Dodaj do ulubionych

Porod w Lodzi

12.01.06, 19:42
Mam pytanie gdzie mozna w Lodzi rodzic ze znieczuleniem zewnatrzoponowym lub
miec cesarke na zyczenie Interesuja mnie zarowno panstwowe jak i
prywatneszpitale czy ktos rodzil ostatnio w lodzi
Obserwuj wątek
    • moniskap Re: Porod w Lodzi 23.01.06, 21:54
      czesc ja rodze za kilka dni ale wiem ze napewno mozna znieczulenie i cesarke
      miec w szpitalu na szterlinga im rydgiera. szefowa kolerzanki tak miala
      zaplacila i nie bylo problemu ale cen ci nie powiem bo nie wiem podobno
      znieczulenie to ok 400 zl
      • malgos_wo Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 06:37
        napewno nie w Koperniku. Tam czekają jak dziecko już zaczyna się dusić
        • kropka1005 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 08:06
          a aj słyszałam ze w CZMP znieczulenie jest za darmo - ale ktoś mógłby to
          potwierdzić. Znajoma miała cesarke na życzenie , własny poój gdzie była z
          dzieckiem i zapłaciła 1500
          • deotyma11 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 11:52
            Zgodnie z deklaracją łódzkiego NFZ szpitale nie mają prawa pobierać opłaty za
            znieczulenie, ponieważ mają to znieczulenie refundowane. Jeżeli każą wam
            zapłacić to można żądać zwrotu pieniędzy od NFZ.

W Matce Polce znieczulenie jest bezpłatne.

Podczas porodu naturalnego w Madurowiczu mogą być problemy ze znieczuleniem na
            życzenie w nocy. Po podaniu znieczulenia anestezjolog musi pozostać przy
            pacjentce. W nocy dyżur ma tylko jeden anestezjolog, więc rodzące naturalnie
            znieczulenia nie dostają, bo lekarz musi być w pełni dyspozycyjny na wypadek
            nagłej, nieoczekiwanej cesarki.
            • rybka789 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 17:27
              Ja rodziłam 9 miesięcy temu w ICZPM
              miałam cc na zyczenie u swojego gina
              zapłaciłam 1000 ale opieki po nie polecam
              • rybka789 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 17:29
                Wiem ze znieczulenie w ICZMP jest za darmo ale anestezjolodzy sa nie mili jak
                musza zrobic.. lepiej od razu sie z ginem umówic ze mają zrobic od razu... tak
                słyszałam...
    • doady Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 18:32
      W ICZMP znieczulenie jest za darmo i na życzenie, ja rodziłam miesiąc temu,
      absolutnie nikt nie był niemiły, dostałam od razu! Na cesarkę najlepiej się
      umówić z lekarzem prowadzącym, ale nie polecam cesarki w ogóle, zastanów się
      jeszcze.
      Pozdrawiam, Lidka
      • patipomoz Re: Porod w Lodzi 30.01.06, 17:51
        znieczulenie bez ZADNEGO problemu podają w szpitalu Rydygiera. 2 tyg temu
        korzystałam. anestezjolog przemiły, czuwali potem przy mnie lekarze BEZ ZADNEJ
        ŁAPÓWKI. znieczulenie kosztuje 400 zł, dla uczestników szkoły rodzenia 300 zł,
        wpłacane na konto szpitala. szpital cudowny, jedno z piekniejszych doświadczeń
        w moim życiu. a wynalazca znieczulenia powinien dostać Nobla!!!
        • czarna83 Re: Porod w Lodzi 30.01.06, 17:58
          patipomoz mam do ciebie pytanie kto twoj porod odbieral slyszalam ze tam porod
          odbiera tylko opinc czy to prawda?pozdrawiam
          • ewmeta Re: Porod w Lodzi 01.02.06, 09:01
            Opinc, ma tam dyżury i może się zdarzyć, że będzie odbierał Twój poród, ale są
            tam także inni lekarze...

Ja rodziłam w ICZMP i także dostałam znieczulenie zewnatrzoponowe i to za darmo,
            w Rydygierze ponoć jest płatne.

Pozdrawiam.
          • patipomoz Re: Porod w Lodzi 01.02.06, 17:46
            poród odbierała umówiona przeze mnie połozna i pani dr Wieczorek, lekarka z
            dyzuru, CUDOWNA osoba! przez cały czas czuwało kilku lekarzy; opieka super!
    • efcia10 Re: Porod w Lodzi 13.03.06, 22:20
      ja rodzilam 1,5 roku temu w CZMP i mialam znieczulenie za darmo, ale niestety,
      zadzialalo tylko na jedna stronesad mam jednak skrzywienie kręgosłupa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka