Dodaj do ulubionych

jaki szpital

24.02.06, 20:42
mam dylemat jak cholera, sie naczytalam roznych opinii i wszystkoi przez Was :
( pomyslow mam kilka

Damian - prywatnie koszt porodu ok. 5 tys. (mam znizke)
ale troche mi szkoda kasy, bo nie spie na niej, tylko ciezko zapieprzam, zeby
zarobic na swoja pensje

Karowa? - ale sie naczytalam o tym, ze tam jest nacisk na porod naturalny,
nawet jak dziecko jest owiniete pepowina (Zelazna podobnie- z tym, ze na
Zelazna sie trudno dostac)

moze Solec? - i tutak oplacic polozna?

albo Czerniakowska

a moze IMiD - moja kolezanka jest tutaj anestezjologiem

zajoba dostane przysiegam

Dodam tyle - chce rodzic sn, KONIECZNIE ze znieczuleniem

poradzicie cuś?
Obserwuj wątek
    • antyka Re: jaki szpital 24.02.06, 20:44
      aha - i koniecznie porod rodzinny...
    • amargo Re: jaki szpital 24.02.06, 20:52
      Zelazna

oplacic polozna i jest gwaranjca przyjecia

i mitem jest nacisk na porod naturalny

• lolinka2 Re: jaki szpital 24.02.06, 20:57
      Św Zofia - dla mnie w stolicy inny szpital nie istnieje
      • antyka Re: jaki szpital 24.02.06, 21:04
        a gdzie jeszcze mozna rodzic w wawie prywatnie oprocz Damiana? Wiem, ze na
        fieldorfa, ale moze gdzies jeszcze?
        • elwira125 Re: jaki szpital 24.02.06, 22:16
          Fieldorfa nie polecam ze względu na właściciela lekarza,który kiedyś był
          ordynatorem w Międzylekim szpitalu.Swoją historię opisałam w poście pod tytułem.
          • majka995 Re: jaki szpital 25.02.06, 22:06
            Polecam Karowa. O Sw.Zofii czytałam ze najwiecej posadzeń o błedy lekarskie
            jest własnie z tego szpitala. Tak mówiła dziewczyna z forum bo jej ginekolog
            zasiadała w sadzie lekarskim i powiedziała ze jakikolwiek szpital oby nie
            Zelazna.Ja rodziłam na Karowqej i jest super. Swietne warunki a poza tym
            swietne zaplecze medyczne co jest chyba najwazniejsze. Jak chcesz pogadasc to
            masz mój numer gg 6027741. Pisz. Mam namiary na fajna połozna Agnieszke Muche,
            jest bardzo chwalona na forum.
            Pozdrawiam
            • lolinka2 majka995 26.02.06, 11:33
              Proszę cię, nie wypisuj tekstów typu 'kolezanka koleżanki mojego kolegi którego
              zona zna jej szwagierkę z internetu...'
              Piszemy tylko to, czego doświadczyłyśmy same, w przeciwnym razie możemy być
              oskarzone o pomówienie, a takie rzeczy (niesprawdzone kompletnie bo nie byłaś,
              nie widziałaś, nie wywyąchałaś itp) tchną... pogonią za sensacją?? zranionymi
              uczuciami (bo nie było cię stać, bo cię odesłali)?? albo... brakiem rozwagi
              conajmniej, nie chcę uzywać mocniejszych słów.
              • majka995 Re: majka995 26.02.06, 12:36
                Ja tylko ostrzegam dziewczyny, taką opinię słyszałam i dlatego piszę. Nie jrest
                to złośliwość bo nie było mnie stac na ten szpital albo że mnię nie przyjęli.
                Nie starałam sie tam o poród bo wolałam Karową. I dla twojej wiadomości to stac
                mnie i na poród w prywatnej klinice. Na Karowej rodziłam prywatnie . Ja tylko
                uważam że Karowa ma wiel wiecej do zaoferowania niz Zelazna
                • lszymc Re: majka995 05.04.06, 12:18
                  ojej, naprawdę stać Cię na poród w prywatnej klinice ? bardzo mi tym
                  zaimponowałaś, musisz być bardzo fajna...
    • gbrzeska1 Re: jaki szpital 25.02.06, 23:13
      Idz po prostu do Przychodni przyszpitalnej, zapisz się np. do dr Kukulskiego (
      w porządku lekarz, żaden łapówkarz), i masz pewność,że będziesz tam
      rodzic.Powodzenia.
    • lenka_style Re: pytanie do Majki 26.02.06, 15:00
      Majka, czy Ty jesteś jakimś pracownikiem szpitala na Karowej albo masz jakiś
      cel w tym żeby zniechęcać dziewczyny do porodu na żelaznej? Zaglądam tu b.
      często i widzę, że dopisujesz w każdym (chyba już trzecim po kolei) poście to
      samo zdanie z linkiem z forum, na które zresztą zajrzałam i jest to jednostkowa
      opinia jednej dziewczyny? Czemu Ty jesteś taka cięta na tę żelazną, skoro nawet
      tam sama nie rodziłaś wnosząc z Twoich postów?
      • lolinka2 Re: pytanie do Majki 26.02.06, 15:42
        O, popatrz, a już myślałam że jakaś dziwna jestem albo mam deja vu, też ją
        czytałam parę ładnych razy, ciągle z tą samą nic nowego nie wnoszącą wypowiedzią.
      • moreno500 Re: pytanie do Majki 26.02.06, 16:20
        ja również to zauwazyłam, Majka powinna Żelazną odradzać przede wszystkim swoim
        koleżankom, bo jakoś wszystkie tam rodzą, ronią i przeżywają horror (oceniam na
        podstawie wielu postów w różnych wątkach). mam wrażenie, że wypowiedzi Majki
        nie służą pochwale Karowej, do czego ona ma prawo jako osoba korzystająca z ich
        usług, a jedynie są nastawione na jakąś totalną krytykę Żelaznej.
        • majka995 Re: pytanie do Majki 26.02.06, 20:33
          Słuchajcie, mam prawo do własnego zdania. ja nie mam pretensji do dziewczyn
          które opowiadają żle o Karowej. Każdy ma własne zdanie. A ja mam złe zdanie na
          temat Żelaznej i mam do tego prawo. A moje opisy sytuacji nie są zmyślone.
          Zresztą nie muszę sie nikomu tłumaczyć. I jeszcze jedno qwyjaśnienie, nie
          jestem pracownikiem tego szpitala.
          • moreno500 Re: pytanie do Majki 26.02.06, 20:57
            własne zdanie najlepiej wyrabiać sobie na podstawie własnych doświadczeń. nikt
            Ci nie zabrania miec własnego zdania.
    • hossa76 Re: jaki szpital 26.02.06, 17:11
      Prywatnie można jeszcze w Iatrosie na W-wie na Zaciszu - www.iatros.pl
      Wrzuć w wyszukiwarkę to poczytasz opinie, bo wiele dziewczyn tam rodziło i jest
      zadowolonych.
      Pozdrawiam
      • fantaisie Re: jaki szpital 26.02.06, 17:26
        Cześć!
        Poród w wodzie jest możliwy w szpitalu w Wołominie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=35616054&a=35695778
        takie coś znalazłam, a jest tego zdecydowanie więcej....
        a tu ogólna stronka
        www.porod-w-wolominie.com/
        Miłej lektury.
        Pozdrawiam
    • monika_d_edziecko Re: jaki szpital 26.02.06, 22:13
      dla mnie tez w W-wie liczy sie tylko Zelazna. Rodzilam tam 2 razy i zamierzam 3.
      A na Karowa nie zdecydowalabym sie nigdy ze wzgledu na obecnosc studentow przy
      porodzie. I nie mozna sie nie zgodzic, bo wybierajac ten szpital musisz sie
      liczyc ze moga akurat byc.
    • basiulek22 Re: jaki szpital 27.02.06, 11:33
      Witam
      Ja rodziłam na Żelaznej , kwiecień 2005.Jestem bardzo zadowolona i z mojej
      strony polecam, rodziłam siłami natury, poród trwał 25 godzin więc mogłam się
      zorientować jacy tam pracują specjaliści i jakie maja podejście do
      rodzącej.Miałam podane znieczulenie zewnątrzoponowe( polecam ) i rodziłam z
      mężem. Najmilej wspominam położną Marysię, bo to dzięki jej determinacji poród
      nie trwał 30 godzin i obyło się bez pęknięcia i szycia krocza. Polecam
      serdecznie
    • gaba36 Re: jaki szpital 05.04.06, 13:20
      Nieśmiało przyłączam się do wielbicielek Żelaznej. Nieśmiało, bo chyba "nie
      wypada" chwalić szpitala dla burżuji (z takim zarzutem się spotkałam) a tu
      jeszcze te błędy .... smile Nie wyjechałam za granicę na wakacje, kupiłam sobie
      tylko 3 ciuchy ciążowe, przyjemności poszły precz, ale na Żelazną uzbierałam,
      bo nic się dla mnie więcej nie liczyło niż zdrowie mojego dzidziusia. Poród z
      panią Agnieszką Pilaszek super (położnej nie miałam swojej - bo PO CO przy
      takiej opiece jaka jest w tym szpitalu?), bez naciecia - osobiście nie prosiłam
      o ochrone krocza, po prostu jak nie trzeba to nie nacinają, z zzo fachowo
      zrobionym. 30 minut po urodzeniu małej wstałam (z nią na rękach), 2 godziny po
      porodzie leżałam sobie wykąpana, pełna sił na łóżku, 4 dni po porodzie
      jeździłam na rowerze. rozpisałam się, ale jeszcze jedna rzecz. Moja córeczka
      urodziła się z podejrzeniem HCMV. Pani pediatra z Żelaznej natychmiast zleciła
      niezbędne badania, łącznie z wizytą w CZD.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka