Dodaj do ulubionych

szpital brodnowski

23.11.05, 20:58
Czy ktoras z Was tam rodzila? Jesli tak to napiszcie prosze jak przebiegal
porod? Czy zawsze nacinaja tam krocze? Czy podczas porodu mozna przybierac
dowolna pozycje? Jak wygladaja sale porodowe? Jak byla opieka podczas porodu
i po mni?
Obserwuj wątek
    • polajnaw Re: szpital brodnowski 24.11.05, 13:15
      hej ja tam mialam zajecia jako studentka medycyny,teraz jestem w 29 tygodniu ale
      rodzic bede w Pruszkowie.Jesli chodzi o zwykle sale porodowe to warunki
      srednie,male boxy,jeden obok drugiego w sumie 3.Sala do porodu rodzinnego
      calkiem przyzwoita,tylko ze na samym dole w suterenie hehe.Obsluga w
      porzadku,jak cos sie dzieje zawsze szybko interweniuja nie czekaja do ostatniej
      chwili,sale poporodowe 3-4 osobowe ,natomiast mozna doplacic i to chyba nie
      jakies straszne pieniedze do jedynek z lazienka,bardzo ladnych.Tata moze byc
      caly czas przy porodzie,potem od razu po badaniu pediatrycznym dostaje
      dzidziusia na rece.W ogole opieka pediatryczna jest super,naprawde doswiadczeni
      pediatrzy i jesli chodzi o wczesniaki to walczyli o kazdego nawet najmniejeszego
      i bardzo slabego ze wszystkich sil.
      Naciecie krocza robia dosyc czesto ale nie zawsze,polozne mowily ze obserwuja
      jesli zaczyna bielec tzn.ze moze zaraz peknac i wtedy nacinaly.Pozycje przy
      porodzie: przewaznie pacjentki rodzily na boku albo na wznak z podgietymi
      kolanami,natomiast w sali do porodow rodzinnych maja jakies kosmiczne lozko
      ktore wyglada jak kapsula i w nim mozna rodzic we wszystkich pozycjach,ale
      podobo Panie wybieraly ostaecznie zwykle lozko.
      ogolnie warunki nie umywaja sie np.do Zelaznej ale jesli chodzi o personel to
      doswiadczony,w koncu to Klinika Akademii medycznej,sa 3;karowa,starynkiewicza i
      brodno.
      • iwonkafi Re: szpital brodnowski 24.11.05, 15:21
        Witaj.Ja rodzilam na brudnie prawie rok temu.Co do nacinania krocza to nie wiem
        bo rodzilam przez cc ale sale porodowe naprawde niezle rodzisz sama na wlasnej
        sali maz moze byc caly czasprzy porodzie bez dodatkowych oplat.Opieka
        super,polozne przemilea na poporodowce tez niezle a co do pedjatrow codziennie
        zabieraja malcow na badania i sa tak oddani ze naprawde bylam w szoku i co
        najwazniejsze nie jest tak ze co dyzur to inny lekarz bada twoje dziecko do
        kazdego lozka jest dopisany jeden lekarz i zawsze ten sam bada dziecko a dla
        mnie bylo to bardzo wazne
        A jeszcze jedno ja przed porodem lerzalam prawie dwa tyg.na patologi i tez mam
        bardzo dobre zdanie o lekarzaach i pielegniarkach.Moja cesarka nie byla
        planowana tak wyszlo z porodowki prosto na stol operacyjny wiec nic nie bylo
        przygotowaneale ale wszystko poszlo sprawnie i szybko.Naprawde
        polecam.Pozdrawiam Iwona I Wiki.
    • agugutek Re: szpital brodnowski 27.11.05, 10:56
      Ja rodziłam prawie pół roku temu, ale też przez cc, planowane. Uważam, że
      lekarze są świetni, bardzo zainteresowani i Tobą i dzieckiem, neonatolodzy
      bardzo dokładnie omawiali ze mną wszystko, co się dzieje z dzieckiem (mój synek
      bardzo tracił na wadze, nie chciał jeść i groziło nam, że zostaniemy dłużej).
      Leżałam w osobnym pokoju, kosztuje 50 zł/dobę a naprawdę warto - jest spokój i
      rodzina może Cię odwiedzać, kiedy chcesz. Położne bardzo miłe, praktycznie do
      końca pobytu, jak byłam zmęczona, mogłam im oddać dzidziusia i się przespać.
      Leżałam wcześniej kilka razy na patologii i uważam, że opieka świetna. Polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka