ebutt 12.01.06, 19:42 Mam pytanie gdzie mozna w Lodzi rodzic ze znieczuleniem zewnatrzoponowym lub miec cesarke na zyczenie Interesuja mnie zarowno panstwowe jak i prywatneszpitale czy ktos rodzil ostatnio w lodzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moniskap Re: Porod w Lodzi 23.01.06, 21:54 czesc ja rodze za kilka dni ale wiem ze napewno mozna znieczulenie i cesarke miec w szpitalu na szterlinga im rydgiera. szefowa kolerzanki tak miala zaplacila i nie bylo problemu ale cen ci nie powiem bo nie wiem podobno znieczulenie to ok 400 zl Odpowiedz Link Zgłoś
malgos_wo Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 06:37 napewno nie w Koperniku. Tam czekają jak dziecko już zaczyna się dusić Odpowiedz Link Zgłoś
kropka1005 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 08:06 a aj słyszałam ze w CZMP znieczulenie jest za darmo - ale ktoś mógłby to potwierdzić. Znajoma miała cesarke na życzenie , własny poój gdzie była z dzieckiem i zapłaciła 1500 Odpowiedz Link Zgłoś
deotyma11 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 11:52 Zgodnie z deklaracją łódzkiego NFZ szpitale nie mają prawa pobierać opłaty za znieczulenie, ponieważ mają to znieczulenie refundowane. Jeżeli każą wam zapłacić to można żądać zwrotu pieniędzy od NFZ. W Matce Polce znieczulenie jest bezpłatne. Podczas porodu naturalnego w Madurowiczu mogą być problemy ze znieczuleniem na życzenie w nocy. Po podaniu znieczulenia anestezjolog musi pozostać przy pacjentce. W nocy dyżur ma tylko jeden anestezjolog, więc rodzące naturalnie znieczulenia nie dostają, bo lekarz musi być w pełni dyspozycyjny na wypadek nagłej, nieoczekiwanej cesarki. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka789 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 17:27 Ja rodziłam 9 miesięcy temu w ICZPM miałam cc na zyczenie u swojego gina zapłaciłam 1000 ale opieki po nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
rybka789 Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 17:29 Wiem ze znieczulenie w ICZMP jest za darmo ale anestezjolodzy sa nie mili jak musza zrobic.. lepiej od razu sie z ginem umówic ze mają zrobic od razu... tak słyszałam... Odpowiedz Link Zgłoś
doady Re: Porod w Lodzi 28.01.06, 18:32 W ICZMP znieczulenie jest za darmo i na życzenie, ja rodziłam miesiąc temu, absolutnie nikt nie był niemiły, dostałam od razu! Na cesarkę najlepiej się umówić z lekarzem prowadzącym, ale nie polecam cesarki w ogóle, zastanów się jeszcze. Pozdrawiam, Lidka Odpowiedz Link Zgłoś
patipomoz Re: Porod w Lodzi 30.01.06, 17:51 znieczulenie bez ZADNEGO problemu podają w szpitalu Rydygiera. 2 tyg temu korzystałam. anestezjolog przemiły, czuwali potem przy mnie lekarze BEZ ZADNEJ ŁAPÓWKI. znieczulenie kosztuje 400 zł, dla uczestników szkoły rodzenia 300 zł, wpłacane na konto szpitala. szpital cudowny, jedno z piekniejszych doświadczeń w moim życiu. a wynalazca znieczulenia powinien dostać Nobla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czarna83 Re: Porod w Lodzi 30.01.06, 17:58 patipomoz mam do ciebie pytanie kto twoj porod odbieral slyszalam ze tam porod odbiera tylko opinc czy to prawda?pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewmeta Re: Porod w Lodzi 01.02.06, 09:01 Opinc, ma tam dyżury i może się zdarzyć, że będzie odbierał Twój poród, ale są tam także inni lekarze... Ja rodziłam w ICZMP i także dostałam znieczulenie zewnatrzoponowe i to za darmo, w Rydygierze ponoć jest płatne. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
patipomoz Re: Porod w Lodzi 01.02.06, 17:46 poród odbierała umówiona przeze mnie połozna i pani dr Wieczorek, lekarka z dyzuru, CUDOWNA osoba! przez cały czas czuwało kilku lekarzy; opieka super! Odpowiedz Link Zgłoś
efcia10 Re: Porod w Lodzi 13.03.06, 22:20 ja rodzilam 1,5 roku temu w CZMP i mialam znieczulenie za darmo, ale niestety, zadzialalo tylko na jedna strone mam jednak skrzywienie kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś