Dodaj do ulubionych

porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam

01.02.06, 11:20
Zdecydowanie odradzam tam rodzenie,jeden z najgorszych szpitali w
warszawaie,zewsząd same skargi słychać.Ja tam nie rodziłam i całe szczęście.Z
tego co słyszłam chamski personel,pacjentka nie ma nic do powiedzenia.A opieka
poporodowa to juz zupełnie temat rzeka,ze wszystkim o co porosisz wielka łaska
i krzywienie się.
Obserwuj wątek
    • iw1978 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 01.02.06, 11:50
      A ja polecam. Zwłaszcza poród rodzinny. Miło, sympatycznie i spokojnie. Jedyny minus - nie można wybrać pozycji w fazie parcia i maja duży odsetek nacięć krocza. Na położnictwie faktycznie trochę gorzej, trzeba prosić o pomoc, ale jak poprosisz, to pomoc otrzymasz i nikt ci łaski nie robi. Mają przemiłą pielęgniarkę laktacyjną. Ja przeciwieństwie do Ciebie tam właśnie rodziłam i to zupełnie niedawno, bo we wrześniu. Płaciłam tylko za poród rodzinny, mój lekarz jedynie "bywa" w tym szpitalu na dyżurach. W ciąży spędziłam trochę czasu na patologii i też nie narzekam. Nie ma co straszyć opowieściami z cyklu " jedna pani drugiej pani..."
    • ninka301 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 09:37
      Całkowicie sie z Tobą Iw zgadzam - nie powinno sie mówić o czymś czego sie nie
      przeżyło i gdzie się nie było...Bo opowiesci róznej tresci to ludzie bardzo
      często lubią kolorowaćsmile)A Iw czy mogłabys powiedzieć troszke wiecej o Twoim
      porodzie??Również chciałabym tam rodzić - czy mogłabys mi powiedzieć jakiego
      miałas lekarza? Ja też tam własnie mam ale nie wiem na jakich zasadach tam
      pracuje...
      • kjagoda Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 10:30
        Urodziłam na Inflanckiej dwoje dzieci. Polecam. Przy porodach był dr mariusz
        Wójtowicz. Super!!!
    • kajtanka Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 10:49
      Ja tez rodziłam tam we wrześniu i nie polecam tego szpitala. Miałam poród
      rodzinny. Naszczęscie obył się bez komplikacji i sprawnie. Na połoznictwie brak
      zainteresowania całkowity, zero badań dzieci. Za to wielkie ukłony dla pani
      od laktacji.
      Ale kazdy oczekuje czegos innego, to tylko moja subiektywna ocena.
      Pozdrawiam wszystkie mamusie
    • owianka Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 11:02
      Niedawno był artykuł i wątek na ten temat:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=35246667&v=2&s=0

Mówiąc szczerze, po przeczytaniu go nie będę brać pod uwagę Inflanckiej, nawet
      jeśli kilku dziewczynom się udało i są zadowolone.
    • ominika Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 12:17
      Też niestety nie polecam. Rodziłam tam moja córkę. szpital jest tak strasznie
      zapatrzony w hasło "szpital przyjazny dziecku", ze zapomina o matce. Rodziłam
      baaaardzo długo, bo przeciez ma byc naturalnie, zwłaszcza, ze to był poród
      rodzinny. W koncowej fazei, gdy naprawde nie miałam juz siły na parcie rzucono
      mi sie na brzuch. Połoznictwo do kitu, szczerze mówiąc. Generalnie wszyscy mają
      w nosie, że jesteś zmeczona po porodzie i ledwo przytom,na. Masz się dzieckiem
      zajmowac i juz. A jak cos zrobisz nie tak - wg. pielegniarki - to jeszcze
      potrafi Cie zbesztać. Nie polecma. No i niema zbytniego zaplecza, jesli chodzi
      o trudne porody i dzieci po trudnych porodach. .
      • bonnie75 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 12:38
        "jesteś zmeczona po porodzie i ledwo przytom,na. Masz się dzieckiem
        zajmowac i juz"

Nie rozumiem tego, to kto sie wedlug Ciebie mialby zajmowac Twoim dzieckiem
        jesli nie Ty - matka?
        • ominika Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 15:55
          Wiesz Boniie, gdyby choc mogły podac dziecko z łózeczka do mnie do łózka do
          karmienia, albo przewinąć. zwłaszcza po 24 godzinnym porodzie. Tylko tyle i
          nic więcej. No może troszke więcej zyczliwości. Ot, wszystko...
    • edyta.23 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 13:16
      nie rozumiem po co ktoś zakłada wątek i nie poleca szpitala, w którym sam nie
      rodził...
      opinie mam tam rodzących to juz co innego, chociaż odnośnie Inflanckiej są
      akurat bardzo różne i bardzo dobre i bardzo złe. Wszystko zalezy na jaki
      personel się trafi.
      Ja też słyszałam negatywne opinie o wychwalanej przez wszystkich Żelaznej, że
      owszem jeśli się zapłaci 1000zł za położną i drugie 1000zł za poród rodzinny
      skaczą wokół ciebie niemal jak w prywatnej klinice, ale jak już się nie zapłaci
      to traktują jak człowieka drugiej kategorii...
      na temat każdego szpitala można znaleść jakieś za i przeciw
    • nicolaya79 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 14:11
      Urodzilam tam w maju(cc)
      Lekarze super, opieka pooperacyjna świetna, pielegniarka laktacyjna ok, tylko
      ciężko ją dorwac. Położnictwo do kitu. Wszystko z łaski, nic nie pokazały
      odnośnie opieki nad maluszkiem. Wiekszość niezadowolonych i mocno obrażonych
      położnych. Jak sie ochrzni to normalnieją. Studentki mówiły do pacjentek: jak
      Panie czegoś potrzebują, to lepiej do nas przyjść (z tonu i miny jeden wniosek:
      do położnych to lepiej nie...)
      Czekanie z płaczącym głodnym dzieckiem na dokarmianie w nocy, bo wszystkie
      gdzieś wyszły. Patrzenie jak na wyrodną, gdy sie nie miało pokarmu, wzbudzanie
      poczucia winy.
      Wybaczcie, ze tak chaotycznie, ale mialam przez te babaska niezla depreche i do
      tej pory mnie telepie jak sobie przypomne...
      aaa i jeszcze coś: W nocy była na naszej sali na chwile polozna, wpada druga i w
      te slowa: ja ide do porodu na dól(prywatna sala porodowa), bo jakaś znów
      przyjechała rodzić. Nie ma kiedy tylko po nocy..? (z pretensją)
      Byłyśmy z dziewczynami w niezłym szoku...
      Reasumująć: gdyby nie położne - szpital byłby na 6.
      pozdrawiam
      • miliard77 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 14:35
        Ja też nie rozumiem jak można mieć tak precyzyjnie określone stanowisko na temat
        szpitala, w którym się nie rodziła. Ja urodziłam na Inflanckiej obydwu synków- 6
        lat temu i 9 m-cy temu. Pierwszy poród miałam rodzinny, drugi nie. Opiekę
        podczas obydwu wspominam naprawdę bardzo miło, nawet nie wiem czy nie lepiej
        było drugim razem- na górze. Położna po prostu rewelacyjna- szybka, zdecydowana,
        wesoła. Lekarz też super, przyjmował obydwa moje porody, potem zaglądał na
        położnictwo sprawdzała jak się czujemy. Naprawdę nie mam zastrzeżeń, aż żałuję
        że nie będzie kolejnej ciąży i porodu...
        • ninka301 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 19:27
          A mogłabys powiedzieć co to była za polozna i lekarz?
    • dorota1011 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 02.02.06, 15:38
      nie polecam tego szpitala!!!!!!!!!!!!!ja tm rodziłam i po porodzie przez 2 lata
      nie chciałam słyszeć o 2 dziecku....trauma a nie poród. za 2 mies będę rodziła
      w damianie. mam nadzieję że już nie przeżyję tego co na inflanckiej.
      • miliard77 Do Ninka 02.02.06, 20:26
        Oczywiście. To Maciej Ruszkowski i położna Małgorzata Gabryl. A swoją drogą
        Bartuś, który urodził się w kwietniu też miał być Ninką.
        • ninka301 Re: Do Ninka 02.02.06, 21:29
          Najmocniej dziekuję za info. No niestety nie znam tych osób ale mam nadzieje ze
          również bedzie całkiem dobrze. Pocieszyl mnie troszke Twój post - dzieki wielkie
          i buźka dla Ciebie i imiennika Bartusiasmile)
          • annulak Re: Do Ninka 03.02.06, 09:51
            Mi cesarke robil tez dr Ruszkowski i zrobil to po mistrzowsku.Trafilam do
            szpitala w stanie przedrzucawkowym i ogolnie w bardzo bardzo zlym stanie i
            opieka byla super.Dziecko przeszlo wszystkie badania.Jedynie faktycznie polozne
            powinny dostac rozge niestety,bo doprosic sie o pomoc graniczylo z cudem.Ale
            polecam i niedlugo bede tam rodzic druga coreczke.
      • misiek757 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 07.02.06, 18:17
        Witam. A ja rodziłam w tym szpitalu dwa tygodnie temu, co prawda miałam swoją
        położną i lekarza którzy byli ze mną przez cały okres tego pięknego przeżycia,
        ale poród wspominam jako coś wzniosłego i cudownego. Kolejne dzieci też
        zamierzam tam rodzić ale oczywiście w tym samym składzie, czyli moja położna i
        lekarz. Przy nich czułam się bezpieczna, a to w takiej chwili jest bardzo
        ważne.Szkoda tylko że Pani Dorota nie pracuje już w szpitalu, ale jestem
        wdzięczna że otrzymałam namiar na tak wspaniałą i oddaną położną. Mogłam do
        niej dzwonić z każdym najdrobniejszem pytaniem, była do mojej dyspozycji 24h na
        dobę, mimo tego że takich ja ja pacjentek na bardzo dużo. Wielkie dzieki za tak
        wspaniałą opiekę.
        • edyta.23 do misiek757 07.02.06, 21:26

a zdradzisz nazwiska lekarza i tej położnej?
        • miliard77 Re: porody na Inflanckiej Warszawa,odradzam 15.02.06, 16:50
          Już pisałam, ale wznawiam wątek bo opinii szuka madzialenasik. Pozdrawiam i polecam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka