Dodaj do ulubionych

szkoły rodzenia

03.01.06, 00:32
słuchajcie ja bęfdę rodziła w szpitalu św zofii i w sumie bym sie zapisała do
szkoły rodzenia ale powiedzcie mi kiedy i ile taka przyjemność kosztuje
Obserwuj wątek
    • alcarin Re: szkoły rodzenia 03.01.06, 09:23
      Oto linki do szkol prowadzonych przez polozne ze sw. Zofii:

www.centrumrodziny.com/
      CENTRUM RODZINY SZKOŁA RODZENIA Joanny Wilk

www.szkolarodzenia.pce.com.pl/
      Polskie Centrum Edukacji - Szkoła Rodzenia

www.magiera.com.pl/
      Sama bylam zainteresowana rodzeniem w sw. Zofii, dlatego szukalam szkol, ale
      teraz zdecydowalam sie na Bielanski. Moze ktoras z Was ma jakies namiary na
      szkoly prowadzone przez polozne z Bielanskiego?
      Położna
      • mozynka Re: szkoły rodzenia przy Bielańskim 03.01.06, 16:51
        ja zapisałam się do takiej szkoły przy Bielańskim, bo też chcę tam rodzić; kurs
        zaczyna się 9 stycznia o 17, tel 502 429 610; koszt (droga!) 500 zł. Moze się
        tam spotkamy?
        • alcarin Re: szkoły rodzenia przy Bielańskim 03.01.06, 17:32
          O! Dzieki. Do kiedy trwaja zajecia na tym kursie (tzn. ile tygodni - mam termin
          na 11.04)? Czy jest 1 raz, czy 2 x w tygodniu? Mam jeszcze dodatkowe pytanie,
          mozynko: czy myslisz o zaklepaniu poloznej, czy uwazasz, ze wystarczy sama
          szkola przy Bielanskim? Masz lekarza z tego szpitala?
          Ja zaczelam chodzic do lekarki stamtad, maz dostal namiary na polozna z
          bielanskiego, ktora prowadzi szkole. Jeszcze nie dzwonilismy do niej, bo waham
          sie - czy sprobowac zalapac sie na darmowa szkole w ramach programu "Mama,
          zdrowie i ja" i wynajac polozna do porodu, czy chodzic tylko do szkoly
          prowadzonej przez polozna z tego szpitala. Ciekawe, moze to ta sama szkola,
          ktora prowadzi ta polecona polozna (tamta polozna ma na imie Ania).
          • mozynka Re: szkoły rodzenia przy Bielańskim 05.01.06, 16:12
            Ja mam termin na 23 marcasmile, zajęcia odbywają się 2x wtygodniu, ale nie
            liczyłam dokładnie do kiedy trwają. Ciąże moją prowadzi lekarz z tego szpitala,
            a co do położnej to sama nie wiem. Wszystkie dziewczyny, które rodziły i miały
            opłaconą położną bardzo polecaję- mówią że jest bardzo pomocna, a kto nie miał,
            mówi że bez płacenia też przecież się Tobą muszą opiekować. Chyba raczej opłacę,
            ale to się wiąże z wynajęciem pojedyńczej sali... i tak cały łańcuszek wydatków

Nie wiem czy to ta sama położna, bo nie wiem jak się nazywa "moja", moze podasz
            mi namiary na p. Anię porównam z tym numerem telefonu co ja mam, albo zadzwonię
            tam i si e dowiem o szczegóły
            Możemy się zgadać na gadu gadu mój numer to 8678264
    • an761 Re: szkoły rodzenia 05.01.06, 17:03
      A ja jestem w szoku. rodziłam w olsztynie i miałam wszystko za darmo:
      pojedyńczą salę, położną przez cały poród, męża przy porodzie, znieczulenie
      zzo, jedynie za szkołę rodzenia zapłaciłam 150 zł. poród był w normalnym
      terminie i bez powikłań. dziwi mnie to że za to wszystko trzeba w warszawie
      płacic.pozdrawiam. an
      • mmalicka21 Re: szkoły rodzenia 05.01.06, 17:08
        ej jak tak piszesz że darmocha u was???????
        to też mnie dziwi szczerze mówiąc.....chociaż w rzeczpospolitej już coraz mniej
        nas powinno dziwić to jest kraj najbardziej zadziwjający......
        • amwaw Re: szkoły rodzenia 05.01.06, 18:13
          W Warszawie niektóre szkoły rodzenia są też za darmo-tylko niekoniecznie przy
          św. zofii-przecież jest program "Zdrowie mama i ja" wprowadzony w zeszłym roku
          przez Radę W-wy i Kaczyńskiego.Wystarczy poszukać i zadzwonić.
          pozdr
          • plava_katja Re: szkoły rodzenia 05.01.06, 18:29
            no tak... Program "zdrowie, mama i ja" wprawdzie istnieje, ale niestety nie
            finansuje już szkoły rodzenia. Właśnie wczoraj rozpoczęłam zajęcia przy
            Szpitalu Bielańskim i musieliśmy za tę przyjemność zapłacić 500 zł. Ale nie
            narzekam, chcieliśmy chodzić do szkoły i będę rodziła w bielańskim. A z zajęć
            jestem zadowolona. W poniedziałek będą ćwiczeniasmile
            Pozdrawiam wszystkie Mamy i Tatusiów i Maleństwa smile
            Katja
            • mozynka Re: szkoły rodzenia 06.01.06, 07:46
              też mnie wkurza, ze mimo odprowadzania nie małych składek na ZUS i w związku z
              tym bezpłatnej służby zdrowia każdy "luksus" kosztuje (że za sale jednoosobową
              trzeba płacić to jeszcze mogę zrozumieć, ale że znieczulenie jest "luksusem" w
              naszym kraju wymagającym dodatkowej oplaty to już przesada!!!
              Katja- ja nie załapałam się na ten kurs od 4,ale zaczynam już od 9, napisz coś
              więcej o wrażeniach- czy np. oprowadzą nas po oddziale, pokażą sale itp? czy
              można złapać kontakt z jakąś położną,żeby ją opłacić i w ogóle wszystko mnie
              ciekawi- a na kiedy masz termin?
              • plava_katja Re: szkoły rodzenia 06.01.06, 13:00
                Z kursu jestem ogólnie zadowolona. Kobieta, z którą mielismy wykład nie
                straszy, nie wyolbrzymia. Przedstawia fakty i to mi się podoba. Mamy też mieć
                zajęcia z położną, która ma oprowadzać po oddziale i podejrzewam, że to będzie
                dobry moment na określenie się, na jakiej sali chcemy rodzić (1- lub 2-
                osobowej). Mozynko - jeśli jestes zainteresowana położnymi z bielańskiego,
                znajdź posty na ten temat. Ja tym tez się sugeruję. Poza tym spytam jeszcze
                lekarza, który mnie prowadzi. Może będzie mógł coś zasugerować, zobaczymy.
                Mam termin na 27 kwietnia smileCoraz bliżej....
                Pozdrawiam serdecznie smile
                Katja
                • anulka2006 Re: szkoły rodzenia - www.szpitalzelazna.pl 06.01.06, 13:10
                  Sama zainteresowałam się rodzeniem w Św. Zofii i na ich stronie
                  www.szpitalzelazna.pl znalazłam wszystkie namiary na współpracujące z nimi
                  szkoły rodzenia, dzięki którym na niektóre usługi dodatkowe przy porodzie w tym
                  szpitalu można uzyskać zniżki.
                • mozynka Re: szkoły rodzenia 06.01.06, 16:19
                  Katja,
                  własnie odwołano zajęcia w szkole rodzenia w bielańskim zaczynające się w
                  poniedziałek- jestem wściekła! Położna mówiła, zę wasza grupa też jest za mała i
                  moze (czy już jest) być rozwiązana- wiesz coś na ten temat?
                  • plava_katja Re: szkoły rodzenia 07.01.06, 15:46
                    No to pięknie... Ja nic jeszcze nie wiem o przerwaniu zajęć. Być może jednak
                    będą się odbywać. Mam taka nadzieję... Jeśli nie, to pięknie nas urządzono.
                    Właściwie w mojej grupie było 9 kobiet i chyba 3 nie dotarły. Czy to za mało?
                    Nie wiem, co o tym myśleć. Dzięki za informację. Będę w bielańskim w
                    poniedziałek przed południem, to może się dowiem czegoś więcej na ten temat.
                    Pozdrawiam serdecznie
                    • rara75 Re: szkoły rodzenia 08.01.06, 13:13
                      Dziewczyny, ja znam jeszcze jedna szkole prowadzona przez polozna z
                      Bielanskiego. P. Monika Stepinska prowadzi takie zajecia w firmie Mama, Tata i
                      Ja. Nie pamietam numeru, ale tu pewnie znajdziecie wszystkie informacje
                      www.mataja.pl. Aha! I kurs kosztuje 450 zl. W grupie jest maksymalnie 5
                      par, kameralne, mile warunki. Terminy weekendowe, raz w tygodniu, chyba 5
                      spotkan, kazde ok. 3 godzin. Pozdrawiam Was noworocznie!
    • laminja Re: szkoły rodzenia 07.01.06, 20:38
      często polecana jest też szkoła Joanny Wilk (z akredytowanych przy św. Zofii) -
      nazywa się chyba Centrum Rodziny (wpisz w wyszukiwarkę nazwisko). Dobra - ma
      bogaty program i świetnych specjalistów jest szkoła Narodziny (działa na
      Ursynowie). Z tą szkołą współpracuje znakomity fizjoterapeuta. Na stronie
      szpitala znajdziesz namiary na obie szkoły. Dużo dobrego też słyszałam o szkole
      położnej Magdy Witkiewicz.
    • edyta.23 Re: szkoły rodzenia 07.01.06, 20:47

dziewczyny od którego tygodnia ciąży można zapisać się do szkoły rodzenia?
    • mariejo Re: szkoły rodzenia 08.01.06, 16:04
      Wiele kobiet nie potrzebuje szkoly rodzenia, osobiscie zrezygnowlam bo czulam
      sie jak na obozie harcerskim. Bylam w renomowanej szkole wiele moich kolezanek
      tez nie poleca szkoly rodzenia. Wolalam sobie poczytac i miec wlasna polozna
      przy porodzie. Czasem zle jest za duzo wiedziec.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka