Dodaj do ulubionych

Szkoła rodzenia w Krakowie

19.05.06, 09:47
Hej dziewczyny!
Jakie jest Wasze zdanie na temat szkoły rodzenia? Czy warto chodzić? Samemu
czy z Tatusiem Maleństwa? W którym okresie ciąży najlepiej? No i pytanie do
Krakusek, którą szkołę rodzenia polecacie? jakie są zasady chodzenia do
takiej szkoły, czy jest to płatne?

Pozdrawiam ciepło Wszystkie przyszłe Mamusie smile
Obserwuj wątek
    • zu2ka Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 19.05.06, 09:54
      do szkoły rodzenia najlepiej zacząć chodzić po 30tc., Ja chodziłam do szkoły
      przy szpitalu Siemieradzkiego - koszt 250zł(wykłady 2 razy w tyg. przez miesiąc
      plus ćwiczenia i basen) nie korzystałam z ćwiczeń i basenu, natomiast wyklady
      tak naprawdę niewiele mi dały (w moim przypadku koszt 250zł był stratny)Na
      zajęcia chodziłam sama. Ale są też bezpłatne szkoły np przy szpitalu
      Żeromskiego i wydaje mi się, że Ujastek też ma bezpłatnie - te bym Ci polecała,
      z tym, że musisz wcześnie zarezerwować sobie miejsce - bo chętnych jest dużo.
      Pozdrawiam
      • fatale Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 19.05.06, 10:07
        Dzieki za szybka odpowiedz. Mam jeszcze jedno pytanie, jaki szpital w Krakowie
        wybrac? Zastanawiam sie nad Narutowiczem i szpitalem na Ujastek.
    • zu2ka Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 19.05.06, 10:13
      jak chcesz coś więcej dowiedzieć sie o szpitalach to wpisz w wyszukiwarce np.
      szpital Narutowicza, szpital Ujastek - znajdziesz tam bardzo dużo opinii o
      interesujących Cię szpitalach, chociaż nie wiem czy Ci sie coś rozjaśni, bo ile
      osób tyle opinii. Pozdrawiam
    • olka_krakow Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 19.05.06, 15:16
      mi szkola rodzenia na Ujastku bardzo duzo dala, przede wszystkim przestalam
      panicznie sie bac porodu wink

Zajecia sie odbywaly 2 razy w tygodniu, raz cwieczenia z rehabilitantka, raz
      wyklady z lekarzami i polozna. Polecam jedno i drugie.

A czy chodzic z ojcem dziecka? to zalezy od Was. czy postanowiliscie rodzic
      razem, czy on chce sie czego dowiedziec o dzidziusiu itp. U nas wiekszosc
      ciezarnych przychodzila z partnerami, a na cwiczenia fizyczne niekoniecznie.

Na ujastku szkola jest bezplatna, mozesz zapisac sie podczas dni otwartych lub
      zadwonic do sekretariatu.
    • asia517 Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 19.05.06, 15:43
      Polecam szkołę rodzenia przy Narutowiczu - koszt 200 zł, zajęcia 4 razy w
      tygodniu, w tym raz cwiczenia z rehabilitantką. W miarę możliwości mój mąż
      chodził ze mną. Oboje byliśmy zadowoleni.
      Jeśli spodziewasz się pierwszego dziecka, zajęcia powinny ci wiele spraw
      rozjaśnic - przynajmniej tak jest w moim przypadku. Narazie to wiedza
      teoretyczna, ale juz niedługo mam zamiar ją wykorzystac w praktycesmile
      pozdrawiam
      href"tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20722;126/st/20060526/dt/7/k/35ab/
      preg.png">
    • hanusia74 Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 19.05.06, 16:02
      Hej, my z mezem chodzilismy do szkoly przy szpitalu Ujastek, polecam jak
      najbardziej. Jest bezplatna, mozna sie duzo dowiedziec o porodzie i dzidziusiu,
      a najbardziej przydatne wydaly mi sie zajecia praktyczne dotyczace pielegnacji
      noworodka. To nasze pierwsze dziecko, wiec bylismy "zieloni" a teraz
      przynajmniej mamy wiedze teoretyczna, no i troche praktyczna na ten temat-
      cwiczenia na lalce(-: Oprocz tego polozna zrobila nam liste rzeczy potrzebnych
      do pielegnacji dzidziusia, opierajac sie na swoim doswiadczeniu opowiedziala
      nam, ktore kosmetyki najbardziej uczulaja, a ktore wogole itp.
    • sofi76 Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 19.05.06, 20:17
      a mi położna, z ktorą będę rodzić w Ujastku powiedziała że mogę sobie odpuścić
      szkołę rodzenia, zresztą i tak odpuścilam bo zdrowie nie pozwolilo. pozdrawiam

nasza dzidzia
      • paula19_81 Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 26.05.06, 13:46
        My chodzimy do szkoły rodzenia w Szpitalu Żeromskiego. Zajęcia odbywają się dwa
        razy w tygodniu (1x2h teoria, 1x30min cwiczenia). Zajęcia są bezpłatne,
        prowadzone bardzo fachowo przez pracowników szpitala. Można się dowiedzieć
        naprawdę wiele ciekawych rzeczy, które napewno się przydadzą w czasie porodu i
        po nim. Pozdrawiam!
        • malwina79 Re: Do paula19_81 26.05.06, 18:50
          Witam! Czy możesz mi podać jakieś namiary na szkołe rodzenia w Żeromskim, albo
          czy mają stronę internetową bo nic nie mogę o nich znaleźć w internecie? Ja
          zastanawiam sie nad szkoła na Ujastku albo w Żeromskim, bo z tego co wiem i tu
          i tu jest bezpłatna. Czy wiesz może w jakich godzinach maja zajęcia? Jest to
          dla mnie ważne gdyż pracuję. Pozdrawiam.
          • wiotok Re: Do paula19_81 29.05.06, 09:35
            co prawda ja nie paula, ale moze Ci pomoge
            do żeromskiego trzeba zapisywac sie 0,5 roku wczesniej, potem to nie ma miejsc
            (a tez tam chcialam) wiec zapisalam sie na Ujastek - godziny bardzo dogodne
            wiec na pewno cos wybierzesz dla siebie, a i miejsc jest duzo zobacz:
            www.ujastek.pl/index.php?option=content&task=view&id=59&Itemid=
            ja zaczynam od czerwca smile a w sierpniu spodziewam sie rozdwojenia smile
            powodzenia
    • semilka Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 29.05.06, 17:10
      Potwierdzam w Żeromskim to chyba przed zaplanowaniem dzidzi trzeba będzie
      nidługo się zapisywać..
      Ja obecnie chodzę na Szkołę Rodzenia Ujastek i polecamsmile
      • malwina79 Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 29.05.06, 19:40
        Macie rację co do Żeromskiego, dzwoniłam tam i nie ma miejsc. Ja rozdwajam się
        we wrześniu, a od lipca idę do szkoły na Ujastek. Udało mi się zapisać. A jak
        jest w szkole na Ujastku? Zajęcia są prowadzone ciekawie czy to raczej strata
        czasu? Dzięki i pozdrawiam.

<a href src="<a href="szipszop.pl/tickers/3630.gif""
        target="_blank">szipszop.pl/tickers/3630.gif"</a>
        • justylka Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 29.05.06, 19:48
          zajęcia ciekawe, dużo mi dały, bo to mój pierwszy dzidziuś i byłam zielona;
          fajnie jest chodzić z partnerem, nawet jeśli nie zamierzacie rodzić razem,
          będzie lepiej Cie rozumiał i pomagął przy pielęgnacji noworodka, ja niestety
          chodziłam samasad rodziłam też na Ujastku, polecam
          • malwina79 Re: Szkoła rodzenia w Krakowie 29.05.06, 19:51
            A miałaś opłaconą położną lub lekarza czy byłaś "z ulicy"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka