Dodaj do ulubionych

warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz

16.01.06, 21:19
czołem,
czy któraś z Was chodzi/chodziła na kurs w tej szkole? jakie macie
doświadczenia? czy program byl sensowny, dowiedziałście się tego, czego
chciałyście, czy informacje specjalistów były wyczerpujące, dobór prowadzących
odpowiedni? zastanawiam się nad szkołą, i prawie już wybrałam, ale wolałabym
usłyszeć / poczytać tez o waszych doświadczeniach.
dodam, że nie szukam terapii zbiorowej, mówienie do brzucha i inne szamaństwa
załatwiam we własnym zakresie wink - interesują mnie praktyczne informacje dot.
przygotowania do porodu naturalnego i aktywnego oraz opieki nad dzieckiem po
porodzie.
z góry dzięki za wszystkie uwagi!
pozdrowienia,
katka
Obserwuj wątek
    • laurels Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 16.01.06, 21:38
      hej katka,

wybrałyśmy ten sam szpital, a teraz piszesz o szkole rodzenia, która też mnie
      interesuje. Ja się zapisuje na 18.02, czyżbyśmy miały się tam spotkać? smile

Pozdrawiam
      • ktargonska do Laurels 16.01.06, 22:19
        czołem,
        chyba to nieuniknione smile tak, chcielibyśmy zacząć szkołę 18 lutego, więc - do
        zobaczenia?
        mam nadzieję, że stworzymy silną grupę pro natura smile (kiedy zadzwoniłam żeby
        dowiedzieć się o szkołę, pani Magda mówiła mi, że czasem większość uczestników
        zainteresowana jest bardziej 'usługami medycznymi na życzenie' - zzo, cc etc., i
        wtedy oczywiście musi też o tym mówić; ja oczywiście nie mam nic przeciwko,
        nawet chętnie posłucham, ale przede wszystkim interesuje mnie poród siłami natury)
        pozdrowienia,
        k
    • laminja Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 16.01.06, 21:53
      porównaj programy szkół (dostępne na stronach internetoowych) i zobacz kto
      prowadzi zajęcia. Np. w szkole Narodziny jeden wykład ma świetny fizjoterapeuta
      (Paweł Zawitkowski). Myślę, że u Magdy Witkiewicz nie będzie "szamaństwa" ona
      chyba nie tych wink
      • ktargonska Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 16.01.06, 22:12
        hej,
        dzięki za info, niestety nie znam tych ludzi zupełnie - na stronie jest
        oczywiście ramowy program, ale to raczej standard, natomiast osoby prowadzące
        (poza tym, że sympatycznie wyglądają na zdjęciach smile są mi kompletnie
        nieznane... stąd prośba o porady!

pozdrowienia,
        katka
      • nikki30 Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 16.01.06, 22:19
        Mogę polecić z czystym sercem szkołe rodzenia Magdy.Bardzo sensownie prowadzone
        zajęcia bez żadnej grupowej terapii,malowania brzuszków i takich tamsmileBardzo
        luźna atmosfera.Przed zajęciami w szkole bardzo bałam sie porodu naturalnego a
        dzięki właśnie tej położnej wiem że można rodzić niekoniecznie w pozycji leżacej
        lub połsiedzącej,że nie trzeba rutynowo nacinać krocza ,a przed porodem można
        starac sie przygotować krocze na trudy porodu.Bardzo dużo uwagi zwracała położna
        na intymność i atmosfere przy porodzie tak aby to było jak najmilsze
        przeżycie.Duża uwagę przywiązywała do roli partnera przy porodzie i widac było
        po niektórych panach że z wielu rzeczy nie zdawali sobie do końca sprawy a tak
        są już uświadomieni i nie powinni byc przy porodzie pewnymi rzeczami zaskoczeni.
        Na pewno w naszym wypadku był to bardzo dobry wybór szkoły rodzenia.Na zajęcia
        chodziliśmy z przyjemnościa , a za niedługo będziemy rodzić razem z Magdą z
        czego bardzo sie cieszęsmile
        • zabolek27 Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 17.01.06, 09:29
          A czy moge poprosic jakis namiar na ta szkole rodzenia i na pania Magde
          Witkiewicz?

Z gory dziekuje,
          • ktargonska Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 17.01.06, 21:13
            jasne: www.childbirthclasses.pl, szkoła jest na Ursynowie, na stronie -
            wszystkie potrzebne dane.

pozdrowienia,
            katka
    • amwaw Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 17.01.06, 10:31
      POLECAM
      Chodziłam na szkołe, a potem rodziłam z Magdą.
      Większość zajęć prowadzi Magda, są zajęcia z pielęgniarką noworodkową,
      fizjoterapeutą i pediatrą
      Podstawą jest wiedza praktyczna, są też ćwiczenia -ale to sprawa traktowana
      obocznie.
      Informacje bardzo się przydały podczas porodu, kultywujemy znajomości ze szkoły
      rodzenia.
      Oboje z mężem bylismy bardzo zadowoleni- reszta grupy też.
      pozdr
      • amwaw Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 17.01.06, 10:33
        szamaństwa nie masmile
        na jednych tylko zajęciach maluje się dziecko na brzuchu- a Magda sprawdza czy
        dobrze wyczuwamy jak ułożone jest dziecko
        pozdr
    • anka_32 Re: warszawa: szkoła rodzenia Magdy Witkiewicz 17.01.06, 18:11
      Ja jestem bardzo zadowolona ze szkoły - fajny program, miła atmosfera i
      kompetentni prowadzący. Polecam!
      Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka