maria70 18.01.06, 14:11 pewnie juz kilka razy było o brzuchu, ale ja cały czas się drapie, poprostu na brzuchu ma "liszaje" tak ja to nazywam, czy tez tak miałyście i jak sobie z tym poradziłyście? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mischka49 Uwaga: swędzący brzuch 19.01.06, 23:02 czesc; tez przez to przeszlam (jestem w 21 tyg.ciazy) & sporadycznie sie to powtarza. Jedyne lekarstwo jakie znam & polecil mi znajomy dermatolog (na mnie dziala!), to dokladnie osuszac brzuch po kapieli i wcierac duza (ale bez przesady) ilosc kremu nawilzajacego, nawet do 3ch x dziennie. pozdrawiam Mischka Odpowiedz Link Zgłoś
gika_gkc Re: swędzący brzuch 21.01.06, 06:41 u mojej znajomej wiazalo sie to niestety z problemami zdrowotnymi (dokladnie z watroba) jesli to jest az tak uporczywe i trudne do wyeliminowania odpowiednia pielegnacja zlecana min przez poprzedniczke to ja w takim wypadku skonsultowalabym sie z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
marl1 Re: swędzący brzuch 21.01.06, 13:00 koniecznie skonsultuj sie z lekarzem. U mnie swędzący brzuch w czasie ciąży okazał się objawem cholestazy. Badanie wskaźników wątrobowych wyjasni sytuacje. Radzę jak najszybciej bo cholestaza jest groźna dla dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś