowolona!

Pozdrawiam
          gg 3671234
          • orchidea12 Re: Moge z czystym sumieniem polecić...DR Gorback 15.12.05, 14:19
            Dziękuję za poradę. Po tym co przeczytałam o dr Samsel zupelnie straciłam
            ochotę na wizyty u niej. Tyle jest o niej złych opinii, właściwie większość(że
            nie zlecała badań, źle zdiagnozowała, że jest reklamowana tylko dlatego że to
            kochanka profesora...Nie chcę ryzykować.
            Tylko mam jeszcze prośbę o informację gdzie prywatnie Twoja doktor przyjmuje

pozdrawiam
            PS. A kiedy zostaniesz mamą?
            • leanyka Re: Moge z czystym sumieniem polecić...DR Gorback 15.12.05, 14:30
              Witaj
              Pani dok przyjmuje na Zoliborzu bardzo blisko szpitalasmile
              Telefon moge podac na gg
              A cc bede miała w najblizszy poniedziałek
              Pozdrawiam
              Monika
              gg 3671234
            • betty69 Re: do orchidea12 15.12.05, 17:04
              wiem ze przestraszyly Cie te opinie, ja tez mialam przez moment watpliwosci jak poczytalam.
              stracilam ciaze w 40 tyg. pania dr polecily mi kolezanki ktore sa po przejsciach z forum Strata/Chore
              dziecko. wiedze jak dr Samsel nasza ciaza sie przejmuje i dba o wszystkie badania.
              wydaje mi sie ze jestem pod dobra opieka. juz teraz jezdze do bielanskiego na ktg, ktore zawsze ona
              sprawdza. mam tel. komorkowy do niej i moge dzwonic kiedy mnie cos niepokoi.
              pozdr
              b.
              ps. oczywiscie nie namiawiam, wybor pozostawiam Tobie.
              • orchidea12 Re: do orchidea12 16.12.05, 14:19
                Przeczytałam na forum Strata/Chore o tym co Cię spotkało. Dawno tak nie
                płakałam jak dziś, gdy to czytałam i w ogóle o niczym innym nie mogę dziś
                mysleć. Przeżyłaś ogromną tragedię ale wierzę, że teraz będziesz miała
                słodkiego Maluszka i już niedługo noce będą nieprzespane ale szczęśliwe.
                Bardzo mocno trzymam kciuki żeby Skarb przyszedł na świat zdrowy
                pozdrawiam
                PS. A do dr Samsel nie moge iść tylko z powodów osobistych
                • orchidea12 Re: do betty69 05.01.06, 16:03
                  Mam pytanie do betty: jesteś już mamą? Tak strasznie wzruszyło mnie to co Cie
                  spotkało, ze najbardziej chciałabym usłyszeć, że masz już kochanego malucha.
                  Mam nadzieję, że Cie tym nie uraziłam
                  pozdrawiam
                  • betty69 Re: do betty69 05.01.06, 18:36
                    Oczywiscie ze mnie nie urazilas, milo ze interesujesz sie moja ciaza.
                    Dziekuje rowniez za trzymanie kciukow, sa nam bardzo potrzebne smile.
                    Jestesmy w 32 tyg. W sobote bedzie 33 tydzien ciazy.
                    W 37 tyg. mam juz lezec w szpitalu, a od 14 do 28.02 zrobia mi cesarke.
                    Mamy nadzieje z mezem ze zdecyduja sie na rozwiazanie w 38 tyg.,
                    tak chyba byloby dla dzidzi bezpiecznie. Lekarze biora pod uwage
                    wczesniejsze rozwiazanie ciazy. Tak bardzo sie boje...

pozdrawiam serdecznie
                    • marzenia11 Re: do betty69 05.01.06, 22:50
                      Też trzymam kciuki !!! Wysylam mnóstwo pozytywnych energii. Bądź dobrej myśli -
                      wszystkie inne tylko zwiększają napięcie i stres a to jest Wan najmniej w tej
                      chwili potrzebne. smile
                    • orchidea12 Re: do betty69 06.01.06, 14:51
                      Wiem, że bardzo sie boisz ale NA PEWNO wszystko będzie dobrze. Bardzo się
                      cieszę, ze wszystko jest w porządku i wiem, że za chwile będziesz
                      przeszczęśliwą mamą.
                      Bardzo, bardzo mocno trzymam kciuki za Was.
                      pozdrawiam
                      PS. A może dzidziuś urodzi się w Walentynki (a to będzie właśnie 38tydz), ale
                      byłoby słodko smile))
    • alcarin Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 03.01.06, 10:54
      Jakis czas temu czytalam ten watek, pozniej dr samsel polecala mi betty, za co
      jej dziekuje. Zdecydowalam sie jednak na chodzenie prywatnie do innej lekarki z
      Bielanskiego, do dr Leszczynskiej. To starsza pani, ale bardzo cierpliwa,
      dokladna Bylam u niej na naglej, wlasciwie nieplanowanej wizycie i mimo, ze w
      poczekalni czekaly w koncu 2 osoby, to o wszystko mnie wypytywala, udzielala
      dokladnych odpowiedzi, zbadala mnie itp, a na usg kazala przyjsc do szpitala
      (jak napisalam - to byl nagly wypadek i musialam miec badanie szybko
      przeprowadzone), ktore wykonywal dr Kretowicz, do ktorego bylam zapisana na za
      kilka dni w prywatnym gabinecie (zaoszczedzilam w ten sposob 200zl smile ) Pani
      doktor prowadzila mnie na to usg za reke i czulam jak ogarnia mnie spokoj smile

Ale z dr Samsel i tak sie spotkalam: na izbie przyjec w Wigilie. Bardzo milo
      wspominam to spotkanie, przyjela mnie bardzo cieplo, z usmiechem, wczytywala sie
      w karte ciazy, zbadala mnie, przypisala leki, przestrzegla przed wysilkiem i
      upominala o oszczedny tryb zycia. Wyszlam od niej usmiechnieta i spokojna. Nie
      wiem, moze popelnila jakis blad w diagnozie, bo nie konsultowalam tego z innym
      lekarzem - ale czuje sie juz dobrze i nie widze powodu, by isc na wizyte do
      "swojej" doktor wczesniej niz zgodnie z planem, czyli w koncu stycznia.Nie
      ocenie jej wiec z medycznego punktu widzenia, bo nie jestem lekarzem, ale
      uwazam, ze podejscie do pacjenta ma dobre, mimo, ze nie byla to prywatna wizyta.
      • betty69 Re: do alcarin 05.01.06, 09:45
        obecnie jezdze na ktg co tydzien i patrze zawsze na pieczatke kto sie podpisuje na wyniku badania.
        zwykle oglada je dr Samsel, ale jak jej nie ma to robi to inny lekarz. zwroce uwage na dr Leszczynska smile
        bylam u dr Kretowicza na usg w Novum w 13 tyg. ocenial przeziernosc karkowa maluszka.
        bardzo symatyczny lekarz.

pozdrawiam serdecznie
        b.
        • alcarin Re: do alcarin 06.01.06, 15:40
          Dokładne nazwisko "mojej" lekarki to Leszczyńska-Bystrzanowska. Wykazala sie
          duzym zrozumieniem i dodala mi otuchy przed i po badaniu usg (wedlug innego
          lekarza, z innego szpitala, mialam za malo wod plodowych - pewnie domyslasz sie
          co przezywalam sad ) Doktor Kretowicz - bardzo mily, dowcipny i konkretny facet,
          relacjonowal wszystko co widzial, mimo, ze mial telefon z porodowki z prosba o
          przyjscie (po prostu przyspieszyl relacje, ale omowil kazda czesc ciala mojej
          nalutkiej), odwrocil do mnie monitor - w innym szpitalu na moja niesmiala prosbe
          o pokazanie mi dziecka uslyszalam, ze to nie jest usg komercyjne. No i dr Samsel
          - tak jak pisalam wczesniej smile

Betty, a moze bylas w Bialanskim na ktg w Wigilie ok. 12.00? smile Pytam, bo kiedy
          bylam, byla wlasnie dziewczyna po ktg, ktora z wydrukiem czekala na dr Samsel
          (szare ubranie sportowe i rozowy t-shirt). Najpierw doktor sprawdzila jej ktg, a
          pozniej zajela sie mna. Moze wiec spotkalysmy sie? smile
          Pozdrawiam Cie betty i jestem z Toba myslami smile
          • betty69 Re: do alcarin 06.01.06, 19:07
            nie bylam na ktg w Wigilie, choc mam szare ogrodniczki i rozowy t-shirt wink)
            moze sie jeszcze spotkamy w bielanskim. od 34 tyg. bede tam 2 razy w tygodniu.

pozdrawiam serdecznie
            b.
    • selena25 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 07.01.06, 09:40
      Dziewczyny jak wyglada dr. samsel . ja leżałam w Bielańskim i chyba wiem o kim
      mowa ale nie jestem pewna ...
    • betty69 Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 07.01.06, 10:07
      Chcialam podziekowac wszystkim, ktorzy trzymaja kciuki za nas oraz sa myslami z nami.
      Bardzo, bardzo dziekuje.

ps. A pani dr Samsel to wysoka, 'przystojna' kobieta, zawsze usmiechnietasmile

pozdrawiam serdecznie
      betty
      • sorbetta Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 12.01.06, 12:46
        Ja chodzę do dr Bińkowskiej z Bielańskiego.
        Betty, czy tobie będzie robiła cesark twoja pani doktor? Czy tak się można
        umówić?
      • monikakika Betty 08.02.06, 15:14
        wysłałam do Ciebie priva smile. Pozdrawiam
      • wustyle Re: Dr Marzena Samsel z Bielanskiego 10.02.06, 19:08
        o tak, to prawda '-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka