Dodaj do ulubionych

doc.Niemiec Tomasz

23.03.06, 13:48
..bardzo proszę o kilka słów na temat tego lekarza.W grudniu straciłam dziecko
i planuję ponownie zajść w ciąże.Znajoma mi go poleciła lecz chciałabym
zobaczyć opinie wasze.Bardzo mi na tym zależy.Z gory serdeczne dzieki.Dodam że
jest to lekarz z Instytutu z Kasprzaka.
Obserwuj wątek
    • melka_x Re: doc.Niemiec Tomasz 24.03.06, 09:23
      To jest szef IMiDz. Jak widzisz też jestem po stracie (sygnaturka), w kolejnej
      ciąży również były poważne komplikacje, leżałam u niego na oddziale ponad 2
      miesiące. Bardzo polecam. Dodatkowa korzyść - w Instytucie jest jeden z
      najlepszych oddziałów neonatologicznych w Polsce (prof. Helwich). Minus - dr
      Niemiec często wyjeżdza, nie zawsze jest więc dyspozycyjny. Warto u niego
      konsultować ciążę, ale moim zdaniem trzeba mieć jeszcze lekarza, który zawsze
      jest na miejscu i zawsze może odebrać telefon. Moim prowadzącym był dr Góźdż
      (ma wspólny gabinet z dr. Niemcem) b.przyzwoity człowiek, też stanowczosmile
      polecam.
      • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 24.03.06, 09:43
        Cześć!
        Docent Niemiec jest moim lekarzem od kilku lat! Uważam, że to wspaniały
        fachowiec i ogólnie świetny człowieksmile ja się na nim nigdy nie zawiodłam. Fakt,
        dość często wyjeżdża, ale zawsze daje wtedy namiary na kolegę, który w sytuacji
        awaryjnej może pomóc. Jest odpowiedzialny i jeżeli o mnie chodzi, to ma w sobie
        coś takiego, że jak do niego przychodzę z jakimś problemem, to wychodzę już z
        uśmiechem na ustach, i nadzieją że będzie dobrze.
        Ja raczej do niego nie dzwonię, bo najczęściej jest po prostu zajęty, wysyłam
        maile i zawsze mi szybko odpisujesmile
        Pozdrawiam i życzę radosnej i bezproblemowej ciąży!!!!!!!!
        • justakoko Re: doc.Niemiec Tomasz 24.03.06, 10:15
          hej,
          ja tez prowadziałam u niego ciąze i robił mi cc w Damianie. Super człowiek.
          Mam podobne odczucia jak Fantaisie.Bardzo lubiłam wizyty u niego i wychodziłam
          z nich przeszczęśliwa i uspokojona chociaz w sumie nic takiego nadzwyczajnego
          nie zrobil - po prostu wysyłał jak dla mnie uspokajajace fluidy smile
          Poza tym jego nazwisko otwiera wszystkie drzwi w IMiD, co jak dla mnie jest
          bardzo ważne.
          Polecam, mnie nigdy nie zawiódł.
          • beataaw Re: doc.Niemiec Tomasz 24.03.06, 10:59
            Ja również jestem jego pacjentka i polecam w 100 procentach. Prawdziwy
            fachowiec z olbrzymią wiedzą - konkretny i rzeczowy, dający poczucie
            bezpieczeństwa.
    • malalenka Re: doc.Niemiec Tomasz 24.03.06, 13:20
      Bardzo dziękuje za odzew.Nawet nie zdajecie sobie sprawy jak bardzo mi pomogły
      wasze opinie.Jest mi potrzebny właśnie taki człowiek po tym co przeszłam:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15302&w=33994263&v=2&s=0
      www.republikadzieci.org/problemyiniepokoje/strata/pamiec309.htm
      • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 24.03.06, 13:32
        Kochana, to jest niesprawiedliwe, że ludzie którzy tak bardzo pragną dziecka,
        muszą przez coś takiego przejśćsad((
        Trzymam za Was kciuki i życzę zdrowego maleństwa!!!
    • missuszatek Re: doc.Niemiec Tomasz 29.03.06, 14:33
      Pan docent daje poczucie bezpieczeństwa i komfortu plus dostep do wszystkich
      możliwosci jakie oferuje szpital na Kasprzaka. Konsultacje u niego nie są
      droższe od lekarzy bez tytułów, nigdy nie naciąga na częstsze niż potrzeba
      wizyty.To osoba absolutnie godna polecenia.
      • makufka Re: doc.Niemiec Tomasz 23.05.06, 22:26
        Świetny lekarz. Chociaż ostatnio przeczytałam, że go zwolnili z IMiD. Czy to
        prawda?
        • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 24.05.06, 19:54
          Nie. Nadal jest tam szefem.
          • beataaw Re: doc.Niemiec Tomasz 24.05.06, 20:39
            ufff całe szczęćie że nic się nie zmieniło. Mam termin na lipiec a docent na
            ostatniej wizycie nie wspomniał nic o rozstaniu z IMiD.
            • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 24.05.06, 22:19
              Na pewno teraz jest na urlopiesmile)) ale wraca 28 maja...
              Pozdrawiam
              • justakoko Re: doc.Niemiec Tomasz 25.05.06, 10:55
                widzialm ze docent przyjmuje juz nie tylko w swoim prywatnym gabinecie ale takze
                w Damianie na Walbrzystkiej w czwartki po południu.
                czy ktos tam do niego chodzi?czy czesto odwoluja wizyty i ile kosztuje,bo u
                niego chyba 150pln.
    • tea123 Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 13:25
      ostatnio coś dziwnego dzieje się z dr Niemcem; chodziliśmy do niego przez
      prawie 8 miesięcy i byliśmy bardzo zadowoleni z tego, w jaki sposób prowadził
      ciążę. Ale ostatnio był nieobecny na umówionych wizytach, nie można złapać go
      na komórkę, nikt nie wie, co się z nim dzieje; w sytuacji nerwówki
      przeporodowej nie należy to do przyjemności - szukamy właśnie na szybko lekarza
      i (prawdopodobnie) rezygnujemy z porodu na Kasprzaka; za takie postępowanie
      naprawdę należą mu się nieładne słowa

tea123
      • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 14:32
        Nie wiem jak długo masz tego typu problemy, ale na pewno docent miał 3
        tygodniowy urlop i miał mieć wył. komórkę
        Pozdrawiam
        • tea123 Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 15:39
          wspominał o urlopie (1 tygodniowym) i rzeczywiście zapowiadał, że wyłączy
          komórkę; ale umówił wizytę z nami już po terminie powrotu (w umówionym dniu nie
          było go, a przed gabinetem czekały inne umówione pacjentki); na smsy nie
          odpisuje; problem ciągnie się już ok. 3 tygodni właśnie - ostatnia wizyta była
          ok. miesiąca temu
          rozumiem, że ma prawo do odpoczynku i nie kwestionujęjego fachowości, ale
          ostatnie zachowanie naprawdędziała nam na nerwy
          • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 16:13
            Oki, rozumiem! może wkurzać, aczkolwiek ja wiedziałam o urlopie 3tygodniowymsmile i
            już chyba powinien być, jeśli czegoś nie pokręciłam...
            Widzę, że szukasz położnej z Wołominam, czyżbyś gdzieś tu mieszkała?
            • tea123 Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 16:18
              no to może jednbak uda się go złapaćsmile co do szpitala - w związku z sytuacją z
              dr Niemcem rozważamy przejście do szpitala w Wołominie właśnie z uwagi na naszą
              lokalizację, i - jak widzę - pozytywne opinie o tymże właśnie szpitalu
              • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 16:21
                Może zadzwoń do Junony, oni będą wiedzieć czy docent już jest! tam nie ma takich
                sytuacji, że przychodzisz a jego nie ma.
                Ja o Wołominie słyszałam full opinii i to od rewelacyjnych do
                tragicznych....(opinie nie z forum, tylko od znajomych) a i też grasuję w okolicy.
                • mongra Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 17:19
                  Witam,
                  jestem tu po raz pierwszy i też miałam nadzieję na wizytę u dr Niemca. Próbuję
                  się od 2 tyg umówić na wizytę w Junonie, ale po raz drugi odwołał wizyty.
                  Dowiedziałam się też, że nie będzie go przez cały czerwiec. Podobno i IMiDz też
                  ma go w czerwcu nie być (dowiedziałam się przez Medicover, byli bardzo
                  zdziwieni więc nieobecność nie była raczej wcześniej planowana...)
                  Co robić, szukać innego lekarza?
                  • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 05.06.06, 23:51
                    Wiecie co?! ja się zaczynam martwić! ostatnim razem jak się widzieliśmy to mówił
                    mi o urlopie, wyjeździe i miał być w czerwcu. To nie jest do niego podobnesad
                    • tea123 Re: doc.Niemiec Tomasz 06.06.06, 09:38
                      no więc właśnie dlatego mówię, że coś dziwnego się dzieje; niemniej jednak my
                      nie możemy sobie pozwolić na oczekiwanie w nieskończoność i nerwy co z nim
                  • tea123 Re: doc.Niemiec Tomasz 06.06.06, 10:18
                    witaj - na Twoim miejsu raczej szukałbym innego lekarza; choć nie mogę
                    powiedzieć złego słowa o kompetencjach Niemca, a wręcz przeciwnie, to takie
                    zachowanie wg mnie zbyt silnie działa na nerwy, a zwłaszcza kobiecie w ciąży
                    • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 06.06.06, 15:46
                      Dziewczyny, szukajcie sobie nowego lekarza, docenta do końca lipca nigdzie nie
                      będzie. I niech jego zachowanie Was nie irytuje, tak jak mówiłam, to nie jest
                      standardowe zachowanie doc.Niemca. Powód jest istotny.
                      Pozdrawiam
                      • laminja Re: doc.Niemiec Tomasz 06.06.06, 15:48
                        problemy zdrowotne sad((
                        • fantaisie Re: doc.Niemiec Tomasz 06.06.06, 16:02
                          Niestetysad((((((((((((((( bardzo się martwię!!!!! Ale wierzę, że będzie dobrze!
                          • tea123 Re: doc.Niemiec Tomasz 07.06.06, 10:20
                            a to zmienia postać rzeczy - życzymy mu zatem szybkiego powrotu do zdrowia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka